Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KOAH (Akciğer Hastalığı) hastası olan kim var?

Düzgün moral, başarıyı artırıyor

Her hastalıkta olduğu gibi KOAH’ta da morali yüksek tutmak, hayata küsmemek, yaşamdan kopmamak hastalıkla mücadelede önemli yer tutuyor. Hastanın morali ne kadar yüksek olursa bağışıklık sistemi de o kadar iyi çalışıyor. Bağışıklık sisteminin iyi çalışması da hastalıkla mücadeleyi daha verimli kılıyor ve yüz güldürücü sonuçlara daha çabuk ulaşılıyor.KOAH’lı kişi, “Daha da kötü olacağım” kaygısıyla depresyona girebiliyor.

Depresyon ve kaygı bozukluğu gelişebiliyor
KOAH’lılar durumlarının daha da kötü olacağı düşüncesiyle sürekli bir endişe hali içinde oluyor.
Bunun sonucunda da kaygı bozukluğu ya da depresyon gelişebiliyor.
Depresyon geliştiğinde kişinin mücadele gücü azalıyor.

Bu nedenle hasta mutsuzluk, karamsarlık gibi belirtileri fark ettikleri durumlarda umutsuzluğa kapılmadan, gurur ve kibir yapmadan psikiyatrik destek de alınabilir.
KOAH hastalığı yok edilemez hastalığın ilerlemesi engellenebilir bunu kabul ederek yaşamımızı elverdiğince sürdürebiliriz ve hayatla daha barışık olabiliriz.

Arkadaşlar öncelikle herkeze ALLAH(cc) şifalar versin.
Benim merak ettiğim 1973 doğumluyum bende kendimi bildim bileli bronşit vardı.
1988 yılında astım teşhisi konuldu. O yıldan beri ilaç kullanıyorum. 2004 yılından beride sybicort kullanıyorum sürekli
sağlık raporu için hastaneye başvurmuştum. SFT sonucumda Orta Seviyeli Obstrüksiyon yazıyor Muayenede doktor orta seviyede etkilenme var dedi Oranı söylemedi. haftaya heyete giricem . Merak ettiğim bu Orta Seviyeli Obstrüksiyon KOAH mı doktora sormakta aklıma gelmedi.
Bilgisi olanlar yorum yapabilir mi.

Bir yerde koah hastalarının %95 i sigaradan diye okudum ama yorumlardan anladığım kadarıyla öyle değil gibi..Çocukluktan olanlar var. Bende 2 aydır öksürüyorum acaba ondan mı diye şüphelendim. sft testi %129 çıktı. Doktor henüz ne olduğunu bilmiyor ama sanırım değil...

benimde kardeşime 1 hafta önce koah teşhisi konuldu.kesin tedavisi yok ama neler yapmak lazım kifoskolyozdan dolayı olmuş yani fiziksel engelinden dolayı akciğer kafesi sıkışıyor dediler acaba kurtulma şansı var mı üç kez yoğun bakımında yattı zattüre dolayısyla çok şaşırdık koah nasıl olur diye :(

Üst Alt