Arkadaşlar merhaba. Siteye yeni üye oldum, bazı haklarımı da aşağı yukarı yeni öğrendim. Dolayısıyla terimlere yabancıyım ve yardıma ihtiyacım var. 2009 yılında askerden muaf tutuldum. Askeri raporda EF: %60; Biküspit aort kapak yapıda olup hafif derecede aort kapak yetersizliği vardır, yazılı. Bir yıl sonra, 2010'da yaptırdığım Ekokardiyografinin sonuçlarını aşağıya ekleyeceğim. Şayet hastalığımda bir ilerleme yoksa, yüzde kaç oranında rapor alabileceğime dair bir tahmininiz/bilginiz var mı diye merak ediyorum. Herkese teşekkürler.
EF: %68 Mitral kapak yapısı: N Aort Kapak:Aort Vmaks: 1.8 Trisküpit kapak: E velositesi: 0.3 m
Aort kökü: 2.6 E velositesi: 0.8 Aort yetmezliği: 1.derece Trisküpit yetmezliği: (-)
Sol atriyum: 3.2 Mitral yetmezliği: (-)
Sağ atriyum: N
Sağ ventrikül: N
Aynı hastanedeki iki yıl önce çekilen ekokardiyografide Ef: 67 ve aort yetmezliği 2. derece olarak gösterilmiş.
İlk ekonun sonucunda "romatizmal aort kapak hastalığı ve 2. derece aort yetersizliği", iki yıl sonrakinin sonucunda ise yalnızca "hafif aort yetersizliği" yazılı. Acaba oran ne olur?