Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kilo vermeye çalışanlar kimler?

Sabah gün ışığına maruz kalmak yaklaşık 30 dk yag yakımını hızlandırıyormus.... Yurusyus yapmıyosan bıle balkon yada bahçeye çıkıp gün ışığını alın diyor araştırmada...

@sevals,

eskiden yok artık diyeceğim şeylere artık olabilir valla der hale geldim :)

Biraz kilo verdim ama iştahım çok açık.Hareketli olmaya çalışıyorum.
Birşeyler yapmaya isteksizlik oluyor genelde veya çabuk yoruluyorum.
Elimden geldiğince çabalıyorum çünkü kilo hakikaten büyük sorun.

@Samarra,

🤚sorma ya bende vermek istiyorum aksine alıyor da alıyorum🥺🥺🥺🥺ama ayağım iyileşsin yine yürüyüşe basliycam inşallah bide 2 litre su tüketmeye niyet edicem🥲

@Descartes,

Hocam göründüğüm psikiyatrilerden biri bu ilaçları uzun süre kullanmak organlara zarar veriyor demişti. Sizin durumunuz nasıl bu ilaçlar kötü etki ettimi size ?

Aslında kilo vermek çok kolay korumak zor. Öncelikle doktora gidip kan tahlili vermenizi tavsiye ederim.Bazı değerlerin düşüklüğü kilo vermenizi zorlaştırır.Diger kısım arkadaşların söylediği gibi yürüyüş, akşam 6'dan sonra bir şey yememek,vs.. protein bakımından zengin beslenmek de kas kaybı yaşamamak açısından önemli.

@sevals, Sanırım kilo alma olayı biraz bünye ile birazda toplamda ne kadar yediğinizle alakalı. Mesela ben söylenenlerin aksine makarna, ekmek, şeker tarzı şeylerden hayatın boyunca kaçınmadım çünkü zaten zayıfım. Günde 2 ekmek yediğim zamanları da bilirim, öğlen yaptığım bir tencere makarnayı akşama bitirdiğimi de ancak düşünürseniz bir tencere makarna 250gr dır zaten ve yanında başka yemekler yemem. Az yediğim için çok sık acıkırım ve en az 6-7 kere bir şeyler yerim. Bu olay uyumadığım sürece devam eder. Hani gece yemek kilo aldırır diyorsunuz ya ben yataktan çıkıp saat 12 de 01 de bile bir şeyler yerim çünkü açlıktan uyuyamam fakat dediğim gibi bu sayıya bakarak aldanılacak bir şey değil. Bazılarının bir oturuşta yediğini ben gün içinde parçalara bölüyorum gibi düşünülebilir.
Ekmek, makarna, şeker vb gibi şeyler evet kilo aldırır ama bu sizin yanında diğer şeyleri ne kadar yediğinize bağlı. Ben masadan 2. tabak yemeği yiyip kalkamam mesela. İstesem de yiyemem çünkü ama 1 ekmek yiyebiliyorsam yerim. Baklavayı çok severim ama 2 dilimden fazla yiyemem çünkü çok fazla çiğnerim ve keser. Muhtemelen üst üste 5-6 tane yiyen kişi benim 1 taneden aldğım tadı ve hazzı alamaz. Çikolatayı severim ama hayatım boyunca o bir tableti bitirdiğimi bilmem mesela. 1-2cm lik bir parça kırıp alsam yeter bana fakat işte bazıları şaka ile karışık bir oturuşta bir kazan yemek yiyim bir daha yemeyim kilo almayım diyorsa kendini aldatır.

Güzel bir konu açılmış ben de kilo vermeye çalışıyorum. Kilo fazlam çok değil ama önünü almazsam artabilir. Nerede hata yapıyoruz diyoruz ya? Elbette hatalar vardır ancak metabolizma yavaşlıyor 25 yaşından itibaren. Metabolizma yavaşlaması çok erken yaşta başlıyor aslında. Kaç yaşlarındasınız bilmiyorum. Ben orta yaşlardayım. Ve metabolizmanın çok yavaşladığını hissediyorum. Benim problemim de protein alımının az olması malesef. Kas kaybı bile yaşıyorumdur. Yumurta hiç yemem örneğin. Etle de çok aram yok ancak kuru bakliyatlar tüketiyorum. Velhasıl kelam yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi bünye ve yaşla ilgili. Örneğin benim gençlikte yediklerim ile şimdi yediklerim arasında fark yok ama gençken 40’lı kilolardaydım şimdi 60’a yürüyoruz. Boyumun kısa olduğunu da belirteyim. Umarım herkes hedeflediği kiloya sağlıkla ulaşır.

@Rumeysa-_-,
Aslında su tüketimi de bünye ile ilgili. O 2 litre su tüketin sözü herkes için geçerli değil. Bunu uzmanla konuştuktan sonra gerçekleştirin.

Bu arada 1-2 sene önce 15-20 gün boyunca hiç şekerli gıda tüketmedim buna kuru meyveler ve hatta yaş meyveler de dahil...Öyle bir irade sergiledim ki eşimin "canım ye birşey olmaz" diye verdiği bir parça çikolatayı bile canım istemedi...Şekeri ne kadar az tüketirsek o kadar soğuyoruz..şekerli herşeyden soğumuştum. Tatları kötü geliyordu...Ama bir kez bozuldu mu (ben de öyle oldu, malesef bayram gelmişti) ondan sonra tekrar yapamadım...Ancak günümüzde bunu yapmak baya zor...Çünkü bir şekilde şekerli gıdayı kendin isteyerek almasan bile maruz kalıyorsun. En kötü işyerinde bir doğum günü goygoyu oluyor. Küçük bir parça derken bozmuş oluyorsun.
Şekersiz geçen günler boyunca kendimi çok hafif hissettim, yorgun hissetmiyordum kendimi. Çok canlı ve enerjiktim. Lütfen deneyin 10 gün boyunca farkı göreceksiniz.

Sanırım kilo alma olayı biraz bünye ile
Kesinlikle bünye metabolizma yas tabiki etkiliyor yoksa kilo sorunu olmazdı yaa...ne güzel olurdu aslında... Bu arada metabolizma yavaslamıyormus aslında kas kaybı olduğu için kilo alınıyomus yasla beraber....Yaşlanıyorum artık oyüzden bir kilo bile benim için sorun...gencken guzeldi ya

su tüketimi d vitamini ve dengeli beslenme baş aktörler arasında
herseyin fazlası zarar :)

Benim karnım çok şişkin
Vucudum zayıf ama kocaman göbeğim var
Bira içenler gibi ama alkol hiç içmem sevmem

Merhaba umarım istediğiniz kiloya ulaşırsınız en kısa zamanda.
Bende tam tersi 4-5 kilo almaya çalışıyorum ama alamıyorum uzun zamandır.

diet yapanlara şiddetli tavsiyem
Fakir Premium Steam LCD Ekranlı 7 Farklı Otomatik Menü, 11 L, Buharlı Pişirici + Pirinç Kasesi I Fakir Hausgerate
premium-steam-buharli-pisirici-fakir-6790-58-O.jpg
fiyatı uygunken almanızı tavsiye ederim

@sevals,

yağ yakımından ziyade kortizol ü düşürür. malum, stres hormonu olan kortizolün yüksek olması kilo vermeyi zorlaştırıyormuş.
sabah gün ışığında yapılacak yarım saatlik bir yürüyüş ilaç yerine geçer.

bir dost dedi ki :) ki
Sabah seksi, gününüze taze ve enerjik başlamanın en iyi yollarından biridir. Kulağa ne kadar ateşli gelse de, sabah seksi ruh halinizi iyileştirebilir, enerjinizi ve özgüveninizi artırabilir ve iş gününüze çok daha verimli bir şekilde başlamanıza yardımcı olabilir

sabah yuruyusu için yataktan çıkmak istemeyenler için güzel bir alternatif :)

Su içsem yarıyor o derece :)
İdeal 50-55 kilom ama şuan 75lerdeyim yahu

Spor yapmadan kilo verilebiliyor ama çok yavaş ilerleme kaydediliyor. ben 2 yılda 20 kilo verdim ve spor pek yapmadım. Sadece kısa mesafeli yürüyüşler yaptım oda haftanın 3-4 günü. Aynı zamanda glifor ilacına başlamamla kilo verme sürecim başladı. Büyük ihtimal bu kiloyu verme sürecim aşırı yüksek kiloda olduğumdan yaşandı. 156 kg'dım ve 3 yılda 25 kg vermişim. Artık spora başlayacağım ilk fırsatta ve devam ettireceğim. Youtube'da otizimli vücut geliştirici görmemle artık yeter dedim. Bu arkadaş bile vücut yapıyorsa benim ne eksiğim var dedim. Başarabilirsem before after atıcam buraya.

Yazın metabolizma hızlanıyor sanırım, onun da etkisini görüyorum. Ya da bana mı öyle geldi bilmem. Daha hızlı kilo kaybettim, pek uğraşmadım, uğraşsam inanın daha çok zayıflardım. Ev işi, spor, öğünlerin arasını açmak, su tüketimi derken... Belimde özellikle kilo kaybettiğimi anlayabiliyorum. Üşenmeyip kışlıkların arasına koyduğum dar gelen kıyafetimi çıkarıp tekrar giymeye çalışırsam kilo kaybını anlayabileceğim. :D

Millet kilo almayayım diye şekeri bırakmak ister, ben şeker hastası olmayayım diye bırakmaya çalışıyorum. Genetik olarak riskli gruptayım ve insülin direncim var.

@Pickle,
Ben de şeker hastası olmamak için ağırlık çalışıyorum. Ama ağırlık ekseri vücut şekillendirme ve geliştirme için yapılıyor...

Üst Alt