Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KOAH (Akciğer Hastalığı) hastası olan kim var?

annneye çok geçmis olsun atak lı mı ataksız mı anneninhastalığı benim iyilesme asamasında haala tedavigörüyorum :cool:

başka koah hastası yok mu arkadaslar?

ben koah hastasıyım.orta ağır koah.bedenen çalışmak yasak bana bana iyileşme olmaz dediler,ancak kötüye gitmemesi için korunmak ve tedaviye devam etmek lazım

evet bende koah hastasıyım . 48 yaşıdayım ve ileri seviyedeyim

Koah da iyileşme olmaz malesef insanı yaşamaktan bezdirir vala bu hastalık küçükken zatürre geçiripte iyi tedavi edilmeyen bir çok kişide 30 lu yaşlarda koah başlar

jon83

slm arkadaşlar bir arkadaşım sft sonucu 90 çıktı docdor ise en az etkilenme dedi ve yüzde 20 verdi ankaraya gönderdik bir sorun çıkarmı

Ben çocukluğumdan beri KOAH hastasıyım. Kış aylarında hastalığım çok ağır geçer,sık sık zatürre geçiririm,bu yüzden sol akciğerimi kaybettim..sağ akciğerimde bronşektazi teşhisi konuldu,devamlı ilaç kullanıyorum.

ben 3 seneder çekiyorum.ne öldürüyor nede rahat bırakıyor.süründürüyor.hele geceleri ALLAH kimseye göstermesin.hep uyandırıyor.aklımı oynatmaktan korkuyorum

bende koah hastasıyım aynı zamanda karaciğer rotor sendromumda var.ben soluk alıyor görünmeme rağmen sft sonucu çok kötü çıkıyor bende anlamadım nasıl oluyor sft yle işi halledemeyince kan gazı testi ile % 80 verildi bursa devlet hastanesinden sonra ankara yüksek sağlık kuruluna gitti ve hiç kırıma uğramadan % 80 onaylandı geldi
benim anlamak istediğim ankara yüksek sağlık kururlu raporu onaylayınca nihai karar mı oluyor buna bir arkadaşımız cevap verirse sevinirim.yani ben emekli olurken yeniden hastaneye sevk edilecekmiyim...

offf:((( annemde koah hastası 55 yaşında.ventavis ampul kullanıyor.ultrasonic nebulizer kullanıyor.mavi renkli bişiy.hemşire gelir özel olarak her ay kontrole..allah cümle hastalara şifa versin.koah çok kötü bi rahatsızlık.şimdi bide pulmoner akciğer hipertansiyon var o da bunun neredeyse aynısı..:(:(

bende KOAH hastasıyım teşhis konulalı henüz 6 ay oldu.ama rahatsızlığım uzun süredir vardı.
hastalığım tüm hayatımı etkilemeye başladı. Her an tıkanma korkusuyla yaşıyorum. En çokta gülmekten korkar oldum .Çünkü gülme anında 2 kere baygınlık gecirdim.

bende geldim :)

merhabalar..bende koah hastasıyım tesadüfen bu siteyi buldum.öncelikle herkese geçmiş olsun arkadaşlar.allah herkeze iyilik ve hastalığa dayanma gücü versin inşallah.

Merhaba arkadaşlar bende koah hastayım 5 yıldır son iki yılı kanserde başlamıştı ama onu atlattım ancak koah tedavim devam etmekte bazen ataklar oluyor ama yinede bu güne şükür koah ilaçlarına bağlı deri hastalığı nüksetti bu arada.

Merhaba öykünaz Bronşektazi rahatsızlığı bendede var acaba neden oldu.Durumunla alakalı bilgi veririmisin ben sürekli yedikule göğüs hast.gidiyorum tedavi oluyorum.Özellikle kış ayları beni çok rahatsız ediyor.

geçmiş olsun herkeze rabbim şifa versin cümlesine bişey sormak istiyorum sizlere koah hastalıgı nedemek oluyor zatüreylemi başlıyor akciger hastalıgımı oluyor ne gibi belirtileri oluyor

Merhaba gizemim. Koah bir akciğer hastalığıdır ve bu hastalığın akciğerlerdeki açmış olduğu hasarın tedavisi yoktur ölüme götüren ilerlemelerede rastlanmıştır hastalık 4 evrede ilerler. 4. evrede olan hastalar için hayat gerçekten korkunç bir işkenceden ibaret.. Asla astım ile karıştırılmamalı astımın tedavisi vardır iyileşebilir ama koah öyle değil....
Hava yollarının tıkanması olarak belirtilebilir.Genel olarak bu hastalıktan bahsetmek gerekirse Akciğerlerinizde bulunan bronşların daralması ve bu daralmanın önlenemez ancak kontrol edilebilir olduğudur. Buna karşın tedavi edilemez ise ölümle sonuçlanabileceğiniz bilmeliyiz.Koah‘ ın en önemli nedeni tütünlü mamullerin (sigara, pipo, puro vs …) kullanımıdır. Koah nefes darlığı, öksürük, balgam, nefes alırken tıkanma, nefes alıp verirken hırıltı duyma ilerleyen safhalarda ise morarma olarak kendisini gösterebilir. Ancak sadece akciğerde değil, güç kaybı, sürekli yorgunluk, uykusuzluk gibi gündelik yaşamımızı da etkileyeceğini bilmek gerekir.

baho65;

rotor ile ilgili konusmak istiyorum sizle.Geçmişler olsun.Yeni üyeyim lütfen özelden ulaşabilir misiniz.

gülmez51;

rotor sendromu için görüşmek istiyorum sizinle lütfen bana özelden ulaşır mısınız yada buradan da görüşebiliriz.Geçmiş olsun.

slm ben 36 yaşındayım 1yıldır koah hastasıyım ve bugün rutin bt tomografi sonucumda birde bronşiektazi olduğum çıktı , o da koah gibitedavisi olmayan bir hastalıkmış
fakat benim sft fev1 70 cıkıyor ama ben gercekden nefes alamıyorum merdıven cıkamıyorum , yüzde kac engel alırım..

Bende parkinson + Koah var.. İlaçları düzenli kullanıyorum ancak Dikkat etmemiz gerekenler ; Sigara dumanı, Egzoz dumanı, Ağır parfüm kokuları, kimyasal temizlik maddelerinin kokuları, Hatta Bulaşık makinesi'nin buharı, yemek pişirilen ortamlarda Yemek dumanı ve her türlü ortamdaki toz Etkileyicidir. Evcil hayvanların tüy, yem artıkları vs. de olumsuz etkiliyor, ilaç çözüm değil.. Kendi kendimize almamız gereken pek çok tedbir var..

Selam arkadaşlar bende KOAH üzerine internette araştırmalar yaparken tesadüfen bu siteyi buldum.Allah kimsenin başına vermesin.bende daha 2 gün önce KOAH olduğumu öğrendim.daha öncesinden astım başlangıcı vs. dediler pek önemsemedim.ama sanırım biraz ilerlettim, doktora gittim 2 tane fıs fıs verdi.1 tane mucofix isimli balgam çözücü(igrenc bir tadı var) KOAH hakkında bir cok yazı okudum, ve moral motivasyon su an bende sıfır ,,, sigarayı bıraktım 1 ay oldu, bir dahada içmem hatta kenarından geçmem yaklasık 15-20 yıl içtim , içmez olaydım sonuc KOAH oldum.Ankaradayım , Ankarada bu iş üzerine sanatoryum hastanesi iyi dediler bakalım oraya gidecem.Ne sonuç cıkacak.geceleri uyutmuyor bu hastalık hırıltı oluyor, cigerlere türkü söylüyor:)) kimbilir belkide ağlanacak halime/halimize güler olduk.arkadaşlar bu hastalıgın tedavisi var mı? ne demek geri dönüşümsüz akciger rahatsızlığı bir kişi açıklasın,,?? düzelemeyecekmiyiz.bu hırıltıylamı yaşıycaz? ilaçların faydası nedir arkadaslar buradan fikir paylaşımı yapalım ... ben Ankaradayım gidilmesi gereken yer varsada gidelim arastıralım nedir? ne değildir? bitkisel olarak yada alternatif olarak tedavi olanağı filan varmıdır? düzelen tedaviye cevap bulan varmıdır? buradan paylaşalım arkadaslar ,,, herkese Allah sabır ve şifa versin.moralimizi ve piskolojimizi bozmayalım bu hastalıktan kurtulacaz ümit ediyorum.

Bende Koah hastasıyım 1 senedir bu hastalıktan çekiyorum.Sft testim 69 ama ciğerde sekeller var.Merdiven çıkarken,yolda yürürken tıkanıyorum.Bir kaç kere kriz tuttu.Nefes almama rağmen yetmiyor ve sanki öleceğim hissini yaşadım.Bu şekil hisseden başka arkadaşlar var mı acaba aramızda?3 çeşit nefes ilacı kullanıyorum ama herhangi bir iyileşme yok.

abicim benden 5-6 sefer nefessiz kaldım gittim geldim diyebilirim bende 3 çeşit kullanıyorum.Allah şifa versin.canını seven sigara içmesin.

arkadaşlar bende mr çektirdim koah dediler ama sonra akciğerde nodüller olduğu için sarkoydiozdan şüpheleniyorlar size koah tanısı nasıl kondu sadece stf veya mr ilemi yoksa bronskopi yapıldımı benden bronskopi yapılmasını, bal testi yapılmasını istediler bayıltmadıkları için şimdilik yaptırmıyorum, bronskopimi yapılıp koah tanısı kondu , bronskopi yaptıran varsada nasıl olduğunu anlatan olursa sevinirim

muntada bey geçmiş olsun abicim.koah zaten kendisini belli ediyor.astım eşliğinde amfizem hastalığı koah.geri dönüşümsüz diyorlar yani akcigerdeki hasarın tamiri amfizem safhasında mümkün olmadığı değerlendiriliyor, genel kanı bu.geceleri hırıldı, ciğerlerde yanma, nefes darlığı boğulma hissi, cigerlerde acı, öksürmek isteyip öksürememe(koahın ilk evrelerinde özellikle sabahları sürekli öksürük, aşırı balgam) gibi durumlarla KOAH kendisini bellli ediyor.doktor zaten steskopla baktıgı zaman sayet bu işte uzmansa anlıyor.sonrasında akciger girafisi ve solunum testi istiyor buradan sonuç çıkıyor.daha teşekküllü bir yere gidilmesi durumunda kandaki gaz durumuna oksijen seviyesinin durumuna bakıldığını belirten arkadaşlar var.ama akcigere endoskopi yada benzeri bir tetkik yapılıyormu o konuyu bilmiyorum sizden duydum.Herkese geçmiş olsun dostlar.

arkadaşlar; dün yani 07.07.2015 Keçiören Sanatoryum Gögüs hastanesine kontrol için gittim.doktor benden gögüs mr istedi.cigerlerde pislik görünüyor dedi.sft degeri 80 filan bunuda 90 yapmamız lazım dedi.elimdeki hava fıs fıslarını kullanmaya devam etmemi söyledi.mr için 1 ay sonrasına gün verdiler. su an nefes alıp vermem kısmem düzeldi.ancak doktorun cigerdeki pislik dediği durum tam olarak nedir?bilgi sahibi arkadaşlara yazacakları cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Allah herkese sağlık sıhhat versin.

arkadaşlar koah durumum sigarayı bırakmakla ve foster hava fısfısına devam etmekle su an normal seviyelerde.ama akciger tomografisi istedi doktorum ve akcigerimde 7 mm lik nodül oldugu görüldü.kan testleri v.s. testleri bakalım sonuclar ne olacak .arkadaslar sigara denen illetten uzak durum.Allah herkese sağlıklı günler versin inşallah.

Üst Alt