Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça protezi ameliyatı olan arkadaşlar deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Belki Total kalça protezi ameliyatı olacak ve olmuş olanlara yardımcı olabilirim diye yazıyorum. Forumun paralel konusundaki 4 mesajımı burada özetliyorum.43 gün önce Total Kalça Protezi ameliyatı oldum. Her gün bir önceki günden daha iyiyim. 10. Gün Egzersizlerden biri (yatarken bacak kaldırma) bende kasığımda ve dizimde ağrıya neden oldu. Bende bu egzersizi bıraktım. Onun yerine yürüme egzersizini artırdım.
Ağrım 2 gün içinde geçti. Bahsettiğim harekete tekrar başladım. Bir hareketi yaparken ağrı oluyorsa hemen bırakın ve o hareketin miktarını biraz azaltın veya bir iki gün sonra başlayın. Diğer hareketlere devam edin. Çok başarılı bir ameliyatım oldu. PROF DR SERCAN AKPINAR VE EKİBİ SÜPERDİ. HEPSİNE SONSUZ TEŞEKKÜRLER.
Benim 1.gün şiddetli ağrım oldu ve gittikçe azaldı. Hatırladığım kadarıyla 2 - 3 gün sonra pek ağrı kalmadı. Ameliyattan 18 saat sonra volker la yürüttüler ve hareketlere başlattılar. Düzenli olarak hareketlere ve yürüyüşlere devam ediyorum. Şu an 500 adıma çıktım.4 öğün. 4 x 500 =2000 adım atıyorum(Yalnız bir ayağı sayıyorum ikisi beraber 4*1000=4000 adım Dakika tuttum Yalnız yürüyüşler 4*17=68 dakika/gün tutuyor. ) ve düzenli kas geliştirme hareketleri yapıyorum ve bu hareketleri yavaş yavaş miktarını artırıyorum. Bu arada yaşım 55. Ağrı kesiciyi de 10 gün kullandım. Artık kullanmıyorum. Yarın kontrola gideceğim tahminimce bastonu bırakabilirsin diyecek.
Yürüyüşleri ve hareketleri ihmal etmeyin. Ağrı olana kadar. Ağrı olduğunda bırakın. O hareket miktarı o ağrıya kadar olandır. Ağrı en önemli sinyaldir. Ağrının başlangıcı, hareketin bitim zamanını verir. Herkese Allahtan acil şifalar dilerim.

arkadaşlar ilk ameliyatımdan sonra tekrar çıktı kalçam. ikinci ameliyatı oldum. başka ikinci ameliyat olan var mı? bayrama kadar ayağa kalkmam gerek bu konuda yardımcı olabilecek biri varsa çok memnun olurum :(

Bence kalçanın çıkması. Kasları geliştirmemenden dolayıdır. Protezi tutacak olan kaslar. Verilen eğzersizleri ve yürüyüşleri ihmal etme. Günde bir avuç kuru siyah üzüm ve 3 ceviz ye. Her öğün bir kase yoğurt ye. Günde 1 Süpradin Allday yut. Her gün 30 Dk güneşlen. (Ben balkonda güneşleniyorum).
Ek olarak ya paça çorbası yada kemik suyuna çorba iyi gelir. Sığır jelatinide aynı görevi görebilir. Kahvaltılarda tahin pekmez iyi gelir. Yürüyüş ve egzersizleri ihmal etme ve yavaş yavaş artır. Tabi bunları doktorunada sor. Kalça çıkığına neden olan bazı hareketleri doktorundan ve internetten öğren ve bu hareketleri yapmaktan kaçın. (Benim ameliyat olalı 45 gün oldu. Doktor artık bastonu bırakabilirsin dedi. Fakat 6 ay aşırı hareketten kaçın dedi.) Allah acil şifalar versin.

Son düzenleme:
kalça protezi

Merhaba arkadaşlar bende 22 yaşında hamileliğimin son ayında sol bacağımdan aksamaya başladım, doğumdan sonra yapılan tetkiklerde sol kalça femur başı osteoporoz tanısı konuldu. Bebeğim 1 yaşına gelinceye kadar o dayanılmaz ağrılara katlandım sonra Trabzon Tıp Fak. Prof. Çetin ÖNDER tarafından kalça protez ameliyatı oldum. Şimdi 29 yaşındayım protezim de bir sorun yok ağrıları unuttum, uzun bir düşünme
evresinden sonra doktorumunda fikrini alarak 2. bebeğime hamileyim kafam çok karışıyor kilo almaktan
protezime zarar vermekten korkuyorum inşallah hakkımda hayırlısı olur, kendim için bilgi ararken yazılarınızla karşılaştım hepinize geçmiş olsun.

Merhaba ben daha önce konulara ve sorulara mesajlar yazdım. Amaliyat olalı 9 ay oldu. Yapamadığım sadece bağdaş kurmak ki bu da yaşam kalitemi düşüren bir şey değil. Ağrısız yaşam nasıl olurmuş unutmuştum artık biliyorum. Çoğu zaman protezli olduğumu bile unutuyorum. Dışarıdan bakan protezli olduğumu bile anlamıyor. Tamamen normal yürüyüşümde. Bana bunca konforu sağlayan, buradan bana ulaşarak dr.umun yardımcı olduğu herkes adına hergün şükrediyorum. Zira bende burası aracılığı ile Dr.umu bulmuştum. ismimi aratırsanız forumdaki notlarıma ve ameliyat sonrası süreçte paylaştıklarıma ulaşabilirsiniz. Bana ulaşmak isterseniz idem.tonoz@gmail.com. Bu siteyi kurup vesile olduğunuz için engelliler.biz forumuna, bana 2.bir yaşam sunduğu için Doktorum Fahri Erdoğan ve ekibine, iyileşme döneminde kahrımı çeken aileme ve canım eşime çok teşekkürler....

Merhaba aynı derdin sahibi arkadaşlar… Ben, 5 ay önce İstanbul’da, özel bir hastanede, iyi bir doktor tarafından gerçekleştirilen sağ kalça protezi ameliyatı oldum. Ameliyatım epidural anestezi yöntemi ile gerçekleştirildi, ama ben sanki tamamen uyudum ve hiçbir şey duymadım. Belgelerden anladığım kadarıyla ameliyatım 1,5 saat sürdü. Epidural anestezi noktasına bağlı ağrı kesici enjeksiyon cihazını daha 24 saat dolmadan kapattırdım. Ameliyatın 2. günü başlayan egzersizlerin ardından ayağa kalkma ve yürüteç ile yürüme denemesi de yaptım, ancak aşırı baş dönmesi ve tansiyon düşmesi nedeniyle başaramadım. Sonraki günlerde ayağa kalktım, yürüdüm, merdiven çıktım. 2 günü fazladan kendi isteğimle olmak üzere hastaneden 7. gün taburcu oldum. Ameliyatın gerçekleştirildiği kalça bölgemde genel olarak ağrı sorunum çok fazla olmadı. En büyük derdim sağ ayağımdaki nöropatik ağrılar (sinir ağrıları) oldu. Ayağım sürekli uyuşukluk halindeydi ve karıncalanıyor, yanıyor, batıyor, elektrik çarpması gibi oluyor, kesiliyor gibi oluyor vb. durumlar yaşıyordum. Ayağıma en küçük bir temas bile bana çok acı veriyordu. Bu durumun sebebi sağ ayağımda daha önceden var olan 6,5 cm lik kısalık idi ve bu kısalık protez ameliyatım sırasında doktorum tarafından giderilmişti. Doktorum bu ağrıların geçici olduğunu, süre veremeyeceğini ve sabretmem gerektiğini söyledi. Ameliyatımın üzerinde 3,5 ay geçti ama ben maalesef hala bu sinir ağrılarını çekiyorum. Ayağımdaki çok ciddi acı ve sinir ağrıları nedeniyle yere tam basamadığım ve ayağıma güç veremediğim için yürüteci 2,5 ay boyunca bırakamadım. Sonra zor da olsa bastona geçtim. Şimdi son 1,5 aydır bastonu da ev içinde bıraktım ve desteksiz yürüyorum. Henüz biraz sendeleyerek yürüyorum, ama sanırım sinir ağrılarım geçtikçe ve ayağımdaki kasılmada gevşeyecek ve daha düzgün yürür hale gelebileceğim. Sinir ağrılarım nedeniyle çok acılar çektim ve zor günler geçirdim. Ama bu sabrımın sonunda aksamadan yürüyeceğimi bilmek beni teselli ediyor ve sevindiriyor. Bu açıdan iyi bir doktor seçmiş olduğuma inanıyorum. Çünkü muhtemelen bu dalda uzman olmayan bir el tarafından ameliyat edilseydim belki bu kadar sinir ağrısı çekmeyecektim, ama hala bacağımda birkaç cm lik kısalık devam edecekti. Umarım uzun yazarak sizleri sıkmadım ama kısaca benim ameliyat sürecim de böyle. Hepinize sağlıklı günler dilerim…

Arkadslar hepinize gesmis olsun allah acili sifalar versin sizlerden bi bilgi almak istyorum bende kalca puretez amaliyat olacam ama korkularim supelerim var olunca nasi olurum suan cok agrilarim var arti bide calisiyom zor gidip geliyom amaliyat olan arkadaslardan rica ediyom yardim ci olun

Arkadaslar bana ankarada iyi bi doktor tafsiye edin kalca amaliyati olacam

68asksaray mrblar..istanbul/besiktas ota jinemed hastanesi.Dr Erşan Ateş

Tskr nnc ederim kardesim bilgine ihtiyacim var sende aksaraylisin galiba sendemi amaliyat oldun kalcan dan

arkadaşlar bendede kalça protezi var ama benimki doğuştan sol kalça sonra yaş ilerledikçe kireçleme kaçınılmaz oldu son zamanlarda sürünerek yürüyordum allahıma bin şükürler olsun şimdi sıfır ağrı ve mutluyum ameliyat olcak arkadaşlara tek şey diyecem açık ve berrak eğer ağrınız dayanılmaz ise hemen olun hiç beklemeyin bunun ilaçla tedavisi yoktur tek çare ameliyat ilaçlar hastalığın ilk evresinde işe yarıyor sonra yaramıyor ben birinci ameliyatımı 22 ocak 2014 ikinci ameliyatımı 13 ağustos 2014 oldum tek başıma yürüdüm hemen walkere 2 3 gün kullandım hemen attım kalça ağrısını benden başkası bilemez siz onu bana sorun 20 sene ağrı çektim

68asksaray;

Herkese geçmiş olsun

Ben dışkapı hastanesında mahmut kış vardı ona ameliyat olmuştum 18 yıl oldu hala duruyo platınlerım kontrole gittim burada çıkmasına gerek olmadığını ve çok iyi bır ameliyet olduğunu belirttiler. gerçi benim ağrılarım yoktu aksama geçer diye oldum fakat bı faydası olamsı aksama giderilmedi.O doktor hala vatmı bilmiyorum ama arastırın derim

Kardelen tskr ederim verdigin bilgi icin evet amaliyat olacam ama cok supelerim korkularim var bunlar nasi asacam bilmiyom olunca nasi olacam

merhaba ,ben de 2012 de dışkapı yıldırım beyazıt devlet hashanesinde oldum ,o ağrıları boşa çekmişiz diye düşünüyorum,herkesede tavsiye ederim.

Arkadaslar agrilari azatmak icin tafsiye edeceginiz bi agri kesi varmi

kardeşim bana msj atmışın yazdığım gibi hiç korkma ben gülerek girdim ameliyata gülerek çıktım ameliyat 1-1.5 saat sürüyor sonra ertesi gün walkerle yürütüyorlar seni ilaç demişin ama ilaçlar pek fayda etmez hastalığın başlangıç evrelerinde ağrıyı az olsun hafifletiyor ben 2 sene dicloflam kullandım sana iyi gelrimi bilemem

Hergele1905 saog kerdesim cesaret veryon beni simdik 2ay bu agrilarimi azaltsin evet olacam amaliyat madi durumum iyi deyil arti bu halimde bide calisiyom biraz birikin tim olsun amaliyat icin

1905 amaliyatini hangi hastanede hangi doktor yapti kardesim

ben ameliyatı istanbul türkiye hastanesinde oldum özel hastane tabi 15 bin tl werdim doktorum birol tarık şener ona çok şey borçluyum maddi durumun iyi değilse devlet hastanelerinde olmaya çalış ama onlarda ne kadar dayanabilirsen dayan o zaman gel diyecekler büyük ihtimal bu ameliyatı ne kadar geç olursan o kadar iyi derler genelde doktorlar ama demeyenlerde vardır illaki araştırmanı tavsiye ederim sen hala korkuyosun :D korkacak bişe yok korkunun ecele faydası yoktur kardeşim sen ameliyat olduktan sonra bu korkularını boşa yaşadığın için kendine güleceksin emin ol

1905 saol kerdesim cok yardimci oldun unuverte hastanesinde olmayi dusunuyom bi nevi oranin bi sorumulugu var bastan atma yapmazlar her halde

doktorların hepsinin aynı fikirde olcak diye bir kural yoktur ama ondanda ötesi sıra çoktur diye tahmin ediyorum ben baltalimanına gittim ameliyat için 187.sırayı vermişlerdi gerisini sen düşün ama torpille olabilirsin

Kalca protez ameliyatı sonrası aksama, topallama düzeliyormu yoksa azda olsa kalıyormu ameliyat oldugumuz yürürken belli oluyormu cevaplarınız için teşekkurler acıl şifalar..

O konuda hic bilgim yok o cvp amaliyat olan arkads larimiz verecek bendede 3cm kisalik olmus aksamam basladi amaliyatan sonra insallah duzelir duzelmesede bu agrilar yaninda onemli degil bu agrilar kesilsin yeterki

Kalca protez ameliyatı sonrası aksama, topallama düzeliyormu yoksa azda olsa kalıyormu ameliyat oldugumuz yürürken belli oluyormu cevaplarınız için teşekkurler acıl şifalar..

topallama derken ewet ilk başlarda oluyor ama kaslar gelişince topallamadan eser kalmıyor karşıdan bakan bi insan sende protez olduğunu anlamaz bile rahat ol

anladım.. başlarda oluyo dedınız kaç ay yada kac sene sonra duzelıo aksama topallama

foolow22;

o sana bağlı ne kadar kasını geliştirirsen o kadar topallama azalır ben 13 agustos 2014 oldum hala az daha var birazda sabır gerek

Arkadaşlar ameliyatla ilgili değil ama bu başlıkta sormak istedim sizlere
benim bacağımda kalça çıkığı nedeniyle 3,5cm kısalık var yükseltici ortopedik ayakkabı yaptırmak istiyorum ama şimdiye kadar hiç yaptırmadım.Ankarada tavsiye edebileceğinizi medikalci varmı sanırım medikalciler yapıyormuş varsa adres ve teli yazabilirmisiniz. teşekkürederim

hemen hemen aynı zamanda olmuşuz hergele 1905. bende 4 temmuz 2014 de oldum amelıyatı 7 ay olcak az bi aksamam war sızın aksamanız mevcutmu aksamanın gecmesı ıcın ne yapmam lazım

foolow22;

o topallamanın geçmesi insandan insana değişir her adamın bünyesi bir değildir o yüzden topallama kaç ayda gider sorusuna şu ay gider dersem yalan olur sen bol bol yürüyüş yap egzersizini ihmal etme zamanla düzelecektir allahın izniyle

Hepinize gesmis olsun allah acil sifalar versin

Egdir de kirik cikik hastanesi varmis arkdaslar orda amaliyat olaniniz varmi nasi bi yer doktorlari nasi bilgisi olan varmi

Üst Alt