Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastaları özür oranlarınız yüzde kaç?

git ver vergi dairesine onlar seni yönlendirecekler sonra sonucu öğrenirsin...

Arkadaslar rapora itiraz ettim sürekli olarak değiştirilecek hepinizden allah razi olsun sağlık versin

Arkadaşlar Şu EF değeri sabit bir değermidir değişkenmidir. 3 sefer EF=%50 çıkdı sağlık kurulu raporu işlemi için uğraşırken EF=55 çıktı bu oranın düşüş ve yükselişi olağanmıdır. neye göre tayin yapılabilir..

Selamlar

EF % 65 ise rapor oranı biraz düşük olabilir. Bende Kalp Yetmezliği var EF %25-30 %100 rapor aldım

berkbilgesu;
EF bildiğim kadarı ile kalp kaslarının haraket kabiliyeti değişkenlik yapabilir fakat çok abartılı bir değişkenlik söz konusu olacağını sanmıyorum. Fazla efor sarf edersin mesela kaslar hızlı çalışmak durumunda kalır o zaman %50 çıkarsa dinlendiğin zaman rutinde %55 çıkabilir zaten raporda %50-55 arası diye tabir kullanıyorlardır.

berkbilgesu;

ef değeri normalde sabit bir değerdir değişken değildir çünkü kalp kasının gücünü gösterir hasar gören kalp kasıda tedavi edilemiceğine göre o şekilde kalır amaç dahada ilerlememesidir ancak ekoyu herkes farklı okur biri ef 50 der başkası 55 der yani aslında ef değeri değilde kişler farklı okuyabilir ama temelde dr oranı yazarken sınırlardaki oranlarda temkinli davranır mesela ef 50 derse oran 30 fakat 49 derse 50 olur aynı şekilde ef 30 derse oran gene 50 ancak 29 derse oran 100 olacağında sınırdaki puanlamalarda genelde temkinli davranırlar

Selamlar.2.3 derece aort yetmezligi varaort koku capi 35mm kapak acikligi 23mm sol atrium capi 32mm lv diyastal capi 54 lv sistal capi 32 sol ventrikul ef 71 fs 40 interventtrikuler septum capi 10 posterior duvarr capi 11 durumum nedir maas alabilirmiyim tesekkurler

baris1982;

EF şükür iyimiş. Fazla bir oranla rapor alamazsın.

Arkadaşlar...

22/07/2014 tarihinde Kalp yetmezliği EF %25 olarak aldığım % 100 engelli Raporumla, bugün emekli oldum.. bu sayfada bana yol gösteren herkese teşekkür ederim...

Yaklaşık 1 ay önce Aort kapak yetmezliğinden ameliyat oldum metal kapak takıldı ef 50 55 arası çıkıyor rapor için belli bir süre geçmesi gerekiyor mu yoksa direk başvuru yapabilirmiyim. Verilecek oran hakkında da yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim

30 yada 50 olabilir ama tamamen sizin durumunuza bağlı

öncelikle geçmiş olsun diyorum malulen emekli olabilmeniz için evet % 72 geçerli fakat öncelikle gününüzü 1800 güne tamamlamanız gerekir daha sonrada sgkdan sevk alman gerekir elinizdeki rapor malullük tespitinde geçerli değildir sgk kendi bünyesi içinde karar veriyor eğer % 60 derse malül olduğunuza karar veriyor

Peki sizce ben durumu için yüzde kac gibi is gormezlik raporu verilir? Once günümü ödeyip daha sonra belli olacagi için en azından tahmini bir şeyler bulmaya çalışıyorum ödeyip de emekli olmazsam zor durumda kalmamak icin

şimdi bu durumda ne söylesek boş sgk nın işi belli olmuyor yani sizin durumunuzda olanlara bir bakıyorsunuz veriyor bi bakıyorsunuz vermiyor bu bakımdan evet yada hayır diyemeyiz

Merhaba çok geçmiş olsun ayni işlemi ben oldum ve aort damarla birlikte kapak eklendi tansiyonla birlikte 55 aldım.

Kalp hastası olupta ilk defa sevineni gördüm @apprentice

Keşke sağlıklı olsam,hayat kalp hastaları için daha zor ve daha kısa biliyorsun değil mi?

Hasta olmayı hiç kimse istemez. Ama hasta oluncada hayata mı küsecen Polat34 Arkadaş emekli olmuş o yüzden onun adına sevindim.
Önce yazmadan önce üstteki yorumları oku ondan sonra yorum yap.

berdush48

CRT-D pil markası nedir, hangi modda çalıştırılıyor, pil sonrası hayatınızda ne gibi değişikler oldu.

apprentice okumadığım birşeye yorum yapmak gibi bir huyum yok,kurduğun cümleyi tekrar oku bence
hayata küs diyende yok zaten anlamsız sevinç cümleni ben anlayamadım.

Zahmet edip 2 yukarıdaki yoruma baksaydın ben yazdıktan sonra o anlamsız sevinç cümlemi anlayabilirdin. @Polat34

Ben arkadaşın emekli olmasına sevindim.

Bunda anlaşılmaz bir durum yok.

arkadaşlar babam eylul ayında kalp krızı gecırdı once 1 stent takıldı 1 ay sonra 2. yan damar stentı takıldı. sımdı calısması cok guc oluyor ınsaat kalfası babam . 55 yasında
neyse sıgortadan sevk ıle hastaneye gıttı %30 rapor vermısler sagolsun arkadaslar uyardı ayrıca cıkan rapor vergı ındırım raporu oldugu ııcın sıgorta kabul etmedı rapor ıptal edıldı bugun ayın 3 tekrar heyete gırecek hıper tansıyon raporuda var ama kolesterol ıcın uyokmus raporu ama kolesterol ılacıda kullanıyor ve dıyet beslenıyor.
bu durumda ne yapabılırız
3300 gunu var 14 senedır sıgortalı cok zorlanıyor allah gostermesın bısey olacak en aızndan uc bes kurus emeklı maası baglansa bız destek olacagız ama bu sekılde (2 kardesız) evlıyız cocuklarımız var bızde cok zor durumda kalıuyoruz. aksam yatagımıza yattıgımızda sureklı babamın durumumun ne olacagını dusunuyoruz
soylemek ıstedıgınız bısey varsa lutfen bızımle paylasırmısınız
ayın 3 salı gunu
apprentice
ayın 3 salı günü

Gülay hanım şimde EF durumu belirleyici oluyor kalpten rapor alınmak istendiğinde Amcanın EF si kaç eğer düşükse zaten emekli olabilir şartları yerne getirmiş. (Malulen emeklilik 3600 gün 1800 gün pirim günü)
Bence hakem hastaneye gidip tekrar rapor almayı denesin eğer malulen emekli olamasa bile yüzde 40 ın üzerinde rapor alırsa yine emekli olabilir.

Polat34
şimdi baktımda bizdede hiper tansiyon b grubu
hiperlipidemi c grubu olarak raporda var
apprentice
Yani inşallah rapor iptal edildi yeniden hastanede heyete girecek
Ef kaç hiç bilmiyorumki elindeki raporda sadece kalpten %30 rapor alınmıstır fılan gıbı bısey yazıyor herhangı bır sonuc yok acıkcası babamda hıc anlamıyor anlamadııgı ıcınde sormamıs ama o hastanede calısan kbb kuzenım var onu arayıp kardıloyolıjıden ogrenebılır sanırım ef kac cıktıgını ,
of cok sıkıntılı ısler acıkcası tansıyon ve kolesterolu ogrenmesek belkıde yuzde%30 ıle kalacagız :Shemen arayayım

Şimdi hastaneye sevk edecekler ya EKOya girecek. zaten herşey EKOda çıkıyor. EF dediğimiz olayda orda ortaya çıkar. Bu yüzde otuzun üstüne bir kaç hastalık daha eklenirse yüzde 40a tamamlanırsa vergi indirimiyle emekli olabilir.

arkadaşlar birde ben resim nasıl ekleyebiliyorum gördüğümü paylaşmak istiyorum yani babamın kagıtlarından hanı yanlıs anlıyor olmayayım.
apprentice
Ay allahım ınsallah yarabbım
peki tansıyon ve kolesterol raporunuda yanına alsınmı babam sizce? bakarlarmı tenezzul edıp? cunku babam hıc bısey sormadılar bende soylemedım dedı

Üst Alt