Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kendi işini kurmak isteyen engelliler için hibe desteği

Ya arkadaşlar her şey iyi güzelde hangi engelli arkadaşın girişimci eğitimi yada meslek belgesi var ki varsada kaç kişide vardır.
Arkadaşlar sağ olsun devletimiz bir destek olacak ama desteğin yanında da kösteği unutmuyor.Ben becerebileceğim bir iş kuracam mesala hediyelik eşya dükkanı açmayı düşünüyorum ama bunun için eğitim ve belge almam gerekiyor galiba alttaki yazıya bakılırsa gerekli...

Kendi İşini Kurma Desteği
Söz konusu fonun yönetiminden sorumlu olan Komisyona sunulacak projeler ile girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere toplamda 36 bin TL’ye kadar hibe desteği verilebilecek.

engelliye 36 bin tl hibe verilecek şartlar neler nereye başvuracagız

arkadaşlar engelliye 36 bin tl hibe verilecek şartlar neler nereye başvuracagız bilgisi olan arkadaşlar cvp bekliyorum

Hibeli kredi

Slm..engellilierin geri ödememeksizin 30,000 tl hibe kredi alabildiklerini duydum.bunu sadece engellilermi alabiliyor yoksa yakınlarıda alabiliyormu mesela ben zihinsel engelli oğlum adına alabilirmiyim. Malum engelli çocuğu olanlar karı koca ikisi birden çalışamıyor.sadece anne yada baba çalışıyor birinin çocuğa bakması gerek..cvp verirseniz çok sevinirim tşkrlr.

Arkadaslar surekli is gorememezlik maasi alan biri iskura kayit olamazmi bugun kayit yapmadilar

Slm arkadaş devlet engenlilere iş kurman için hibe para veriyormuş bilgisi olan yar

Slm arkadaş devlet engenlilere iş kurman için hibe para veriyormuş bilgisi olan yar

hibe destegi sordum iskura
1:yanlizca engellilere malesef malulluk ayligi alanlara vermiyorlar
2:iki sene boyunca kira,faturalar dogalgaz su elektirik vs karsiliyor fakat fatura dair belge istiyorlar.4 binlira
3:ruhsat odalar birlgine kayit vs gibi seyleri karsiliyor buda 2000 lira.
4:kendin meslegin varsa olur veya iskurdan kurs gorup sertifika alarak olur.
5: toplamda para 36 binlira ama yanlizca saydiklarimin yuzde 30 nu oduyor mesela 100 verdiler diyelim onlar 70 milyar destekliyorlar.
6: iki seneyi doldurmayan is yeri icin batiranlar veya isletemeyenler malesef altini ciziyorum faizle geri aliyorlar tum bildiklerim bu kadar tesekkurler hayirli aksamlar.

arkadaşlar ben sgk dan emekliyim aynı zamanda ağır özürlüyüm küçük ölçekli hayvancılık işletmemiz var bu hibeden faydalanabilirmiyim teşekürler

engelli iş yeri açma

mrb arkadaşlar bugün b.evler iş kuru aradım girişimcilik sertifikası alıcaksınz dediler kurs süreside 10 günmüş ben bir büfe tarzı yer acmak istiyorum gıda üzerine tost sandviç vs.. bunun masrafı ne kadar olur en önemlisi devlet ne kadar yardım ediyor internette 36 bin tl gördüm peki 36 bin verdiği zaman geri alıyormu faiz varmı sorularım çok kafamda iş yeri açmanı olumsuz tarafları nelerdir bilgisi olan arkadaşlrdan düşüncelerini paylaşmalarını istiyorum

fazla biligi sahibi değilim ama 36 bin TL maksimum. yani tamamını vermezler büyük ihtimalle, gerekli gördükleri kadar destek olurlar(genelde işe göre destek). birde sıfırdan ödeme yapmıyorlarmış, sen işi kurup biraz masraf yaptıktan sonra destek oluyorlarmış. yani sermaye şart. ben iş kurucam diyene para vermiyorlar.

ben iş kurdum mesala iş yeri tuttum ee onay vermeseler noluyor öyle bişi varmıki yoksa baştanmı onay alıyorsun git ac biz ödüycez gibimi oluyor acaba? parayı geri alıyorlarmı acaba sonra

iş kurdan engellılere yonelık 36000 tl hıbe mayetınde odenek var ama alabılmek mumkun degıl bılgısı olan arkadaslardan bılgı rıca edebılırmıyım

Işkurun 36000 tl hibesine inanmayın

Bunların allah .... engellıye hıbe mayetınde 36000 tl hıbe sunuyor ama bu meblagı odememek ıcın oyle barıkatlar kuruyorkı alabılmek mumkun deıl
ben basvurdum gayrımenkul alım satım belgemde var ustalık belgesı evraklarda ve raporda sorun yok sunulan preje kabul edılırse acacagın ısyerının masraflarını kendın karsılayacaksın sonra yapılan masrafların faturasını ıbraz ederek parca parca gerı alacaksın
bende sıze gelırken bıle yol parasını borc buldum ısım yok maasım yok bır gelırım yok nerden bulayım dedım kısa vadelı kredı kullanabılırmısız bende yardıma muhtac gelırı sıgortası olmayan engellıye kredı veren bıldıgın bır banka varsa soyle alayım dedım malesef ankara boyle sart kosuyormus
bunlar dınımızı alet ederek hak yıyen ler allahından bulsun engellının fakırın 3 kurusuna göz koyar kendılerı gemi filosu kurarlar ınsallah o gemılerın pervanelerınde parcalanırsınız

yanı sayın arkadaslarım hıc heveslenmeyın devletımız kımseye kurus bagıslamaz

emeklıye 24lıra verırler adamın calışmayan oglu varsa gssden 48lıra olarak gerı alırlar... caktın.:cool:

iş kur desteği artıyor

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile istihdamlarını temel görev olarak gören İŞKUR tarafından engellilerin kendiişlerini kurmalarına yönelik sunulan hibe desteğinden 2015 yılında 153 projeye yaklaşık 7,6 milyon TL kaynak tahsis edileceğini bildirdi.
İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, "Engellilerin mesleki eğitimleri ve rehabilitasyonları ile kendi işlerini kurmalarına yönelik hibe desteğini sunmaya devam eden Türkiye İş Kurumu başkanlığındaki Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Kesilen Ceza Paralarını Kullanmaya Yetkili Komisyon, 2015 yılında kendisine sunulan 233 projeyi değerlendirerek 153 projeye yaklaşık 7,6 milyon TL kaynak tahsis edilmesine karar vermiştir.

Bu kapsamda en az yüzde 40 oranında engelli sağlık raporu olanların hazırladıkları 51 projeye proje başı 36 bin TL olmak üzere yaklaşık 1,8 milyon TL finansman desteği sağlanarak kişilerin kendi işlerinin sahibi olması sağlanacaktır." dedi.

Yazıcı ayrıca; komisyonun engellilerin mesleki eğitimi, işe uyumu ile işverenlere engelli istihdamları için destek teknolojileri ile engellilere yönelik işbaşı eğitim programları ve kendi işini kurmak isteyen eski hükümlü projelerine de çeşitli miktarlarda destekler verdiğini bildirdi.
Engellilerin kendileri veya engellilere yönelik çalışma yapan tüm kurum ve kuruluşların hazırlayacakları projeleri 28 Haziran 2015 tarihine kadar bulundukları ildeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine veya Hizmet Merkezlerine sunmaları halinde komisyon tarafından değerlendirilecek.

36 bin tl hibe işkur.iş kurmak istiyorum

Arkadaslar kafamda bi is fikri var ama hic sermayem yok yas 23 tarim mezunuyum.internette 36 bin tl engelliye hibe okudum acaba sermayemiz olmadan bu desteği alabilirmiyim? İs fikrimde çok güzel olduğunu düsünüyorum tıbbi bitkiler kekik lavanta nane yağı üretimi yağ elde etmk istiyorum makinalarida pahali

Bu işin uzaktan görüldüğü kadar bir cazibesi yoktur, bu hibeye güvenilerek iş kurulmaz.
Hi,ç sermayeniz yoksa olacak iş değil, çünkü işi kurmadan değil kurduktan sonra harcamalara ait faturalar karşılığında parça parça verilecek bu miktar. Ha zaten bu hibe olmasa da kurmaya niyetliyseniz güzel bir katkı olabilir.

1. Kuruluş işlemleri desteği:[FONT=Arial] İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar gibi masraflar için en fazla 2.000 TL. [/FONT]

2. İşletme gideri desteği:[FONT=Arial] Kurulan işletmeye 12 ay boyunca fatura karşılığı olmak üzere işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma) en fazla % 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 4.000 TL. [/FONT]

3. Kuruluş desteği:[FONT=Arial] İşletmenin kuruluşundan itibaren 12 ay boyunca fatura karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, sarf malzemesi, ofis malzemesi gibi maliyetler için [/FONT]en fazla 30.000 TL.[FONT=Arial] Destek verilen proje kapsamında kurulan işletmenin kuruluş tarihinden itibaren en az 3 yıl fiili olarak faaliyetine devam etmesi şart olup aksi durumun tespiti halinde kuruluş desteği olarak yapılan ödemeler yasal faizi ile birlikte geri alınacak.[/FONT]

Sayın arkadaslar ben iş kura muracaat ettım butun evraklarımı hazırladım kursa gıtmemede gerek kalmadı cunku benım gayrımenkul yanı emlak alım satım pazarlama belgem var hepsı tamam fakat bu maddı gucu vermemek ıcın ananızdan emdıgınız sutu burnunuzdan gerı getırıyorlar once butun masrafları kendınız yapacaksınız sonra fatura karsılıgında gerı alacaksınız bu nasıl bır yasa nasıl bır adalet mesela benın 1 ekmek almaya param yok serefsızler engellı maasımıda yıllardan berı kestıler sosyal hızmetten de bır yardım yok bır kac gun sonra benım dosyamdan haber gelecek farzedelımkı projem kabul edıldı ben bu masrafları nasıl karsılarım kı bu tur seyler engellılerle dalda gecmek kandırmaktır sadece allah belalarını versın yasasınında devletınınde

suskun121

Tek kelimeyle Haklısın... Ama bizim toplum bunun farkında değil al işte siz engellilere kendi işinizi kurmanız için hibe para, sadece bunu biliyorlar işin ince detayını, inceliklerini ve teferruatı bilmiyor, gerçi bir çok arkadaşımız da bunun farkında değil, işin araştırma kısmına gelindiğinde boş bir vaad olduğu ortaya çıkıyor.

Kısacası arkadaşım bu hibe desteğinin hiç bir artısı yok. Tüm engelli arkadaşlarım bunu bilsin.

Bu işler fasa fiso gibi... yapılması gereken en güzeli iş yapmak isteyen bir kaç engelli arkadaşlar bir araya gelip sermayelerini ve iş tecrübelerini bir arada birleştirip iş kurmaktır,şayet Ankara'da fikrime hemfikir olan varsa ben bu işte varım yok kredi yok hibe sorumluluk resmen
ŞAHSEN KENDİM YALNIZ YAŞIYORUM 2022 MAAŞI ALIYORUM YETMİYOR GEÇİNDİRMİYOR VE GERÇEK OLARAK TEKLİFİME VARIM DİYEN OLURSA TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE İKAMETGAH EDEBİLİRİM YETERKİ İŞ OLSUN KAZANÇ OLSUN YÜRÜYORUM GÖRÜYORUM ELİM TUTUYOR ŞÜKÜR ALLAH'IMA(CC) MESLEĞİM SIHHİ TESİSAT
İLETİŞİM KURMAK İSTEYEN OLURSA DEĞERLİ ARKADAŞLAR :05324770299 TELEFONUM TEŞEKKÜRLER

Son düzenleme:
haklısın keske butun arkadaslarımız bunun farkına varsa ınsallah bızlerle boyle dalga gecenler belalarını bır an once bulurlar

daha oncede yazdım ben bu işin engllilere bi farkı yok ben 2012 de dukkanımı bole actım 3 yıl bna destekverdiler bu senenın mayıs ayında bıttı once sen harcıyosun faturalandırım banka dekontuyla teslım ettım paramı aldım yanı kursa gıttım bu para herkese verılıyo yanıengellılere bı farkı yokk

Yaa arkadaş, engelliye müjde diye bu konu ısıtılıp ısıtılıp getiriliyor. Müjde falan yok. Müjde bunun neresinde?

Devlette akıl olsa, engelliyi işe alıp yıllarca asgari ücrete talim ettirmektense, değil 36 bin TL, 100-150 bin TL krediyi iş kurma koşuluyla, doğru dürüst bürokrasi falan istemeden verir. Böylelikle hem o kişi daha iyi gelir sahibi olur, hem istihdam yaratır, hem de devlete ve topluma daha az yükü olur.

Bunlar siyasi reklamdan başka bir şey değil.

biraz ağır kaçacak ama, asalaklıktan kurtulma sansı, kendi ayakları üstünde durma sansı, birilerini yanında çalıştırma sansı, nerden bakarsan bak pozitif bir uygulama,,, ömür boyu 300 liraya tav olacağına, belkide maddi olarak refaha ulasma şansı.....

devlet gine engelli insanlarla dalga gecmis masal anlatırgibi uydurukdan seyler devlet engelliye is bulamıyorki birde kredi versin hibe kredisini gidinde iskurdan ogrenin bakın karsınıza nasıl bir engeller cikiyor ben kendi paramla is yeri kuracam devletde denetime gelecek eger onay verirse bana bana krediverecek oda harcadigim paranın %70 bir sürüde püresüdür ohhhhhhhh ohhhhhhh

Engelli hibesi

Arkadaslar devletin verdigi hibeden yararlanip işini kuran varmi ? Yada etrafinizda oyle kisilir ?

iş kur hibe verecek acaba emekli engeliyede verecek mi

engelliyede devlet hibesi yapılsın

devlet çiftçiye 30000tl hibe
gençler 100000 tl destek
esnafa kobilere geri ödemesiz destek geri ödemeli faizsiz destek vermekte

peki bu devlet neden engellilere şart koşmadan destek yada hibe vermez faizsiz kredi yada hibe olarak destek vermesi gerekir herkese destek bulunuyor engellilere kıytırık indirimler yapılıyor
nerde bu dernekler başbakanla bakanlarla neden söylenmiyor istenmiyorki verseler hükümet tarafından
acilen engellilere destek olarak nakit para verilmelidir ve şartı sadece engelli olması yeterli olmalıdır

Üst Alt