Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastaları özür oranlarınız yüzde kaç?

Alsın yanında muhtemelen hastaneye gittiği zaman sorabilirler.
Ama zaten kan verecek o aldığı tansiyon kollestrol raporlarını tekrar almış olacak. Hastaneler rapor olayı olunca kendi birimleri dışında getirilen hiç bir evrağı kabul etmiyorlar.

apprentice
anladım yanı degerlerın yıne normal dısı cıkması gerekıyor ama bu ılac kullanırken mumkunmu bılmıyoruz
gorucez bakalım

Kolestrol,tansiyon ve kalp raporlarını kaybetmeyin .
Zaten Babanız tansiyon ve kolestrol ilacı kullanıyorsa heyete girerken kan verirse sonuçlar normal çıkar onun için önceki raporlar şart(ilaç ve anjio)

@apprentice
Babanıza kalpten daha önce %30 verdilerse EF 50-70 arası çıkmıştır.Siz EF değerinin aynınçıkacağını düşünerek hareket edin bence. Sizi kurtaracak olan tansiyon ve Kolestrol ilaçları için rapor. Bunlardan rapor alırsanız babanız % 43 alır , buda emekli olmasına yeter.

eğer ilaçları raporluysa tekrar tetkiklere gerek yok ama kolesterolden oran kolay kolay verilmiyor yani ilaçlada tedavi edilemeyen hiperlipidemilere veriliyor tansiyonda değişik oranlarda veriliyor eğer solventrikük hipertrofi mevcutsa tansiyondan 20 puan alır değilse 10 puan alır kalp içinde ekoda çıkan duruma göre oran verilir eğer 30 verilirse 10 da tansiyondan alır barajı geçemez @gulayonur

sarasota

cok karısık ısler
bakalım ne olacak yarın
40 gelen rapor sonradan sgk dusuruluyor galıba
cok eklenmıs bende baktım ama o cetvellere mantıklı bakamıyorum yanı hıc anlamıyorum

Arkadaşlar kalp ritim bozukluguna yuzde kac veriliyor askerlikten muafım iki ilac kullanıyorum ablasyon olmam gerekiyor

Polat34

evet bende tam bılgı verecektım
babam hataneye gıtmıs
babama bır fotokopı vermıs ama orada oran yazmıyormus
demıslerkı evraklarınızı bız sıgortaya gonderıcez sız evınıze gıdın 1.5 2 aya kadar emeklılıge hak kazanıp kazanmadıgınız ortyaa cıkacak demısler
oran yok?=
oldumu acaba? acaba babamın kolu agrıyor ya sonuclar kotu cıktıda %60 bı oran fılanmı cıktı %40 cıksab u sekıldemı gelısırdı olaylar?
babamda hıc oran fılan sormamıs

merhaba yenı konu açmadım burdan yazayım dedım bılgısı olan varsa sevınırım.
1. harran üniversitesi araştırma hastanesı 07.04.2011 tarıhlı eko.
EF:%65
sonuç: sol ventrikül diyastolik disfonksiyonu sistolik sistolik fonksiyonları normal. EF%65 IVS hipertrofik.
2. Artvin devlet hastanesi 11.07.2011 tarihli eko.
EF:%65
sonuç:grade 1 diastolik disfonksiyon.
3.karsıyaka devlet hastanesı 11.09.2013
sonuç:LA DİLATE,LVH,LVDD

50 mg beloc kullanıyorum 3 yıldır. ve 90 dan asagı düşmüyor hıc kalp atış hızım.
bu rahatsızlıkdan yüzde kac verırler sağlık kurulunda arkadaşlar.

arkadaslar ogrendım
bır suru doktor yazıyormus saglam saglam
kalpte anjıyo stent %50-55 hemen ardından aynı satıra hıpertansıyon yazıyormus ama onda oran yokmus? yanı ıkısının toplamımı oluyor sımdı bu?

@apprentice
acaba babamın ısıde oldumu ki?

Doktorun yazdığı oran mühim değil kurulda o gezdirdiğin kağıda göre tekrar oran verebiliyorlar. Ben en son hastaneye gidip rapor aldığım zaman bütün evraklarımın fotokopisini aldım. Ne olur ne olmaz diye. gulayonur

apprentice

babamda almıs fotokoğısını ama ıste bılırsınız anlamıyor adam ondan tam olarak yazdıgını bılmıyorum aksam gorucemde
suanda ne olacak peki sızce? sgk raporları onlar gonderecekmıs yanı bu oran orada dusurulecek mı? kesın olarak ? 1.5 2 ay ıcınde sıze emeklılıge kazanıp kazanamadıgınızla ılgılı bılgı gelır denmıs

gulayonur ben demiştim heyete giderken yanında biriniz olsun diye arkadaşlarında dediği gibi tüm doktorları gezdikten sonra bir fotokopi alınsaydı veya evrakın resmini çekseydiniz o bile bir fikir vermemize yardımcı olurdu. Artık yapacak bişey yok bekleyip görecez, hayırlısı olsun tekrar geçmiş olsun
gulayonur Babanız vergi indirimi için başvurdu değilmi, malulen emeklilik için başvurduysa boşuna zaman kaybetmiş olacak.Babanız vergi indirimi için işyerinden kağıt Aldı mı?

Polat34

yok hayır malulen emeklılıkten basvurmustu
vergı ıdnrımı ıcın herhangı bır kagıt almadı sgk dırek hastaneye sevk etmıstı ıste bır kerede ıptal oldu rapor bu tekrar gıdılen heyet sonucu .
ben yarın raporun ıcerıgıyle ılgılı bılgı verıcemde
su raporlarda bu sekılde yazması normalmı kalp %50-55 hıper tansıyon
cunku anladıgım tek sey aynı satırda bunların yazdıgı
Allahtan hayırlısı

gulayonur ablacım baban boşuna bekleyecek malulen emekli olamaz bu oranlarla. Babam açık kalp ameliyatı oldu, diyabet 2 var , raporlu ilaçlar var bir göz nerdeyse Görmüyor şekerden kulakta duymaz oldu. Ne kadar uğraştıysakta malulen emekli edemedik , neyse olan olmuş artık

Polat34

ben bu forum sayesınde zaten bu sekılde bı haklarıoldugunu ogrendıgımden ben onları sıgortaya malulen emeklılık ıcın yoladım hanı %60 rapor cıkmazsa %40 cıksa vergı ındırımınden yararlanacak sanmıstım yanı otomatık gecıs boyle sandım
halende oyle sanıyorum
forumdakı konu baslıgımı ben vergı ındırımınden yararlanabılırmı dıye acmamıstım sanırım mod. degıstırdı :S

gulayonur ablacım artık bu saatten sonra vergi indirimine döner mi olay bilmiyorum onu OturanBoğa Bülent abi daha iyi bilir sanırım.Ben size söyledim ama gitmeden beni arayın diye

Yani demek istediğim raporunuz bi kaç günlük bu rapor çıktıktan sonra hastaneden alıp vergi dairesine başvurabilirmisinizonu bilmiyorum.Belki hastane raporu vermeyebilir babam alamamıştı .Eğer alamazsa tekrar heyete ne zaman girebilirsiniz birde öyle bir durum var.Hemen heyete girilmiyor sanırım 3-5 ay beklemeniz gerekiyor

Rapor geri döndükten sonra bir 6 ay müracaat edilemiyor diye biliyorum. Belkide yanlış biliyorum Polat34 dediği gibi Bülent abiye sormak gerek.

@apprentice amcanın durumuda iyi değilmiş,6 ay uzun bir zaman .Boşa zaman kaybı olacak,ben @gulayonur a söyledim ama hastaneye gitmeden bana ulaşın diye

Polat34

artık yapılacak baska bısey kalmadıgını dusundugumzuden ulasıp rahatsız etmek ıstemedık acıkcası
ben sımdı bulent beye mesaj attım ama uzuldum oldu zannettım ben acıkcası :S

arkadaslar babamdakı kagıtta rapor oranıyazmıyor ama ef :%50 %55 yanındada hıpertansıyon E4 yazıuyor

gulayonur,

EVRE II:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %50-60 olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf –II hastalar % 30

Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayan kişiler % 10

Bu ikisi %37 yapar

earibagi

Teşekkürler
%40 olmamış bile . yapıcak bişey yok babamın canı sagolsun yurt dısından bırıkmıs 3000 gununu almaya calısacagız yapcak bısey kalmadı

Merhabalar,

3. dereceden mitral kapak prolapsüsü hastalığım var. Hastalığım fiziksel olarak beni etkilemiyor (EF 65). Düzenli doktor kontrolüne gitmekteyim. Kalpte ritm bozukluğu var bunun için beloc zok kullanıyorum. Acaba sadece 3. dereceden mitral kapak prolapsüsü olmam 100 de 40 raporu almama yeterli midir? Yoksa illa EF değeri 50'nin altında mı çıkması lazım?

Bir de Adanalıyım. Burda daha önce Aşkın Tüfekçi hastanesine gitmiştim. Kalp doktoru çok ters birisi çıkmıştı ve birdaha oraya gitmedim. Şimdi bu tarz bir raporu almak için Adana'da hangi hastaneye gitmem daha uygun olabilir? Uygun derken, karşısındaki insanı ciddiye alan biri olması tarzında soruyorum, torpil sormuyorum. Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
adanada numune araştırmaya git derim ora bir nebze daha iyi Koray142

ayrıca durumun buna uygun sanırım artı bide tansiyondan 10 puan alırsın ama ikisi yetmiyor sadece

Klas 2 hastalar 30 Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya
girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar
ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi
varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60,
aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50).

Üst Alt