Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça protezi bulunup, daha sonra protezi değiştirmek için ameliyat olmak?

tekin_sezen

merhaba gecmiş olsun. ben de 5 yıl önce hem de ıkı tarafıda aynı anda kalça prıtezi amelıyatı olmustum şimdi çok iyiyym. o sordugun soruların hepsını ben de yasadım. benım 2 tane daha farklı hast oldugu ıcın hast uzun sure yattım. amelıyat tan sonra tekrar baska amelıyatlar da oldum. ama hiçbiri protezle ilgili değildi. bu halde bile 1.5 ay sonra normal yürüdüm. değnekle yürüyüşler yaptim. 2 ay sırtüstü yattım. zaten iki tarafta ameliyarlı olduğu içim istesenizde yanınıza yatamassınız. yastığı mecburen kullanıyorlar bende önce ağrıdan dolayı kullanmayı ıstemedim ama dok. kullanmam gerektigini yoksa protezın ıçe donuk olur dedı. sende dok. dedıgını yap. v
arız çorabını da 1.5 ay kullandım kan akışının sağlıklı olması içinmiş ona da sabırla devam etmelisn.
ben de çok ağrı çektım belımı eğemedım eleımı uzatınca dızıme degdıremıyordum ama sımdı normal ınsanlar gıbı olmasa da kımseye muhtac degılım.
ben de egzersız yaptım ama 1 yıl devam ettım. kalcamın altına ıncecık yastık koyup 5 dakıka oylece uzandım acıyo ama alısıyo ınsan. cok yavas yavas ama bırının yardımı ıle bacagını kaldırıp ındırdım sonraları yalnız yaptım. sonra yana doğru kaldırdım. düzgün adımlarla yürüdüm ınsan en çok yürüyünce rahatlıyor.

şimdilik hatırladıklarım bunlar. rabbim şifa versin. hayırlı günler.

Teşekkür ederim arkadaşlar verdiğiniz bilgilerden dolayı.içimi rahatlattınız sanki sadece bana özelmiş gibi geliyordu bu şeyler.salihtuncay arkadaşım sizede tekrar acil şifalar.

[FONT=Verdana]Tekin_sezen öncelikle geçmiş olsun. Ameliyatınız daha çok yeni. Gün gün daha iyi olacaksınız. Ben de 2007 yılında üç ay arayla kalça protezi oldum. Sormuş olduğunuz soruları cevaplamaya çalışayım.[/FONT]
[FONT=Verdana]1- [/FONT][FONT=Verdana]Her iki ameliyatta da 1’ er ay süreyle her iki bacağa varis çorabı giydim. Bunun sebebi kan dolaşımını hızlandırmak ve kanın pıhtılaşmasını önlemek.[/FONT]
[FONT=Verdana]2- [/FONT][FONT=Verdana]İlk ameliyatımda belirli bir süre sırt üstü yatarken bacak arasına yastık koyarak yattım. İkinci ameliyatımda buna gerek görmediler.[/FONT][FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]3- [/FONT][FONT=Verdana]Ameliyatlardan önce zaten belim ağrırdı. İlk ameliyatımdan sonrada belim ağrımıştı. Hele ilk ameliyatın sabahında nerdeyse belim kopuyordu ağrıdan. Ama ikinci ameliyatı olduğum anda bel ağrısı diye bir şey kalmadı. Her iki ameliyatta da uyuma problemim olmadı.[/FONT][FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]4- [/FONT][FONT=Verdana]Böyle bir durum olmadı. Oturunca da rahat edebiliyordum. Tabi yürüyünce kaslar hareket ettiği için bacaklar daha rahat oluyor.[/FONT]
[FONT=Verdana]5- [/FONT][FONT=Verdana]Her iki ameliyatımda da ameliyattan hemen sonra hastanede iken fizik tedaviye başlandı. Eve çıktıktan sonrada 1’er ay kadar fizyoterapist eve gelerek hareket yaptırdı. Gösterdiği hareketleri ilk zamanlarda yapamasam da yapmaya devam ettim. Burada önemli olan hareketleri yapamasanız da kaslarınızı çalıştırmaya gayret etmenizdir. Ör: Sırtüstü yatar pozisyonda ameliyatlı bacağınızı yana açıp, kapatma. Diz altına yastık koyarak bacak kaldırma. Dizimin üstüne elini koyarak bacağımı bastırırken bacağı kaldırmaya çalışmak. Ayakta iken bacağı yana açıp kapama vb. Bunlar ilk yapılan hareketler. Bunları yaptıkça yapılan hareketler çeşitleniyor.[/FONT]
[FONT=Verdana]6- [/FONT][FONT=Verdana]İlk ameliyatımda ameliyatsız tarafıma bir ay içinde, ikinci ameliyatımda 8.günde araya yastık koyarak yatmaya başladım. Akabinde ameliyatlı tarafıma da yatmaya başladım.[/FONT]
[FONT=Verdana]7- [/FONT][FONT=Verdana]Her iki ameliyatımda da yürüteci 18 gün sonra bıraktım ve iki bastonla yürümeye başladım. [/FONT]
[FONT=Verdana]Her iki ameliyatımda da bir ay sonra hiç kimseye muhtaç olmadan yalnız yaşamaya başladım.( tabi ki bastonlarla) Bazı şeylerde zorlansam da ameliyatlardan bir ay sonra normal hayatıma başladım. İlk ameliyattan 11 ay sonra bir bastonu, ondan 6 ay sonrada ikinci bastonu bıraktım. Mart 2009 dan beri bastonsuz olarak yürüyorum. Gün geçtikçe daha iyiye gidiyorum. Ayrıca Mart 2008 den beri spor yapıyorum. [/FONT]
[FONT=Verdana]Umarım yazdıklarım yardımcı olur. İyi olmanız dileğiyle… [/FONT]

Tekin geçmiş olsun ve aynı rahatsızlığı yaşayıp burdan paylaşımda bulunan arkadaşlarada çok teşekkürler.Bende protez ameliyatı olucam ve sizin burdan yazdıklarınızıda diğer başlıklarıda dikkatle herzaman okuyorum.Henüz tam karar vermiş değilim düşünme aşamasındayım ama eski halimede dönmek istiyorum şuanda çalışıyorum aseptik nekroz 4.evre olarak görünmesine rağmen halen işime gidip geliyorum.Bazen gayet normal yürüyorum ama bazende oturduğum yerden kalktığımda sol kalçam tamamen katılaşıyor ve zorlanıyorum aksiyorum.Ameliyat olan arkadaşlardan 11.ayda bastonu bıraktığını falan yazmış okadar uzun sürer mi tam emin değilim ama rapor verilcek iş yerine oda heralde 3 aydan falan fazla olamazmış özel sektör olduğu için sıkıntılı çalışmakta zorundayım onuda düşünüyorum ayrıca iyileşme uzun sürerse diye.Bide ameliyat kesisi çok mu büyük bende ufak bir yer kesildiğinde yada düştüğümde iyileşme zor oluyor o yuzden bünyemede pek güvenemiyorum zaten kronikte bir romatizmal rahatsızlığım var ilaç kullanıyorum.Halen beklemenin bir sebebide gelişmeler oluyor uygulamalarda bhr protez diye bir protez yapılıyomuş kemik kesilmeden onuda yeni öğrendim kemiğe baş parmak kalınlığında ve uzunluğunda giriş yapılarak takılıyomuş totale göre daha iyi bakalım ankarada bulmaya çalışıcam uygulayan dr varmı diye, istanbul da varda tabi bana uyarsa hayırlısı bakalım....

nesli06 öncelikle merhaba.Ben ilk bastonu ilk ameliyattan sonra bıraktım. Bunun sebebi çocukken geçirmiş olduğum başarısız ameliyatlar. Eğer ki daha önce hiç ameliyat olmamışsanız doktorlar üç ayda bastonları bırakırsınız diyorlar. Ayrıca ameliyattan sonra iki ay rapor veriyorlar. gerekli görülürse uzatıyorlar. Ben iki ay sonunda bastonlarla çalışmaya başladım. Bu konuda bir sıkıntı çekmedim. Ameliyat kesisi 15 cm civarında. Herkese geçmiş olsun.

merhaba nesli önclikle hepmize allah şifa wersin... bende 28mayıs'ta sol kalçaya total kalça protezi ameliyatı oldum.. bende 8-9cm yara yerinin büyüklüğü ve estetik dikiş istedim doktorumdan oda öyle yaptı.. ben 20gün içinde yürüteçi bıraktım baston kullanmıyorum.. İlk 15-20 gün biraz sıkıntılı geçiyor ağrı oluyor aksama oluyor dolayısıyle moral bozulması sabır gerektiryor yani.. çok şükür iyiyim arada bir ağrı oluyor kasık bölgesinde, az da olsa aksama oluyor bazen ama doktorum 6ay içersinde hepsinin geçeceğini söyledi.. hala yastıkla uyuyorum ameliyatlı bölgeye de henüz yatmadım ama sağ tarafa dönüp yatabliyorum.. yürüyorum, oturuyorum, dışarı bile çıktım ve topuklu giyebiliyorum herşey gayet iyi gidiyor.. oeskiden olan hareket kısıtlılığı bitti çok iyiyim ve mutluyumm inşallah daha da iyi olacak.. hepimize allah şifa versin... herkese allah iyilk wersinnn...

15 gün önce sol kalçama protez takıldı. sol taraf yani protezki taraf diğer taraftan daha uzun duruyor. sizde de böyle bişey oldu mu arkadaşlar.zamanla geçiyor mu?bilgilendirirseniz sevinirim.teşekkürler

Teşekkürler burçin bilgilendirdiğin için, iyi olmana çok sevindim ve çabuk toparlamışssın maşallah.Ve özellikle topuklu ayakkabı giyebildiğin için mutlu oldum çünkü bende heralde artık topuklu ayakkabı giyemiycem diye üzülüyordum mesala şuanda giyemiyorum, ameliyat kesisi de o kadar büyük değilmiş ben ameliyat videosunu izlemiştim çok büyük görünüyodu 10 cm normalmiş.Tabi bunları doktora soramıyosun belki çekiniliyor çünkü önce sağlıklı iyileşmeyi yürümeyi düşünmeden bunların düşünülmesi tepki alır belki diye.Ama genç bir bayan olunca düşünülüyor ister istemez.Mutlu günler.....

bir ay kadar önce sol kalçama protez takıldı. sol taraf yani protezli taraf diğer taraftan daha uzun duruyor. sizde de böyle bişey oldu mu arkadaşlar.zamanla geçiyor mu?bilgilendirirseniz sevinirim.teşekkürler

Arkadaşlar merhaba;

Benimde sizlerden acil destek almam gerekiyo,30 yaşındayım ve doğuştan kalça çıkığı sorunum var. şu yaşıma kadar hiç sorun yaşamadım bu durumdan hatta normal bir şekilde hoblayıp zıplayıp enerjik dolu yaşadım diyebilirim ancak bana büyük eziklik yaşatıyo bu durum normal insanların içerisinde. ameliyat olmak istiyorum fakat çok korkuyorum ameliyat olduktan sonra ya eskisi gibi koşup zıplayamazsam gibi yani normal yürümek diil istediğim tamamen normal olmak yani ameliyat sonrası nekadar sürede tamamen koşabilecek kadar iyileşebilirim.yoksa hayatım sadece düzgün yürüyüp hertürlü aktif hareketten kısıtlanırmı.

teşekkürler,
saygılar
ömer

doğru diyosun su_perisi arkadaşım zaten görüntüsü umrumda diil ağrım falanda okadar sık olmuyo çok fazla ayakta kaldığımda biraz sızı hissediyorum ama allahıma şükür hiçbir hareketimi kısıtlamıyo bu durum ewt olmamak daha hayırlı gibi gözüküyo çok teşekkür ederim düşüncelerin için...

Ömer benim her iki bacağımda total kalça protezi takılı on yılı doldurdum çok şükür.Bu ameliyatlardan sonra kesinlikle koşmak yüksek bir yerden atlamak sakıncalı proteze zarar verir bunları yapamadığın gibi acaba protezlerim nezaman gevşiyecek endişesiylede yaşamak zorunda kalacaksın birde on kilo fazla ağırlık taşıyamasssın kilo almaman gerekli buna çok dikkat etmen gerekecek kas ağrıları ile yaşamayıda öğrenmek zorunda kalacaksın.Bu ameliyatların ne kadar zor acı verici ameliyatlar olduğunu her ameliyat gibi risk taşıdığınıda eklemeden geçemiyeceğim.Biliyorum yazdıklarım çok karamsar şeyler ama ameliyat kararı vermeden önce okuyup değerlendirmen açısından yazmak istedim.

çok teşekkür ederim arkadaşım bu sölediklerin benim için çok önem taşıyor ve önderlik ediyor galiba olmaktan zav geçtim görüntüsü umrumda diil sağlığım allaha şükür yerinde sayılır 7 cm kısalık var ama bütün fonksiyonlarım çok iyi çalışıyo 62 kiloda sabitledim bünyemi ve almıyorum üstünde ve 15km yol yürüye biliyorum bu şeklide olmamam çok hayırlı benim için galiba teşekkürler paylaştığın bilgiler için

üçyıl önce sol kalçama protez takıldı.derince(kocaeli) devlet hastanesinde oldum.ikinci gün ayağa kalıp yürüteçle yürüdüm.,iki hafta sonra ise istanbuldan izmite muayene için koltuk değneksiz gittim.ameliyat Allaha şükür çok iyi geçti.ameliyattan önce bacağımda incelik ve kısalma mevcuttu çektiğim ağrılarda çok fazla idi.şimdi şükürler olsun halısahada top oynayabiliyorum,trekking yapabiliyorum,uzun mesafeler yürüyebiliyorum,koşabiliyorum namazlarımı rahat bir şekilde kılabiliyorum durum böyle.
ameliyattan korkacak bir şey yok.önemli olan iyi bir doktor bulmak.

Selam... Benimde her iki kalcama protez takildi 1997 de... Sol kalcam 3 kez degisti ve yine degismesi gerekiyo kemikte deformasyon oldugu icin... Amelyat sonrasi hissedilir derecede rahatlama oluyo yürüme filan düzeliyo... Ama iste hoplayip ziplma, diz büküp oturma,çömelmek, agir tasimak... bunlari yapmamak gerekiyo... Allah hepimize acil sifalar versin...

kalça protezi

Arkadaşlar bende kalça proezi ameliyatı oldum...kalça tamamen bitmişti .komple kalça değişti bütün kemikler yerine kalça protezi takıldı...ayağım 5 cam kısaydı.

şuanda ameliyat olduktan sonra ayağımı uzatıldı çalışmayan kalça çalışır duruma geldi. Eski yürümemden eser kalmadı eğer bu konu hakkında uzman doktor arayan varsa. 05426300882 doktorlar alanında çok profosyonel.kocaeli izmitte .yardımcı olurum size
doktorlar : Süreyya ayhan
ayhan bal
hüseyin özcan

merhaba

Merhaba

ben aynı bacağımdan yani sol bacağımdan bu ameliyatı olmak için yola çıktım ve yapmış olduğum araştırmalar sonunda ve yaklaşık 10 hastanenin uzman ortapedi doktorlarıyla görüştüm ameliyat olursam faydası zararı ne olur die ve şu sonuç ortaya çıktı gerçekten bu ameliyatı yapacak olan doktorun çok iyi ve başarılı bir doktor olması ve güvenilir olması çok önemli bana yaklaşık 7 hastane ameliyatı olmam geriktiğini ve 3 hastanede olmamam gerektiğini söyledi sebebi olmamam geriktiği konuda çıkan sonun şu ameliyatın en fazla 10 yıl garantisi var buda çok başarılı yapılırsa var ve iyileşme süreci 2 yılı bulabiliyormuş ve olmam içinde bacak kaslarımı iyice geliştirmem gerekiyormuş çünkü kasların gelişimi eksik olması durumunda protezin yerleştirildiği kemikte catlama riski taşıyacağını ve ciddi sorunlar ortaya çıkacağını birde ve en önemlisi kalcada bulunan çok hassas ve tehlikeli uzatılması gereken sinirler varmış bu sinirler eklenerek uzatılırmış ama gecici bir süre sağlıklı olurmuş
demek istediğim bu sinirler eğer amelitaya uygun diğilse ve yapılırsa ciddi ağrılarla başlayan sorunlar çıkarıyormuş ve bende ameliyat olmaktan vaz gectim çünkü doktorum sol bacağımı calıştırdığım sürece ve spor eksikliğini giderdiğim sürece ağrı teşkil etmeyip ölene dek ben rahat ayakta tutabileceğini söyledi.

bu ameliyiyatı olmayı düşünen arkadaşlarım için bu bilgileri aktarmak istedim.

SAYGILAR ÖMER BİLGİN ALLAH hepimizin yardımcısı olsun ve bizleri bu cani dünyada korusun.

arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar .bu siteye yeni üye oldum . ben yaklaşık 3 hafta önce kalça protezi ameliyatı oldum ve bu ameliyatı olmadan önce istanbul'da birçok yere gittim fakat hiçbirinde de istediğim cevabı bulamadım ya da beni tatmin etmedi diyebilirim.örn;amerikan hast.Baltalimanı,göztepe ssk,vs. bana genellikle ne protez ameliyatını ne de başka seçenekler önerdiler.sonuçta tarsus'ta Or.Dr.ÖMER SAYAR ismini duydum.ortopedi alanında uzman bir isim ve türkiye'de pek çok doktor'da onu referans verebilir.sonuçta ameliyatı orda oldum.ve bana eğer hor kullanmaszan rahat bir 25 yıl seni idare eder dedi.eğer ilgilenen arkadaşlar varsa size tavsiye ederim.

On layn, Amerikan Hastanesi'inde doktorun kimdi?

ben 6 ay önce amaliyat oldum önemli bir sorunum yok zaman zaman oturunca biraz ağrım oluyor yürümemde proplem yok ağrım yok hata günde 80 dk yürüyorun kilo almamak icin en büyük proplem kilo buna dikkat edelim oturunca ağrıları olan ve ya sonra gecen varsa lütfen yazsın

revizyon ameliyatları

Arkadaşlar benim anneme 3.kez revizyon ameliyatı yapılacak.Doktorlar ilk ameliyatın kolay ve başarılı olduğunu iyi ellerde yapılırsa uzun yıllar dayandığını söylüyor.burada tavsiyem ilk aeliyatını olan herkesin dikkatli yaşaması ve kilo almaması.Şayet eğer proteziniz gevşer
veya kayarsa 2.yani değiştirme ameliyatı çok zor pahalı ve komplikasyan gelişme olasılığı çok yüksek .Ayrıca başarı oranı yarıya düşüyor eskisi gibi ağrısız bir hayat beklemeyin.ayrıca kemik yaşla da paralel olarak her açıldığında biraz daha hasar görüyor.kemik doku tahrip oluyor.protezi tutacak kemik kalmıyor.herkes ilk ameliyatı mümkün olduğunca geciktirsin ve ilk protezine iyi baksın.

Benimde kalça çıkığım var. hemde iki taraflı :(

Arkadaşlar herkese geçmiş olsun. Benimde hareketlerim kısıtlandı iyice ve protezi düşünüyorum artık. Fakat 2 tarafında olması gerekiyor. Bir taraf tam çıkık, diğeri yarım çıkık vaziyette.. kısalık farkı yakl. 2 cm.
Her iki bacağına protez taktıran var mı?
çok teşekkürler

Kalça Protezi Hakkında Bilgi.

Arkadaşlar bende 3.5 ay önce sol bacağıma kalça protezi takıldı.Şu an sol bacağım kısa doktor zamanla açılıcağını söylüyor.Şu an daha değneklerle yürüyorum sizler ne kadar zamanda değnekleri attınız ? Normal yürüye biliyormusunuz ?:confused:

Ben 3 ay sonrasına değnekleri bırakmıştım. Ama bacağınızın açılması ve güçlenmesi için egzersiz şart. Size tavsiyem en kısa zamanda değnekleri bırakmanız.

canım ben 7 yıl önce 21 yaşinda iken taktırdım ağrıların çekilmez durumda ise hiç düşünme hemen ameliyatını ol. bana dua edeceksin. ağrı çekilir çile değil. kurtulmak istiyorsan ameliyat son çare ise ben kendi adima memnunum. hemde bir seferde iki kalçama da protez takıldı. 2.5 ay baston kullandım 1 ay sonunda tek baston kullandım sonra onuda bıraktım. yürüyüş ve egzersiz iyi geliyor. geçmiş olsun.

medid merhaba umarım bu yazımı okursunuz.banada 29/9/2010 da sağ kalça protezi takıldı. ameliyattan önce 1 cm kısalma olmuştu. ameliyattan sonrada bu sefer uzama oldu. sizde uzama olmamış anladığım kadarıyla doğrumu ?

Selamlar.Kalça protez ameliyatı oldum.Bu foruma yazmanın boynumun borcu olduğunu düşünüyorum.Çünkü,yıllardır bu konuyla ilgili yazılan her kelimeyi okudum.Ama,gördüm ki,ne kadar yazı ,yaşanmış hikaye olursa olsun hepsi eksik.Sizde takdir edersiniz ki,bu konuyla ilgili yazılanlar yetmiyor.Çünkü,yapılanlar,çekilen acılar aşağı yukarı aynı.Fakat ya duygular,çekilen korkular,soru işaretleri;hepsi çok önemli.Ben yaşadıklarımı yazıcam.İsimlerin baş harflerini kullanıcam.Korku veya başka birşey değil,sadece ön yargı oluşturmamak için.Sorularınızı lütfen çekinmeden sorun.
Ben 38 yaşındayım.Sol kalçamda doğumsal kalça çıkığı var.Bebeklikte düzeltilebilecek problemim ne yazık ki,cahillik yüzünden ilerledi.Annemi babamı hiç suçlamadım.Şu anda bebekler çok şanslı.Bu yaşıma kadar tedavi denilebilecek bir operasyona girmedim.Sadece,sanırım 6 yaşımda Ankara'da bir bayan balıklı bir tedavi uygulamış.1 hafta ala balık sarmış ,sonra çekip yerine koyduğunu söylemiş ve sonra da 40 gün kum torbası ile ağırlık bağlayarak sırt üstü yatırmış.Eziyete bak:) Genç kızlığım çok zor ve içe kapanık geçti.Fazla aksamıyordum ama,o yaşta bir sivilce bile problem biliyorsunuz.16 yaşımdan sonra ara ara ağrılı dönemler geçirdim.K'de devlet hastanesine bir ramazan günü gittik babamla.Doktor,filmlere bakarak ,"gelin hemen ameliyat edeyim"dedi.Fakat,o günkü kalça çıkığı ameliyatlarının sonuçları hiç de parlak değildi.Örnekler hep daha kötü sonuçlanmıştı.Böylece ameliyattan vazgeçtik,pişman değilim.Yıllar geçti ve ben ara ara ağrılı kısa dönemler dışında pek de zorluk çekmeden 30 lu yaşlarıma geldim.Kilo artmaya başladı.Hareket kısıtlanmaya,ağrılı dönemler artmaya başladı.Bacak kısalığı da cabası.Tam kısalığı bilmiyorum ama 4-5 cm dendi bana.Sırtımda ağrılar başladı,hemde inanılmaz ağrılar.Biliyorsunuz ki,protez ameliyatlarını mümkün olduğunca ileri atın diyorlar.2 yıldır çorap giymek benim için zorlaşmaya,hareket iyice kısıtlanmaya başladı.Yine de faal hayat sürmeye çalışıyordum.Çok ağrılı bir dönemimde B. T. hastanesine gittim.Film çekildi ve bana kalça başı kemiği(ismini hatırlayamadım,ama anladınız umarım.)traşlaması denen bir yöntemle yardım edeceklerini söylediler.Fakat konu şu ki,yine uzun süreli bir istirahat gerekliydi ve geçici bir çözümdü.2500tl Yine kararsızlık ve korkuyla bundan da vazgeçtim.Protez Ameliyat fikri son bir yılda kesinleştiİşte bu noktada nette ne bulduysam okudum ve doktor araştırmasına girdim.İlk önce özel hastanelere gittim.Biliyorsunuz doktor çok önemli bu konuda.Özel hastaneler bu tür ameliyatlarda [URL="http://www.sgk.gov.tr/"]sgk[/URL] bağlantılı çalışmıyor.Yani ücret baya fazla.Bir de hastanede yatacağınız süre de önemli.M.P hastanesi 4500 tl istedi ve ek masrafları sormadım bile.Tabi muayene,film gibi ödemeleri saymıyorum.Doktor filme baktı ve ben bu ameliyatı gayet başarılı şekilde yapıyorum dedi.Ameliyatını yaptığı bir hastayla görüşme ısrarlarıma karşın bir çalışanına gönderdi beni.Ameliyatı olan bayanın istirahat döneminin uzunluğunun kendisiyle ilgili bir problem olduğunu söyledi.Bayan,genel olarak ameliyattan memnun olduğunu söyledi ama yine de pek de iyi durumda görünmedi bana.Fakat,ayağı daha önceden çok kısa olduğu için aksadığını bana söyledi.Hasta memnundu ama soru işaretlerimi gideremedi.B.D.hastanesine gittim,yine film çekildi ve doktor, ameliyatı nasıl yapacağını tarif etti,ama yine kafamda güvensizlik oluştu.Arkadaşlar,nedense gittiğim veya konuştuğum her doktor bu ameliyatı sorunsuz yapacağını söylüyordu.Fakat burada gördüğüm onca problem nasıl gerçekleşiyor anlamadım.En sonunda nette ve ameliyat olanlardan doktor Ö.B de karar kıldım.Muayenehnesine gittik.300 tl.Filmlere bakıp,muayene sonrasında,hareketin sıfır olduğunu ve ameliyata uygun olduğumu söyledi.Güveniyordum bu doktora,en azından örnekleri vardı.Fakat hemen ameliyat olmak istersem bunu özel olarak yapabilecekti ve doktor ve hastane parası 10000 tl kadar tutacaktı.Çünkü devlet hastanelerinde sıraya girerek uzun bir süre beklemem gerekiyordu.Bu parayı ödeme gücüm yoktu.Bu yüzden mecburen B hastanesinden randevu aldım.1 ay sonraya gün alabildim.Umarım sizi sıkacak gereksiz ayrıntılara girmemişimdir. 1 ay geçti ve ben binbir heyecanla hastaneye gittim.Yapılan görüşmeden ve muayeneden sonra,benim ameliyata uygun olduğumu ve sıraya koyarak haber vereceklerini söylediler.Yaklaşık 1-1.5 yılda hatta 2 yılda sıra gelebileceğini söylediler.
Neyse,aylar geçti ve birgün telim çaldı.Arayan doktorumdu ve beni hastaneye çağırıyordu.Ben çok şaşırdım çünkü beklemem gereken yıllar yerine aylar sonra aranmıştım.Ne yaman çelişki değil mi?:)Ağlanacak halimize güldüm ve acil bir hastalığım olmadığı için Allah'a şükrettim.Hep şükrediyoruz değil mi?
Hastanelerde inanılmaz orgnizasyon eksiklikleri var.Denilen günde gidip doktoru,hastanede yavrusunu kaybetmiş anne gibi yana yakıla aramalarım sonucunda kendisini bulup,beni aradığı konusunu hatırlatmaya çalışma çabalarımdan sonra beni polikliniğe gönderdi ve doktorla görüşmemi,ameliyat hazırlığı yapılacağını söyledi.Yine atlatmam gereken prosedürleri atlatarak(memurların iyi gününde olmaları sayesinde ki,biliyorsunuz hastanelerde bu çok önemli...)poliklinik doktoruyla görüştüm.Ameliyat hazırlığı az-buz bişi değil arkadaşlar.Bu işlem için,doktorun yazdığı bölümlerden,minimum 15 günlük terminlerde muayene günü aldım.Çalışan bir insan için ne azap,anlatamam.İşyerinden izin almak,hastaneye gitmek,herşey problem.O günler inanın ameliyattan daha çok canımı çıkardı.Prosedürler burada iyi işliyor.Üroloji,kadın doğum,kulak-burun-boğaz-enfeksiyon,kardiyoloji,anestezi bölümleri,istenen tahliller,filmler.Yani neler neler.Bir de ürolojide problem çıkıp tedaviye geçilip,tekrar tekrar hastaneye gidip gelmeler ve ilaç kullanımlarından sonra,işlemler nihayet bitti,ben de bittim ama.Bunlar yapılması gereken şeyler,biliyorum ama,ne bileyim ameliyat öncesi hazırlık hastalarının ayrı işleyen prosedürleri olmalı.(Bu arada alerjiniz olan ilaçları her bölümde mutlaka söyleyin lütfen)Yani o koşturmaca için sağlam insan gerekiyor.Doktoru arayıp,işlemlerimin bittiğini söyledim.Doktorla son bir görüşme için hastaneye çağrıldım.Doktorun yüzünü göremedim ama,uzun bekleyiş ve şansımın yaver gitmesiyle(sabah evden çıkarken teyzemden öğrendiğim bir dua var"Allah'ım beni iyi insanlarla muhatap et" duasıyla çıktığımı söylemeliyim) akşam üstü hastane yatış kararı bana bildirildi.Bu da sürprizdi:)Sürprizler ve tesadüflerle yaşıyoruz zaten,değil mi?Hiç sıkıcı bir hayatımız olmadığı için de şükretmeli miyim?Hastaneye pazartesi yattım.Alerjim olan ağrı kesiciler,her yerde söylememe rağmen bana verilmek istendi bu dönemde.:)Hep uyardım,hep uyardım.Neyseki sonunda gerçekten çalışkanlığıyla beni hayretlerde bırakan klinik doktoru,koluma alerjik olduğumu belirtir bir bileklik taktırdı.Hastaneyi nasıl anlatabilirim,bilemiyorum.İki kişilik odalarda kalınıyor ve yanınızdaki hastanın çok ağrısı olmaması için dua ediyorsunuz.(Her hastane böyle olacak demiyorum.)Haaa,paranız varsa gayet iyi şartlarda da yaşayabilirsiniz tabiii.İyi yanları da var,kötü yanları da.En büyük problem doktor ve hemşire sayısının azlığı.Özellikle hemşire sayısı.Her vardiyada,koskoca birimde iki hemşire çalışıyor.İnanabiliyor musunuz.Gülen bir yüze,ilgili bir ifadeye hasretsiniz.Ama onlara da hak veriyorum.Kaç hastayla uğraşacaklar.Sağlıkta çalışana çok para vereceksin,çalışma saatini azaltacaksın,sayılarını arttıracaksın.Refakatci olayı avrupada yok,neden?Neyse...
Çarşamba akşamı damar yolu açıldı ve en büyük endişelerimden birini giderici olarak ameliyat yapılacak kalça işaretlendi.Bunu beklemediğim için son anda alabileceğim duşu alamadım,çok üzüldüm.Çünkü 15 gün duş alamadım.:)Çok sakindim,çünkü hiçbirşey hissetmeyeceğimi biliyordum.Yine de bu kadar sakin olabileceğimi hiç düşünmemiştim.Damar yolundan alerjilere karşı diyerek bir ilaç verdiler.Ama bu ilaç beni mest etti.Kitap okuyarak ameliyatı bekledim ve kitaptaki adam için kendimden çok endişelendim:)
Hasta bakıcı elinde ameliyat önlüğünü sallıyarak gelince,"işte,o an geldi"dedim.Ameliyat öncesi kimse gelip de nasıl bir anestezi uygulayacaklarını söylemediler.Ameliyata giden yol,korku filmlerindeki gibiydi ama,yine de hiç korkmadım.Ya alerji için dedikleri,şu cesaret iğnesi adlı ilaçtı ya da gerçekten ben cesurdum.:)Kapıdan girdikten sonra herkes uzaydan gelmiş gibi geliyor gözünüze.O kadar rahatlarki.Hatta o esnada kafama geçirdiği bonenin güzel durmasını sağlamaya çalışarak bana biraz olsun kurbanlık olmadığımı hisettiren hasta bakıcıya minnettarım.Beni ameliyathanenin önüne getirdiler.Gelip geçen,her tarafları kapalı onlarca insanın olduğu,başka bir alem gibi.Ya da o iğnede bişi vardı:)İçerden bir sesle birlikte kapı açıldı."Ortopedi hastası geldimiiiiiiiiiiiii?"Bu benim:)Beni içeriye çekti.Burası da çok tuhaf.Yani filmlerde gördüğüm gibi değil,ya da o iğnede bişi vardı:)
Işıkların çokluğunu hatırlıyorum ve çok kalabalık olduğunu hatırlıyorum.Sizi saklamaktan aciz önlükle beni ameliyat masasına çektiler.Çok tatlı sesli bir bayan,kolumdaki alerji bandının hangi ilaçlar için olduğunu sordu.Beni yan dönderip,cenin pozisyonuna getirirken o tatlı sesli bayan"ben anestezi doktorunum,şimdi sırtından bir iğne yapıcam ve sen rahat ediceksin"dedi.Ben ise epidural anestezinin de bu ameliyatta tercih edilebileceğini bildiğim halde,yine de daha önceden bana söylenmedği için bir an korku duydum ve hatırladığım kadarıyla beni önce uyutmasını,sonra iğneyi vurmasını söyledim veya söylemeye çalıştım.Hayal gibiydi,inanılmazdı.Tarifi mümkün değil.Sırttan yapılan iğne canımı yakmadı.Kasıkta basınçlı bir atım hissedip bunu söylediğimi hatırlıyorum en son.Sonradan hayal meyal bir örtü örtüldüğünü,birşeyler çakan silüetler gördüm gibi geldi ve ne alaka dedim.Ağrı,his sıfır.Kalabalık bir yerde bir sesle uyandım.BENMİŞİM o ses:)Çok bağırmışım..)Neler söyledim acaba:)Çok ağlamışım,babamı gördüğümü söylemişim ki babam 2006 da,bir fakülte hastanesinin üroloji bölümünde,teşhis koyulamayarak 40 gün yatırıldıktan sonra,kanser teşhisi konularak,gereksiz bir (tamamen duygusal sebeple yaptılar ameliyatı)ameliyat sonunda vefat etti.
Kendime geldiğimde yataktaydım ama oraya kadar kesik kesik,anılar da vardı kafamda.Neyse.
Varis çorabı olduğunu söyledikleri bir çorap giydirdiler.Ameliyatım 3 saat sürdü.1 ünıte kan ve bisürü serum verdiler.Ameliyat akşamı ara ara uyandım.Tuvalet konusu çooookkk zor.Sonda takmamışlar ama ben takılması mı takılmaması mı iyi hala bilemiyorum.Belden aşağısı yarı uyuşuk olduğu için yapılması baya zorladı.:)
Sırtımdaki epidural anestezi aparatı çıkarılmamıştı ve ağrıyı hissettiğimde kendim dozunu arttırabildiğim bir düzenek vardı.İyi tarafı ağrı hissettiğinizde butona basıp ağrıyı giderebiliyorsunuz;kötü tarafı bu aletin ilacı bittiği zaman yarım gün gelmelerini bekleyip ağrı çektim.Sabah saat 7 den 13 e kadar ağrı çektim ve en sonunda hemşire bana bir ağrı kesici yaptı.Ağrı birimi gelip,ağrı kontrol sistemimdeki biten ilacı taktı da rahatladım.Benim şanssızlığım,hafta sonuna denk geldim:)Haaa birde, sırtın ortasına kadar-el genişliğinde-bir yapışkanlı bantla yapıştırılan ağrı kesici sistemin iğnesi çıkmış.Ara ara ağrı çekiyorum,ilacın butonuna basıyorum ama ağrı azalmıyor ve ben psikolojik olarak ağrının geçmediğine inanıyorum.Sonradan anladık ki sırtımdaki iğne kendi kendine çıkmış.Sırtım pişik oldu da,sonradn gelip bantı çıkarttılar bir zahmet.Yani o hastanelerde kendi başınasın.Refakatcin uyanık olmalı ve seni gerçekten sevmeli,Annem gibi.Senin canın yandığında aynı acıyı o da hissetmeli ve senin için çaba göstermeli,Annem gibi:)Ben kendi ameliyatım sonrası çektiğim ağrıların beklediğimin 100 de 1'i kadar bile olmadığını söylemeliyim.Sırt üstü yatmaktan dolayı ağrı çok çektim.Ağrı olmuyor diyemem ama inanın çekilmeyecek gibi değil.Bir ömür boyu çekilen kalça ağrısından sonra inanın çok az gelecektir size.Ameliyatın ertesi günü fizyoterapist geldi ve yapmamız gereken egzersizleri gösterdi ve bunların resimlerinin olduğu bir sayfa bıraktı.Beni yerimden kaldırdı ve volkırla yürüttü.Yine söylüyorum hiç ağrı olmadı.Sadece o ayakta fazla hakimiyetiniz olmuyor.Ama ağrı sıfıra yakın.Biz fizyoterapistle çalışmaya devam etmek istedik.Bunun için seans başına ücret vererek fizyoterapistle çalışabiliyorsunuz.Fizik tedavi uzmanıma çok şey borçluyum.İşini bilen bir uzman ameliyat sonrası çok gerekli.Bu arada tuvalet için bir aparat aldık 110 tl.Volkır(Fiyatını bilmiyorum) ve daha sonrasında da adının kanedyen(30 tl) olduğunu öğrendiğim bileklikli bir baston olmazsa olmaz.Ameliyattan sonra 5. gün taburcu oldum.Yerinden kalkamazsın,arabaya binemezsin,ama taburcusun ve nasıl gidersen gidersin evine.112 ambulans vermiyor,çünkü taburcusun.Özel ambulans hizmeti aldık.(100 tl)Eve getirip benim için özel hazırlanan yatağa yatırıldım.Benim ailem,eşim,arkadaşlarım çevremdeydi.Özelden ameliyat olmayıp,eziyetlere katlanarak [URL="http://www.sgk.gov.tr/"]sgk[/URL] destekli ameliyat olmama rağmen,dünya para gerekiyor.şu an daha bastonla geziyorum ve evdeyim.Eve ambulansla gelip,yatağıma yatırıldım.Çıkışta taburcu kağıdı verdiler ve 2-3 gün sonra rapor tarihini almak için hastaneye başvurmamızı söylediler.Araya bayram girdi,doktorr imzaları derken,raporum ameliyattan tam 1 ay sonra elime geçti.01-11-2010 tarihinde hastaneye yatış,04-11-2010'da ameliyat,08-11-2010 taburcu veeeeeee 08-01-2010 rapor bitişi.Rapor bitmeden öncede kontrole gidilecek.Evdeki ilk zamanlarım çok tedirgin geçti.Çünkü hastanedeki şartları sağlamak zor.Yatak yüksek olmalı.Buradaki ana amaç,kalçada 90 dereceye varan açıya sebep vermemek.Dikişlerim hiç de beni rahatsız etmedi.Tuvalet olayı biraz zorluyor ama 2-3 gün.İyi bir bakıcınız olmalı,Annem gibi.Dikişler alınana kadar banyo yasak.Anneciğim kol-bacak-sırt derken hergün beni temizledi.Eve kan sulandırıcı iğne(çoookkk acıtıyorrrrrrrrrrrr)ağrı kesici,miğde koruyucu verdiler.Antibiyotik vermediler ve bu beni çok şaşırttı.3 günde bir pansuman yapıldı.Yara hiç de acımıyor ama yine de tedirgindim.En önemlisi fizik tedavi.Annem günde 4 kez verilen hareketleri yaptırdı.Fizik tedavi uzmanı ara ara geldi.Her geldiğinde bacağımın daha rahat açıldığını,güçlendiğini gördük.Bunu görmek beni daha da mutlu ediyor,UMUTLANIYORUM.Ama yıllardır içe basmaktan dizimde eğrilik var.Fizik tedavi uzmanı bu eğriliğin zamanla geçebileceğini söyledi.Ameliyattan sonra 17. günde dikişlerim alındı.Dikiş alımı en çok korktuğum kısımdı.Ama hiç acımadı,sadece metal dikişin alınıyor olduğunu bilmek insanı bir tuhaf yapıyor.En önemlisi hareketleri- ama mutlaka izin verilen hareketleri- sık sık yapmak.Bacak kaldırma,diz kırma gibi hareketler var ve bunları birinin yardımıyla yapabiliyorum.Fizikci,1 aya kadar bastonsuz yürüyebileceğimi söyledi.Fizik seansları aralığını 10 güne çıkarttık.Arkadaşlar,bu ameliyat sonrası şu aşamaya kadar yaşadığım en can sıkıcı problemlerden birisi sadece sırt üstü yatabilmek.Aslında nette gezerken 2 ay sonrasında bacak arasına yastık koyarak yan yatılabileceği yazıyor bazı yerlerde.Fakat fizik tedavi uzmanım 6 aya kadar çok da güvenli olmadığını söyledi.Sırt üstü yatmaktan bıktım.
Şu an ameliyat olalı 2 ay oldu.İşe başladım.İlk gün bastonla gittim ama şimdi bastonsuz yürüyorum.Ağrım yok,sadece yapılan egzersizlerden dolayı kas ağrısı var.Biraz aksıyorum ama geçecek.Sadece kah oturup kah ayakta durduğum işimin saatleri uzun olduğu ve bacağımı uzatamadığım için olsa gerek(inşallah ondandır.)bacakta şişme var biraz.Ama sağlam bacağımda şişti biraz.Ben uzun süredir hep yattığım ve dinlendiğim ve birdenbire üstüne yüklendiğim için şişiyordur diye umuyorum.Herkese acil şifalar.

Arkadaşlar,

Öncelikle, hepinize geçmiş olsun diliyorum. İnşallah hepiniz tez zamanda şifaya kavuşursunuz...

Ben de çocukken sol kalçamda iltihaplanmadan dolayı sol kalça erimesi geçirdim. İki defa ameliyat oldum. Birincisi başarılı olmadı, erimeyi durduramadılar. İkincisini olmadan önce Kocaeli - İstanbul gezdik. O zamanlar SSK hastanesi vardı. SSK'lıya devlet hastanesi ücretli bakıyordu. Neyse, ikinci ameliyatımı devlet hastanesinde oldum. Tamamen doktorumun cesareti ile sol bacağımı kaybetmekten ucuz kurtuldum. Şimdi ise sol kalça harabiyetine bağlı olarak sol bacakta 5 cm kısalık ile yaşıyorum (çok şükür)... Ortopedik bot ile kısalığa çözüm bulduk. Fakat, sol kalçam haraket etmiyor. Doktorum kalça protezi olabileceğimi söyledi. Ama kalçamdaki kemik erimesi hastalığının tekrar başlama riski var dedi. Ameliyat olursam ya kalçama protez takılacak, ya da... Neyse, girmeyeyim oraya. Şimdilik bu şekilde yaşıyorum. Özetle böyle

Gerçi şu sıralar biraz ağrı yapıyor. Sanırım, kilo aldım. Genelde kilo alınca ya da üşütünce ağrı yapıyor. Size tavsiyem kilonuza dikkat etmenizin yanında ameliyat yerinizi üşütmemeye dikkat edin!..

Hepinize tekrar geçmiş olsun. :)

Yakın zamanda kalça protezi gevşediğinden protez değişim ameliyatı olan var mı?

Yakın zamanda kalça protezi gevşediğinden protez değişim ameliyatı olan var mı?

Benim annem oldu bahsettiğiniz ameliyatı. Sormak istediğiniz varsa özel msj atabilirsiniz. 2 ameliyatlar yani revizyon ameliyatı ilki gibi değildir. oldukça zor .,komplikasyaon olasılığı yüksektir.iyileşme de ilk ameliyat gibi olmaz

Üst Alt