Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Koklear implant ameliyatı hakkında bilgisi olan var mı?
ben sitedeki arkadaşlardan bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. benim yeğenimin kulakları duymuyor ve henüz 7 aylık. koklear implant ameliyatı yapacaklar. bu ameliyat hakkında bilgisi olan var mı? riskleri nelerdir?
şu an heyete girdi karar bir ay içerisinde ameliyat olacak
Merhabalar bir cochlear implant kullanıcısı olarak aslında pek fazla riski yok ameliayatın. sadece gündelik yaşamda biraz dikkat etmek gerkiyor, darbelerden felan.
duydugum sesler doğala çok yakın. acıkcası cok rahatım. olacak olan bebekte zaman ilerledikce alışacak. erken olması da cabas.ı ne kadar erken ameliyat olursa o kadar iyi çünkü
koklear ımplant amelıyatı bende oldum hep ıltıhap yaptı amelıyat yerı senede 2 amelıyat oldum 7 yılda
en sonunda muthıs agrılarla ımlantın seramık ıc parcası kendı kendıne cıktı muthıs acılar cektım
her amelıyattan sonra bır ay kadar kullanamadım ımplantı durduk yerde sessız gunlerle asab sınır kaygı ne ıstersenız
ınsan konusmalarını dudak yuz gormeden anlamak. telefonla konusmayı anlamak. televızyonu bende herkes gıbı duyarak ızlemek. kapı zılını bende herkes gıbı obur odadan duymak ıcın olmustum ımplan amelıyatını asla bunlar olmadı
ıste bıraz daha ıyı anladım ımplantı kullandıgım surelerde dudak okudum genede
ımplat alınınca muthıs bır moral bozukluguyla gunlerce agladım azda olsa duyan kulagıma ısıtme cıhazı bıle takamadım artık tıkalı ımplant olan kulagım
cok cınlıyor bazen canıma tak edıyor
ayrıca 6 ayda bır emar cektır gel bı bakalım kolestotam olucak amelıyat olacaksın dedı doktor obur kulagınada ımplant takayım sen ısıtme cıhazından faydalanazsın demezmı butun cınlerım basımda
koklear ımplanttan nefret edıyorum
Bu saydıkların cok nadir oluyor korkutmayalim kimseyi Bende hiçbir kötü şey olmadı cihazı taktıgım gün duydum dudak okumaksızın anladım konuşulanları telefonda konuşabilmekten tut aklına ne gelirse yapabilyorum. duyuyorum anlıyorum çünkü
sevgili sametmenc05
sizin implant ameliyatiniz zannedersem yeni. yeni ameliyat oldugumda dunya banada pespembeydi ohhhh sesleri duyuyorum sirildayan fiskiye nasil ses veriyor amma guzelmis demistim kuslar serceler civil civil ottugunu okumayi ogrendikten sonra ogrenmis hicte duymamistim implanttan once onlarida implantla duymustum
bardagima cay doldururken inan ilk sirrrrr diye ses cikardigini o zaman duymustum
aprtmanin ikinci katindan sokaktan gecenlerin birbiriyle konustugunu anlamadanda olsa imlanti taktirdiktan sonra duymustum
yeni ameliyatla sorunsuzca kullanip pekte guveniyorsun umarim guvenin hic bozulmaz implanta
ben cok arastirdim cok okuudum
okudugum makalelerde 5 10 15 sene sonra bile komplikasyonlar oldugu karsima cikti
ayrica implanti kullandigim surelerde pekcok hastanelerde yattim pekcok kucuk cocularin imlantini aldirdigini
bazilarinin ameliyat yerlerinden iltihap yuzunden hastanede olup tedavi gorduklerine sahit oldum
implant ureticilerinin saticilarinin cafcafli methiyeleri kocamaaaan bi yalan bence
merhaba,çok yersiz düşünüyorsunuz.sizin kulak yapınızla ilgili bir sorun olabilir.doktorlar buna dikkat etmeden ameliyat etmiş olabilirler.
şimdiki implant teknolojisi bile 5 sene öncesinden bile çok farklı boyutta.
özellikle total yada çok ileri derecedeki işitme kayıplarında tek seçenek koklear implant'tır.
herkesin kulak yapısına farklı implante edilmektediler.herkesin de alacağı fayda farklı farklı oluyor.
kimisi cihazın takıldığı gün duyar,kimisi uzun zaman konuşma terapisi görmektedirler.
Herkrsin kulak yapısı farklı arkadaşım senin dikiş yerlerin iltihap kapmış olabilir ama bu başkasının da kapacak diye birsey yok implant 15 sene diyelim idare edecek 15sene bana sesleri duyuracak bu bana bir ömür gibi gelir işte. Ayrıca 15seneye sağırlık diye birşey kalmayacak kök hücre ile ben mart ayında oldum ameliyatı nisanda takıldı konuşma işlemcisi 6ay lık kullanıcıyım ama dediğim gibi yaşadığın olumsuzlukların hiç biri olmadı bende dikiş yerlerim tam kulagın dibinden estetik dikiş diye geciyyor ufacık bir kesik var dikiş aldırmadım bile kendi döküldü
Siz hangi hastanede oldunuz ameliyatınızı?
can senin sametcigim insallah hep memnun olur duyar benim cektigim cileleri cekmezsin
kok hucre diyosunda
onun icin kulak mahvolmus;isitme sinirleri isitme yollari bozulmus tikali implant ameliyati ile sokulan elektrodlar icerde kalmis doktor beylerimizin usenipte cop kutusu gibi biraktiklari kulakla olucagi bisi degil
kok hucre ki belirsizlik daha ise yariycagi ama hangi kulak kulagim tamamen tikali
kucuk bi not eklemeden gecemiyim;romulus biraz nazik olamiyorsun insanlarin dusuncelerine sen karisamazsin benim cektigim cileleri sen cekmedin varsa bi bilimsel bilgin adam gibi yazarsin yoksa hop diye atlama
Anlıyorum seni diyorum ya herkes farklı diye bi rkulagım implant yaptırdım Diger kulagımıda kök hücre için saklıyorum allah yardımcın olsun seninde zor çünkü sessizlik biliyorum
beni ameliyat eden doktor kucuk cocuklar icin riskli buyukler icin risk yok demisti
kucukler kemik gelisimi tam olmadigi icin buyudukce kemik yapisina uyum saglamaz riskli ama buyukler kemik yapilarini tamamladigindan hicbir risk yok demisti sabik doktorum
ne kadar acabalar korkularlada olsa icim rahat omur boyu guzel isitecegimi sanarak ameliyat oldum
yani dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan oldum isitme cihaci bile takamiyorum o kulagima ameliyattan once cok azda olsa duyan kulagim gitti
birde doktorlarin obur kulagina koklear implant takayim dedigi iyimi ikinci kulagimida implanta feda edecek akilsizligi yapmadim cok sukur
sagir olmak o kadarda korkulacak bisi diil
az bir sesle bile dudak okuruz
olmadi isaret dili
koklear implant diye dengemizi altust ederek implant saticilarina bi suru para dokerek sagligimizi riske atarak akilsizlikmi yapalim sizlerce soruyorum
öncelikle herkese selam
MED-EL koklear implant 2000 yılı cihazı olan TEMPO+ kullanıcısıyım. yaklaşık 10 yıldır kullanıyorum.
shukufe arkadaşımızın anlattıklarını YAŞAMADIK dersem yalan olur. şimdi beni tanıyan çoğu arkadaşım buna şaşıracak ama ben 3 kez amelıyat oldum 1.de sorun yoktu. şapkamı çok sıktığım için 2. amelıyatı olmak zorunda kaldım. 2. amelıyatı olurken başka bir doktor girdi ve yaptığı bir hata sonucu dış alıcımın kafama yapışmaması sorunu doğdu. yaklaşık 6 ay bu şekilde idare ettim. dile kolay ama yapışması için bant kullanıyordum. çünkü mıknatıs yapışmıyordu. sonra ilk ameliyat eden doktorum tekrar amelıyat etmek isteyince hemen kabul ettim ve 3. ameliyatı oldum(2004). o gun bu gundur rahat, saglıklı ve en verimli şekilde faydalanıyorum.
burada sizin hatanız shukufe.nin suçu cihaza atması ya da samet kardesimin cihazı savunması. aslında bu tur cıhazlarda en önemli etken amelıyatın en az başarısızlıkla bıtmesi. başarı oranı ne kadar yuksek olursa ve program esnasında nasıl kı en ıyı skeılde ayarlatabılırsenız. verim almanız o kadar yuksek olur.
sormak istedikleriniz için bu sayfayı kullanabilirsiniz.
uzun ve yorucu bır yazının ardından son cumleye kadar okuyan arkadaslarıma tesekkur ederım.
belki de kabahat doktorunuzdadır. siz bana o doktoru hala savunursanız eger o zaman gercekten bır ıs var ısın ıcınde. sızın sorununuz tamamen doktorunuzla. doktorunuz sızı yanlıs teşhıs ve yanlıs amelıyat ıle zaten bu cıhazdan verım almanıza mani olmuş..
o zaman sizi işitme engelliler yaz kampına davet ediyorum. hem tatil yaparsınız hem tanışmış oluruz. hem de işitme engellilere koklear ın zararlarını anlatarak sadece olumlu yanlarını degıl olumsuz yanlarını da gorme sansı vermıs olursunuz. tabıı karar sızın. yok olmaz gelemem dersenız sızın bulundugunuz sehır de bana cok uzak degılse ben sahsen gelmeye hazırım..
hic oyle bir dusuncem yok sethen
haklilik haksizlikla alakali diye yorumlamiyorum bu saglikmeselesi ben sagligimi kaybettim ki sagir olarakta cok mutsuz degildim simdi basdonmeleri durmadan ameliyatlar doktorlara artik ne dersiniz cok kotu bir izlenim modundayim
senin dedigin gibi isteyen olur isteyen olmaz kokleariama ben gorduklerimi yasadiklarimi yazarak isitmeyen kardeslerime uyarimdir
sizin tel nonuz varya eger iyi olurda sag kalirsam o gunlere kusadasina giderim uyarilarimida yaparim sagirlara
yalniz ben bu siteyi cok sevmistim iki bir sagir duymaz uydurur oynuyorlar on yargililar yani modetor
ayrica site sahibini cok sevsemde takdir etsemde son cikisi ama bana degil
ideoloji ataturk din yani degerlere tukurmesi beni rahatsiz etti artik sadece okuyucu olmayi istiyorum
su ameliyat meselelerini halledeyim sizinle gorusmeyi umuyorum
ayrica o sizi ameliyat eden doktorunuzu yazar hastanenizide eklerseniz bulunmaz dertlerime belki ordanda care arayabilirimbasim cok donuyor berbat haldeyim
bay ya da bayan oldugunuzu bılmedıgım ıcın o şekilde hitap edemiyorum kusura bakmazsanız.
benım cebım yukarıda yazıyor istersenız bu tur meselelerı sms ıle konusabılırız.
size tedavınız konusunda yardımcı olmakısterım.
görüşmek üzere
bende yeni kullanmaya başladım shukufe 2 ay önce ameliyat oldum moralimi çok bozdun bilmiş olasın yazından anladığım kadarıyla işitme kaybın çok eski bu cihazda eğitim ve aile desteği çok önemli benim kaybım 7 senelik ve şimdiden bayağı ilerledim
Bu ameliyatı isteyen kişinin ailesi çok önemli ve eğitimlere onlarda katılmalı ve bebekken olması daha iyi
yani shukufe ben senin durumunu anlamadım hala
nasıl bu kadar zorlandığın halde sana 3 kez implant taktı bu doktor
ve ailen bu konuda hiç mi araştırma yapmadı seni istedikleri gibi kesmelerine nasıl izin verdiler
eeeeh pinarcik iii donatmissin hangine yaziim nesee sen iii ol koklearinla mutlu ol benim basimdan gecenler senin basina gelmesin
hic denecek kadar duymuyorum kokleari aldirdiktan beridir
doktor her kokeastotam ameliyatimda sagirligimi gorup obur kulagina koklear takalim hayat boyle yasanmaz diyor
bu doktorum levent sennaroglu koklearda bir numara
o halde gene taktirmiyorm kokleari
kokleardan nefret ediyorum
artik sagirligin ne oldugunu biliyor zorlugunu tahmin ediyorsan sen dusun benim cektiklerimi
hani deyim vardirya;ari baldan kacarmi
senin doktorda ameliyatına onay veren heyette bi problem var hadi birde 2 de sorun 3 tede sorun hala takalım diyorlarsa yuh artık
ama ben 20 yaşından sonra kaybettim bu küçükken kaybetmekten daha zor inan bana benim 112 db ye dayanmıştı şimdi 65dboldu ben yarı implant istedim ama doktor olmaz çok ileri dedi CI olabilir istiyorsan tabi dedi zorlukları anlattılar testler yapıldı heyette çok konuşma yapıldı ben memnunum simdiye kadar bi soun çıkmadı doktoru çok araştırdım kendisiylede konuştum yani ikna olmam yine zor oldu ama türkiyede en iyisi o adını veremem ama marmara da yapıldı ameliyatım
şimdi en azından kimse bana dokunmuyor çağırmak için arkamdan ses gelince duyuyorum henüz yeni olduğu için anlayamıyorum ama bütün ailem arkadaşlarım dostlarım hepsi bana çok yardımcı oluyorlar bu cihazın sana hiç bi fayda getirmemiş olmasınada gerçekten çok üzüldüm
yani duymak ibisi var mı? bi yeri aramak için kimseye ihtiyacın olmaması muhteşem bişey insallah yakında benimde olmayacak darısı duyamayan herkesin başına implantla yada başka bi yöntemle
lnur imkaniniz vars madem koklear gibi riskli bi yontemi sectiniz hacettepede levent bey gibi konunun uzmani olan doktorlara yaptirin ameliyatinizi
arasrirmalari bilgisi bu konuda makaleleri cok
unutmayiniz bu koklear ameliyati daha her seyi iyi giden bisio diil arqastirdikca benimgibi koklear gazileri ciktikca neyin ne oldugunu ameliyati yapan dojktorlar daha iyisini yapicaklar kanaatindeyim
bu arada gokce hazir sethenin nickiyle yaziverseydinya
kısmet artık bugün dr a gittim sgk de sorun çıkıyor dedi dr halletmeye çalışıyorum dedi dr um çok iyi amerikada bionik kulak üzerine staj yapmış bakalım hayırlısı benim evde net yok anneme gelince yazabiliyorum ancak
allah yardimcin olsun hakkinda hayirlisini gostersin elnur
sorun sgk degil
bu kokleari daha cok ogretim uyeleri yapiyorya sanirsam sizinde oyledir
1 subattan sonra hukumetin yeni uygulamasi sonucu ogretim uyeleri ucret almiyacakmis ameliyatlardan tedavilerden sorun bu
ee boyle olunca herkes ucret odemeden ogretim uyelerine tedavi olmak isteyince ogretim uyeleride odalarina kendilerini kilitlemisler hic tedaviye hasta muayenesine cikmamislar
onlarda hakli her gelen hastayi onlar tedavi ameliyat ederlerse ogretim uyeligine bilimsel arastirmalara vakitlerimi kalir
yani iktidardaki hukumetin yanlis uygulamalari sonucu insanlarimizda doktorlarimizda arapsaci
merhaba geç olsada geri geldim gerçekten dr beni oyalamış hiç sorun yokmuş ameliyatı yapacak dr yok demiş eşime beni kaç aydır oyalamış hain kadın hacettepeye gidecegiz birde şansımı orada deneyim kısmet hayırlısı olsun herkeze slm larr...
elnur her seyde bi hayir vardir
su yeni cikan cihazlarida den dene ki icinde kalmasi yarin ne yaptimda koklear olup isitme yollarini bozdurdum deme ben gibi
bide hacettepeye gelip ha diye doktor bakicak zannetmeyin helede simdi
cebiniz doluys harcamaniz yerideyse bisi demem cunku ankara pek ucuz bi yer degil gunlerce surunebiliyoprsunuz bi randevu icin randevuyu aldin bi suru tetkik talim vallah ankarada oldugum halde gitgel bezerim her 6 ayda su hacettepenin yollarina kuysasim gelir
yani bunlari goze alin hacettepede ogretim uyelerinin manevrasi ne bu yeni uygulamada bunuda bilmiyorum allah kolaylik versin