Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kimler diabetli?

evet ben insülin pompası kullanıyorum pompadan memnunum gayet iyi ha1c 6.38 lerde onun sayesinde ilk başlarda sık ölçmek gerekiyor kendini ve yeme içme alışkanlıklarını ve pompanın nasıl bir düzende çalışması gerektiği konusunda öğrenmek için fakat alısınca gayet normale dönüyor tavsiye ederim ama biraz masaraflı oluyor dikkatinize sunarım

Merhaba şekerler:)Bende Tip 1 Diyabet hastasıyım.İnsülin pompası gerçekten tek kullanımlık ünsilinden daha mı güvenli.Bana pompaya geçelim dediler ama karar veremedim

ewet tavsiye ederim bende kullanıyorum ilk başlarda biraz zor karışık gibi geliyor ama sonradan profösörü oluyor insan

benim şeker 40 gündür balayında.bu aralar çok iim ama kısa saürcek tabi.200 leri göstermesin ALLAH.facebookda tanışdığım bir diyabet koçu var.aklınızdaki bütün sorunları cevaplıyacakdır.boş biri değildir.gitmiş olduğum endokrinlerden fazla yardımı olmuştur.
Welkom bij Facebook - Meld je aan, registreer je of ontdek meer
facebook sayfası kesinlikle reklam değildir.

bnde tip bie diyabet.. ama stripleri beleş alıorum!! ezaneden

Merhabalar,
Bende şeker hastasıyım yaklaşık 7 senedir.İnsülin kullanıyorum kısmetse yakında bırakacağım...

o nasıl olacak insülininmi bırakıyorsunuz anlamadım

Ben de 30 senedir Tip 1 diyabetliyim...
Zaten stripler bedava veriliyor (IME DC'ler tabii ).Hepinize sağlıklı günler dilerim...

tip2 çıktı.insülin günde tek doz 15 ünite lantus alıyoruz.bunun yanı sıra sabah yarım akşam yarım diaform hap ile birlikte tedavi başlandı.
stripleri zaten raporda oldugundan dolayı devlet ödüyor.ama iğneyi ödemiyor oda eczaneniz tanıdıksa insiyatifine kalmış bedava verebiliyor:)

Ben günde 3 defa Actrapid akşamda levemir yapıyorum.Malesef benim böbrekler iflas etmişti 3 yıl önce nakil oldum.Şeker damarlarla ilgili olduğu için her organı etkiliyor.Şükür HgbA1C sonuçlarım 7'yi geçmiyor,en son 6,5'du.İlk gözleri etkiler sonra böbrek,kalp sırayla zayıf bulduğu yerlere hasar verir.Uzun süre önce gözlerime lazer yapılmıştı şükür sorunum yok.
Aman şekerinize dikkat edin diyetisyenin de çok faydası oluyor.Ara öğünler önemli,karbonhidrat sayımı önemli (bu oranlarıda diyetisyen senin için ayarlayacaktır gitmeden önce 3 gün boyunca yediklerini ve açlık tokluk şekerlerini yazıp gidersen daha iyi olur muhakkak isteyecektir.)

Doç.Dr.Emel Özer'in Diyabetliler için Hayatı Koılaylaştırma Klavuzu adlı kitabını bulabilirsen faydası olabilir.

Yanlış bilmiyorsam bir tek IME DC'den fark alınmıyor.

Ara öğünleri atladığım için Hipoglisemi benim de sık sık oluyordu şimdi daha iyi diyebilirim.Atlamamak lazım,işte diyetisyen ne kadar karbonhidrat almanız gerektiğini ara öğünleri falan iyi ayarlayabilir.Üniversite hastanelerirnde takip daha iyi oluyor.İstanbuldaysanız Çapa'nın diyabet bölümü.....

bende 1 senedir gündüz 2 defa 8 er ünite novorapid gecede 20 ünite lantus kullanıyom birde tadlandırıcıların negibi zararları varki

sevgili ilkgün sanırım raporda yazılana göre hareket ediyor eczaneler.ben 6 kutu içinde (tek kutuda 50 tane) strip yazdırdım ve aldım.buda 300 strip yapıyor.ekim başı gibi tekrar yazdırabilirmişim hatta 1 hafta önceside yazdırılabilirmiş yani ekim sonu gibi, eczacım öyle dedibu rapordaki günlük ölçüm dozuyla alakalı bir durum bence.

evet tip2 bizim ölçüm 5x1 bizimkini karşılıyor.ama dediğiniz gibi fark ödüyoruz.normalde kutu 35 tl.ama rapor oldugundan tek kutuya 15 tl ödüyoruz.ama kutu adedinde sorun yaşamıyorum.6 kutu yetiyor zaten.

arkadaşlar eczaneler bu konuda çok içgüzarlık yapıyor eczanenizi değiştirmenizi öneririm firmayı arayıp mmüşteri hizmetlerine sitripin bu eczane böyle yapıyor diye şikayet edebilirsiniz bendede böyle bir durum olmuştu hastanede müşteri temsilcisine rast geldim olmaz öyle şey dedi eczaneye beraber gittik kekelemeye başladılar ondan sonra 3 ayda bende 6 kutu alıyorum raporumda öyle yazıyor tip bir benimki

arkadaşlar DİKKATİNİZE!!!!!!Siber saldırı öldürücü olabilir!
Kablosuz bağlantısı olan tıbbi cihazlara dışarıdan müdahalenin mümkün olduğu ispatlandı
11 Ağustos 2011 Perşembe, 16:08:53
657949_detay.jpg

HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ
Vücuda yerleştirilebilen kalp ritmi, kan seviyesindeki şeker seviyesi gibi ölçütleri takip edip gerekli ayarlamaları yapabilen tıbbi cihazlar gün geçtikçe yaygınlaşıyor.
Fakat bunlardan kablosuz bağlantı ile erişim imkanı sağlayanların siber saldırılara maruz kalabileceği ve kullanan hastalarda hayati tehlikeye bile yol açabileceği ispatlandı.

KENDİ TIBBİ CİHAZINA SALDIRI DÜZENLEDİ
TechWorld News'e göre güvenlik uzmanı ve şeker hastası olan Jerome Radcliffe, uzun zamandır(iki yıldır) kendi kullanmakta olduğu kablosuz bağlantısı(wireless) olan vücuduna implante edilmiş kandaki şeker seviyesini düzenleyen tıbbi cihazına, siber saldırılar düzenliyordu.
Çünkü cihazına başkasının da kendisi gibi siber saldırı yoluyla girip cihaz ayarlarını değiştirme olasılığından kaygı duyuyordu. Bu yüzden kablosuz bağlantı sunan tıp cihazlarına dışarıdan bir saldırı olup olmayacağını test etmeye girişti ve dışarıdan müdahale edilebileceğini, kendi tıbbi cihazı insülin pompasına saldırıda bulunarak, ispatlamayı başardı. Şu an için bu cihazlara saldırı düzenlemek çok çaba, bilgi gerektirse ve zorluk içerse de uzaktan müdahalenin olasılık dahilinde olduğu gösterilmiş oldu.

YAKLAŞIK YARIM KİLOMETREDEN BİR TIBBİ CİHAZA SALDIRI MÜMKÜN
Bu işi nasıl başardığını da sonra, Black Hat Security Conference'ta kalbin atış hızını ayarlayan aygıtlara, insülin pompalarına ve vücuda implante edilmiş kalp ritmi düzenleyecilerine yaklaşık yarım kilometreden nasıl iz bırakmadan saldırılar düzenlenebileceğini ayrıntılarıyla sundu. Böylece kablosuz erişim imkanı sağlayan cihazların güvenilirliği tartışılır hale geldi.

40 MİLYONUN ÜZERİNDE SALDIRIYA AÇIK BU TARZ TIBBİ CİHAZ VAR
Kablosuz erişim imkanı sağlayan Bluetooth Special Interest Group'un yaptığı açıklamaya göre, şu an pazarda 40 milyonun üzerinde Bluetooth destekli sağlık ve tıp cihazı bulunuyor.

RİSK GİDEREK ARTIYOR
Parks Associates'te mobil ve sağlık araştırmaları yöneticisi olan Harry Wang tıbbi cihazların büyük bir kısmının ağlara şu anda bağlı olmadığını söylerken bunun değişmekte olduğunu da vurguluyor.

bende kullanıuorum pompa :))

SEDNA Tip 2'de 5x1 nasıl oluyor anlayamadım.Ben Tip 1'liyim ayda 100 tane karşılıyor,yani. 3x1.SGK'nın ödemeleri şöyle:
...Tip I diabetes mellituslu hastalar için ayda 100 adet,
Tip II diabetes mellituslu insülin kullanan hastalar için üç ayda 100 adet...

ahmedd29;

ahmet bey yeni rapor çıkarttırın yeni sisteme göre strip kutu sayısı fazlalaştı.eczanenize danışın.onlar yeni sistem bilgisini size vereceklerdir.

merhabalar, 16 yıldır Tip! diyabetim. Şuan günde 4 defa insülin kullanmaktayım. Rapor olduğu sürece ben striplerde de sorun çıkarmadıklarını biliyorum. Ben hepsini sorunsuz alıyorum. Geçtiğimiz günlerde kök hücre nakli ile ilgili haberler vardı şeker hastalığının tedavisine dair. Bu konuda bilgisi olan var mı?

merhaba arkadaşlar bende 11 -12 yıldır Tip 2 diyabet hastasıyım
bende devlet hastanesinden saglık raporu almak için başvuracam ama diyabetli olarak hangi bölümlere gitmeliyim ve eger diyabeti olarak saglık raporu almışsa yorumlarınızı bekliyorum

diyabet tip 1 hastası olan varmı...??

diyabet tip 1 hastasıyım ve benimle iletişime geçecek hastalarla bilgiler paylaşmak istiyorum

kardeşim bende tip 1 hastasıyım yüzde kırk puan aldm dr dan,bilgiler paylaşabiliriz

en iyi şeker bende var ölçüyorum normal çıkıyor ama belirtisi var minirin kullanıyorum askerliğide yapamadım şeker yüzünden

aman dikkat et şekerini 200 ün altında tut.

Herkese merhaba ve gecmis olsun,

16 senelik şeker hastasiyim. 1997 yilinda basladim insulin kullanmaya. Gunde 3 defa Novorapid 8-12 unite 1 defa Levemir 9-12 unite insulin kullaniyorum. 2004 senesinde alinan saglik raporum var ancak Maliye bakanligi vergi indirimi icin bu raporu kabul etmedigi icin mayis basinda bir defa daha saglik kuruluna cikacagim.

Üst Alt