çok önemli ve yararlı bilgiler vermişsiniz.Teşekkürler.Ben otıcon acto kulak içi işitme cihazı kullanıyorum.Cihazdan ilk yıllarda çok çok verim aldım.Cihazı 3 yıldır kullanmaya devam ediyorum.Sanırım artık bakım istiyor.Bir akrabam otıcon kulak arkası ile birlikte stramer denilen boyna asılan cihazla birlikte kullanıyor cihazını.Ses kontrolünü yerine ve ses ortamına göre yapabiliyor.Yalnız bir şey sormak istiyorum.Eskişehir'de bir işitme cihazı satıcısı kanal içi cihaz kullanmayın ses kaybınızı artırır dedi.Bunu duyduktan sonra açıkçası cihazdan soğudum.
kulak içi cihazlarla ilgili benim yaşadığım bir dezavantajı belirtmek istiyorum : cihaz tamamen kulak yoluna yerleştirildiği için bazen cihazın içerideki uç kısmı zara dokunuyor .Bu ciddi derecede acı ve tedirginlik veriyor.Allah korusun birisi yanlışlıkla dirseğiyle, cihaz takılı kulağınıza çarpsa veya başka nedenlerle kulağınıza bir cisim çarpsa kulak zarınız ne derece zarar görür bilemem.Bundan dolayı bir tedirginlik durumu söz konusu oluyor.Onun dışında malum kulak içerisinde uzun süreli kullanımlarda ya da spor yaptıktan sonra kulak yolu fazla nemleniyor.Cihaz firmaları plastik sert kalıp yerine daha elastik , neme dayanıklı , süngerimsi kalıp teknolojisi geliştirseler daha fazla alıcısı olur bence .Bir şey daha belirtmek istiyorum.En son cros teknolojili cihaz aldığım firma yetkilisi halen Türkiye'de kulak içi cihazların tamir , bakım vs. ilgili yeterli alt yapının oluşmadığını söylemişti.Bu sebeple onlar da müşteri çok diretmedikçe kulak içi cihazlar satmak istemiyorlarmış.
bypeace rumuzlu kardeşim !
Benim de ilk yıllarda senin gibi , kulak arkası cihaz estetiği bozuyor , insanlar nasıl bakar ? , mümkün mertebe en küçük ve kamufle olacak cihazı kullanmalıyım vb gibi vesveselerim vardı.
Fakat sonra yıllar geçtikçe anladım ki önemli olan , evleneceğin eşinin ya da diğer insanların sana ne şekilde bakacağı değil , senin ne kadar maksimum duyabilmendir.
Yine buna benzer bir forum sitesinde şöyle bir bilgi okumuştum: Almanya'da gözlük kullananlar ile işitme cihazı kullananların sayısı neredeyse eşitmiş.Şimdi anladınız mı niye işitme cihazı endüstrisinde Almanlar ilk sıralarda .Adamlar 10db işitme kaybı olsa hemen gidip kendine bir işitme cihazı alıyor.Biz ise
- millet ne der , bana acırlar , bana ucube gibi bakarlar diye işitme cihazı kullanmak yerine sağır bir şekilde gezmeye devam ediyoruz.
Bence bu noktaları da göz önünde bulundurmalısın .