Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kimler diabetli?

womanizer

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
17.12.2010 tarıhınde fizik tedavi için hastaneye yattım.günlerce 400 şekerle dolaşmışım.insilün almaya başladım.sanırım artık diabet hastasıyım.kendine bakmamanın mükafatı işte.kimler diabet hastası?

Pek fazla şeker hastası yok galiba :) Ben tip1 diabetim..

Insipidus normal şeker hastalığından farklı galiba? Benimki melitus :) , ama insipidus farklı sanırım?

bende tip 1 inssüline bağımlı diabet hastasıyım 20 yıllık:))

Aman maşallah diyelim o zaman size, 20 yıl dile kolay :) 3 yıl bitiyor benim. 4'e gireceğiz şekerciğimle birlikte :)

bende tip 2 diyabetim ama insiüline bağımlıyım ayrıca kronik pankreatit hastasıyım

seyhan;

Öncelikle geçmiş olsun.. Allah beterinden korusun.

Benim açıkcası şu güne kadar en fazla 290 olmuştur heralde. Ama daha diabet teşhisi konulmadan önce bir kere 426'yı görmüştüm :) Sonra teşhis konuldu, insüline başladık. Dediğim gibi en fazla 290 oluyor. Düzenli insülin kullandığımda hep 120'lerde seyrediyor. En fazla da 3 ünite insülin alıyorum. Geceleri ise 4/5 arası.

Siz kaç ünite insülin alıyorsunuz?

ben günde 3 defa 10 ünite novorapid kullanıyorum, ayrıca her gece 30 ünite levemir vuruyorum.

merhaba tatlı arkadaşlar
bende pompa kullanıyorum 2.5 yıldır sadece çabuk etkili insülin kullanıyorum oda novorapid önceden levemirde kullanıyorduym pompaya geçince levemiri bıraktımşekerim çok oynuyor ama eskiye oranla daha rahat sayılırım kollarım şişmiyor en azından 20 yıl dile kolay HGA1C pompada 4.7 çıktı önceden 8 idi ama oynamasından olabilir ben doktora hipoglisemiye girince gidiyorum sadece :):D şimdilik bu kadar ben yeni strip yazdırdım faturayı sgk ya götürdüm 210 tl lik faturaya 68 tl geri ödeme yaptılar yanlışlık yokmu bunda ya hu kafamı bozdular :):):)

ben minirin kullanıyorum 7 yaşından bu yana rahatım kullanmadığım zamanda bol bol lavaboya gidiyorum bol miktarda su içiyorum

seyhan bende minirin kullanıyorum.daha önceden fark ödemiyordum yani bedavaydı şimdi 200 lira fark ödüyoz 6 kutu için minirinde raporlu

Ben gündüz novorapid, gece ise lantus kullanıyorum.

seyhan;
ßenim en son 5.4 idi. Yakın bir tarihte tekrar tahlil yaptırmam lazım. :) Kullandığım insülinlerin de etken olduğunu düşünüyorum dengede tutmasına açıkcası.

memolikk;
Strip konusunda; önceden yarısından fazlasını karşılıyordu, ama artık daha az karşılıyor. Yani bizler artık daha fazla fark vereceğiz. Ben Optimum plus kullanıyorum.
Artık strip konusunda malesef hepimiz muzdaribiz. :(

kan şekerim normal çıkıyor ama şeker hastalığının tüm özelliklerini taşıyorum

mrb özer özkan.. ben bornovadan... 12-8-12 novorapid, 20 levemir kullanıyorum.. 3 aydan beri.. son 1 ayda 180' i bile görmedim.. bu aralar 120-130 en fazla yalnız bir sorun var.. diabetik polinöropati var.aşırı ağrılı.. bir bilgin var mı paylaşacağın?

ferit bu konuda konuşmak için her cumartesi saat 12de seni bornovadaki çöydere yani çağdaş özürlüler ve yaşam derneğine bekliyorum.orada görüşürüz

merhaba arkadaşlar bende strip olarak accu-chek go kullanıyorum ve novorapid kullanıyorum insülin pompası ile geçen gün şekerim 540 larda idi nedenini bilmiyorum ne oldu acaba bende hiç hissetmedim yükselmiş olduğunu şekerim çok oynak gidiyor bu da tabii çok kötü pompa kullanımını yanlış mı kullanıyorum acaba diyorum bazen fakat rahatlığına alışıp yemeklerden sonra unutuyorum galiba böyle yükselmeler her zaman olmuyor tabiki başka ne ilaçlar kullanıyorsunuz şeker hastası olarak ben hiç doktora da gidemiyorum yani sadece ben takip ediyorum ama ne kadar zarar açtığını bende bilmiyorum tabikide .......yaz yaz bitmiyor hikayeside:):):) selamlar...

Ben de diabet II'yim. Bende bu striplere ödemeden muzdaribim. Bilen varsa, ben de daha önce açlık şekeri 160-170'lerde idi. Glukophage'a başladıgımdan beri 110-120 arası olmaya başladı. Tokluk şekerim de, 140-180 arası dolanıyor. (Geçen (ayıptır söylemesi) kadayıf yedim, 2 saat sonra ölçtüm ilaçlı.185 geldi. (Her ölçümde, strip çıkarırken kırk kere düşünüyorum. O yüzden haftada 1 ya da 2 ölçer hale geldim) . Sizce durumum nedir diyabet II'de. ( Yani hastalığın şiddeti nasıl dersiniz? O arada acaip diyet yapıyorum. Kadayıfa bakmayın. En son 1 sene önce yemiştim,tatlı. Tatlı hayatımdan çıktı. (Maviyeşil hariç :( (Dyabetçiler bilir bu nedir piskuit olarak ). 6 ayda 118 kilodan 105 kiloya indim. O arada şeker de 160-170'lerden 115'lere indi (ama gliforda kullanıyordum). Fikriniz ne olur arkadaşlar bendeki DM II durumuma? (teşekkürler)

Bende tip1 diyabetim çok yüksek kullanıyorum insülinleri size göre 20 15 25 novarapid 35 ünitede lantus kullanıyorum şekerim fazla yemek kaçırdığım zamanlarda yüksek yemek derken genelde ara ögünlerde fazla yiyorum diğer öğüne geldiğimde yüksek oluyor 220 230 gibi ara öğünü bir meyva yada çok az bir şeyle geçiştirirsem sorun olmuyor hepinize geçmiş olsun diyorum 10 yıldır tip1 diyabetim

slm arkdaşalar ben tip 1 diabetüs 17 senelık dıabetiliyim benım şeker oranları çok dengesiz en yuksek kan şekerim 582 idi ama bu şekerle bıle komaya girmdedim en düşük şekerim ise cihaz ölçemedi ne tesadufki yıne komaya gırmedim bu zamana kadar 5 defa hıpogılisemıye girdim hba1c de yuksek gidiyo esanflık yapıyoz sıkıntı sıtres yıyop bıtıryo bızi hayırlısı bakalım

seyhan;

enfeksiyon olduğu zamanlarda kam şekerinin yükselmesi çok normal sürekli takip ederek o dönemde şekerini regüle etmelisin.. Çok kafaya takma enfeksiyon bittiğinde şeker yine eski seviyelerine gelecektir. Allah şifa versin ..

merhaba arkadaşlar size haber vereyim istedim yeni bugün reçete yazdırdım 6 kutu accuchek go strip eczane 105 tl fark alarak %50 olarak aldım daha önce faturayı sgk ya götürüyordum eczaneden alamamıştım bilginize ve
HA1C 6.38 çıkmış nasıl iyimi sizce

memolikk;

6,38 çok güzel bir sonuç. diyabetli olmayanlarda bile normal sonuç 6,6 sınırında.

1 sene içinde şeker hastalığı tarih olacak die duydum dün hastahanede.ne kadar doğru?ben ne insilünlerime dikkat ederim.ne yediğime.bazen 500 e çıkar.umrumda olmaz.bu şeker hastalığı benım asıl var olan friedrich ataxia hastalıgımın getirdiği bişi.dün doktor özellikle diabet hemşiresi canımı sıkdı.ayaktaki çizikden mantara kadar herşeyi saydı (ampüte için).2010 aralıkda 5.5.5 ünite apidra 12 ünite lantus başlandı.aklıma geldikce çakıodum.bu üniteleri kafamıza göre oynatmak iyi değilmiş.ayrıca vurduğumuz insüilün bi sonrakı öğüne tesir ediomuş.diabet hemşiresinin verdiği liste buzalara verilen cinsten.saman yeşillik.şeker hastalığı hakkındaki tecrübelerinizi paylaşmak isterim.yuxeladiyaman67@hotmail.com teşekkürler.

womanizer;

Şaşkınlık içinde okudum açıkcası :) Zira, kafanıza göre diabete muamele etmeniz emin olun hiç sağlıklı günleri beraberinde getirmeyecektir. Şuan için her hangi bir etkisini görmüyor olabilirsiniz ama yıllar içersinde vücutta çeşitli tepkiler görülecektir. Aşırı boyutlara ulaşabiliyor şeker hastalığının zararı..
Ayrıca kendinize dikkat etseydiniz şayet hemşire saman ve yeşillik dolu olan bir liste vermezdi :)
Tabi en doğrusunu kendiniz bilirsiniz ama, dikkat edin derim.

pckopat sorma ya.1 haftadır psikolejim bozuldu.sağlık meslek mezunuyum şekerin getirdiklerini getireceni çok ii biliom şekerden körü ampüteyi çok gördüm ona rağmen neden böle bişi yapdım ınan bende bilmiom.1 haftadır aşırı dikkat edıom biraz düzelme var.pankreas naklini arastırıom günlerdiir bilgisi olan varmı?

Üstelik de sağlık mezunusunuz he :) Daha da bir şaşırdım.. Umarım hep dikkat edersiniz, ilk zamanlar bi bocalama dönemi oluyor ve hiç dikkat etmiyor heralde bir çok diabetli. Ben hiç öyle bi süreç yaşamadım. Annem gözümün önünde canlı bir örnekti, bi çok olumsuzluğunu taşıyor şekerin.. O yüzden daha sıkı sarıldım diabetime. Koyvermiyorum onu :)
Pankreas nakli konusunda benim bilgim yok, hiç araştırmadımda.. Bilgi sahibi olursan bizlerle de paylaş (;

pankreas nakli fos.en azından benim için.diyabetden ayrı kalıtsal bi engelim var nakil sonrası ağır ilaçlar kullanmak zorunda kalıomusun.3 ila 5 yılda bu nakli yapdırman gerekiomuş.ömrü maximum 5 yıl yani naklin.insilün pompası hakkında bilgisi olan kullanan varmı?

Üst Alt