Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça protezi ameliyatı olan arkadaşlar deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Saolasın hergele1905. Cok iyi moral werdin allah razı olsun inşaallah dedıgın gıbı olur herkeze allahtan acil şifalar diliyorum

Merhabalar @zeynep82, Kısalık telafi edici ayakkabıyı (daha doğrusu bot) birçok medikal merkezine yaptırabilirsin, özel bir yer araman gerek yok diye düşünüyorum. Bir süre bu tür botları kullanan birisi olarak sizinle tecrübemi paylaşayım. Öncelikle yüksek topuklu olduğu için ayak bileğini burkulmadan koruma için genellikle bot tarzında yapılıyor. Bu nedenle yaz aylarında giymek hayli sıkıntılı oluyor. Diğer taraftan çok çabuk deforme olduklarından 6 ay veya senede bir yenisini yaptırmak zorunda kalıyorsunuz. Size özel yapıldığından her defasında ölçü alınıyor, dikilmesini bekliyorsunuz falan... Bunları vazgeçirmek için söylemiyorum, yanlış anlamayın sadece tecrübemi paylaşmak istiyorum. Eğer kalçanızda şiddetli ağrılarınız yoksa, yürümenizi düzeltmek için tabi ki kullanabilirsiniz bu ayakkabıları. Hatta diz ve bel eklemlerinizi korumak maksadıyla doğru da yapmış olursunuz. geçmiş olsun dileklerimle...

mytuncer teşekkürederim cevabınız için evet ağrım yok yazdığınız gibi beli korumak için kullanmak istiyorum ve sanırım artık ihtiyacımında olduğunu düşünüyorum

Ilkten herkese geçmiş olsun. Benim 1 yıla askin agrilarim vardı. Ama hastanede karşılaştığım doktor HALİL İBRAHİM BEKLER ilkten ALLAH' in sonra o doktorun sayesinde sağlığı kavusacagim. Önümüzdeki hafta ameliyat olacağım. Bendeki sorun kalça cikikligi ve bundan dolayı diz kapaklarıma zarar verdi. Diz kapaklarim yamuk doktorum kalca mi hemde dizilerini duzelticek. Allah'ın izni izle. Çok mutluyum. Ağrıları mın hiç geçmeyecegini düşünmüştüm. Ta ki o doktoru gören kadar.Size de bu doktoru tavsiye ederim.

Benim size tavsiyem yaş çok ilerlemeden ameliyat olmanızdır. Çünkü yaş ilerledikçe kemiklerde kaynama daha yavaş olur buda iyileşme sürecinizi olumsuz etkiler doğal olarak maliyetide artar. Doktor seçimine dikkat edin kullanılan protezin markasına kalitesine ve ameliyat olucaksanız olacağınız hastanenin ameliythane strelizasyonunu mutlaka araştırın allah korusun ameliyat sonrası enfeksiyon çok kötü sonuçlar doğurur.

Arkadaşlar instagramda güzel bi sayfa var bu konularla alakalı bilgiler veriyor. ortopedistim yazın çıkıyor bende bugün keşfettim bilginize sunarım

merhaba bana 2009 sonunda bir ve 2010 başında protez takıldı yüzey kaplama(rasurfacing) ilk iyi ama ikinci olan bacak takur tukur ötüyor doktor sağlam diyor eskiden bel fıtığıda vardı dört beş ay önce dolap ittirirkren benden bir ses geldi o gün bugün bacağımın üstüne basıyorum ama çok acıyor ameliyatı yapan doktora gittim protezde birşey yok diyor beyinci ikitane fıtık var dedi kafam öyle karıştıki fıtıktanmı protezdenmi hepsi başka söylüyor kalçam çok acıyo fıtık ameliyat korkutuyor özelde pahalı bacağımdaki seslere çok takıldım

xakmanx bende de aynı takır Tukur ses gelmekteydi bugün kontrolüm vardı( 3ay oldu ameliyat olalı bu arada)bugün nedenini sordum doktorum; protezi kemiğe sabitlerken(protezin kaymaması,çıkmaması için) kurdela şeklinde metal kullanıldığını o yüzden ses olabileceğini ilerde sorun olursa küçük bi ameliyatla onların alınabileceğini alınmasada sorun olmadığını söyledi ve filmde de gösterdi.geçmiş olsun.

ikinci kez Total kalça protezi

İlk herkese butun arkdaşları geçmiş olsun, ben 39yaşındayim. 12sene once yurtdışında totalhip kalça protez oldum bi trafik kaza sebebiyle, 2haftadır ameliyatla ayam çok ağrıyordu, Haseki ve bayrampaşa doktorları gittim, ikisi protezde gevşeme var,tekrar ameliyat olman gerekiyor, moralim çok kötü bana bu protez yurtdışında 20sene gider dedelar, burası de hiç bi doktor ve hastaneye tanımıyorum,bu konuda yardımcı olursanız sevinirim, çonku ben yabancıya ve burda kimseye tanımıyorum, bide alti yaşında bi oglum var bu eylülde okula başlayacak, acaba ikinci ameliyata kaç ay yapmam gerekiyor, ve devlet hastaneler nekadar masraf çıkaracak biz genel sigortamız var,şimdiden teşekkürler, size memnun kaldın doktorlar ve çalıştı hastanelerini rica ediyorum,

Hacetepe de amaliyat oldum 2 ay oldu bugun ne bi agrum ne derdim kaldi koltu deyna kulandim 40 gun onuda atim simdi cok iyim 10 sonra konturolum var diyer kalcam dan da ameliya olacam korkacak hic bisey yok gulerek girdim gulerek ciktim allama binlerce sukurler olsun hocamdan da allah razi olsun

benim protezim iki taraftada yüzey kaplama protez bir taraftan inanılmaz ses geliyor doktorun biri protez sağlam diyor sanki takılıp kalacak gibi birisi belde fıtık var kime neye inanacağımı şaşırdım bacağıma basamıyorum çok acıyor

Merhaba BALDAN.merak ettim ne durumdasın.ben de siteye yeni girdim.her yazıyı tek tek okuyorum.ameliyat olduysan bilgi verir misin

Ben 24 yaşındayım kortizon yüzünden 2 sağ kalça femur baslari eridi 2 kalcamdan da protez oldum gayet güzel korkmaniza gerek yok hayatimda olduğum ilk ameliyatti bi zamandan sonra protez olduğunu bile unutuyorsunuz ama ağır işlerden kaçınmanız gerek protezin ömrü için.

Selam genç arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım. 45 yaşındayım çift taraflı doğuştan kalça çıkığım var. bu güne kadar herhangi bir tedavi görmedim. her iki tarafta bacak uzunluğu eşit. kalçamda ağrı yok, merdiven çıkmam hareket kabiliyetim yaşıma göre gençlerle aynı. ama yol yürüdüğümde belim ve baldırlarım dizlerim ayak bileklerim ağrıyor. sebebi kalça çıkıklığımı acaba. gençken hemen hemen hiç aksamam yoktu. ama yaşım ve kilom arttıkça sağa sola aksayarak yürüyorum hafiften. yorulunca daha da belirgin oluyor aksamam. her iki kalçamdan da total kalça protezi ameliyatı olmayı düşünüyorum. Ankara'da yaşıyorum ve kamu görevlisiyim. Ankara'da bu ameliyatı olmuş ve memnun kalmış birinden tavsiye edebileceği Dr.ismi rica ediyorum. Hepinize şimdiden teşekkürler.

Nissa

Öncelikle geçmiş olsun, ben İstanbul'da Prof. Dr. Fahri Erdoğan'a ameliyat oldum beriki kalçamdan aynı anda.ne aksamam kaldı ne hareket kısıtlılığım. Eğer Ankara'da bir Dr soruyorsanız Bülent Erdemli'yi öneririm size. Gidin bir görüş alın ona göre ya beklersiniz yada olursunuz.

İdemce kardeşim Teşekkür ederim nazik cevabın için. Sen ameliyat olalı ne kadar zaman oldu. her iki kalça protezinin sana maliyeti ne oldu. Sağlıklı bir ömür dilerim hepinize.

Nissa

Ben olalı 2 yıl oldu, maliyet herkesin değişiyor zira benim kan hastalığım nedeniyle trombosit takviyesi yapıldı bu nedenle maliyetim yüksekti bence bunu drların kendileriyle görüşmen en sağlıklısı.

Selam arkadaşlar ben 50 gün önce tek taraflı kalça çıkığı ameliyatı oldum fakat 50 gün geçmesine rağmen halen geceleri bacagimda çok aşırı yanma şişlik ve batma oluyor sizce bu normalmi yoksa bi terslik mi var

Kalçamdan Ameliyat oldum

Meraba arkadaşlar ben de kalça Çıkıgı vardı 3.5 santim En son doktora gittiğim de belim de bükülme oluşmuş bacağım yarım santim daha kısalmıştı neyse istanbula gittim Doktor Fagri Erdoğan'a muayene ücreti 300 tl verdim neyse doktor muayene etti konuştuk ben den 16 bin tl istedi ailemin durumu belli o parayı bulmak zordu ben kayseri Se yaşıyorum sonra bir özel hastaneye gittim profesör doktor Mehmet halıcı oda 10 bin tl istedi. Sonra yine Kayseri de Prof.Dr.Ali Baktır'a muayene oldum doktorum çok iyiydi ameliyat parası uygundu ameliyatımı oldum şükür bugun 12 gün oldu bacak boylarım aynı arkadaşlar hastanede 6 gün kaldım ilk 4 gün çok ağrım oldu evime geldim ağrılarım olmadı sadece diZ kapağım ağrıyordu yürütec ile yürüyorum şuan doktorum 6 ayda çok iyi olacaksın dedi korkma dedi sabret dedi.bu arada yaşım 22 Arkadaşlar yaşınız genç ise olun çünkü bazı doktorlar şunu söylüyor yaşın genç 40/50 Yaşında gel diye yaa ben gençliğimi yaşamayacaksam yaşlandığımda zaman olsam ne olmasam ne.Arkadaşlar Yaşımız ilerledikçe kireçlenme olacak hem kalçamız kireçlenecek kötü olacak bacak kısaldıkça belimiz egrilecekti al sana 2 ameliyat baş edebilirsen et o yaşlarda genç yaşımzda olduğumuz zaman zorluklara daha iyi Göğüs gereriz yaşımıZın avantajı çok daha çabuk iyileşiriz.Arkadaşlar iyi düşünün

Son düzenleme:
çok normal görünmüyor bence doktorunuza başvurun

umarım uzun vadede de bu memnuniyetiniz devam eder, geçmiş olsun.

Ben mehmet halicida ameliyat oldum ama ankarada kontrol oldum ve ameliyatın yetersiz olması sebebiyle çok sorunlarim çıktı tekrar ameliyat olma riskim var.Ve de birçok para verdik.memorial hastanesi bu konuda dikkatli olmalı hrsey para değil....

Doğrusunuz parada önemli ama durumun olmayınca ne olacak ?ben gayet memnunum doktorumdan şükür bir problem olmadı ameliyatta.Size de geçmiş olsun

Herkese iyi aksamlar. İzmir, Manisa da kalça çıkığı ameliyatı olan kimse var mı? Dr. İsmi verebilir misiniz. Ücret ne kadar verdiniz.?

protez

merhaba arkadaşlar ben 2,5 aydır sağ kalça protezi ameliyatı oldum. yaşım 34 çok direndim ama artık dayanılmaz ağrılar çekince mecbur kaldım.
size tavsiyem dayanabildiğiniz kadar dayanın zor bi ameliyat çünkü uykusuz geceler ameliyattan sonraki ağrılar, yanmalar, batmalar baya bi sizi rahatsız edecek.
ameliyattan sonra wolker ile yürüdüm şimdi ilk kontrolüme gittiğimde koltuk değneğine başladık.
kalça ağrım zaman zaman oluyor. o da farklı bişey gelişti diş problemi yaşadım ve kalçam şişti şimdi daha iyiyim. geceleri uyuyabiliorum ihtyaçlarımı karşılayabiliorum çok şükür.

size tavsiyem doktorunuzu iyi araştırın ben 4 ay araştırdım. ve memnunum şimdilik

Slm arkadaşlar yeni çift taraf kalca protez amaliyatı olan varmı varsa nerde hangi doktora oldunuz beni aydınlatırmısınız

seferler1974

merhabalar,
geçmiş olsun sanırım istanbuldasınız, benimde kalça ve diz amelyatlarımı yapan, Doç Dr Alper Kaya Acıbadem Kadıköy hastanasinde, ben çok memnunum, muayene olmayı düşünürseniz telefonunu verebilirim. Tekrardan çok geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim ASİ1 Kalp ne zaman oldunuz maliyeti nedir amaliyat masrafları uçmuş görünüyor sgk geçiyormu

seferler1974

ben ilk 1997 de oldum, bu zamana kadar bikaç kez değişti protezlerim, en son 1.5 yıl önce olmuştum, Ankarada özel bi hastanede 8000 tl vermiştim sgk çok cüzi bir miktarını karşılıyo

Arkadaşlar kalça protezi için İstanbulda doktor ve fiyat önerebilir misiniz ? Forumlarda hep eski fiyatlar yazıyor...Araştırma Hastanelerinde ücretsiz olan var 15-20 bin verenler var ? Ayrıca çok doktor ismi geçiyor ?..Güvenilebilir isimler söyleyebilir misiniz ?

Üst Alt