Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastaları özür oranlarınız yüzde kaç?

Merhaba ben 25 yasindayim dogustan kalp rahatsizyim ve rapor almak istiyorum hastaligim kalp kapakcigim biri asagida biri yukarida kan kaciriyor 2008 de ameliyat oldum kapak taklmadi onarm yapildi hizli yuruyunce yokuslara falan cok yoruluyorum dudagim ve tirnaklarim morariyor %kac rapor verrler bi fikri olan varmi % 40 olurmu ?

Bir hastaneye git ve özür raporu başvurusu yap en sağlam bilgiyi öğrenirsin.

Arkadaşlar merhaba, ben 3 yıl önce avr mvr çift kapak değişimi ameliyatı oldum. Coumadin kullanıyorum bir yandan da taşikardim var.

Tüm yazıları okudum ancak rahatsızlığımın oranı tam ne olacak kestiremedim. Ef değerim son ekolarımda %55-60 civarindaydi. Önümuzdeki ay hastaneye engelli raporu alabilmek için başvuracağım. Sizce %40 verirler mi?

bu verdiğiniz bilgilere bakarsak ef değeriniz 60 tan fazla olmadığı için 40 oran alma durumunuz zor görünüyor ancak başka rahatsızlıklarınızla beraber bişeler olabilir

Teşekkürler, Ef 60 dan düşük olması raporun yüzdesini artırmıyor mu? 60 dan fazla olmadığı için demişsiniz. Benim bir ekomda 55 diğerinde 60 yazılmış.

Ayrıca taşikardiden de biraz yazılır diye düşünüyorum nabzım yatarken bile 80-85 den aşağıya inmiyor.

sizin kapak hastalığı olduğundan ef değeriniz burda 60 tan yukarı olmalı yada 50 den aşağı olmalı kardiovasküler sistemde her rahatsızlığa ayrı oran verilmez teşhis konur neyse sadece ona oran verilir ayrıca birde tansiyondan 10 puan alabilirsiniz tansiyon ilacı kullanıyorsanız tabi genede rapor için müracat edin sizin burdaki açıklamalarınız tam net değil dr. en doğrusunu söyliyecektir

KALP HASTALIKLARI
A. Kapak hastalıkları
Klas l hastalar 10 Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafif düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya
kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı;
NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon
bozukluğunun (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda
>%50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması.

45
Klas 2 hastalar 30 Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya
girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar
ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi
varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60,
aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50).
Klas 3 hastalar 50 Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş
veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların
varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik
fonksiyonlarında azalma (mitral yetersizliği hastalarında EF %30-%60, aort yetersizliğinde %30-%55,
diğer durumlarda %30-%50).
Klas 4 hastalar 100 Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş
veya kapak hastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 4
semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon (EF<%30).

Kalp ve tansiyon raporlari sürekli mi oluyor acaba bilen varmi.

Sen bu raporu hangi hastaneden aldin yuzde 55 verdiler demissin bana yuzde 30 bile cok gorduler degerlerin benden cok iyi merak ettim biz nerde yanlis yapiyoruz diye

tekeli37durumunuz nedir değerlerinizi yazarsanız bakabiliriz belki bir tahminde bulunabiliriz

Sayın sarasota benim mitral kapak protez kapakla değişti ef değeri %65 ayrıca esansiyel hipertansiyon ve pulmoner hipertansiyon var pulmoner değeri ise 30-35 bu üç rahatsızlık için acaba rapor oranım ne olur

büyüğüm

bu durumda tansiyondan 10 puan alırsın eğer sol ventrkül hipertrofisi mevcut değilse diğer şeylerde tam belirtmemişsiniz oda tabloya göre şöyle olur
KALP HASTALIKLARI
A. Kapak hastalıkları
Klas l hastalar 10 Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafif düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya
kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı;
NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon
bozukluğunun (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda
>%50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması.

45
Klas 2 hastalar 30 Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya
girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar
ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi
varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60,
aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50)

bu iki kriterden biri size uyuyor ya 10 yada 30 alırsınız ama her iki ihtimaldede eğer tansiyondan 10 dan fazla alamassanız 40 barajını geçemessiniz

PULMONER HİPERTANSİYON TANISIYLA OLAN HASTALAR İÇİN Asemptomatik; Fizik muayene ve EKO veya sağ kateter ile Pulmoner arter sistolik basıncı (PASB) 30-40 mmHg saptanan ve Pulmoner Hipertansiyon tanısı konmuş hastalar 10 BURADAN ALAMAZMIYIM ACABA

evet zaten 10 puan alıyorsunuz işte ama iki tansiyondan 2 oran birden verilmez

Teşekkürler yapacak birşey yok başvuru yapıp deneyecez anlaşılan

evet başka çare yok biz burda sadece bildiğimiz kadarıyla cvp veriyoruz her ne kadar tahminlerimiz üç aşağı beş yukaru tutsada sonuçte oranları verenler dr lardır bu bakımdan mutlaka gidip rapor müracatınızı yapınız

merhabalar,

Benimde bir sorum olacak raporlara bakma fırsatım falan olmadı babam yaklaşık 8-9 sene once bypass ameliyatı olduğu içeriğini bilmiyorum.
Şeker tansiyon hastası aynı zamanda birde şah damarında tıkanıklık var yürürken problem yaşıyor özel hastanede bypass olmuştu yakın bir zamanda kontrol ben götürdüm doktora raporu sordum alabilirsiniz dediler bu bilgiler doğrultusunda % ne kadar olur kalp yetmezligide var

kalpten verilecek oran geçirilen ameliytata göre değilde kalbin durumuna göre verilir o bakımdan bişe diyemicem şeker tip1 mi tip2 mi oda değişir tansiyondan 10 alabilirsiniz

teşşekkür ederim bilgiler için ben en iyisi raporlara göz atıp o şekilde tekrardan sorayım

Kalp ve Damar hastaları oranlarınız nedir? Sonuç ve değerlendirmeler?

MERHABA ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE HERKESE GEÇMİŞ OLSUN

kalp ve damar rahatsızlıklarından almış olduğumuz
%yüzdeleri paylaşalım lütfen
diğer üyelere bilgi amaçlı

kalpten:atriel fibrilasyondan %20
mitral kapak yetmezliğinden%10
hiper tansiyondan:%10 aldım

Merhabalar,
2011 yılında miyokard enfarktüs . sağ koroner arter distal bölge %95 darlık vardı stent uygulandı,sol anterior inen arter %95 darlık vardı stent uygulandı, mid bölgede %40 darlık, ayrıca sol dönen arterde %40-50 darlık var. epikrizde yazmıyor ama %66 EF oranım varmış. yine epikriz raporumda esansel (primer)hipertansiyon yazıyor ( delix ilaç kullanıyorum)hiperlipidemi de yazmakta
Ayrıca hipotroidim var. İlaç kullanıyorum. özür oranım ne olabilir?
saygılar

rahat % 40 ALIRSINIZ VE GÜN SAYINIZ 3600 GEÇİKSE ENGELLİ EMEKLİ VEYA MALÜLEN EMEKLİ OLURSUNUZ

Üst Alt