Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastaları özür oranlarınız yüzde kaç?

Hocam kurul için bütün doktorlardan imza alman lazım
Kardiyoloji hariç diğerlerine rahatsızlığınız olmadığını söyleyip sadece imzalatırsınız.
Kardiyoloji doktoruna muayene olursunuz

Hocam ilginiz için teşekkür ler bugün bu iş için hastaneye başvurdum bütün poliklinikleri gezmem istendi. Bende bu yuzden hastaneden ayrıldım. Hepsini gezmek gerekli mi rapor için. Yada ankara bölgesinde ugrastirmayan bi hastane bildiğiniz var mi. Teşekkür ler

Kardeş kafana göre gidip hastaneden rapor alma. Rapor vermeye Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi var araştır mersin de hangi hastanelerin raporları geçerliyse git o hastanede koştur yoksa uğraşırsın.

kalp kasi bandi

..,..

kalp kasi bandi

Arkadaslar bende kalp kasi bandi%40-50 oraninda ve kroner arter rahatsizligi var ef 58-60 cikiyor tansiyonum ise bazen yuksek ama genelde cok dusuk cikiyor ve tip1 seker hastaligimda var oranlar ne olur 2300 gunum var malulen emekli olabilirmiyim yardimci olursaniz sevinirim

atilla23;

Fazla umut vermek gibi olmasın kardeşim benimkiler az çok tahmin

Kalpten % 30
Şeker % 40
Tansiyon % 10

Toplam : % 62 alırsın yanlış hesaplamadıysam tabi.
Bundan alsan bile malulen emekli olabilmen için şartlar var yine yada en azından önünde SGK engeli var.

raporlu ilaçların varsa vs felan..... yani herşey etki eder

Atilla EF oranın iyi genelde kardiyo olaya dahil olunca EFye bakıyorlar. İşallah yüksek alırsın pirim günün tamamlarsında emekli olursun.

3 defa kalp krizi gecirdim ve 17 agustos 2011 tarihinde Bypass ameliyatı oldum ,4 damara bypass uygulandı... ef degerim 40 ,bulundugum şehirdeki hastane h oran verdi fakat ANKARA merkez saglık d olarak onayladı ,vergi indiriminden 13 ekim 2014 tarihinde emekli oldum...çok cabuk yorulmam sebebi ile subat ayında tekrar anjiyo yapılacak ...herkeze gecmis olsun

Son düzenleme:
Geçmiş olsun silifkeli benim EF 25-30 bende çok çabuk yoruluyorum geçen hafta dilekçemi verdim bakalım ne olacak.

merhaba ben 04/02/2014 tarihinde mitral kapak ameliyatı oldum protez kapak takıldı ama engel oranı raporu için başvuru yapmadım epikriz de yazan değerleri aynen yazıyorum sizce % kaç alırım bildiğiniz kadarıyla değerlendirme yapabilirseniz beni çok sevindirirsiniz boş yerede hastaneye para ödemek istemiyorum.
operasyon öncesi angina durumu:CCS 3
operasyon öncesi fonksiyonel kapasite: NYHA 3
Kardiyak inceleme :Ef Kategorisi:iyi >%50 Ef Değer:66 % LVEDO:5 cm LVESD: 3,1 cm
Euroskor Puanı :2
Lojistik Euroskor Puanı (%): 1,51
ayrıca esansiyel hipertansiyon

oğlumda %100 engelli bu da benim kaderim.

yazdıgım oranlar okunmuyor sanırım ,%68 verilen oran %64 olarak onaylandı...emeklilik için verdiysen dilekceni fazla uzun sürmüyor sonuclanması,benim 17 gunde evime posta ile haber geldi ,inşallah hayırlısı olur apprantice..

Kardeş okunuyor oranlar ama emekli olmak isteyince o oranları unut o yüzden dedim. SGK yüzde yüz bile alsan onu çok aşağı çekebiliyor.
Mesela benim ilk raporum numuneden almıştım yüzde 100 idi. Vergi indirimi için başvurdum tuttular o raporu yüzde 60 a çektiler.
Sen maluliyete başvurdun mu?

hayır ben direk vergi indiriminden emekli oldum ,ben özel sektörde emekli olsamda çalışmaya devam ediyorum o yüzden malulen emekli olmayı hiç düşünmedim

merhaba ben 04/02/2014 tarihinde mitral kapak ameliyatı oldum protez kapak takıldı ama engel oranı raporu için başvuru yapmadım epikriz de yazan değerleri aynen yazıyorum sizce % kaç alırım bildiğiniz kadarıyla değerlendirme yapabilirseniz beni çok sevindirirsiniz boş yerede hastaneye para ödemek istemiyorum.
operasyon öncesi angina durumu:CCS 3
operasyon öncesi fonksiyonel kapasite: NYHA 3
Kardiyak inceleme :Ef Kategorisi:iyi >%50 Ef Değer:66 % LVEDO:5 cm LVESD: 3,1 cm
Euroskor Puanı :2
Lojistik Euroskor Puanı (%): 1,51
ayrıca esansiyel hipertansiyon

oğlumda %100 engelli bu da benim kaderim.

1- Emekli olunan kurum:SSK
2- İlk sigortalı olunan yıl:1996
3- Emeklilik talebinde bulunulan yıl:13 EKİM 2014
4- Erken emekliliği sağlayan toplam işgücü kaybı oranı:64
5- Malulen emeklilik mi yoksa Yaşlılık emekliliği mi:YAŞLILIK
6- Çalışma süresince TL olarak yatırılan toplam prim miktarı:31200 SSK +11081TL BAG-KUR
7- Çalışma süresince yatırılan aylık ortalama sigorta primi:3380 SSK +1084 BAGKUR
8- Toplam prim gün sayısı (varsa Askerlik borçlanmasına dair bilgi):4464
9- Şu anda aldığınız emekli maaşı:832 + 61
10- Aylık Bağlama Oranı:9620
11- SGK aylık bağlama kararındaki ortalama günlük kazanç:973 TL

Büyüğüm boşyere hasteneye para ödemek istemiyorumu anlamadım. Zaten rapor için para ödenmiyor bildiğim kadarıyla ben ödemedim. EF düzeyin yüzde 50 nin üstü fazla bir değer vereceklerini sanmıyorum (sadece kalp konusunda düşünüyorum) Ama işin içine diğer oranlar girerse belki yükselebilir. (Şeker tansiyon vb)

Silifkeli abi sana 973 lira maaş bağlanmış :) Bence bunu yazmalısın 973 TL maaş diye bir başlık vardı orada paylaşabilirsin.

hayır aldıgım maaş 832+61 lira : 893 lira toplamı...bankaya bu şekilde yatıyor

Tabloda nyha 3 klas 3 olarak yazılmış benimkindede nyha3 yazıldığı için oranın yüksek olacağını düşünmüştüm ayrıca rapor alırken rapor tekrarı ise ücret almıyorlar ilkkez rapor alıyorsanız ücret alıyorlar

Şimdi büyüğüm sen eğer çalışıyorsan yani sgk lı isen zaten herşey normal şekilde ilerliyor hani rapor için ekstra para ödemene gerek kalmıyor.
Varsayalım çalışmıyorsun eğer engelli ise daha önce raporun var ise 2. veya 3. kere dahi olsa rapor parası alınmaması gerek. Ben böyle biliyorum.
Bende sgkya daha geçen hafta başvurdum numuneye sevk edecekler ve tekrar rapor alacağım bu 2. raporum olacak rapor parasıda vereceğimi sanmıyorum.

büyüğüm;

arkadaşım o ameliyat öncesi değerin nyha 3 burda önemli olan ameliyat sonrası değerin muhtemelen odeğer 2 veya 1 e düşmüştür bu şartlarda alacağınız oranın en fazla % 30 olacağını tahmin ediyorum

Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için zanedersem esansiyel hipertansiyonla %37 oluyor.

Merhabalar,

Ben forumun bu başlığının aşağı yukarı tamamını okudum fakat kendimle ilişkilendireceğim bir şey bulamadım.
EF demişsiniz, elimde 3 adet epikriz raporu var fakat hiçbirinde EF diye bir ibareye rastlayamadım :) Ben Wolf Parkinson White Sendromu tanısı ile 2010 yılında Siyami Ersek'de 1, Gata'da 2 kez ablasyon geçirdim fakat operasyonlar başarısız oldu. GATA ilk ablasyondan sonra 1 ay hava değişimi, ikinci ablasyondan sonra ise 42 c'den askerliğe elverişli değildir raporu verdi. (Gata'da ablasyon olan var mı içinizde bilmiyorum lakin 15 dk'lık ablasyon, 4 saat sürdü ve operasyondan çıktığımda nabzım kapalıydı, kalbimin üzerinde yanık izleri vardı.) Şimdi ben bu rahatsızlığımdan ötürü nasıl ve (tahminizce) ne oranda özürlü raporu alabilirim? Nelerden muaf olur, nelerden faydalanabilirim? İlaç tedavisi fayda vermedi ve yan etkileri çok fazlaydı ve bu yüzden doktorla görüşerek terk ettim. İlginize şimdiden teşekkürler.

selam Arkadaslar benim mvr ve avr kapaklari degisti vede bugun Etimesgut devlet hastanesine sağlık kuruluna başvurdum heyete girmeddn önce doktor mvr+avr :%50 aritmi %20 ef % 30 yazdığını gördüm acaba rapor oranı yüzde kaç olur somdiden tesekkur ediyorum ilhinizden dolayı

ef 29 olsaydı % 100 olurdu ancak 30 dediği için % 50 olur

makwen;

DOĞUŞTAN KALP HASTALIKLARI ( DKH )
Klas 1 :
A-Grubu 5
Fizik inceleme veya laboratuvar sonuçları ile DKH saptanan, asemptomatik veya orta derecede aktivite ile semptomu olmayan NHYA evre 1 hastalar; Bakteriyel endokardit profilaksisi alan, başka ilaca gereksinimi olmayan, konjestif kalp yetersizliği bulguları ve ağrısı olmayanlar ve Kalp boşluklarında dilatasyon veya disfonksiyonu olmayan, hafif kapak yetersizliği veya darlığı olan, hafif sol-sağ şantı bulunan ( Qp/ Qs < 1.5) hastalar.
B- Grubu 10
Düzeltici ameliyat yapıldıktan sonra yukarıdaki kriterlere uygun hastalar.
Klas 2 :
A-Grubu 25
Fizik inceleme veya laboratuvar sonuçları ile DKH saptanan, günlük basit aktivite ile asemptomatik olan ancak orta düzeyde aktivite ile semptomatik olan NHYA evre 2 hastalar veya semptomları önlemek için diyet veya ilaç tedavisi gerektiren, konjestif kalp yetersizliği semptomları olan veya senkop, göğüs ağrısı, emboli veya siyanozu bulunan hastalar veya kalp boşluklarında dilatasyon veya disfonksiyonu olan, orta derecede kapak yetersizliği veya darlığı olan, orta düzeyde sol-sağ şantı bulunan ( Qp/ Qs 1.>2:1), sağ-sol şantı olmayanlar veya pulmoner vasküler rezistansı artan hastalar ( pulmoner vasküler rezistans; sistemik vasküler rezistansın yarısından küçük olanlar).

B- Grubu 30
Ameliyattan sonra yukarıdaki kriterlere uygun hastalar.
Klas 3 :
A-Grubu 45
Fizik inceleme veya laboratuvar sonuçları ile DKH saptanan, günlük basit aktivite ile semptomatik olan NHYA evre 3 hastalar; diyet veya ilaç tedavisi ile konjestif kalp yetersizliği semptomları tamamen kontrol edilemeyen hastalar ve kalp boşluklarında dilatasyon veya disfonksiyonu olan, ciddi kapak yetersizliği veya darlığı olanlar, önemli sol-sağ şantı bulunan (Qp/Qs 1.>2:1), ve pulmoner vasküler rezistansı sistemik vasküler rezistansın yarısından büyük olanlar veya sağ-sol şantı bulunanlar.
B- Grubu 50
Ameliyattan sonra tedaviye rağmen, konjestif kalp yetersizliği semptomları devam eden hastalar
Klas 4 :
A- Grubu 75
DKH semptomları olan veya günlük basit aktivite ile konjestif kalp yetersizliği semptomları gösteren NHYA evre 4 hastalar; diyet veya ilaç tedavisi ile konjestif kalp yetersizliği semptomları kontrol edilemeyen hastalar ve kalp boşluklarında dilatasyon veya disfonksiyonu olan, ciddi kapak yetersizliği veya darlığı olan hastalar, önemli sol-sağ şantı bulunan ( Qp/ Qs 1.>2:1) ve pulmoner vasküler rezistansı sistemik vasküler rezistansın yarısından büyük olanlar veya sağ-sol şantı
B- Grubu 80
Operasyon yapılmış fakat fonksiyonel klas 3 semptomları devam eden veya konjestif kalp yetersizliği veya siyanozu devam edenler veya kardiyomegali, ciddi kapak yetersizliği veya darlığı olanlar veya önemli sol-sağ şantı saptanan, sağ-sol şantı bulunan veya pulmoner vasküler rezistansı yüksek olan hastalar.

sen kendine uygun olanı burda bulacaksın arkadaşım

mehmetcuruk;

ef 29 olsaydı % 100 olurdu ancak 30 dediği için % 50 olur

apprentice;

yukarda yazdığğım gibi bu arkadaşımızın ef oranıyla alakası yok bu arkadaşımız yukardaki kriterlere göre değerlendirilir

Abi öyle diyorsunda emin ol heyetteki doktorlar değerlendirirken EF ye bakıyorlar. Arkadaşın EF oranıyla alakası varmı bilmiyorum ama kalp olunca EF çok önem teşkil ediyor.

tamam ef değeri çok önemli fakat bu arkadaşın rahatsızlığının ef le ilgisi yok ayrıyeten onada bakılabilir tabi

Arkadaslar bugun raporu aldim avr+mvr 50 aritmi % 20 ky 30 balthazard hesabina göre % 72 ama rapor 2 yil sureli bu rapor ile vergi indirimi alabilirmiyim tsk

Üst Alt