Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kapıma malum partinin üyesi bir kadın geldi engelli olduğumu da biliyordu!?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben İstanbul vilayeti Büyükçekmece ilçesinde oturmaktayım. Buranın belediye başkanlığı muhalefetteki (CHP) bir partiye ait. Hem İstanbul Büyük Şehir Belediyesinden hem de Büyükçekmece Belediyesinden çeşitli vesileler ile defalarca arandım. İBB AK Partide iken de, CHP’ye geçtikten sonra da arandım. Hatta sadece aranmadım, evime geldiler, oturdular, kendilerine çay kahve ikram ettik, oturduk, muhabbet ettik. Dertlerimizi paylaştık, taleplerimi ve önerilerimi ilettim, onlar bazı işlerin neden yavaş işlediğini veya yapılamadığını izah ettiler. Aynı fikirde olmadığım bir parti veya kuruluştan bir kimse gelip de benim ile sakatların dertleri konusunda konuşmak istese seve seve buyur eder, konuşur, elimden geldiğinde güzel bir şekilde ağırlamaya çalışırım. Kovmam yani. Ayrıca kimse bu zamana kadar gelip benden imza filan istemedi. Her hangi bir belgeye imza isterse de belgeyi okur, imza atılabilecek bir belge ise imzalar, değil ise atmam; bu kadar basit. Gelen kişi sizinle aynı görüşte olmayan bir kurumdan/partiden/cemiyetten/camiadan geldi diye ön yargılı olmaya, gereksiz senaryolar üretmeye bence gerek yok. Bu arada belki özürlü kimlik kartı sahiplerinin bilgilerini belediyeler veya sair kamu kurumları elde edebiliyor, bilemiyorum. Selametle.

Ülkemizde kişisel verilerin korunmasıyla ilgili bilinç henüz tam olarak oluşmadı maalesef. Bu konuda hakkınızı savunduğunuz için sizi sonuna kadar takdir ettim. Sizin izniniz olmadan kimse kişisel bilgilerinizi üçüncü taraflarla paylaşamaz. Fakat kapıya gelen kişiye daha kibar davranabilirdiniz. Muhtemelen eline bir liste tutuşturularak gönderilmiş birisidir. Güzelliğiyle anlatarak aslında yapılanın suç olduğunu, partileri ve ideolojileriyle de ilgilenmediğinizi belirtebilirdiniz.

alifatih1958
Belediyelerin veri tabanında çeşitli bilgilerinizin olması ve size sunulacak hizmetler bakımından sizinle iletişime geçilmesinde hukuka aykırı bir husus yok. Eğer bu bilgileri siz belediyeye vermemişseniz, o zaman bu da bir sorun.

Öte yandan sadece siyasi parti değil, herhangi bir kişi/kurum sizin vermediğiniz bilgileri ele geçirmişse bu bir suçtur. Daha önce kamuoyuna bu bilgilerin çeşitli yerlere sızdırıldığı, Sağlık Bakanlığı verilerinin iktidar partisine hukuksuzca verildiği bilinmektedir.

Benzer bir olayla ben de karşılaşmıştım. Onlara bu yaptıklarının suç olduğunu "nazikçe" izah etmiştim. Henüz ve bir daha arayan olmadı.

hanifeaydin
[FONT=sans-serif]OLAYI YUMUŞATMAYA BEN AGRESİF GÖSTERMEYE[/FONT]
Yok yok, sen agresif değilsin, paranoyaksın.
Elinde kalem ile senden imza almaya gelmiş fantezisi kuran değişik birisin.
Neyin imzasını alacak ki, bize oy at sözleşme yapalım imzala mı diyecek sen delirdin mi?
Öyle ya, belki de delisin, biz de burada deliye laf anlatmaya çalışıyoruzdur.
Partili evine gelecek, elinde kalem ile sana imza attıracak, langıdı lann langıdı lang lang ebe gömeci, eğleniyor muyuz :D

Jem , Nasılsın dostum ya ,kaç sene oldu görüşmüyoruz ,siteye de pek uğramıyorsun .

Bu arada bu konu başlığı başlıbaşına çok tuhafffff

Kapıya pazarlamacı ,ramazan davulcusu ,dilenci ,herhangi bir partinin mensubu herkes geliyor .

Rahatsız olan kapısını açmaz ,sorun çözülür .

Neden bu kadar eyyam koparılıyor anlamıyorum .

Olayı ben de tasvip etmiyorum.
Telefonu arayan klimacılar gibi, internet satıcıları gibi rahatsız edici evet.
Tepki verilmesine de tamam.
Ama bu arkadaş "aynı düşüncede olmadığı parti" olmasından dolayı tepkiyi abartmış.
Bir de ilginç fantezisi var, imza alacakmış gelen kişi :D
Cep telefonunda indirdiği her uygulamada tüm özel bilgilerini tepsi gibi eliyle sunuyor ama...

Motora SIRF YOLLARDAKİ ÇUKURLAR yüzünden her sene binlerce lira masraf yapıyorum, bu durumda benim kapıma chpli gelirse benim onu öpmem lazım.

Gelenin niyetine bakacaksın, sevmek zorunda değilsin kovarsın biter.
Neyse, arkadaşın engeli farklı galiba, kendisine laf söyletmiyor ama canını sıkan olunca ağzına geleni yazıyor.

Yarın Narlıdere sanayiye motoru götüreceğim sabah erkenden, muhtemelen saat 12-1 gibi İnciraltı engelliler merkezinde şarj için bir kaç saat takılacağım, o tarafa yolun düşerse bir hamburger ısmarlayım, selamlar.

hanifeaydin 'ın hakkını (velev ki) agresif bir şekilde araması, sorması veya olanlar hakkında sert eleştiriler yapması onu haksız duruma getirmez. Olsa olsa bu sebeple eleştirilebiliriz.

Bununla beraber "özellikle engelliler alanında yayın yapan bir forum sitesinde" yine engelliliğin bir hali olan (sizin tabirinizle "delilik") psikososyal engellilik hakaret malzemesi olarak kullanılmaz, kullananlar hoş karşılanmaz, ayıplanır, utandırılır ("velev ki" haklı olsun), en kibar haliyle... Bu da en kibar haliyle böyle yazılırdı, bilmem anlatabildim mi Jem ?

Yarın Narlıdere sanayiye motoru götüreceğim sabah erkenden, muhtemelen saat 12-1 gibi İnciraltı engelliler merkezinde şarj için bir kaç saat takılacağım, o tarafa yolun düşerse bir hamburger ısmarlayım, selamlar.

Çok kibarsın teşekkür ederim yarın öğlen saat 1 gibi bi arkadaşımla konakta buluşacağım . Saat üçe kadar oturacağız , müsait olabilirsen sen buyur gel .

hozgul
[FONT=sans-serif]@[/FONT]hanifeaydin[FONT=sans-serif] 'ın hakkını (velev ki) agresif bir şekilde araması, sorması veya olanlar hakkında sert eleştiriler yapması onu haksız duruma getirmez. Olsa olsa bu sebeple eleştirilebiliriz.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Bununla beraber "özellikle engelliler alanında yayın yapan bir forum sitesinde" yine engelliliğin bir hali olan (sizin tabirinizle "delilik") psikososyal engellilik hakaret malzemesi olarak kullanılmaz, kullananlar hoş karşılanmaz, ayıplanır, utandırılır ("velev ki" haklı olsun), en kibar haliyle... Bu da en kibar haliyle böyle yazılırdı, bilmem anlatabildim mi @[/FONT]Jem[FONT=sans-serif] ?[/FONT]
Kendisini eleştirdim diye bana trol diyen, engelli miyim değil miyim belli bile değilmiş (insan eski mesajlarda 3 dakika gezinse engelimi öğrenebilir aslında) bana direk çamur atıp, peşinden midesini bulandırdığımı söyleyerek bir anlamda da hakaret eden kişiye karşı YAZARIM ARKADAŞ.
Taraflı olma, önce onun üslubunu GÖR.
Durduk yere mi yazdım, GELİŞİNE GÖRE Mİ?

Ne ekerse onu biçer, sende bir YÖNETİCİ olarak tarafsız ol e mi :)

nasıl bir hırs , nasıl bir seviyesizlik , nasıl bir öfke inanın gülüyorum , yazın yazın zerre umrumda değil ...saçma sapan yorumlar sırf kendi argümanını haklı çıkartmak için boşa zaman geçirmişsiniz. işiniz gücünüz yok mu sizin ? evet nefret ettiğim bir partinin üyesi kapıma dayandı elime bir doya verdi imza istiyor ben sizin gibi değilim siz siz olmaya devam edin ...ben kendimden davranışlarımdan memnumum , haklıyım ...işim gücüm dertlerim var boş işlere katlanamıyorum...

hanifeaydin

Ev de senin, kapıda.sonuçta senin bilgin dışında gelişmiş olaylar. Anlaşılan davetsiz misafirler canını sıkmış. İmza isteme olayı; ziyaret edilecek yerlere gidildiğine ve kişiyle görüşüldüğüne dair olabilir.

Jem
Bir önceki iletimde anlatabildim mi diye sual etmiştim ya, gördüm ki olmamış ve sanırım olmayacak da... Tarafsız olarak yazayım, olmamış. Ömür olsa bin sene yine de zor ama gayret etmekten vazgeçmemek lazım. Ekmeye devam, gübre olmayınca, su-hava olmayınca biraz verim düşüyor ama olsun... N'apalım? Bu kadar olur...

@Jem
Bir önceki iletimde anlatabildim mi diye sual etmiştim ya, gördüm ki olmamış ve sanırım olmayacak da... Tarafsız olarak yazayım, olmamış.

Hakan bey ,sayın Hozgül , bir insana herkesin içerisinde verilen nasihat ,nasihat değil ,hakaret amacı taşır .

Gerçekten iyiliğini istediğiniz bir insanı böyle herkesin içerisinde değil özelden bir mesaj yazarak uyarabilirdiniz .

Kaldı ki ''Delilik '' göreceli bir kavramdır . Bir çok insan dahileri tanımlarken de deli tabirini kullanır .

Neden Jem'in üzerine böyle gidiyorsunuz , kötü bir şey demediği ,gayet açıklayıcı konuştuğu halde konuyu açan Hanife arkadaşımızın agresif tutumunu niçin görmezden geliyorsunuz .

Hayatın her alanında herkese karşı adil olmamız gerekmez mi ?

Şu kurdunuz cümleye bir bakın lütfen ; '' [FONT=sans-serif] (sizin tabirinizle "delilik") psikososyal engellilik hakaret malzemesi olarak kullanılmaz, kullananlar hoş karşılanmaz, ayıplanır, utandırılır '''

[/FONT]
Jem ayıplanacak ,utandırılacak bir insan değil .

Engelli sitesinde ,insanları ayıplayıp ,utandırmaya çalışırsak ,ne farkımız kalır engelli insanları yok sayan kişilerden .

Jem

Çok haklısın ,üslubunu bozan kişiye değil de üslubunu koruyan kişiye eleştiri yapılması bana da tuhaf geldi .

[FONT=Verdana]Şu kurdunuz cümleye bir bakın lütfen[/FONT]
[FONT=Verdana]
Baktım, bir daha söyleyebilirim.

[/FONT]Konuyu şirazesinden çıkarmanın bir anlamı yok... Her şey ortada. Ben de benzer bir problemle karşılaştım. AKP benim bilgilerimi (sağlık bilgileri dahil) devletten almış. Bunun savunulacak hiç bir yanı yok. Nokta

hozgul Kelime oyunların ile aklınca bana hakaret ediyorsun.
Kurnazsın ya :)
Olayın içeriği konusu bir yana, başlığı açan vatandaş bana mide bulandırıcı olduğu söylüyor, engelli OLMAYAN trol olduğumu söylüyor sende maşallah tepkime yok.
YÖNETİCİSİN YA HANİ, neden bana yapılan hakaretlerde diğer üyeye laf sokmuyorsun mesela?
Gübreyi biraz da kendi bahçene at, madem araya giriyorsun 3. kişi olarak ihtiyacın olacak.
Birisi istediğini yazacak AMA SEN YÖNETİCİ OLARAK SES ÇIKARMAYACAKSIN,
Diğerine gargara yapacaksın.
Bırak bu işleri devlet su işleri, her şeyi hep siz bilirsiniz biz salağız ya, düttürü düttürü çal düdüğünü.
Bir daha söyleyim hava su ve gübre eksiği olmayan YÖNETİCİ;
Başlığı açan kişi bana ENGELLİ OLMAYAN MİDE BULANDIRICI TROL derken sesin neden çıkmadı?
SERAFİM
[FONT=sans-serif]Çok haklısın ,üslubunu bozan kişiye değil de üslubunu koruyan kişiye eleştiri yapılması bana da tuhaf geldi .[/FONT]
Muhtemelen aynı siyasi düşüncede olduğu içindir.
Bir başka ihtimal geçmişten gıcıklığı vardır tutamıyor kendisini.
İhtimaller çok.
Ama ortada bir gerçek var, başlığı açan kişi ağzına geleni yazabiliyor ve ona SESİNİ ÇIKAR(A)MIYOR.
Başlığı açan da hoş, onu onaylamayınca delirip EVET DELİRİP DİYORUM ÇÜNKÜ DELİRDİ ağzına geleni yazıyor ama eleştiri kabul etmiyor.
İmza paranoyası ise evlere şenlik, bak bak bak...
Partiden gelecekler, ellerinde kalem, bize oy atma sözleşmesi getirdik imzalayın diyecek :D
Deli diyince bana kızıyorsun sayın yönetici :D

Sen yönetici değilmiydin Jem, ne yaptılar sana

@hanifeaydin
[FONT=sans-serif]nasıl bir hırs , nasıl bir seviyesizlik , nasıl bir öfke inanın gülüyorum , yazın yazın zerre umrumda değil ...saçma sapan yorumlar sırf kendi argümanını haklı çıkartmak için boşa zaman geçirmişsiniz. işiniz gücünüz yok mu sizin ? evet nefret ettiğim bir partinin üyesi kapıma dayandı elime bir doya verdi imza istiyor ben sizin gibi değilim siz siz olmaya devam edin ...ben kendimden davranışlarımdan memnumum , haklıyım ...işim gücüm dertlerim var boş işlere katlanamıyorum...[/FONT]
Hepimizin işi gücü var.
Boş iş senin burada yaptığın yaygaraya yapılan eleştiriyi kabullenememen.
Bana engelli bile değilsin trolsün diyecek kadar kabloların yanmış, nereden tanıyorsun bu kanıya vardın?
3 Sene sonra bu sitede 20 yıllık olacağım, bu nasıl bir trollük olur zır cahil?
Doğru düzgün Türkçe yazmayı bile bilmiyorsun, en gıcık olduğum şey virgül işaretinin iki tarafına da boşluk bırakılması.
O kadar boşsun ki, işaretin iki tarafına da yansıyor :)
Patates , soğan , domates DEĞİL.
Patates, soğan, domates...

Sen bana saydırırken seviyeliydin değil mi?
Seviyeni yesinler...
@-sungate
[FONT=sans-serif]Sen yönetici değilmiydin Jem, ne yaptılar sana[/FONT]
Yönetici olunca ne yazarsam yazayım hemen dangalağın birisi gelip aklınca laf sokuyordu.
Böyle daha iyi, özgürce yazmak için düz üye oldum.
Bana saydırana ben de saydırıyorum, güzel konuşanla güzel konuşulur.

Bir başka ihtimal geçmişten gıcıklığı vardır tutamıyor kendisini.
İhtimaller çok.

Yok yahu sana kimsenin gıcıklığı olamaz ,olmamalı .

Moderatörlük yaptığın zamanlarda gördüğüm en adil ,anlayışlı ve egosuz yöneticiydin .

Bir hata yapan olursa tatlı bir şekilde uyarıp kimsenin gönlünü kırmıyor ,direk yasaklama ,siteden atma kumpaslarına alet olmuyordun .

Bunun yanı sıra bir çok konuda insanları bilgilendiriyor ,çare oluyordun .

Açık sözlü ve düz bir insan olduğun için ,kafası karışık insanlara ters geliyor olabilirsin , ama ben senin duruşunu ve de tavrını her zaman takdir etmişimdir .

Yorumları okuduğumda ,agresif tutum gösteren kişinin Hanife hanım olduğu çok belli oluyor .

Konu başlığı zaten başlıbaşına çok gereksiz .

hanifeaydin

Bacım amma abarttın be, amma uzattın, yahu engelli isen maaş alıyorsan zaten kendin gidip bütün bilgilerini veriyorsun,, bende malum partiyi desteklemiyorum ama başta kim varsa o herşeyimizi biliyor zaten niye bu kadar büyütüyon ki anlamadım :)

nıye carpıtıyorsun benı karıstırarak HAKARET edıyorsun
aynını sana ıade edıyorum nokta vırgul hazretlerı

sayın edıtorumuz hozgulun dedıgı gıbı engellıler sıtesınde engellıye EMPATIden yoksun oldugun anlasılıyor
sagırız :eek::)
senın gıbı edebıyat:pdahısı degıl herkes
amma uzattın hanıfeyede
amelıyat olacak sınırlerı tepesınde
ıkı kelam ettı dıye bırazıcık empatı yerıne,
yandasalık yaparak kalemının gucune guc eklıyosun ıste:eek::eek::eek:

@Losdy
[FONT=sans-serif]Bacım amma abarttın be, amma uzattın, yahu engelli isen maaş alıyorsan zaten kendin gidip bütün bilgilerini veriyorsun,, bende malum partiyi desteklemiyorum ama başta kim varsa o herşeyimizi biliyor zaten niye bu kadar büyütüyon ki anlamadım [/FONT]
Hepimizin telefonunda onlarca uygulama var.
Bu uygulamaları kurarken onayladıklarımızı düşünün.
Telefonun içindeki tüm resim, yazı, telefon listesi, konuşma ve arama geçmişi vs. ne varsa hepsine erişiliyor.
Sonra vay efendim bilgilerimi almışlar.
Evet tepki vermesi gayet normal, benim de takıldığım nokta bu değil esasen.
Üslup, hele ki eleştiri yapan birisi olunca ona karşı yapılan üslup.
ha bir de imza olayı var ki, buna isim koymak çok güç.
Üye yapmak ister, HER PARTİ DOLAŞANI GİBİ YANINDA ÜYELİK KOÇANI VARDIR o olabilir.
Ama seçim geliyor benden imza alacaklar demek...

Kendin gibi düşünmeyen insanları trol görüp, sadece aynı düşüncede olan kişilerin olmasını istiyor da yok öyle bir dünya.
Sen ne kadar gerçeksen, senin gibi düşünmeyenler de gerçek.
Bunu anlatmak imkansız, yönetici arkadaşta bulunan hava su ve gübre herkeste yok maalesef :)

GRAHAM BELL
Al bir tane daha.
O istediğini yazacak, ama kimse ona yazmayacak :)
Empati evet, devamke :)

nıye carpıtıyorsun benı karıstırarak HAKARET edıyorsun

Hakareti Cem yapmadı ,en başta sen yaptın Shukufe hanım .

Ayrıca ne Cem ne de başkası Hanife hanıma rencide olmasını gerektirecek bir şey söylemedi .

Biraz objektif olmayı denemelisiniz bayan empatik .

...Benim nefret ettiğim partide olan bir kadın benimle görüşmek istese, çok çok kibarca "partinizi sevmiyorum" der gönderirim....

Aaa ben de tam tersi kapıma kim gelirse gelsin "tabi ki sizin partinizi destekliyorum" diyorum ve gelen hediyeleri memnuniyetle kabul ediyorum...:cool:

SERAFİM
vaaaay gomınıst serafım uzerıne yandaslık tanıyan varmı:)
nerdeymıs hakaret ettıgım
asıl KAATIL dıye hakaret eden sedın
kendınde olanı baskasında arayan kımmıs dıye aldırmadım
soz sahıbıne yakısır

Elinize su dökebilir miyiz, tırnağın olabilir miyiz @Jem?
Bak yazdıklarını silmemişim, (ki ak ile olmayan (...) ayırt edilebilsin). Senin tabirle, neydi hatırlayalım:
gönül bu Ak'a da konar, Bok'a da...
Kim böyle konuşsa, bir tepki almaması mümkün mü? İlk acımasızca yazan kim, bak bakalım! Yani @Jem önce kendi bahçemize bakalım.

Demişsin ya:
[FONT=sans-serif]salağız ya[/FONT]
Asla değilsin. Daha önce de söylemiştim. Olmamış...

20 yıllık olacağım demişsin. Olan ortada, olmamış...

Yine demişsin ya yöneticisin diye... Bak işte burada haklısın. O sebepledir ki, ilk düşündüğümü yazmak aklıma gelmez! Yoksa sorardım, dolu mu la bu tüp diye :eek:

Neyse...

Beni de bir siyasi partiye benim haberim olmadan üye etmişlerdi. E-devlette gördüm, fark ettim. Memurluğa atanırken gittim o partiye ve üyeliğimi sildirdim. Bu doğru bir şey değil. Partilere verilecek en iyi cvp, onları desteklememektir.

Aaa ben de tam tersi kapıma kim gelirse gelsin "tabi ki sizin partinizi destekliyorum" diyorum ve gelen hediyeleri memnuniyetle kabul ediyorum...:cool:

En güzelini yapıyorsun seni örnek alacağım.
Kapıma her kim gelirse "isterim yan cebime koy" demek yarar bunlara.
Oy zamanı sen paşasın derler, seçildikten sonra alacağını alır, bir daha akıllarına gelmeyiz.

Şahsen kapıma gelirlerse resim bile çektirmeyi düşünüyorum:)

ayrıştırıla ayrıştırıla bu hale geldik kimsenin kimseye ne saygısı kaldı ne de tahammülü sokakta trafikte resmen ates püskürüyor insanlar gergin asabi umutsuz ve mutsuz

@kardelenn

Harfiyen katılıyorum kusura bakmayın ne ............ döneme geldik...................😒

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt