Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kas Hastalıklarında Kök Hücre vs. olumlu Son Gelişmeler..?

doktor ve dernek yetkileleriyle ilgili adliyeden sicil kaydı felan mı isteyeceğiz,anlamadım.

bu çalışma çin de kinin tekrarı gibi bir şey olsa bile ülkemizde yapılması açısından başarılı sayılmalı,bundan sonraki çalışmalar da mevcut olan çalışmayı bir adım ileri götürürse başarılı sayılır.

canan hanım sizinle anlaşamadığımız konu,siz yapılan çalışma sonucunda tekerlekli sandalyeye bağlı bir hasta koşup oynayacak seviyeye gelirse başarılı yoksa başarısız addediyorsunuz.BEN DİYORUM Kİ,ÜLKEMİZDE HİÇBİR ÇALIŞMA YAPILMAMIŞ BİR KONUDA SONUÇ NE OLURSA OLSUN,BİR ÇALIŞMANIN YAPILIYOR OLMASI DAHİ BAŞLI BAŞINA BAŞARIDIR,GELECEK ÇALIŞMALAR İÇİN İLK ADIM DIR. ne yani çinli,amerikalı, avrupalı yapmış yapamamış devamlı bunları mı konuşacağız,BİZ ŞİMDİYE KADAR NE YAPTIK?!! BUNDAN SONRASI İÇİN NE YAPABİLİRİZ? ve bunun içinde bir yerden BAŞLAMALIYIZ değil mi?

gerçekleri,bugün sarfedilen emeklerin değerini bize önümüzdeki seneler gösterecek.

canan hanım dr ve dernek hakkında siz bir araştırma yaptınızmı yaptıysanız bilmemiz geren birşey varsa bilmek ister kamuoyu

arkadaşlar iyileşme olmasada ilerleme dura biliyorsa bu da güzel bence nacizane fikrim böylr

Eşim muskuler dıstorafı..
Her çıkan yenı seyle ılgılı köklu arastırma yapıyorum gerek konu gerek şahısları koklu sekılde arastırarak umutlanma gırşımıne gırıyoruz..
Nıtekımm bu gune kadar dr.lar hocalar vs vs o kadar cok kışı bu ış ıçın mavı boncuk dagıtıp o boncukları elımızde kırdılar kı.. Insan ıster ıstemez arastırmacı ruhu edınıo bır yerden sonra... :d
ben arastırdım ve varacagım bılgılere de vardım .. Sizi de uyarma amaçlı yazdımm bu yazıyı. Zaten buna ınanların genelı uzulerek ıfade edıyorum :( eve bır sekılde haps olmuş dışarı çıkamayan çevrelerı dar engellı arkadaslarım.(ıstısnalar kaıdeyı bozmuyor bunuda belırteyım)..
Lütfen umutlarınızı baglamadan bıraz arastırınn dibini dipçiğini..
Daha da yazmıyorum zaten bır takım kışıler ya anlamak ıstemıyor ınanmak ıstıyor bıle bıle..
Ben uzerıme düşeni yaptım gerısı sızın taktırınız..
ıyı sohbetler...

şahsıma konuşuyorum tabii ki,ne kimseye körü körüne inanmışlığım var,ne de reddetmişliğim,bekleyip göreceğiz.

bilmiyorum sizlere kimlere mavi boncuk dağıttı ama,benim bildiğim bu hastalığın bir tedavisi yok,bilimsel olarak türkiye de ciddi bir çalışma da yok.

açıklanacağı söylenen sonuçları görelim,kök hücre enjekte edilen kardeşimizi takip edelim,az veya çok bir faydası olup olmadığını hep birlikte görelim.NE KAYBEDERİZ?

yoksa daha kamuoyuna dahi açıklanmayan,içeriğinden haberdar olmadığımız bir çalışmayı elimizin tersiyle itekleyelim,ilgi göstermeyelim,hasta kardeşimizin ne halde onu merak dahi etmeyelim,NE KAZANIRIZ?

AÇIKLAMAYA YAPILINCAYA KADAR BİRŞEY SÖYLEMENİN HİÇBİR FAYDASI YOK,BİZ BİRBİRİMİZİ NEYE İKNA ETMEYE ÇALIŞIYORUZ O DAHİ MUAMMA.

umut bağlayın,bağlamayın,bağlayın,bağlamayın..........İYİ DE NE YE,ORTADA YETKİSİZ BİR İNSANIN AÇIKLAMSINDAN BAŞKA NE VAR?

lafı uzatmamak adına musa bey güzel açıklamışsınız dilinize sağlık bekleyip görelim yıllardır araştırıyor okuyor takip ediyor şehir şehir geziyorum birkaç gün daha beklemek birşey kaybettirmez yazmak isteyipte yazamadıklarım var elbette ama beklemek en doğrusu

12 ocakta yapılacak açıklama ilerleyen günlerde ye döndü dikkat ettinizmi.

yapılabilecek tek şey açık yakalayıp karalamak olmamalı ne bekliyorsunuz anlamadım boya tenekesinin kapağını açıp batır çıkar tedavi hazır denmesinimi bu kadar sabırsız olmanızı neye bağlayorsunuz anlamadım 12 sinde açıklama yapılsaydı 13 de hastaneye yada eczaneye gidip bu hastalığın ilacını almak için sırayamı girecektiniz bu konuyu kapatalım bence çünki öyle görünüyorki yapılacak açıklama bazı arkadaşları tatmin etmicek ve karamsar yorumlara devam edecek

evet gerçekten dikkatimi çekti,de buradan ne anlamamız gerektiğini çözemedim

12si diye kendilerini bağlayıcı bir açıklama ben bir yerde görmedim.

DİSTROFİN KARDEŞİM 12si PAZAR GÜNÜNE GELİYOR DİKKAT ETTİN Mİ?!!!

Arkadaslar ayin 12sinde aciklama falan yok ayin 10nunda cuma gunu bazi doktorlar inceleme yapmislar pazartesi gunu sonuclar saglik bakanligina gidecekmişmiş bakanlik inceleyecek ve uygun bulursa yerel ve dunya basiniyla paylasilcakmis bu durum belki bir gunde olur belki 1yilda bekleyip gorcez ama ulkemiz icin boyle calismalar bile buyuk basari.

Ya dipteyiz ya gökte öyle bi halimiz var. Facebooktaki grupta havaya uçanlar ya da burdaki bazı arkadaşlar gibi olmaz diyenler gibi.

Bize neden olmasın belki olur olmamış gibi görünüyor ama belki olabilir, olabilecekse olabilme ihtimalini düşünmek lazım diyen arkadaşlar lazım

5 sene önce şu konuda
http://www.engelliler.biz/forum/kok...kuler-distrofi-hastaligini-tedavi-ediyor.html

kök hücre verilen köpeklerin videoları izlemiş ve pc'de saklamıştım gerçekten köpekler adım atamazken hafif hafif yürümeye başlıyorlardı tedaviden bi kaç ay sonra. Daha sonra bende o karamsarlık dönemlerinden birinde videoları silmiştim keşke silmeseydim.Olabilme ihtimaline dair biraz umut daha toplardık etrafta.

https://www.facebook.com/photo.php?v=10151483623169681&set=vb.176310385716473&type=3&theater

tedavi uygulanan arkadaşın bahsi nisan ayında beyaz showda geçmiş. yani hemen tedavi çıktı oldu diye bişey yok üzerinden epey bir zaman geçmiş diyebiliriz.Yine bekleyip görelim başka çaremiz yok zaten?

arkadaşlar tedavisi olmayan bir hastalık için ülkemizde de (sonucu olumlu ya da olumsuz) çeşitli çalışmalar yapılması takdire şayan... diyelim ki tedavisi bulundu inanıyor musunuz ki hemen anında normale dönülecek? baş ağrısı için alınan ağrı kesici bile etkisini yarım saate ancak gösterirken bu hastalıkta vücutta üretilemeyen distrofin proteini anında üretilip tamamen iyileşilecek mi? bu hastalık 1-2 gün ve ya 1-2 senede ilerlemiyor ki yavaş yavaş belki 10 belki 30 belki ömür boyu sürüyor ilerleyişi... şahsen tedavisi bulunsada iyileşme süresinin de yavaş olacağını düşünüyorum 1-2 senede gözle görülür bir değişik de olmayabilir sonrasında fark edilir duruma gelebilir kimbilir belki de daha uzun sürer... Hakkımızda her şeyin en hayırlısı olması dileğiyle bekleyip görelim... Görelim Mevlam ne eyler ne eylerse güzel eyler...

http://www.noroloji.org.tr/News.aspx?newsId=883 haberine gore kok hucre tedavi haberinin yalan oldugu ve calismanin durdurulmasi icin saglik bakanligina basvurulcagi belirtilmis.kime inanmali guvenmeli sasirdik artik koyun can kasap et derdinde birileri rant derdinde hangi taraf hakli bilinmiyor ama hangi grup duygularimizla oynuyorsa Allah onlari bildigi gibi yapsin SAGLİK BAKANLİGİNİN ACİKLAMASİNDAN SONRA BELLİ OLCAK boyle beklemek ne kadar zor.

saçma sapan,ipe sapa gelmez açıklamalara kulak asmayın,mantıksız açıklamaları paylaşmayın lütfen.be bu yazıyı iki gün önce gördüm gülüp geçtim.

deneysel çalışmaların bittiğini iddia edip normal tedavi şeklinde ,ücret karşılığı uygulama yapan kim veya kimler var,isim versinler,YOK ,OLMAYAN ŞEYLER DİLLENDİRİP MİLLETİ UMUTSUZLUĞA,GÜVENSİZLİĞE SEVK EDİYORLAR.

dernek olarak eğer becerebiliyorlarsa,zahmet edip bazı zorlukları göz önüne alıp çalışsın ve hastalara umut olabilecek açıklamaları kendileri yapsınlar,YOKSA LÜTFEN AMA LÜTFEN SUSSUNLAR.

syn.Ercüment ovalı bey ve ekibinin yürüttüğü ve kas hastalıkları gönüllüleri derneğinin katkı sağladığı çalışma sağlık bakanlığının izinleri ve denetimine tabiidir,onun için kim haklı diye bir durum yok,sadece biraz sabır,hocamızın açıklaması ile neyin ne olduğu belli olacak.

2 siklus kök hücre daha verilmesine sağlık bakanlığımızca onay verilmiş

“Kök Hücre Tedavisi iddiaları asılsız”

ortada bi tedavi yok zaten tedavi araştırması var.
Araştırma kelimesine uzak bizim televizyon çocukları.
Tedavi çıkar çıkmaz ama kermes derneği olduğu gerçeğini değiştirmez Kas-der-in ve uzantılarının. Ahmet Göze birileri hücre nakline kendi çocuğunu seçtirmek için büyük para falan teklif etti demişti kurula onu duymuş bizim darphaneciler hemen aman aldanmayın paranız boşa gitmesin bi seferde öyle 15-20000 ödemeyin 3-5 ayda bi uğrayın taksit taksit satalım umutları biz demişler.
Her neyse o kadar tv'de bilmem nerede yok akapunkturla yok aslan pençesiyle kas hastasını tedavi ettiğini söyleyen bi sürü insan çıktı da iki laf etmedi kas-der ve nörocular ya da etmek için aylarca beklediler ama üzerinde 6-7 doktor profun girişimde bulunduğu ARAŞTIRMA söz konusu olunca 10 gün sonra hemen bi açıklama yaptılar. Valla bravo sinirsel hücreler sizin gurur duyuyor.

anlamadigim tek nokta profosorlugune guvenip yurt disindan tedavi cikar nasilsa biz gezip eglenelim dusuncesiyle yillardir millete tedavin yok at 200 300 lira diyenler bu calismaya destek olmak yerine niye kostek oluyorlar?benimde arastirmalarim bunlar gelin birlikte biseyler yapalim kurtaralim su insanlari demiyorlarda yasal olan bi arastirmayi durdurmak icin sikayet ediyorlar korkulari altin yumurtluyan tavuklarin kesilmesi yani bizlerin iylesmesimi anlam veremiyorum Allah yardimcimiz olsun

henüz saglık bakanlıgı tarafından onaylanmayan ve deneysel çalışmaların bittiğini iddia edip normal tedavi şeklinde bunu dallandırıp budaklandırıp olmayan şeyler dillendrip yenı yılda sıze care getırdık dıye lense ettırmek milleti umutsuzluğa,güvensizliğe sevk etmek nekadar dogruu .......bence öz eleştri yapılması gerekiyor gibime geliyor .bu eger böyle bi çalışma olsa dahii henüz onaylanmadann açıklama yapmak erken davranmaktaki amaç ne ? böyle bi çalışmnın duyurusunu yapmak bır dernek yonetıcısınemı duser yoksa dr un kendısıne mı ? hem bi insana iyileşeceksin umudunu vermek ve sonrasında olmadıgında ve sonucu olumsuz olduğunda umut verilen insanı üzmek ,gerçek olmasa da sahte bir mutluluğun içinde bir umudun peşinden koşturmak ne derece doğruuuuuuu..yapılabilecek büyük kötülük bu

şu derneklerden anlamıyorum insan neden derneğe ihtiyaç duysunki hakkını kendi savunsun.. valiliğmiz, kaymakamlıgmız var dimi bimer dye başbakanlık şikayet hattı var.. derneğin amacı sakat insanların toplumdaki haklarını aramak ve yaşam standartlarını yükseltmekse bi çok engelli siteleri sayfaları mevcut. sitelerde açılan sayfalarında amacı da bu değil mi?gereğinde bu sitelere herhangi bir eylem için birlikte organize olup hareket etmiyor muyuz?????? amaç örgütlenip sesimizi duyurmaksa, 14000 üyeye ve devasa bir örgütlenmeye sahip siteler var diye düşünüyorum..bu sitelerden Lokman Ayva'ya binlerce mail gittiğini biliyorum.. herhangi bir dernek yetkilisi kaç kez görüşmüştür Lokman Ayva ile bunu da merak ediyorum.. benim gözümde dernekler işlevselliklerini yitirmiştir...internet gibi bir iletişim aracı dururken (şahsen ben) gidip bir derneğe üye olmayı aklıma bile getirmiyorum.... Herhangi bir etkinlik, duyuru vs yaparken herhangi bir dernek ya da kuruma ihtiyacmız yok. derneklerin amacından uzaklasmasının en temel sebebı bellı bır zaman sonra işin içine rant gırmesıdır.Evt bence bir koltuk savaşı dernektekilerin amacı...Bu arada tabiki hepsini aynı kefeye koymamak gerekir. İnsanların duygularını sömürerek kazanç elde edenler engellileri istismar edenlerr ve engellileri durumu üzerinden suiistimal edenlerin sayısının her geçen gün arttığını görüyoruz..Bence koltuk sevdasından başka şey düşünmüyorlar bu tip dernekleri şahsi çıkarları için kullanan insanlardaa az değil....sadece koltuga oturuyorlar ve hava atıyorlar bir yere gidince ben dernek başkanıyım diyorlar kendi işlerini hallediyorlar ...Ha birde bu derneklere üye olurken para ödeniyor. O para kime nereye neden gider hiç bilmiyorum.. derneğin yıllık giderini toplayıp üyeleri arasında pay eden kaç tane dernek yöneticisi var? Ama genelde bizlerin ( özürlü ve engellilerin ) adı altında gelir sağlanıp o gelirin nerede hanği ( engelli ve özürlü ) için kullanıldıgının belirlenmesi gerekir, bir derneğin giderleri belediye ve devlet tarafından karşılanıyorsa adımız altında toplanan yardım ve gelir nerede... Gel gör ki mevcut dernekler bırakın bireyleri kendi çatısı altında toplamayı, çatısı altında kendiliğinden oluşan birlikteliği bile dağıtma gayretindeymiş gibi bir görüntü arzetmektedirler..derneklerde rant olusmaya basladı ıste o zaman fitne ve fesat yuvaları bu derneklere sızdı.Dernek paralarıyla tatıllere cıkanlar dernek paralarıyla ev araba alanlar..YANİ RESMEN ENGELLİLER ADI ALTINDA DERNEK KURUPBİZLERİ SÖMÜREREK DEVLETTEN MADDİ ÇIKAR SAĞLAYANLARDA YOK DEGİL. Türkıyede devletten destek almayan olusumların buyuk bır kısmı parasızlık ıcınde. Bızlerın en onemlı hatası sırtımızı mutlaka bıryere dayama ıhtıyacı duydugumuzdur. Ya devlete yada saglıklı ınsanların verecegı ucbes lıra paraya... Bakıyorum cevremde kı engellı derneklerı hep ellerınde makpuz engellılere yardım topluyor. Yada tıyatro bıletlerı satısı oluyor .Dünyanın en buyuk orgutlerınden greenpaase hakkında bile bi çok ıddıalar sıcradı. dernekler asli görevlerinin üyelerinin sorunlarına çözüm üretmek oldugunu söyleyip dururlar,ama nedense hiç bir zaman yapıcı olamamışlardır..Ülkemizde o kadar çok dernek var ki çogunun n iş yaptıgı ve amaçlarının ne oldugunu kendileri de bilmiyolar..Onların hakkınızı savunuyoruz dedigi işleri zaten devlet yada işveren vermek mecburiyetinde,yani yasal olanı savunduklarını savunup dururlar.Düşünsenize bu ülkede çiçek sevenlerin bile dernegi var :D(ÇİÇEKLERİN HAKLARINI SAVUNUYOLAR GALİBA )biraz uzun oldu kusura bakmayın parmaklarıma hakim olamadım daha yazacak çok şey var ama şimdilik sanırım bu kadar yeter.

bazilari olayi dernek olayi olarak algiliyor asil konu insan hayati amerika ingiltere isvec japonya bilmem nerdeki arastirmalari hayranlik şaşkinlikla takip eden poflarin Turkiyedeki arastirmalari durdurma çabasi madem biz bisey yapamayiz yurt dışındakiler bilim insani profosor bizdekiler profluk belgelerini bakkaldan manavdan mi aliyo?bence SAGLIK BAKANLIGI tum calisan emekliden aylik 50 kurus 1lira kesip aylik bilimsel arastirma fonu kursa arastirmalarin hepsi saglik bakanligi bunyesinde yapilsa belki biseyler cikar.

bazilari olayi dernek olayi olarak algiliyor demişsin asıl bazı dernekler bunu kendine mal etmek istyorr.bu dernek kurulalı 2 yıl olmuş kendini nasıl tanıtacak, reklamını nasıl yapıcak, nasıl üyeler toplicak,,,,hesap numaraları neden veriliyor,,,dernege üye olma adı altında .... PRF.DOKTOR ERCÜMEN OVALDAN [FONT=lucida grande]ÖNEMLİ : Son bir aydır DMD (Duchenne muscular dystrophy)projesi ile ilgili bizlerin dışında bir grup derneğin fikir yürüttüğü ve birbirleri ile kavga düzeyine varabilecek tartışmalara girdiğini ve [/FONT][FONT=lucida grande] projenin durdurulması yada gereğinden fazla abartılmasına neden olabilecek davranışların artık bir güç savaşına dönüştüğü görülüp bu tartışma ortamında yazışma üsl[/FONT][FONT=lucida grande]ubunun hakaretler boyutuna vardığı gözlemlenmektedir. Tüm bunların önüne geçebilmek için hele hele bir derneğin düzenlediği toplantıda gizli kalması gereken bilgileri paylaşılması projede yer alan bilim adamlarının isimlerinin açık edilmesi bu kişileri kavganın içersine çekmekte ve projeye sekte vurmaktan öte hizmet vermemektedir. Bu amaçla hocamız ve projeyi yürüten bilim ekibi olarak hiçbir dernekle beraber çalışmayacağımızı duyurruz...[/FONT]

kardes reklam yapsin yapmasin bizi baglamaz 2yillik dernek bilimsel gelismelerden haber veriyor biseyler icin cirpiniyor 20 yillik dernekler gibi surda eglence burda gezi surda kumpanya var bilgileriyle dolu degil hic bir seyi ovmek germek istemem bizim icin biseyler yapilcaksa en guzel yardim tedaviyi arastirmak tedavi bulaninda alnini elini birak ayagini operiz bir cogumuzun beklicek zamani yok bazi duyumlara gore kogem martta uluslar arasi kok hucre kongresi duzenlicekmis hayirli haberler cikar insallah bizim icin gerekli olan arastirmalar.

mehmet kardes formulu bulmussun kendinle barisiksin anlasilan ama kas hastaligi yuzunden 2 yasinda olen 10 yasinda tekerlekli sandalye oturan 20 yasinda olen insanlarin oyle bi sansi yada luksu yok arastirmalar bu yuzden onemli kizdiran nokta bu iste arastirmayalim olen ölür kalanlari gezdirelim mantigi isin girgirinda olanlar var ama bu konu girgira gelmez bir anda umut veren calismalari baltalarlar bizde bakar kaliriz biraz ciddiyet.

kök-hücre.jpg

Kök Hücre Tedavisi, Kongrede Ele Alınacak

Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Derneği tarafından 20 23 Mart'ta Kocaeli'de düzenlenecek Uluslararası 1. Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Kongresi'nde, Türkiye ve dünyadaki, kök hücre tedavisiyle ilgili çalışmaların sonuçları açıklanacak Dernek Başkanı Prof. Dr. Karaöz: "Sağlık Bakanlığı'ndan izin almak koşuluyla ve hastadan herhangi bir ücret talep etmeden, hastalara kök hücre deneme tedavileri yapılabiliyor.
Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Derneği Başkanı Prof. Dr. Erdal Karaöz, 20-23 Mart 2014'te Kocaeli'de düzenlenecek Uluslararası 1. Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Kongresi'nde, Türkiye ve dünyada, kök hücre alanındaki klinik çalışmaların ele alınacağını söyledi.
Hilton Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Karaöz, tıbbın geleneksel tedavi yöntemleriyle tedavi edemediği bazı hastalıklar olduğunu, bunlar için kök hücreler, doku organ mühendisliği teknikleri ve gen tedavilerinin 21 Yüzyılda çok önemli hale geldiğini, bu nedenle geçen yıl dernek kurduklarını kaydetti.
Kök hücre kullanarak labaratuvarda kalp kası hücreleri ürettiklerini vurgulayan Karaöz, "Hastalara yardımcı olmak istiyoruz. Kök hücre hassas bir konu, istismara açık. İnsanlar, yurt dışında kök hücre tedavisi yapılacağı söylenerek, yüksek miktarda paralar talep edilerek kandırılıyor. Tedavisi tıbben mümkün olmayan hastalar, neyi varsa satıp, yurt dışına giderek dolandırılıyorlar. Biz bunlara engel olmak istiyoruz. Bu hastaların tedavisinin Türkiye'de yapılması için destek olmak istiyoruz" dedi.

Türkiye'de son 3 yılda kök hücre konusunda epey mesafe alındığını belirten Karaöz, "Sağlık Bakanlığı'ndan izin almak koşuluyla ve hastadan asla herhangi bir ücret talep etmeden, kök hücre deneme tedavileri yapılabiliyor. Bakanlığın izin verdiği 30'u aşkın klinik insan denemesi, değişik hastanelerde halen devam ediyor" diye konuştu.

Diğer ülkelerdeki durum
Kök hücre tedavisinin çok pahalı bir teknoloji olduğunu ve her şeyi devletten beklememek gerektiğini vurgulayan Karaöz, ABD'nin kök hücre tedavilerine milyon dolarlık bütçeler ayırdığını, Güney Kore'nin kök hücre tedavileri için bir vadi kurduğunu, Japonya'nın bu alanda sıçrama yaptığını, İsrail'e ise Türkiye'den hastaların gittiğini, İran'ın da dünyadaki ilk 10 ülke arasında yer aldığını söyledi.

Karaöz, her yerde hücre üretilerek nakil yapılamayacağını, uygun koşullarına sahip laboratuvarlara ihtiyaç olduğunu belirterek, Türkiye'de kök hücre konusunda bir kaç tane birim olduğunu, Kocaeli Üniversitesi'nde bir ar-ge merkezlerinin bulunduğunu ve evrensel bilime 40'a yakın araştırma sonucu sunduklarını anlattı.

Embriyodan kök hücre yasak
İnsan embiyosundan laboratuvarda kök hücre yapıldığını, ancak Türkiye'de bununla çalışmanın yasak olduğunu belirten Karaöz, 2005'ten beri konulan bu tür yasakların, araştırma yapılabilmesi için kaldırılması gerektiğini söyledi.

Çoğunlukla herkesin göbeğindeki yağ dokusunda, saçının dibinde, kemik iliklerinde, plesanta ve kordon kanında gibi hemen hemen her yerde olan kök hücrenin kullanıldığını anlatan Karaöz, bu hücrelerin kas ve kardiyovasküler hastalıklarda kullanıldığını anlattı.

Bu konuda yaptıkları bir çalışmayı da paylaşan Karaöz, omiriliğinde hasar oluşturulan bir fareye kök hücre verilerek, ciddi iyileşme belirtileri saptadıklarını, hayvanın 28 günde arka ayaklarını da kullanarak yürüdüğünü söyledi. Bunları insanlarda da yapmak istediklerini kaydeden Karaöz, bu konuda çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Kongrede sunulacak çalışmalar

Dernek olarak 20-23 Mart 2014'te Kocaeli'de düzenleyecekleri Uluslararası 1. Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Kongresi hakkında bilgi veren Karaöz, kongrede Türkiye ve dünyada kök hücre alanındaki klinik çalışmaların açıklanacağını ve tartışılacağını söyledi.
Karaöz, kök hücre kullanılarak gece körlüğü tedavisi, kadavradan alınan bir organdaki hücrelerin tamamen arındırılarak, tekrar kök hücrelerle donatılıp yeni bir organ yapıp canlıya nakli konusu, kök hücreden yapılan kas, ince bağırsak nakilleriyle birlikte uygulanan kök hücre, beyin tümörü için uygulanan aşı yöntemi gibi çalışmaların açıklanacağını anlattı.
Bu şekilde böbrek, akciğer, mesane gibi organların yapılabileceğini ifade eden Karagöz, hücreleri yeniden programlayarak kanserleri yenme konusunda laboratuvarda çalışmalar yapıldığını, kadavradan alınan nefes borusunun hücrelerinden arındırılarak kök hücre ile donatılıp takrar hastaya nakil yapılabildiğini kaydetti.
Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Kongre Sekreteri Doç. Dr. Serdar Kabataş da, beyin cerrahisi konusunda ciddi çalışmalar olduğunu, 2006'da Amerika'da yapılan çalışmada ileri evre beyin tümörü olan hastalarda kök hücre aşısının uygulandığını, Türkiye'de de bu yönde çalışma yaptıklarını söyledi.

Kas hastalıklarında kök hücre...

Kas Hastalıklarında Kök Hücre Türk Doktorlardan Mucize Buluş

prof çoşkun hocaya kalsa bugün böyle haberler çıkmıcaktı elinden gelse çalışmayı durdurcak hastaları yolmaya devam etcek yine fareleri yürütmüşler bu gidişle sakat hayvan kalmayacak ama olsun sonuçta onlarda can sonuçta kaderlerimiz aynı ;) önemli olan insan çalışmaları 20-23 martta açıklanacak herşeyin hayırlısı bekleyip görcez artık

Bakalım ve görelim, bekleyeceğiz yine umutla. Ama bu haber de yalansa eğer, birçoğu gibi, bize bu hayal kırıklığını yaşatan insanları Allah'a havale edeceğim.

bu haber yalan değil emin olabilirsiniz biraz sabır

=boodi
İnşallah Be Abim :)

Geleneksel Tıpbi Yardım Ne Oluyor Bide ?

mayıntarlası;
Aslında Ozamanda Birşey Bulmuşlardı Koreli Veya Japon Onu Unuttumda Doktor Kök Hücre Tedavisi Falan Buldum Demişti Sonra Adam Birden Ortalıkdan Kayıp Oldu.Bide İnşallah 23 Mart'ta Güzel Şeyler Açıklayacaklar Medya'ya :)

https://www.facebook.com/AileDMD?fref=ts bu linkteki sayfayı takipedin ve sabırlı olun bizi ilğilendiren tek şey bu sayfada yayınlanacak olanlar 23 marttaki açıklamalar bizimle ilğili değil sadece kök hücre konferansı yani doktorlar arasında bir konu

Üst Alt