Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kendi işini kurmak isteyen engelliler için hibe desteği

İnce eleyip sık dokuyacak tabi. Her önüne gelene verseydi eminim 1.yılın sonunda hibe edilecek para kalmazdı.

Sayın arkadaşım, devlet işi gevşek tutsun, önüne gelene para versin dediğim yok zaten.

Sadece bu tür kredi veya hibelerden yararlanmanın neredeyse imkansız denecek kadar zor olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Ondan sonra adamlar çıkıp "kredi veriyoruz ama kimse başvurmadı" diye yalan söylüyorlar.

Yukarıda yazdım. Kosgeb kredileri için kursa gitmeniz lazım. Açıp kurslara bakın. Sonra da kurs başvurunuzu yapın. Bakalım size bu sene sıra gelecek mi? :) Diğer illeri bilemem ama Ankara için gerçek bu. Tek bir yerde 30 kişilik kurslar veriliyor. 5.000 kişi 30'ar kişiden kaç ayda biter hesaplaması zor değil.

Diğer taraftan, hiç bir işin "batmama garantisi" olmaz. Koca koca holdingler bile çok detaylı fizibiliteler hazırlayıp girdikleri işlerde zarar edebiliyor. İş dünyası risk demektir. Batar da, çıkar da...

Metepe, ilk cümlenize ben de katılıyorum. Size öyle diyorsunuz demedim.
Evet, hibe desteğini almak çok kolay değil.
Kursa gidildiğini duymuştum.
Kaç kişi başvurmuş, ne kadar zamanda sıra gelir bir fikrim yok.
Batmama garantisi olmaz. Ancak en az iki yıl fiilen sürdürülebilecek, ayakta durabilecek bir iş fikri ile projenizi sunun demek istemiştim.

Engelliye Geri Ödemesiz Kredi

Eşim %91 engelli. Yeğenim bugün TV da engelliye geri ödemesiz 36.000 lira kredi verileceğini izlemiş. 26.000 liralık hibe olanı mı duydu , yoksa yeni bir gelişme mi var ?

ben faydalanıyorum arkadaslar 2 yıldır 2015 mayısa kadarda yrarlanacm ancak bu zaten wardı bunun engellılereolan farkı ne dır bn de engellıyım 3 yıl once sertfıkamı aldım ısyerımı kurdumm

anlmadıgım engellılere yapılan fark ne dır hanı engellılere mujde dıoya orayı anlmadımm

hemn vermıyorlarr sen harcıyosun fatura we dekontları topluyosun teslım edıosun belkı 3 ay belkı 6 ay ıcerısınde sana oduyolarrr

Selamlar arkadaşlar,
Benim destek onayım geldi. Mutlulukla size bunu bildiriyorum. Mayıs ayındka da ödeme emri çıkacak.
Bakıyorumda herkez bişeyler yazmış konuya herkezin konuya yaklaşımı çok saçma olmuş. Lütfen kimsenin heveslerini kırmayın.

Özele size şunlarını söyleyim;
benim iş yerimin icraati online bir ortam siistem olacaktır.
İstihtam ettireceksiniz diye bir gaye yok.
Engellilere hitap edecek diye bir gaye de yok.
Projenin kuracağınız işin aman aman bi farklı filan olmasına da gerek yok. Kayseride başka birinin daha projesi onaylanmış ve iş şu ÜTÜ EVİ.
kursa filan da gerek yok. Başarılı bir sunum ile kendinizi becerinizi anlatmanız ispat etmeniz yeterli olacaktır.
Ben bu destek projesinden fayfalandım başlakalarının da faydalanabilmesi için Sunum maliyet analizi konusunda tüm arkadaşlara yardımcı olacak bir çalışma içindeyim.

Son düzenleme:
bilgili arkadaşlarım bakabilirmi çok acil ve 36 bin hibe iş kuracaklar baksın herkez

s.aleyküm kardeşlerim.

yaşım 47 Babamın yaşı 74 Ayakları hiç tutmuyor Nefes darlıgı var Yıllardır bitmeyen Öksürük var.

Ben babamın üstüne rapor nasıl çıkartırrı bu durumlarda aylık verirlermi Kendisinin hiç birşeyi yok üzerine sadece ev var oda icralık.

Ben onun üzerine rapor çıkartarak hem ona avantaj kendimde bakım aylıgı alabilirmiyim? Lütfen nasıl alıcam bu durumlarda verilermi kime başvurcam hiö bilgim yok kardeşlerim. babamın emekli maaşı vardı 3 sene önce kesildi. fakir olarak gözüküyor. Kömür falan devlet yardımı sadece kömür alıyor engel olurmu ? Evli annemde 72 yaşında onunda 3 aydan 3 ay a 650tl maaş var başka hiç bişeyi yok cahil okumamış yani böle.

Birde dün şu haber çıktı Özürlüler iş kuranlara 36 bin E Kadar hibe faizsiz kredi falan digil Bildiğin hibe. Buyrun Kendi işini kuran engelliye 36 bin TL hibe! - Gündem Haberleri
Burda bana yardımcı olun lütfen çok ihtiyacım var bunlara

Kardeşim çok üzüldüm durumuna konuyla ile bilgim yok bilgisi olan arkadaşlar yardimci olur umarım allah yardımcınız oldun

tarum 41

İnş hocamda Babam hani yürüyor ama okadar gidik yani ZikZak çiziyor yolda bu yaştan sonrada tabi yaşlılık var Bizim durumda kötü ihtiyaç var inş bilen birisi çıkar___

s.aleyküm kardeşlerim.

yaşım 47 Babamın yaşı 74 Ayakları hiç tutmuyor Nefes darlıgı var Yıllardır bitmeyen Öksürük var.

Ben babamın üstüne rapor nasıl çıkartırrı bu durumlarda aylık verirlermi Kendisinin hiç birşeyi yok üzerine sadece ev var oda icralık.

Ben onun üzerine rapor çıkartarak hem ona avantaj kendimde bakım aylıgı alabilirmiyim? Lütfen nasıl alıcam bu durumlarda verilermi kime başvurcam hiö bilgim yok kardeşlerim. babamın emekli maaşı vardı 3 sene önce kesildi. fakir olarak gözüküyor. Kömür falan devlet yardımı sadece kömür alıyor engel olurmu ? Evli annemde 72 yaşında onunda 3 aydan 3 ay a 650tl maaş var başka hiç bişeyi yok cahil okumamış yani böle.

Birde dün şu haber çıktı Özürlüler iş kuranlara 36 bin E Kadar hibe faizsiz kredi falan digil Bildiğin hibe. Buyrun Kendi işini kuran engelliye 36 bin TL hibe! - Gündem Haberleri
Burda bana yardımcı olun lütfen çok ihtiyacım var bunlara

Son düzenleme:
Ben şey diye duydum;
Proje geliştirmeniz lazım yada proje sunmanız lazım ki onaylansın.Hemen vermiyorlar diye biliyorum.Zaten herşeyi devlet bir yere kadar karşılıyor.Yani şunu diyorum tv de diyorlar ki engelliye hibe bunların şartlarını doğru düzgün anlatmıyorlar!

Son bas vuru tarıhını 2014 yazmıs konuyu acan arkadas
zamanı gecmıs nasıl olucak

Arkadaşlar bende düşünmeye başladım bu konuyu arayıp bilgi alan soran var mı bu işin astarı nedir? 36 bin TL hibe diye bağırmakla ve sadece kimlik fotokopisi rapor ile olacak bir durum olmadığını biliyorum. Tam olarak başvuru şartlarını okumadım anlaşılacak bir şey de değil. karma karışık şekilde aynı sözleri yazarak doldurulmuş. bilgisi olan kısaca bilgi verebilir mi? örnek; işçi çalıştırma zorunluğu var mı? eğitim alma gibi. vs.

bantun99; 10 Kişi ye maaş nereden vereceğiz? şaka mı yapıyorlar kesin mi bilgi?

Malum seçim zamanı ''şirin gözükme vakkti geldi çattı'' birşeyler yapmak lazım...!
kısacası devlet engellilere ''bak kardeşim burası ceviz bağlığı, ağclarda'da ceviz toplayabilirsen senindir'' diyor..!
Ağaçta'ki cevizi toplayabilecek kadar sağlıklı ve dirayetimiz olsa zaten sıfatımız engelli olmazdı.
Engelli olduğumuzu kabul edene kadar anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirenler'in, şimdi çıkıp bizlere
şirinlik gösterisi yapmaları ''sizi öpeceğim yanağınız nerde'' demek gibi bir şeydir...

Başvurmuştum bi ara yaklaşık bir yıldan sonra eğitime çağırdılar. Pazarlama satış hakkında eğitim verip sonrasında işini kurabilir diye bir belge veriyorlar. Emekli olan bir engelli undan faydalanama artı hibe dedikleri şey en gidip çebinden önce alacaksın daha sonra iş kura gidip yüzdelik bir oranını alcaksın. belgeyi aldıktan sonra bir yıl içinde işini kurman lazım.. Ben 2 gün gittim belgenin bir yıllık süresi olduğunu öğrenince bıraktım. İşi olmayan yapacağı masrafları borc edip daha sonra işkurdan alıp ödeye biliyorsa güzel. He bu arada başvuru yapmak isteyenler yılın sonun da yapsınlar ki yılın başında eğitim alıp hibe tutarını alabilsinler yıl sonuna doğru havuzdaki paralar azalıyormuş bilgilerinize.

bin kişi başvursa 3 kişiye verirler madem 36 bin tl ödeme yapılabiliyor o zaman toki 36 bine ev yapsın ve engellilere versin bin kat daha hayırlı olur bu zamanda iş çevirmek kolay değil hemde bu kurtlar sofrasında proje ver onaylansın eğitime git falan filan kaçengelli bunu yapabilir hastaneden gerimi geliyor çoğumuz

kuruluş aşaması için max.2000 lıra sonrası aylık parcalar halınde( 2.ve3. maddede öyle yazıyo ben öyle anladım.).
max.4000/12
max.30000/12
gıbı bır kerede 36000 vermezler kımseye.

Girişimcilik eğitimi alana destek

İŞKUR kendisine iş fikri ve projesi ile gelen engelliye önce girişimcilik eğitimi verecek. Kuracağı meslekte mesleki eğitim de alan engellilere toplamda 36 bin liraya kadar hibe verilecek. Engellilere 3 konuda destek var.
1-)KURULUŞ GİDERİ DESTEĞİ: İşyeri kuruluşu için yapılan; Resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar gibi masraflar için en fazla 2 bin lira.
2-) İŞLETME DESTEĞİ: 12 ay boyunca işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma) yüzde 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 4 bin lira.
3-) KURULUŞ DESTEĞİ: İşletmenin kuruluşundan itibaren 12 ay boyunca fatura karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, ofis malzemesi gibi maliyetler için en fazla 30 bin lira

vallahi hocam Resmi gazatede bulamadım şartlar nerde yazıyor bilen varsa link versin bakalım bari 5 bin tl de alsak Kaardır

bu hıbenın içeriği nedır hangi iş kollarına verıyolar mesala ben besıcılık yapsam alabılırmıyım

Selamun aleykum

Bu hibeden yararlanma sürecini yaşamış biri olarak sizlere tecrübelerimi aktarmak istiyorum

1)Bu hibeden kimler yararlanabilir

1)El cevap:temel olarak %40 özrü olan sosyal güvencesi olmayan işkurun desteklediği iş kollarından herhangı bir işyeri açan kişiler.

2)Bu hibenin veriliş süreci nasıl işler.

2)El cevap:İşkur müdürlüğüne yada iş kur müdürlüğü ile ortak organızasyon kurs duzenleyen kurumlara başvurularak girişimcilik kurslarına katılınır,bu kursalarda işi akışı maliyet ve faliyet raporu işletme yönetimi hakında temel bilgiler sunularak işkur desteklediği alanlar kursıyerlere bildirilir.Kursiyere kurs sonunda kurs girişimcilik belgesi verilir ,kursiyer aldığı belgeyle birlikte açacağı işyerini kendı ımkanları ile açarak faal duruma getirdikten sonra işkura başvurarak hibe talebınde bulunur işkur girişimcinin işyeri ile ilgili hazırladığı belge ve faturalara istinaden uygun görürüse girişimciye hibe desteğini sağlar bu desteğin içeriğine ilişkin olarak ise işyerinin kira gideri elektrik gideri telefon gideri işçi ücreti başlıklarında aylık olarak bellı bedeller ödeyerek işyerinin demirbaş bedeli ödemesini gerçekleştirir.

sonuç olarak ///
Çok güzel düşünülmüş bir çalışma ancak eksik yanları ve handİkapları ise şunlar
Demirbaş desteği sunuyor hammade desteği yok ne üretecekseniz yada ne hizmet sunacaksınız ilgili demir başı karşılıyor.
Girişimcinin sosyal güvencesinin olmaması gerektiği ve girişimcinin işyerini kendı ımkanları ile açtıktan sonra işkurca ödeme yapması girşimciyi çıkmaza sokmaktadır ve ayrıca engelinin 2022 maaşıda desteği alması durumunda direk kesiliyor.Zorunlu sigortalılık gereği .YANİ HERHANGİ BİR SERMAYESI OLMAYAN GİRİŞİMCİNİN İŞYERİ AÇABİLMESİ BAŞLI BAŞINA SIKINTI.

[h=2]İŞKUR iş kuracak olan engelli vatandaşlara 36 bin TL hibe verecek...[/h][FONT=ptsans]Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile istihdamlarını temel görev olarak gören İŞKUR tarafından engellilerin kendi işlerini kurmalarına yönelik hibe desteği verileceğini belirtti.

İŞKUR Genel Müdürü Dr. Yazıcı, "İŞKUR tarafından engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan kendi işini kurmak isteyene ve en az yüzde 40 oranında engelli olan kişilere toplam 36 bin TL hibe verecektir. Konu ile ilgili paydaş kuruluşlardan oluşan Komisyon tarafından değerlendirilen başvurular sonunda başarılı bulunan projelere karşılıksız hibe verilerek engellilerin kendi işlerinin patronu olması sağlanacaktır" dedi.

[FONT=pt_sansbold]KİMLER PROJE HAZIRLAYABİLİR[/FONT]

Projeler, İŞKUR internet sayfasında (www.iskur.gov.tr) yer alan "Başvuru Rehberi"nde yer alan esaslara göre hazırlanacaktır.

Proje hazırlayacak engellilerin kuracakları işin konusu ile ilgili mesleki belgesi (diploma, sertifika vb.) veya girişimcilik eğitim sertifikası olması gerekiyor. Ayrıca engellilerin kurulacak işin olduğu il sınırları içinde ikamet etmeleri şarttır.

Engelli bireylerin fiili olarak kendilerinin işbaşında olacakları projeler desteklenecek olup, engelli birey adına sadece vasi olanların kendileri için iş kurmayı amaçlayan projeler ile halen engelli birey tarafından işletilen faal işletmelerin geliştirilmesine yönelik projeler desteklenmeyecektir. Ayrıca emekli olan engellilerin proje başvuruları kabul edilmeyecektir.

[FONT=pt_sansbold]DESTEK VERİLECEK ALANLAR NELERDİR[/FONT]

Kurulacak işyerine aşağıdaki destekler verilecektir:

1. Kuruluş işlemleri desteği: İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar gibi masraflar için en fazla 2.000 TL.

2. İşletme gideri desteği: Kurulan işletmeye 12 ay boyunca fatura karşılığı olmak üzere işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma) en fazla yüzde 60'ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 4.000 TL.

3. Kuruluş desteği: İşletmenin kuruluşundan itibaren 12 ay boyunca fatura karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, sarf malzemesi, ofis malzemesi gibi maliyetler için en fazla 30.000 TL.

Destek verilen proje kapsamında kurulan işletmenin kuruluş tarihinden itibaren en az 2 yıl fiili olarak faaliyetine devam etmesi şart olup aksi durumun tespiti halinde kuruluş desteği olarak yapılan ödemeler yasal faizi ile birlikte geri alınacak.

[FONT=pt_sansbold]BAŞVURU YERİ VE SON BAŞVURU TARİHİ[/FONT]

Hazırlanacak projelerin, 28 Haziran 2015 tarihi akşamına kadar bütün illerde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine istenilen bilgi ve belgelerle birlikte elden veya posta ile teslim edilmelidir.

81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri veya Hizmet Merkezlerinden veya 444 75 87 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alınabilir.

KAYNAK//SABAH[/FONT]

@sarasota Katılıyorum kesinlikle madem ki böyle destek bir proje sunacaksın daire sahibi olmayı kolaylaştırın insanlar ömrü boyunca bir ev sahibi olmak için harcıyor zaten veya bu paranın belli bir kısmını maaşlara ekleyin. Neden yapmazlar çünkü kontrol altında tutmak istiyorlar 10 kişi ye verse diğeri cebe nasıl olsa hesap soran yok.

Arkadaşlar, dikkatinizi çekerim:

1- Bahsi geçen "engelliere 36 bin tl hibe" efsanasi bugünün konusu değil, birkaç yıldır varolan bir konu. Yani, başbakan kimin yanlış bilgilendirmesiyle bu açıklamayı yaptıysa gidip onu bir güzel paylamalı: bayat yemeği ne diye ısıttırıp bana pazarlatıyorsunuz ulan!

2- Bahse konu KOSGEP hibelerini/kredilerini almak için sakat olup olmamanın hiiiiiiiiç bir önemi yok. Hattta sakatlar için bir de rapor vb. fazladan prosedür eziyeti var! Hasılı, isteyen her TC vatandaşı koşulları karşıladığı sürece KOSGEP başvurusu yapabilir... Herkesin geçtiği sokaktan "engelliler de geçebilir" deyince ortaya çıkan absürdlükle bu "engellilere hibe" saçmalığı aynı derecede absürd!

3- Gören de KOSGEB herkese para dağıtıyor sanır. Bu parayı almak için önce kendi sermayenizle işinizi kurabilecek gücünüz olmalı. Ancak ondan sonra bazı konluarda o para devreye alınabiliyor. Yani, hadi bana para verin de iş yapayım derseniz, kosgep'in kapısından içeri giremezsiniz

4- Böylesi bir şeye niyetlenir niyetlenmez evde bakım aylığı, 2022 aylığı, gss kapsamındaki sağlık güvencesi, dul-yetim aylığı vb. ne hak varsa iptal olur! Yani, bu tür geliri olan kişiler pazarlama gazına kapılırsa Midyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan da olur! Aman diyeyim.

Peki, bu kadar kritik zorluklara/saçmalıklara rağmen koca başbakanın ve koca gazetecilerin bunu pişirip pişirip önümüze koyması neden? Neden olacak, yiyoruz da ondan!

Malesef muhtemelen başbakan danışmanlarının yaptığı guncel olmayan bılgıye dayalı bır hatsı.

bulent yukarda belirtiğin şe3kilde engelllilere dayalı olması pozıtıf ayrımcılığı gerektirir ortada böylesi bır durumda yoktu ve yok velhasıl yapılabılırlığı mumkun ancak tekrar edıyorum hıc sermayesı olmayan müteşebis için sıkıntılı ve cetrefılli bir sürecç

36 bin TL hibe nasıl alınır

arkadaslar kısa ve öz soracağım başbakanın açıkladığı kredi filan değil direk hibe dediği 36 bin TL twmiz kılçıksız paranın şartları nedir bu parayı hangi şartları sağlarsak alabiliyoruz bilenler anlatsın bilmeyenler öğrensin teşekurler.

gene standart bir yalan içerigi yok ufak bir araştirma sonucu bu paray, ala bilmek icin girişimci sertifikanız olması şart ayrica lise mezunu ayrica yapacağınız işle ilgili sertifikalar hikaye balonlanmış bir secim yalanı bu şu anlama gelior biz engellilere maaş veriyoruz herkes bilsin diyip aslında içeriğinde sölendi gibi olmadığı tv lerin şişirmesi

yok parama yav anlatık yukarda olme eşşeğım olme meselesı.yersen.

Arkadaşlar merhaba;

Bahse konu olan proje yaklaşık 2 ay önce başvurdum, lakin projem onaylanma aşamasında iken "Girişimcilik Eğitimi (sertifikası)" almadığım için projem red edildi.

Diyeceğim o ki; Girişimcilik sertifikanız ve üretim ile ilgili bir iş fikriniz yok ise bu projeyi unutun.

[FONT=Arial]Kurulacak iş yerine aşağıdaki destekler verilecektir:[/FONT]

1. [FONT=inherit]Kuruluş işlemleri desteği: İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar gibi masraflar için en fazla 2.000 TL.[/FONT]
  2. [FONT=inherit]İşletme gideri desteği: Kurulan işletmeye 12 ay boyunca fatura karşılığı olmak üzere işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma) en fazla % 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 4.000 TL.[/FONT]
  3. [FONT=inherit]Kuruluş desteği: İşletmenin kuruluşundan itibaren 12 ay boyunca fatura karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, sarf malzemesi, ofis malzemesi gibi maliyetler için en fazla 30.000 TL.[/FONT]
[FONT=inherit]Destek verilen proje kapsamında kurulan işletmenin kuruluş tarihinden itibaren en az 2 yıl fiili olarak faaliyetine devam etmesi şart olup aksi durumun tespiti halinde kuruluş desteği olarak yapılan ödemeler yasal faizi ile birlikte geri alınacak.

Dipnot: Destekler pat diye verilmiyor, evrak karşılığı 6-12 ayda bir veriliyor.

[/FONT]

Kendi işini kuran engellilere 36 bin lira hibe...

Mrb arkadaşlar başbakanın açıklamasına göre geri almamak üzere biz engellilere 36 bin tl hibe vereceklermiş bunun hakkında net bilgisi olan var mı.
İş kurarken de hangi dallarda iş kurabiliyoruz her hangi bir meslek yada belge gerekiyor mu yada isteyen istediği işi kurup her hangi bir dükkan açabiliyor mu yanında birini çalıştırabiliyor mu şartlar nelermiş.Kafamda tasarladığım bir iş var eğer dükkanı açabilirsem benim için çok iyi olur.
Bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirseniz sevinirim.
Herkese Sevgi ve Saygılar.

Üst Alt