Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça protezi bulunup, daha sonra protezi değiştirmek için ameliyat olmak?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 14 yıl önce kalçama eklem protezi yani total eklem protezi takıldı. şimdi gevşeme yaptı ve değişmesi gerekiyor. Riskli olduğu söyleniyor. Benim gibi olan var mı?

Bundan 33 yıl önce Ankara Hacettepe'de teyzemin sol kalçasına protez takılmıştı. 26 yıl kullandı, sonra protezin dış yüzeyinde bir çatlama oldu ve protezin o dış yüzeyi bir ameliyatla değiştirildi. Fakat 1-2 sene sonra bir doku uyumu sorunu oluştu ve protezin vidaları (sanırım bir kere de düşmüştü teyzem) gevşedi. Sonra yeniden ameliyat oldu ve bu sefer tamamen protez değiştirildi. Şimdi hiç bir sorun yaşamadan kullanıyor.
Biraz önce aradım konuştum teyzemle. Özetle dedi ki:
1- Varolan protezin çıkarılıp yenisinin takılması işlemi, ilk protez takılma işleminden kolaymış. Sonuçta kemikler hazır; sadece protez çıkarıpıp yenisi takılacak. Velev ki kemiklerde bi deformasyon olmuşsa ve protez vidaları için sorun olursa, o zaman o hasarlı alanı kesip protezin boyunu biraz daha uzatırlar ve sorunu çözerlermiş.
2- Bu ameliyatlar en iyi Hacettepe'de yapılıyormuş. Mümtaz hoca ve onun yetiştirdiği profesörler bu konuda çok iyiymiş.

oturan boğa beni hemen bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. bugün moralim çok bozuktu.gittiğim doktor bu ameliyatın riskli olduğunu,kemikte çatlama olduğunu ve eklemi yerine bir daha takamama ihtimali olduğunu bana yüzüme karşı söyledi.inanın ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.boş eklem bırakabilirlermiş!.. bu olacak şey mi?kimsede duymadım böyle şey. Allah ım bana dayanma gücü ver aklıma sahip çıkayım diye öğlenden beri dua ediyorum....

Eklemi takamamak da ne demekmiş yahu? Yoktan eklemler, uzuvlar yapılan bir dönemde eklemin takılamaması da ne demekmiş? Eğer kemik protezin takılamayacağı derecede deforme olmuşsa, önce o kemiğe bi doku takviyesi yapar ve sağplamlaştırılar, daha sonra ikinci bir ameliyatla protezi takarlar...
Hangi doktora gittin ve bu cevabı aldın? Hacettepe'de bir profesöre gitmeden sakın karar verme. Ve sakın moralini bozma. İnan eziyet çekilse de artık o kadar zor değil bu ameliyatlar.

evet aynen bana dediği buydu : eklemi takamayabiliriz içinden ne çıkacağı belli değil kemik kırık gözüküyor hepten kırılırabilir.ağlamaktan gözlerim şişti.ilgin için çok teşekkür ediyorum sayın yöneticim. doktorun ismini yazmayım buradan şimdi.

gecmis olsun ilknur hanim benimde ilk protez kalcaya 15 yil oldu sükür simdilik sikayetim yok, ama gevseme yapinca ne gibi sikayetleriniz oluyor benimde hep korkum yine ameliyat olmaktan korkuyorum ama her seyin hayirlisi
sizede Allah yardim etsin umutsuzluga kapilmayin benimde sag kalcam icin gittigimde doktor bana imkansiz bacagin üzerindeki damar zarar görür felc kalirsin dediler sizin gibi üzülmüstüm baskasina gittigimde hic düsünmeden ameliyat etti onun icin dert etmeyin.

Ilknur arkadasim gecmis olsun oncelikle...Bende kalca protezi ameliyati oldum ve bazi sorunlar yuzunden protezi cikartip tekrar taktilar...bence kotu seyler dusunme guzel dusun ki guzel olsun hersey...OturanBoga arkadasimizin soyledigi gibi doktor cok onemli bence onerdigi doktora git.

slm

Bense Mümtaz hocadan hiç memnun kalmadım. Bana zarar verdiğini düşünüyorum.

Merhaba simdi yazdiklarimizi okdum tekrar...Ilknur arkadasim yukardaki yazdigim msj dan sonra yani agustos ayinin ortalarinda bacagimda siddetli agrilarim odu doktor platinde gevseme oldugunu soyledi ve hic hesapta yokken hemen ameliyat olmam gerekti... sanirim tip dilinde (revisyon)diyorlar... gevsemden dolayi kemigim cok hasar gormus :( simdi ustunden 45 gun gecti ameliyatimin cok sukur artik yuruyebiliyorum :)

herkese selam:)
kalça protezi ameliyatı oldum 21 gün oldu.doğuştan kalça çıkığı vardı tabiki doğal olarak kireçlenme oldu. yaşım 32 ama kısıtlı yaşamaktansa genç yaşda rahat edeceğimi umut ederek ameliyatı seçtim.şu an çok iyiyim..bacağımda 3cm lik kısalık vardı o yokoldu..bu ameliyatta tek önemli şeyin doktor seçimi olduğunu sanıyorum.ege ünv.prof.akın kapubağlı yaptı ameliyatımı..çok iyiyim ve de mutluyum şimdilk...soru sormak isteerseniz ben burdayım..herkese allah yardım etsin..

benimde dogustan kalca cıkıgım var. ameliyatlar oldum lakin biraz aksama var gecenlerde doktoruma gittim kireclenme var ilerde protez konulur konulmamasini istemiyorsan egzersiz etmelisin dedi görüyorumda teyzemi protez var ayaginda egilemiyor. ya egzersizlerle iyilesmesse protezmi konulur diye üzülüyorm.

arkadaşlar protezin sakıncaları neler.ben buprotez hakkında bilgi edinmk istiyorum.bende kalça çıkığı yok ama.arkadaşımda var.kalça çıkığı protez konmuş bir bacağı yanlış amalıyattan kısa kalmış.ama ilerii nasıl olur bilgi veririseniz sevinirim.

merhaba
ben de 2 ay evvet kalca protezi ameliyati gecirdim. 28 yasindayim. cok ileri derece kireclenme vardi bende. simdi gayet iyiyim. ayni sorun olan arkadaslara tavsiyem hic korkmasinlar ameliyat gunleri ve sonrasi o kadar da zor degil. ben gule oynaya gecirdim.
ozel hastanelere gidecegiz diye de dusunmeyin, istanbul taksim egitim arastirma hastanesi'nde oldum. atilla hoca ve tum ekip gercekten cok iyi.
gozunuzde buyutmeyin, hersey oluyor geciyor...

selam ve sevgiler.

gunes

Arkadaşlar sağ ayğında kalça protezi bulunan birisine % kaç rapor veriliyor bilgisi olan var mı?

öncelikle geçmiş olsun.ameliyatına ilişkin birkaç sorum olacaktı
-kullanılan protezin malzeme yapısına ilişkin bilgi verebilirmisin?
-sosyal güvenlik kurumları yapılan sağlık harcamalarını belli oranda karşılasa da yeterli olmayabiliyor.bunda dolayı protez bedelinin ne kadar olduğu, devletin % kaçını ödediği ve hastaneye ödenen diğer giderler toplamına ilişkin bilgi verirseniz sevinirim.
sağlıkla kalın

mrhba adiloş arkadaşım.. Adana da, Başkent yüreğir araştırma hastanesinde 1.600 lira istediler özel hastanede ise; 4.000 lira istediler kurumumuz ssk.. diğer kurumlarda bu fiyat değişiyr mu bilmiyorum.. 4.000 liranın içinde yatış tedavi ameliyat herşey içinde.. umarım yardmcı olmuşumdur.. Allah cümlemize şifa versin..

ben ilk protez için bunu biliorum değiştirmek için pek bi bilgim yok ama bu civrlarda olması lazım bence

:)burçin ameliyat oldunmu benim sol kalçama protez takıldı 18 gün oluyor

ewet oldum benmde sol kalçama protez takıldı 28gün oluyor bendede.. ama ağrım oluyor yürürken dizime şiddetli bir ağri giriyo sizde de oluyo mu.. we aksıyorum :(

benimde ağrım oluyor ama aşırı değil devamlı yürüyorum 3 gündür koltuk değneği olmadan yürüyorum ayaklarım hergün daha iyiye gidiyor ve bendede aksama var

Metal yerine tahta protez

İTALYAN uzmanlar, tahtadan yapılmış kemik protez maddesi geliştirdi
Faenza kentinde bulunan Seramik Teknolojisi ve Bilimi Enstitüsü’nde görevli uzmanlar tahtadan elde edilen beyaz maddenin kimyasal olarak kemikten bir farkının olmadığını açıkladı. Uzmanlar, gözenekler ve kanallar sebebiyle tahtanın vücuda titanyumdan daha kolay entegre olabilme özelliğine dikkat çektiler. Kemikle benzer yapıda olmasına rağmen, aşınma ve çürüme riskinden dolayı protez için elverişli bir madde olmayan tahtanın, gözenekli yapısı muhafaza edilerek temel elementlerinin kemik yapısına dönüştürüldüğü kaydedildi

alıntıdır

herkeze merhaba adım ceyhun 43 yasındayım 30 sene evel 1989 yılında sol kalcamda iltaplanmadan dolayı 2 kere amelıyat oldum 1. amelyatım bır turkıye klasıgı yanlıs operasyon kalça kemigim deforme oldugundan dolayı 2. amelıyatı olmam gerektı ve tamamen temızlenıp kalca eklemım fıxlendı yanı hareket yok ozamanlar 2 cm olan kısalık 4 cm kadar ulastı dogal olarak cunku ozman 13 yasındaydım buarada son zamnalarda asırı agrı sıkayetlerım oldu dr gıttım kan tahlılımde sorun yok 7 temmuzda mr flımımden sonra kara vermek zorundayım cunku dr. protez onerıyor tabı zemın musaıtse fakat daha öncede arastırdıgımda amelıyatımın rısklı oldugu soylendı bu arada 23 yıldır denızde calısmaktayım anlatmak istedım hayatımın kararını vermek zorundayım ya bu rıskı alıcam ıyı olursa tombala olmazsa hayatımın akısı degısecek tabı amelıyat olazsamda ılerde daha fazla sorun cıkacagıda malum cunku dengesız yurudugumden dolayı belıme ordanda kalcama ve kasıgıma asırı agrı yapıyor bazen gecelerı uyamıyorum acıkcası korkuyorum ve cok endıselenıyorum bu konuda deneyımı veya bilgisi olan arkadaslar beni aydınlatırsanız sevinirim kendınıze ıyı bakın ceyhun özkan sevensea_34@hotmail.com

merhba salih abi.. bende yaklaşık 10gündür yürüteç kullanmadan yürüyorum.. bi önceki yazdığmda yürürken, dizimde şiddetli ağrı oluyordu ve aksıyordum.. ama 3gündür allahıma binlerce şükürler olsun ki, daha düzgün yürüyorum aksama war ama çok az denecek şeklde ve dizimde ağırmıyor.. egzersizlerimi yaparken kasık ağıryor ve dizim ağırıyor inşallah bunlarda geçer.. ve kalçam hala şiş ameliyat bölgesi şiş ve biraz çıkıntılı.. sizinde öyle mi? ama bunada çok şükür.. günden güne iyiye gidiyorum.. allah herkese sağlık şifa wersn..

Bende koltuk değneklerini bıraktım.15 gün oluyor.benimde dizimde ve kasıkta ağrılarım oluyor.herhalde onlar kas ağrısı.hastanede benim yanımda ameliyat olan bir arkadaş daha vardı onunla telefonda görüşüyoruz ağrıları devam ediyormuş ve koltuk değneklerini daha bırakamamış doktoru onu fizik tedaviye gönderecekmiş allaha şükür iyiyim anladığım kadarıyla sende iyisin devamlı yürüyüp egzersiz yapmamız lazım.ameliyatlı tarafa dönüp yatabiliyorum.benimde hafif şişlik var ve sanki dokununca o bölgeyi hissetmiyormuşum gibi geliyor bana.merdiven çıkabiliyorum.araba kullanabiliyorum.sadece merdiven inerken zorlanıyorum oda dizlerimin acısından.inşallah daha iyi oluruz.Allah(c.c) herkesin yardımcısı olsun.hoşçakal

bende merdiven inip çıkabiliyorum bi sorun yok çok şükür.. ama henüz ameliyatlı tarafa yatmadım.. haklısınz egzersizi devamlı yapmalıyız.. Allah hepimize sağlık şifa versin aminn.. hoşçakalın..

Ben 25 yaşındayım avn hastasıyım 4,5 ay önce kanlandırma ameliyatı oldum ama işe yaramadı ağrılarım eskisinden de fazla.şimdi protez olmam gerekiyor.20 temmuzda her iki kalçama aynı anda protez takacaklar. fazlasıyla korkuyorum.ameliyat sonrası hemen kaldırıyorlarmış ilk basmada çok ağrı oluyor mu? sizlerin ameliyatları nasıl yapıldı genel anestezi ile mi yoksa lokal anesteziyle mi? protezlerden sonra yüz güldürücü sonuçlar alınıyormuş inşallah bende onlardan biri olurum. bide doktorlarınız size ömür boyu yapamayacağınız bir şeyler söyledimi ben sitenin birinde böyle şeyler gördüm nekadar doğru.BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM!!!!ALLAH hepimize şifalar versin !!!!!!!!!!!!

mrb tekin_sezen; öncelikle çok geçmiş olsun.. bende avn hastasıyım.. Benimde yaklaşık 1buçuk ay önce sol kalçama protez takıldı.. ameliyat başarılı oldu çok şükür.. epidural anestezi uygulandı bana. Yani belden aşağısını uyuşturdular ama önce bana uyutucu iğne yaptılar uyudum sonrasını hatırlamıyorum.. odama getirldiğimde gözlerim açıktı sadece belden aşağısı karıncalı ve uyuşmuştu.. ameliyat olduğum bölge biraz ağirdı ama uzun sürmeden geçti. zaten ağrı olduğu sürece ağrı kesici yapıyorlar.. ama benim dizim çok ağırdi.. ben akdeniz anemisi olduğum için benim durumum sizden farklı dizimdeki ağrılarım yani.. diyeceğim şu ki korkmayın ameliyat olmakta bişi yok.. ertesi gün yürüttüklerindede öyle çok şiddetli ağrıda yok sadece 3adım yürütüyorlar.. sadece ayağa kalktığımızda mide bulantısı, baş dönmesi oda haliyle oluyo yani benim baş dönmelerim bulantı hislerim 10gün sürdü.. Her bünye farklı ben akdeniz anemisi olmama rağmen bünyem direndi ve iyileştim.. Şimdi yürüyüşümde düzeldi çok şükür.. sadece kasıkta hafif ağrım dewam ediyor. önümüzdeki gün kontrole gideceğim inş doktor bununda geçeceğini söyler..Sizde iyi olacaksınız lütfen korkmayın iyi olacağınıza inanın..Allah şifa versin çok geçmiş olsun..

arkadaşlar bende kalça kırığı var ameliyat olmam lazım. antalyada oturuyorum. 47 yaşındayım iyi bir doktor tavsiye edin

Merhaba.4 gün önce ameliyat oldum sol kalçamdan.bide ameliyat lduktan sonra okuyayım dedim yazdıklarınızı.ankarada hastanesinde oldum özel oda masrafı dışında herhangi bir masraf ödemedim ben kurumum emekli sandığı belki ondandır bilemiyorum.çok ağrım oluyor yatamıyorum hala sağa doğru
henüz dönemedim.erkendir belki bilmiyorum.ameliyat olan arkadaşlara bir kaç sorum olacah hepsini cevaplarlarsa sevinirim.
1-sizlerde ameliyattan sonra variz çorabı giydiniz mi?
2-evde de bacağınızın arasında yastıkla yattınız mı?
3-ben oturunca uyuyabiliyorum ayağımı uzatınca kalçam çkiliyomoş gibi oluyor belim falan ağrıyor sizde de oldu mu?
4-en çok oturunca rahat ediyorum ya da yürüyünce sizde de öyle miydi?
5-doktoruma fizik tedavi sordum gerek yok dedi internet sitesinin birinde bu ameliyattan sonra yapılacak bir kaç hareket buldum onları yapmayı planlıyorum sizlere nasıl hareketler verdiler bunları yapmaya ne zaman başladınız?
6-ameliyatsız tarafınıza ne zaman dönebildiniz?
7-yürüteci nezaman bırakacağımı söylemediler 1 ay sonra kontrole gideceğim bu sürede normal hayatınıza dönersiniz dediler sizde nasıl oldu yürüteci kaçıncı günlerde bıraktınız?
Şimdilik aklıma gelenler bunlar cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

geçmiş olsun tekin kardeş.ben bu ameliyatı olalı 45 gün oluyor.ilk zamanlarda insan biraz zorlanıyor.sağa sola dönmen için henüz erken.ama sağ tarafına araya yastık koyarak yatabilirsin.ben hastanede yatarken 3. gün yapmıştım.insan bir adım attığında vücutta 200 tane kas çalışırmış.onun için bol bol yürümen lazım.benim ağrım fazla olmadı sadece ameliyat olduğum gün 2tane iğne yapıldı yani sadece sabretmek lazım.varis çorabını bende kullandım yaklaşık 10 gün kadar.yastığı ise sadece sağıma dönüp yattığım zaman kullandım.yatınca ayak çekilmesi bendede oldu ama ben yinede yattım.benim doktorumda fizik tedaviye gerek yok dedi canın yansada bol bol yürüyeceksin dedi.bende internetten hareketleri buldum ve ancak dikişlerim alındıktan sonra o hareketleri yapmaya başladım.zaten şimdi istesende yapamazsın çünkü ayağına gücün yetmez.ben dikişlerimi 15 gün sonra aldırdım ve ondan sonra ayağım biraz daha rahatladı zaten 3 gün sonrada koltuk değneklerini bıraktım.her geçen gün biraz daha iyileştiğini göreceksin bize sadece sabretmek kalıyor.bende yarın akşam diğer bacağımdanda ameliyat olmak için ankaraya gidicem.size yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.ALLAH yardımcımız olsun.

Üst Alt