Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastaları özür oranlarınız yüzde kaç?

Sn.Cumali,
yarın doktor muayenelerine başlıyorum,
ayrıca beta talassemi taşıyıcılığı ve halk arasında tenisçi dirseği olarak bilinen hastalığım mevcut.
eğer rapor oranı tutmazsa raporlu karpal tünel sendromu hastalığımda var. onunuda ekleyerek tekrar başvuracağım. eğer başka hastalık ve ağırlaşma yoksa tekrar rapora başvuramazsınız demişlerdi. bu yüzden bir hastalığımı ( karpal tünel ) daha sonrası için bekletiyorum
sgk 5016 günüm var ve 1993 girişliyim. günüm tutmakta. engelli olarak emekli olmak için başvuru yapacağım.öncelikle vergi indirimi başvurusu yapacağım.
herkese geçmiş olsun ve umarım herkes bu platformdan benim kadar yararlanır. herkesin emeğine sağlık.çok başarılı bir site

45 yaş; sen cumaliye bakma sanırım uyduruyor. Siz rapor müracaatınızı yapın. Diğer hastalıklarını ve oranlarını bilemem ama kalp için yüksek oran alamayacağınızı tahmin ediyorum yazdıklarınıza göre. Doğrusunu doktor bilir. Siz yapılmış bütün tetkikleri raporları falan yanınızda götürün.

k.ergun,
anlattıklarım ışığında sizce kalp için ne oran alabilirim

Hemen hemen aynı durumlardayız;

İlk hastaneye gittiğimde kalpten %30 itiraz ettiğimde %50 hakem hastane de %30 verdi fakat kan tahlili istediler ve kolestrolden +%10 daha verince %40 raporu koparttım

Tabi bu arada doktorunuzla diyaloğunuzun çok iyi olması sizi kıramaması lazım yada cebinizin biraz kabarık olması gerekiyor.

hakan bilgi için teşekkürler
yarın bakalım ne diyecekler
30 puan kalpten alabilirsem tiroid ve tansiyondan zaten 10+10 alırım
%40 tamamlamış olurum

arkadaşlar,
bugün sağlık kurulu muayene özetlersem:
kardiyoloji: HT+LVH %20 ( hipertansiyon ve sol ventriküler hipertrofi) +KAH %30 ( koroner arter hastalığı) verdi.
dahiliye hipotroide %10, hiperlipidemi %10verdi
fizik %2 verdi
şu an zaten %56 oldu sanırım.ayrıca holter takıldı yarınki çıkacak rapora göre puan alınabilecek
buradan aldığım bilgiler doğrultusunda bilinçli olarak doktorlara sıkıntıları anlatma imkanı buldum. herkese teşekkürler
daha sonra vergi indirimi ve emeklilik ile ilgili yapıalcakları diğer forumdan takip edeceğim
saygılar

selam,
ben uzun yıllardır kolestrol ilacı kullandığım için kolestrolum kontrol altında. raporum olduğu için %10 aldım.
sizin raporunuz yoksa hastaneye başvurup tahlil yaptırabilirsiniz. doktorun değerlendirmesi hiperlipidemi olursa bundan faydalanabilirsiniz.
hastaneye söylediğiniz her hastalık,rahatsızlığın mutlaka belgelenmesini ,raporunu ,tahlilini istiyorlar. yada yaptırıyorlar bildiğim kadarı ile.
geçmiş olsun

45 yaş

bukollesterol olayına bi açıklık getirmediler kimi yerde oran verilirken kimi yerde verilmiyor söylenildiğinde kollesterole oran yok diyorlar gerçekten enteresan yani

hiperlipidemi olarak sistemden bakıp raporu gördükten sonra %10 yazdılar
haftaya cuma raporumu alacağım sizlerle paylaşırım bilgileri

sana yazmışlar ama çoğu kişye yazmıyorlar bende bunu merak ediyorum neden acaba

Zannedersem yazmadıklarının nedeni kalp oranlarındaki klas-2 ile klas-3 .Doktorlar herhalde biraz da devleti düşünüp emeklilikte ki derece yükselmesi olmasın diye. Engelli belgesi hakkı varken klas-3 verip birde 10 verirlerse 60 ı zorlamasınlar diye tahmin ediyorum :)

aynen bende klas 3 vermediler dediğiniz mantıklı olabilir

bencede :kardiyoloji: HT+LVH %20 KLAS 2 +KAH %30 KLAS 2 yazıyor,
belki bu yüzden yazdılar. ama benim gördüğüm o günkü heyet muayene doktorunun (dahiliye ) benim yönlendirmem doğrultusunda hiperlipidemiye %10 vermesi. raporu sunduğum için tamam dedi. doktora girmeden önce bir kağıda neler söyleyeceğinizi yazın sonra unutabilirsiniz
herkese tekrar geçmiş olsun

kimi dr hiperlipidemiye veriyor kimi vermiyor raporluda olsa olmasada fark etmiyor

bende dilate kardiyomiyopati hastasıyım.iskemi ve 2. derece mitral yetmezliği var.kalıcı kalp pili takıldı.ef oranım yüzde 20.sizce yüzde kaç oranında rapor alırım.

selamlar,
bugun vergi dairesinden yazı geldi çalıştığım şirkete
%51 oran ile vergi indiriminden faydalanabileceğim belirtiliyor
bundan sonra sgk erken emeklilik işlemlerini yapacağım
başvuru için gerekli belgeler nelerdir bilen varmı?, vegi indirimi yazısı işveren kaşe imzalı fotokopisi olurmu yoksa aslı mı olacak.işyeri aslını veremeyiz bizde kalacak dedi
bilgi verirseniz memnun olurum. teşekkürler

45 yaş
Hayırlı Olsun
Eğer prim ve çalışma yılınız tamamsa
SGK ya tahsis talep dilekçesi doldurup vereceksiniz.
Dilekçenin arkasına vergi indirim yazısının fotokopisini ekleyin.
Ayrıca yazının aslı işyerinde değil sizde olacak
Gelen yazıda belirtilmiş olmalı.

selam
dilekçe örneği sizde varmıdır .yoksa SGK da matbu dilekçe varmıdır.
vergi indirimi yazısı bana değil işverene geldi. gelen yazıda aslının kimde kalacağı belirtilmiyor

Arkadaşlar sormak istediğim bir soru var;
1 yıl önce rahatsızlğımdan dolayı holter takıldı.
24 saatlik holterde 31 adet durma tespit edildi. Bunlardan 4 tanesi 5 saniyenin, 2 tanesi de 6 saniyenin üzerindeydi ve ileri AV Blok ve bredrikardi sebebiyle acilen kalp pili takıldı.
Göz kararması ve baygınlıklarım düzeldi ancak arada aritmilerim devam ediyor ve bu sebeple aritmi hissettiğim günlerde doktor tavsiyesi ile 25 Mg BELOC kullanıyorum.
Bu durumda özür oranım kaç olabilir? Başvuru yapacağım merak ediyorum.
HERKESE GEÇMİŞ OLSUN...

dilate kardiyomiyopati hastasıyım.ef oranım yüzde 20.icd takıldı.engelli raporumun oranı yüzde 100

arkadaşlar merhaba,

ben 2011 senesinde 27 yaşında; kalp krizi geçirdim. ambülans gelmediği için de uzun bir kalp krizi geçirdim. bu sene engelli raporu almak için başvurma ihtiyacı hasıl oldu. Benim EF değerim (MODEF) %45 geldi ve kardiyolog %50 oranını yazdı. Ama dahiliyeci tansiyon ilaçlarını eczaneye yazdırmadan, kendi imkanlarım dahilinde peşin aldığım ve medula sisteminde görünmediği için tansiyon hastası olarak onaylamadı bu nedenle tansiyon hastası olarak almam gereken 10 puanı alamadım ve heyetten raporum %50 olarak çıktı. Baltahazard sistemine göre 50+10=55 puan olması gereken puanım 50. Ben ilerde vergi indirimi için başvurduğumda, EF değeri 45 olan hastanın puanının düşürülme ihtimalı nedir. Kalp rahatsızlıklarında oran ile SGK Ankara merkezin pek oynanmadığını ve onayladığını duydum. %50 ila 55 arasında çok müphem bir fark olmadığı için uğraşmak da istemiyorum tahmin edersiniz ki, bu süreç genç bir kalp hastası olarak benim aynı zamanda psikolojimi de bozuyor.

Tavsiyeleriniz nelerdir, o yüzde beş için itiraz etmeli miyim?

Geçmiş olsun, ben sizin yerinizde olsam zaman sıkıntınızda yoksa bunun peşine düşerdim ve ilaçları heyet raporu ile alırdım. Sonuçta prosedürü eksiksiz yapmış olursunuz şimdi koşmazsanız bu işlerin peşinden ne zaman koşacaksınız ki ve heyet raporu ile aldığınız ilaçları 3 aylık falan yazdırırsanız fiyat farkları daha az oluyor eczane katılım paraları falan tek seferde olduğu için üç beş lira cebinizden daha az çıkar...

anladım, bundan sonra ilaçlarımı hocaya yazdırayım olmazsa. zamanı geldiğinde de raporun yükseltilmesi için başvurayım.

bu arada buradaki forumdan da anladığım kadarıyla bir çok hastalık sahibi arkadaş, psikoloji değerlendirmesiyle de rapor oranını yükseltebilmiş, anladığım kadarıyla ileriye dönük bu yolda izlenip, rapor oranı daha da arttırılabilir galiba.

bu işler de çok gıcık işler.

@dokuzparmakontanedir

vergi indiriminiz aynen onaylanacaktır

Üst Alt