Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kapıma malum partinin üyesi bir kadın geldi engelli olduğumu da biliyordu!?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hanifeaydin

Aktif Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
55
benim engelli olduğumun bilgisi bu malum partinin üyesine verilmiş bana propaganda yapmaya gelmiş belli.adım adresim eline verilmiş.bu kişisel verilerin gizliliğine aykırı.bu kadına benim bilgilerimi kim hangi hakla vermiş? devlet mi kaymakamlık mı kim? ben bu numaralara kanmam kapıyı gösterdim bilgilerimi kim verdi sana diye de ayrı bir kavga ettim . olaya bakın . elinde koca liste var malum partinin logosu en başta .bu nedir? size bu kişisel bilgileri hangi amaçla kim dağıttı bir de imza alacağına o kadar emin ki elinde kalem var ...böyle rezillik yok . erken seçim kesin var bunlar kapı kapı dolaşıp da engelli avın a çıkmış. daha kötü tepki verirdim de apartmanda bebeği olan komşularıma şükretsin.BU DATAYI KİM VERDİ BU PARTİLİYE? en çok hakkı yenen engelliyi kapıya gelip mi kandıracak nedir?

ben hiçbir yerden engelli yardımı almadım almam , maddi yönden kendime yetiyorum.

Keşke tüm engelliler senin kadar duruş sergileyebilse.
Aynı durum yerel seçimlerde de bizim başımıza geldi. Gelen kişi kadın olduğu için eşimin konuşmasını istedim. Eşimin sorduğu ilk şey aklınıza yeni mi geldik? Kaymakam'ın komşusuyduk hiç bir beklentimiz olmadı. Madem bilgimiz sizde vardı şimdiye kadar neredeydiniz ? Hadi canım hadi diyerek kapıyı kapattı. Şu ana kadar otobüs kartı hariç hiç bir haktan faydalanmadım ki durumum iyi değil ama Onurlu kalmak aç kalmaktan iyidir. Bu arada hiç bir engelli o "engelli maaşı bakım maaşı" nı birlikte alsa dahi geçinemez. Burada ağlayan bazılarını görüyorum. Emeklilik saçmalığı defalarca değişen yönetmelikler uygulamalar sırasında neredeydiniz ? Tabiki ses yok. Çünkü Sayıştayın raporuna göre 35 Bin sahte engelli raporu ile emeklilik veya diğer faydalardan hiç ses çıkarmadan usul usul yararlandılar.

35 bin sahte engelli raporu demek ????? telefonla bile alındığını duydum ben 15 bin 10 bin yolla al raporu ...çökerte çökerte bitiremediler çünkü yiyici çok bitmiyorlar harama doyamadılar. ......

...durumum iyi değil ama Onurlu kalmak aç kalmaktan iyidir.

Onursuzluk mu oluyor bu yaklaşıma göre, gerçekten engelli olup engelli aylığını hak edecek kadar ekonomik durumu kötüyse bir yurttaşın kanunla tanınan bir haktan yararlanmak?
Hak edip bu aylığı alan onbinler onursuz oluyormuş demek? Biraz insaf...
Zamanında ben de böyle onur budalalığıyla çok içsel çatışma yaşadım. Ama aştım zamanla tabi. Utanması gereken kişiler bu halden sorumlu kişiler. Biz niye utanalım?..

hanifeaydin

Malum parti kim oluyor, bu kadar hızlı cıkış yapma maazallah yer çekimi var inerken türbülansa yakalanırsın.

(ben)
Rahatsız ettilerse ki etmişler çıkış yapması en doğal hakkı.

(ben) Allah herkesi ve herşeyi görüyor , beni de seni de görüyor.benim içimi de senin içini de görüyor. Kes sesini

bu imza istemeleri altında secim zamanı olucak kata gülle olayları işaret etmektir
secimde siz oy vermişsiniz gibi imza atılıcak
ben öle görüyorum bu secimde oldu gibi olaylar olaylar her gelenede imza falan sakın atmayın düşünceli mantıklı olun herkez için gecerlidir

aykut35

AA benim izmirlim imza nasıl yer değişecek ıslak imza ile kopya imza hiç aklın alıyor mu.

(ben)

benim yerli malı kardeşim öle bir cihazlar varki bire bir imza kopyası yapıyor dönen dolaplar okadar cok varki sen bile oha dersin tövbe eder akp ye katılırsın :)))

aykut35

Bana her şeyi de, benim yerli malı kardeşim deme, yabancı minimal kardeşim.

Kendini çok önemseme istersen derdin varmı dinlemek istemişlerdir ne var bunda?

Senin için kararmış kapıya gelene öyle mi davranılır? Allah fırsat vermesin sizlere..

seviyenizi kendiniz düşürüyorsunuz ...aynen bakanın yurtdışına mühendis ihraç ediyoruz demesi gibi oldu ....olayın savunulacak tarafı yok ama ısrarla yandaşlık olsun. kaymakam gelsinm belediye gelsin NEDEN PARTİ GELİYOR?????????????????????????????????????*okuduğunu anla bir , Allah size fırsat verdi memleketin hali ortada ....Allah da unutuyorsunuz neyin kimin ne olduğunu iyi bilir.

Engelli bir vatandaşa herhangi bir partiden ziyarete gelinmesinde anormal bir durum yok.
İmza alması gibi birşey paranoya, neyin imzasını alacakmış, sen daha anlamadan dinlemeden direk kovmuşsun zaten.
Kaldı ki imzayı neden istesin, bize oy atacaksın imzala diye bir senaryo mu olur ne biçim bir tespit bu?
Benim nefret ettiğim partide olan bir kadın benimle görüşmek istese, çok çok kibarca "partinizi sevmiyorum" der gönderirim.
Ben de bilirim ağzıma geleni sayıp sövmeyi, ama edepli olmak kimseye zarar vermez.
Beğenmezsin, sevmezsin, desteklemezsin, hatta nefret edersin ideolojik fanatiksen daha fazlasını da hissedersin buraya kadar normal.
Engelliye yapılanları bir bardakta gör, boş tarafı ve dolu tarafı var. Sadece boş tarafına göre yaygara yapmaktansa, sen yine sevme ve destekleme ama bu uslüp ta uygun olmamış.
Benim kapıma belediyeyi elinde tutan partinin kadın yetkilisi gelse, yapacağım en kaba davranış sıfır muhabbetle kapıyı kapatmak olur.
Aynısını diğer malum partinin bir kadın görevlisine ben yapsam ve videoya çekseler, 1 hafta fox tv vs sözcü gazetesi manşet olurdum.

Engelli verisine ulaşmak her parti için kolay.
Anayasal suç işlenmiş gibi tepki abartı olmuş.
Sevme, nefret et, oy verme...

benim adım soyadım ev adresim engel durumum bir partiye verilmesi yasal suç şikayetimi de yaptım.KVKK var duyun bilin. evet bu suç . alkışlar size ne kadar erdemlisiniz ben olsam şunu yapardım bunu yapardım ama eminim yardım yapıyoruz dese o parti bu parti demez sohbet ederdiniz. forumda yazılanları anlayacak çok insan var ama olmayan da var. şu an nasıl patır patır dökülüp dağılıyorsa en baştaki kurucular dahi trollerin bağlılığını göreceğiz.BENİM BİLGİLERİMİ KİMSE PAYLAŞAMAZ KAPIMA DAYANAMAZ. BİTTİ. HAKETTİĞİ GİBİ CEVAP ALDI .

hanifeaydin
[FONT=sans-serif] ama eminim yardım yapıyoruz dese o parti bu parti demez sohbet ederdiniz. [/FONT]
Ben yorumumda, sizin yaptığınız bir harekete eleştiri var.
Şahsınıza yönelik karakter tahlili yapmadım, haddime değil.
Benim sevdiğim partiler var, yetkilisi vs denk gelirsem oturur konuşurum da, dinlerim de.
Nötr olduğum partiler var, konuşma kısmında fazla ileri gitmesem de dinlerim, ama kovup yaygara da yapmam.
Ha, 2 parti var ki, birisini kibarca reddederim, muhattap olmam.
Diğeri ise red bile etmem, sıfır muhattabiyetle tavrımı koyarım.

Bana o 2 partiden yardım değil nefes giremez evime de cebime de.
Sen eminsen, kendinden emin ol, tanımadığın insanlar için desteksiz sallama bence.
Ben nasıl ki senin karakterin için bir yorum yapmadıysam, HADDİM DEĞİL,
Sen de benim karakterim için kesin yorum yapamazsın HADDİN DEĞİL!

Buyur nefret etmeye devam et sevmediğin partiden.
Kimse sana hesap soramaz, gönül bu Ak'a da konar, Bok'a da...

işte beklediğim yorum , yarası olan gocunmuş KVKK nın anlamını bilmez bir de yapılanı savunur .Şu an memleketin hali belli ısrarla aymazlıkları da ortada.Acaba gerçek bir engelli miisniz sadece trolluk yapmaya giriyorsun bu siteye belirsiz. BEN SİZİ ÇOK İYİ ANLADIM NE OLDUĞUNUZU DA . daha çok şey yazarım da midemi bulandırdınız siz ve sizin gibiler.

Hele bi sakin ol Hanife hanım.
Geç otur şöyle, soluklan hele bi, bir bardak su iç! :D
Çok negatif enerji yaymanın alemi yok.

hanifeaydin
[FONT=sans-serif]işte beklediğim yorum , yarası olan gocunmuş KVKK nın anlamını bilmez bir de yapılanı savunur .Şu an memleketin hali belli ısrarla aymazlıkları da ortada.Acaba gerçek bir engelli miisniz sadece trolluk yapmaya giriyorsun bu siteye belirsiz. BEN SİZİ ÇOK İYİ ANLADIM NE OLDUĞUNUZU DA . daha çok şey yazarım da midemi bulandırdınız siz ve sizin gibiler.[/FONT]
Vallahi çok zekiisiniz. O kadar sakladım kendimi ama şıp diye anladınız herşeyi.
Engelli değili evet, engelli düşmanı bir trolüm.
Zaten senin gibi düşünenler gerçek, ama senin gibi düşünmeyen herkes trol.
Engin bilgileriniz karşısında şapka çıkartıyorum.
Yıllardır kimse anlamadı ama siz çözdünüz beni, mideniz için de ayrıca geçmiş olsun.
Bu hazımsızlıkla mide de bulanır doğal olarak.
Allah yardımcın olsun, hayat hepimize çok zor ama senin için berbat...

Engelli verisine ulaşmak her parti için kolay.
Anayasal suç işlenmiş gibi tepki abartı olmuş.
Sevme, nefret et, oy verme...
Demişsin ancak KVKK kanunu; "6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 07.04.2016 tarih ve 29677 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir." Bilginiz yoksa zikrinizde olmasın. Engelli maaşı konusuna gelecek olursak. %40-60 arasında raporu olan engelli bir bireyler için uygun görülen miktar 842 lira 81 kuruş. Kira Elektrik Su doğalgaz (tüp) ( kömür) Bu parayla bir kişi Büyük şehirlerde bir ay geçinsin ve evet rahat rahat yaşadım desin canlı videoda sol kolumu bileğimden satır ile keseceğim. Hakkımız bu vs diyenler önce AB engelli standartlarını okusun sonra gelsin burada Akp ve Majesteleri'nin çığırtkanlığı yapsın. Bir diğer mevzu da ÖTV muafiyeti sınırı bölümündeki çığlık atanlar. Az önce belirttiğim engelli maaşı ile kaç kişi sıfır bir araç alabilir? O sahte raporluların aramızda dolaşıp ahkam kestiği algı yaptığının net bir göstergesidir.

Onursuzluk mu oluyor bu yaklaşıma göre
Sen kapına seçimden seçime gelen; elinde tüm bilgilerin (T.C. Kimlik bilgilerin dahil) olan şahısa aman maaşım kesilir, aman yardımlarım kesilir düşüncesiyle "Bu bilgileri nereden hangi hakla aldınız" diye soramıyorsan kusura bakmayacaksın Onursuzsun. Zaten Akp ve Majesteleri'nin amacı korku ile sindirmek ve ölümü gösterip sıtmaya razı etmek. Sana özel yazmıyorum. Senin algın belli. Ben Ab standartlarında yaşamak isteyen ancak cesareti kırılmış Engelli kardeşlerim ve Ailelerine sesleniyorum. Siz özgür bir birey olarak kabul edilip o standartlarda yaşamak, hayallerinizin peşinden koşmak mı istiyorsunuz yoksa "Hakettiğiniz" haklar yerine sadece size verilenle "Yaşamak" değil "Hayatta Kalma" dayatmasını mı içselleştiriyorsunuz? Sizleri İstiklal Marşı'mızın ilk kelimesi ile saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
"KORKMA"

DepresifLife
[FONT=sans-serif]Az önce belirttiğim engelli maaşı ile kaç kişi sıfır bir araç alabilir?[/FONT]
Ülkede varsayalım 80 milyon vatandaş var.
Herkesin alım gücü aynı mı? DEĞİL...

Ülkede varsayalım 10 milyon engelli var.
Herkesin alım gücü aynı mı? DEĞİL...

Çalışma durumu olmayan, engeli ağır vs şartlarda olup maaş bağlanan muhtaç kişi araba satın alamaz EVET.
Peki; Çalışabilen ve mesleği olan, veya aileden durumu iyi olan engelli yok mu bu ülkede yahu?
ÖTV hakkı tanımış devletimiz, faydalanıp araç satın alıyor burada sıkıntı ne?
Sen alamıyorsun diye, alabilen engellinin hakkı mı silinsin nedir anlayamadım bu konuya dem vurmanı.

[FONT=sans-serif]KVKK kanunu; "6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 07.04.2016 tarih ve 29677 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir." Bilginiz yoksa zikrinizde olmasın.[/FONT]
Kanundan haberim var, zikrime yanlış dersin eleştirirsin ama zikrin olmasın diyemezsin, bende kimseye diyemem.
HERŞEYİ KENDİNİZE HAK GÖRÜYOR AMA SİZİN GİBİ DÜŞÜNMEYEN OLUNCA YA TROL DİYECEK YA DA SUS KONUŞMA ZİKRİN OLMASIN DİYECEK KADAR DEMOKRATİKSİNİZ ANCA...

KVKK Kanunu da çıkaran zaten beğenmediğiniz hükümet.

Seçim de sandıkta konuşur millet, yapılanları beğenmeyen sayısı çok ise diğer seçenek gelir.
Hah, işte o zaman görürüm forum sayfalarını :)

forum modetoruyle asık atılırmıymıs:eek:kesın sesınızı
herkes cok rahat yasıyor kımse yokluktan sıkayet edemez evelallah:p

Ne zaman konuşsam ağzınızda sakız gibi (bazıları) forum görevini konuşur.
Şimdi herhangi bir yetkim yok, buyur devam et bakalım ne yumurtlayacaksınız agresif kindar tarzlarınız ile.
Herkes çok rahat yaşıyor dedim sanki, üfürükten teyyare selam söyle o yare... Bahçelerde maydonoz gel bize bazı bazı da denebilir, dediğin cümlenin açılımı...

Nacizane benim görüşüm ilk mesajdaki olay için bu kadar agresif ve negatif olmaya gerek yok benim kapıma görüşlerinden zerre hoşlanmadığım tkp elemanları geldi broşürlerini aldım teşekkür ettim kapıyı kapattım.
Sorunlardan dolayı çok dolmuş olabilirsiniz haklı olduğunuz çok yerlerde olabilir ama bu şekilde hiç bir şeyi çözemediğiniz gibi kendinize zarar verirsiniz olay takıntılı ve saplantılı bir duruma sebeb olur bilgilere ulaşmanın bir çok yolu vardır.
Acaba başka düşünceye sahip kişilerde gelse aynı tavırı sergileyecekmiydiniz hiç bir kişi ve partinin avukatı değilim memlekete ve vatandaşa kim faydalıysa o gelsin al birini vur ötekine hiç biri beyaz değil kimler geldi kimler geçti bu memleketten.

olayın ciddiyetini anlamamışsınız ....bir parti adımı soyadımı engelli oluşumu ve adresimi biliyor.BİLMEMELİ.BİLMEMELİ. BU KVKK İHLALİ. OLAYI YUMUŞATMAYA BEN AGRESİF GÖSTERMEYE ÖTEKİ PARTİ OLSA YAPMAZDINIZA GETİRMEYİN . BENİM BİLGİLERİM NEDEN MİLLETİN ELİNDE. ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Kamil KOÇ ile Esk - İstanbul yolculuğunu ilk yaptığım zamandan itibaren bana Kağıthane belediyesinden gün aşırı SMS gelmeye başladı .

Haritadan Kağıthane nerede diye sorsanız gösteremem lakin habire o belediyeden bilgi SMS i yağıyor . Belediye başkanı Mevlüt ü tanımam , oranın AKP teşkilatını tanımam .

Eskişehir AKP teşkilatını ve ilçe başkanlarını , müdürlerini yakından tanırım onlardan bile sms gelmez . Ararım konuşuruz sohbet ederiz numaramı bildikleri halde böyle smsler gelmez .

Benim şüphem otobus firması bunlara tel numarası dağıtmış .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt