Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KOAH (Akciğer Hastalığı) hastası olan kim var?

eniştem koah hastası,,ataklarla seyrediyor hastalığı...kimi zaman evde kimi zaman hastanede bakıma alınıyor makinelerle...çok sigara içiyordu gençliğinde...bu hastalığa sahip olanların hemen sigarayı bırakmaları şart....ve kimyasal kokan yerlerden uzak durmalrı gerekiyor...işyeri,endüstriyel alanlar vs...

Merhaba 4 gün önce koah hastası olduğumu öğrendim. dünya başıma yıkıldı. eve geldim işe gidemedim. oğlum 2.5 yaşında daha onu gördükçe sinirlerim bozuluyor sürekli ağlıyorum. onun okula gittiğini büyüdüğünü görmek istiyorum aklıma geldikçe yine ağlıyorum. yaklaşık 1 ay önce 2 doktora gittim ciğer röntgeni falan çektiler, gribal enfeksiyonla beraber gelişmiş bronşit dediler ikisi de ve iyileşebilirsin deyip ilaç verdiler birde foster verdiler bronşları genişlettiği için. ancak ben halsizlik hissettiğim ve arada nefesim tıkandığı derin nefes alma ihtiyacı hissettiğim için Yedikule göğüs hastalıkları hastanesinden de randevu almıştım daha iyidir diye. neyse gittiğimde yine hastaydım zaten akşamında acile gittiğimde üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdiğimi söylediler. sft testim 83'lerde çıktı. günde 7-8 adet kadar sigara içiyorum, ama bünyem zayıf zaten. şuan sigarayı bırakmaya çalışıyorum bırakacağım da ancak çok zorlanıyorum. 2 gündür yarım içip attım bir kaç kere. şuan hem bu üzüntü mutsuzluk hem sigarayı mecburiyetten bırakmak beni tamamen hayattan zevk almaz hale getirdi diyebilirim. bitkisel yollar arıyorum daha çok aslında kaç gündür. yulaf samanı falan iyi diye okudum ama bilemiyorum. lütfen okuyup hasta olan varsa yazabilir mi ? çok güçsüz ve umutsuzum. teşekkür ederim.

teşekkür ederim ilgini için Gaziantep27 ben dün bu kürü gördüm ancak işe yarar mı yaramaz mı bilemediğim için cesaret edemedim açıkçası. ama deneyeceğim ve buraya da yazacağım iyi gelirse. zaten 3 gündür çaylar gıda bitkiler ballar baya para verdim. şifa olacaksa pahalı olması dert bile değil. sağlık olursa çalışırız paramız olur yoksa oda olmaz. inanın 1 ay sonra kontrolüm olacak alıp kullanacağım. çok dua ederim size her zaman. allah razı olsun ilgilendiğiniz için.

siz bu hastalığı yaşayan birisini mi tanıyorsunuz kullanıp şifa bulan. nadiren 2 3 kişi atlattığını belirtmiş internette ama tam olarak nasıl olduğunu yazmamışlar. hafta içi kesinlikle arayacağım allahın izniyle. inşallah şifa olur.

gaziantep27

niye aktardan almasında illa o adamdan alsın o adamla berabermi çalışıyorsun bu işleri yapan çoğu dr adı altındaki kişileri tvlerde görüyoruz yapmayın insanların umutlarıyla oynamayın
şuraya bak adamdaki koah kürünün fiyatına bak 047-Koah Bitkisel Kürler profsaracoglu ne güzel reklamını yapıyorsunuz bu adamların nasılda kesin konuşuyor reklamcı([FONT=Georgia]Ve illetten kurtulun ) adamda koah kürü 122 tl be el insaf[/FONT]

yeşim kardeşim sen bu otçuların uydurdukları icatlara bakma zate hep başka hastalıklara aynı otu değişik isimlerle sunuyorlar koah için önce sigarayı bırak ben 2 , 3 günde bir samanyulafının suyunu içiyorum yemene dikkat et iyi beslen, drlarını ihmal etme dua et şifa ALLAHTAN

Muntana kardes guldurdun beni allahta seni guldursun. Yazdiklarimi iyi oku. Toplanmasi hasat zamani vs neyse iyilik yap denize. At kullanip kullanmamasi kiseye kalmis herkese gecmis olsun.

Bende sigarayi birak diyorum zaten sen samanyulafi demissin bu ot degilmi

Neyse senle fazla diyologa girmiyecegim. Tekrar söyluyorum kullan veya kullanma kardes ben 2.5 yasinda cocugum var dedin uzuldum yazdim yoksa umrumda deil herkesin durumu

Bide diyorsunki birak bu otculari. Samanyulafi suyu iciyorsun.gercekten komiksin @muntada al sansar

Her bitkinin cesitlerii vardir.1 yil dan fazla kalan aktarlardaki urunler. Sifa vermezler.alin dememin nedeni bu idi baska birsey degil herhangi bir çıkarım yok

bunun tedavisi yok kardeşim.yalnız rahatlatma var..her geçen yıl bi önceki yılını aratacaktır .ben 5 yıldır bu hastalıkla ugraşıyorum.allah şifa versin..

bu hastalıktan yürüyemiyecek duruma geldiysen oksijen tüpü.. yanından ayırmıyorsan emekli olabilirsin..bence bu hastalıktan vergi ind..faydalanarak emekli olun,,

[FONT=sans-serif]gaziantep27 kardeş bende o adamın reklamını yaptığını ve bu adamlar aynı otları başka isimlerle başka hastalıklara sunduklarını söyledim bak o reklamını yaptığın adamın linkine koah kürü 122 tl diyor samanyulafının ot olduğunu bizde biliyoruz ama bu otçular gibi bi ota 50 tane isim takıp farklı hastalıklara şifa demiyoruz , sonra aktardan niye almasın sorar taze ise aktardan alır reklam kokan hareketler bunlar , fazla gülmede çene kaslarına zarar gelmesin

[/FONT]

BD6Ajp.png

Babam 63 yasinda hem kan kanseri hem koah hastasi hem baska hastaliklarida var 50 yildir sigara iciyordu sigarayi birakti. Neyin pesindesiniz yok sigarayi birakamadim yok cocuguma baktim agladim vs bi şükredin halinize ölmüş gibi konusmayin o can oyle tatli ki mecbur birakcaksiniz sigarayida

Tamam kardes herkesin allah yardimcisi olsun. Ben lafimi geri aldim. Kusura bakmasin kimse acil sifalar herkese. Aktardan alsin.

gaziantep27 kardeşim 5 tly aktardan alacağın samanyulafını adamlar allayarak pullayarak böyle 122 tlye çıkarıyorlar 5 tl nerde 122 tl nerde ,sonra zate hemem hemen her ilacın içinde bitki var bunlar sanki hiç bilinmiyormuş gibi bi otu 50 değişik isimle 50 ayrı hastalığa iyi geliyor diyerek piyasaya sürüyorlar , mesela senin yukarda reklamını yaptığın çok meşhur adamın soğan kürü varya bi gün acile gitmiştim bi hasta geldi mide ağrısıyla drlar ona sordu ne yedin ne içtin diye soğan kürü kullanıyordum diye anlattı hasta, drlar hem kızdılar hem serum bağladılar kimseyle sorunum yok illa şu adamdan al bu illetten kurtul lafı çok ters formdaki arkadaşların başını ağrıttıysak affola

Arkadaslar ben kendi doktorumu size onermek isterim bu konuda bir bulus buldu koah hastalarina bronskopi ile kapali loplara stent takip aciyor buyuk faydasi olanlari gordum hatta su siralar dunyaya bu bulusu tanitiyor arada hastanede muane aciyor istanbul yedikule gogus hastaliklari hast si ismi erdogan cetinkaya kendisi profosor int randevu aliniyor alamazsaniz hast gidin giris katta poliklinik aciyor kapisi hep doludur girip kaseli imzasini alin size kayit actiriyor cok iyi ilgileniyor

Merhaba, bende Yedikule göğüs hastalıkları hastanesine gittim. doktorum gülfidan Aras. teşhisi koyan da kendisi zaten. alabilirsem Erdoğan beyden randevu almaya çalışacağım. teşekkür ederim.

arkadaşım ben bir şeyin peşinde değilim. allah şifa versin babana her şeyden önce geçmiş olsun. şunu unutmayalım ki doktorların hastalıklarla ilgili bilgi vermedikleri sen busun sen şusun deyip eline birkaç rakam ve harften oluşan bir kağıt parçası verdikleri bir ülkede yaşıyoruz. insanların bir çoğu hastalıkları ile ilgili bilgileri internetten bulmaya çalışıyor. doğal olarak öğrendikleri neticesinde araştırma yapıyor tabi ki. ben asla neden ben yada ben çok kötüyüm beden kötüsü yok demedim hayatımda, her zaman benden her konuda daha kötü olabilecek insanları düşünürüm. ayrıca annemde de kalbe giden damarlarda tıkanıklık var, kalbi delik. 30 senedir damar tıkanıklığı tedavisi görüyor sürekli son anda kurtardı kendisini kesilmekten. sigaraya gelince bırakacağım tabi 2 gündür zorlansam da içmiyorum. dünya da o kadar kötü şeyler var ki buda dünyanın sonu değil doğru, ancak insan psikolojisi böyle , bir şeyi daha yeni duyduğunda ağır olur özellikle bayansan daha duygusal olabilirsin. belki yarın trafik kazasında öleceğim oda Allahın bileceği iş. yalnız senin söylemek istediklerini söyleme şeklin ne kadar hoş olmuş onu anlayamadım.

Bir türlü randevu alamadım Erdoğan beyden, sanırım senelik izin alıp direk hastaneye gidip bekleyeceğim kapısında, şans yüzüme gülerse, çok hasta var şehir dışından da kendisine gitmek isteyen, özel muayenehanesi yok. zor olacak.

Ysmslck : erdoğan hocaile ben sık görüşüyorum whatsap face vs tatile çıksa bilgi veriyor çıkmamış henüz o genelde yazın çıkar ama şu sıralar çok yurt dışına çıktığından mhrs açmıcam dedi bana tek şans kapısına git ztn biliyon 50 100 kişi bekler onlar da biliyor işleyişi sen de kaşeli kağıt alıcam muane fişi içn de tmm derler kapı açıldığında gir hocam muane olcam kaşeli kağıt verebilirmisiniz de verir al fişini çıkarttır çık gez akşam 5 6 doğru anca gelir sıra :) merak etme hast kapansa erdoğan hoca hiç bir hastasını muane etmeden üzgün yollamaz

teşekkür ederim. gidip şansımı deneyeceğim. açıkçası 1 doktorun teşhisi bu, ama hiç bir bilgilendirme vs vermedi. sadece Koah başlangıç dedi. bu ilaçları kullan 1 ay sonra kontrole gel bana dedi, elime verdi kağıdı çıktım. bu kadar. birde onun için işinde uzman birisine görünmek istiyorum. ilgin için çok teşekkür ederim..

Babamda denedik hiç bir faydası olmadı para tuzağı bunlar malesef bu koah çok pis bi hastalık Allah kimseye vermesin ben korkudan sigarayı bıraktım babam gözümün önünde oksijen siz kaldı şuuru gitti morardı zor yetiştirdik şu an yoğun bakımda Rabbim herkese sağlık versin

Çok geçmiş olsun, umarım iyidir babanız şuanda. sarmallarımı denediniz faydası olmadı ?

Hayırlı akşamlar. Göğüs hastalıklarına öksürük şikayeti ile gittim, röntgende bronşlarımın dolduğunu, koah olduğumu söyledi doktor. Sigara kullanıyorum şu an bırakma tedavisi görüyorum. Solunum testi sonuçlarımı aşağıya yazdım. Doktorum derece vs söylemedi akciğer filmimi istedim verilmiyor dedi. Başka doktora gideceğim fakat şu an sigorta problemim var ve zamana ihtiyacım var ve bu süre zarfında ne kadar kötü durumdayım merak edip, stres olacağım eminim. Bilginiz var ise yardımcı olursanız çok sevinirim. Hepinize geçmiş olsun arkadaşlar.

ÖNGÖRÜLEN ÖNCE SONUÇ
FEV1 3,,49 2,67 77%
FEV1/FVC 83 77 93%
FEV1/VC 83 77 93%
PEF 7,53 3,24 43%
MEF75 6,41 2,80 44%
MEF50 4,62 2,68 58%
MEF25 2,12 1,78 84%

merhaba tamzamanı82 sft sonuçlarından görüldüğü üzere orta dereceye yakınsınız ancak bu enfeksiyon nedeniyle de çıkmış olabilir. malum kış ayı ve enfeksiyon kapmamak zor İstanbul gibi bir yerde hangi hastaneye gittiniz. bir de röntgende koah belirtisi bulunmuyor zaten. asıl belirleyen hastalığı sft ve doktor muayenesi. bende İstanbul'dayım ve burada temiz hava bulmak imkansız. şartlar elverse de başka yere gidilse keşke. bir de sigara kullanıyor musunuz. kullanıyorsanız kaç senedir kullanıyorsunuz. yaşınız kaç bunlar önemi. çok geçmiş olsun.

Babam 4 yıldır terminal dönem KOAH hastası trakeostomisi var ( 4 yıldır ) ventilatör + oksijen kondansatörü + nebulizatö kullanıyor

KOAH konsunda kendimde sağlık çalışanı olmamdan dolayı baya tecrübelerim var ilerde sizlerle paylaşmayı düşünüyorum ama hastalığından yeni haberdar olan arkadaşlar hemen bir uyarıda bulunayım ilaçlarınızı düzgün kullanın

Son düzenleme:
ysmslck

Öncelikle cevabınız ilginiz için çok teşekkürler. Aslına bakarsanız doktora gittiğimde gribi yeni atlatma evresindeydim, hatta solunum testinde burnumun tıkalı olduğunu söyledim sorun yok dediler. Okmeydanı ssk da muayene oldum. Doktorum koah olduğumu söyledi ama dediğiniz gibi grip olmam aklımı karıştırmadı değil, 34 yaşındayım 18 yaşından beri sigara kullanıyorum maalesef. Şu sıralar şehir değişikliği yaşıyoruz istanbul dan gidiyoruz daha temiz hava, sigarayı da bırakırsam biraz olsun durdurabilirim hastalığı diye düşünüyorum. Yeni bir doktorada muayene olmak istiyorum açıkçası. Tekrar çok sağolun orta dereceli olduğumu bilmiyordum, umarım grip etkeni ile öyledir. Sizlere de çok geçmiş olsun.

Arkadaşlar ben 23 yasında basarılı bir üniversitesi öğrencisiyim. Bana yakın zamanda koah teshisi koydular. Inanın dünyam başıma yıkıldı. Aldığım nefesten yasadigim hayattan zevk alamiyorum. Biliyorum tedavisi yok, muhtemelen cok uzun yillar bulunmayacak da... Bu kdr genc yasta bu hastaligin pencesine dusmek beni bitiriyor psikolojik olarak.. Galiba 5 senedir iliskim olan kızdan da ayrılmam gerekiyor cunku biliyorum ki hastaligim giderek kotulesecek ve ben ona sadece zulmetmis olacagm... Biz koah hastalari icin inanın sürünmeden erkenden ölüm kadar iyi bir secenek yok... Ötenazi günah olmasaydı, bu psikolojiyle yasamaktansa bin kere ölmeyi tercih ederim. Acaba ne zaman yataga bagımlı kalacagm dusuncesi henuz hayatinin baharinda olan bana cok agir geliyor... Allah hepimize hayırlı ölüm nasip etsin

Kardeşim benim babamda koah hastası bende dün astım oldugumu ögrendim insan hakikaten duyunca kendine konduramıyor deni çok iyi anlıyorum

koah berbat rezalet bir hastalık.kesinlikle iyileşme olmaz,ancak ilelememek için tedavi oluyorum.daha ramazan ayında ve 10 gün önce iki defa alevlenme geçirdim.hastanede yattım.berbat bir hastalık

Üst Alt