Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koklear implant ameliyatı hakkında bilgisi olan var mı?

• Konbuyu başlatan perilice
  • Başlangıç tarihi
Sevgili shukufe,

Koklear ameliyat hakkında yazdıklarını ilgiyle takip ediyorum.Talihsizlikler yaşamışsın ve tecrübelerin var.Müsadenle sana sorularım olacak.
Bende ileri derece işitme engelliyim.
Koklear ameliyat olursam senin yaşadığın talihsizlikleri yaşamazsam tek ameliyat yeterlimi?
Bu ameliyat başarılı olursa ömür boyu geçerlimi yoksa beş yılda bir cihaz değişiyormu?
Bu ameliyatı olmak için ilk adım nedir? Tabiki sgk kapsamında olmayı düşünüyorum olursam sgk ne kadarını öder bana maliyatı ne olur.
+ ve - leri nelerdir yardımcı olursan sevinirim.
Yazında bi kulağımı kök hücre için saklıyorum yazmışsın kök hücre de ameliyatlamı ?
koklear ameiyatı olan memnun kalmayıp aldırırsa o kulağa başka herhangi bir alternetif çözüm olamazmı?

Sevgili gokçe,

Sorularıma cevap verdiğin için teşekkür ederim.Peki ilk adım nedir bunun için ?
Ben bu ameliyat için doktora devlet hastanesindeki herhangi bir kbb doktora mı gidecem? Rapor gereklimi ?

Merhaba nasılsınız gürültülü dünyanın sesiz insanları

mrb
benim kızımda bileteral çok ileri derecede işitme kaybı var.iki yaşına girmesine 20 gün var.
özel eğitime gidiyor ileri derece duymayanların hepsinde var bu koklear implattan ve hepside her soruya cevap veriyor.son derece süper gibi görünüyor.
hacattepeyi düşünüyorum.fakat ilk günden beri ibn-i sinada tedavi ve kontrol altındayız.
bizde tedirginiz.büyük ihtimalle gazi,hacettepe ve ibni sina bu üçünden birinde olacak.bana öneriniz var m?

ben şöyle anladım yanlışım varsa düzeltin.bu operasyon asistanlar düzeyinde yapılıyor doç.ya da prof lar dışardan katılımcı oluyorlar.biraz para verilirse içirden gözlemci oluyorlar.para limiti artırılırsa üst düzey bir ameliyat oluyor.:)

herşey parada bitiyo degilmi ben tam olarak bilmiyorum ayrıntılarını ameliyatla ilgili ne olur ne olabilir ben hiç duymuyorum benimki ileri derecede degil ses 0 ben 11 aydır böyleyim aslında çok mutluyum allah başka dert vermesin beterin beteri var degilmi gördügüme yürüdügüme bebegimi kucagıma aldıgıma binlerce kez şükürler olsun

sn.elnur kardeşim düşüncelerin pozitif.önemli olan bu bana belki söylemesi kolay geliyordur ama içerisinde bulunduğun durumla barışık yaşamak en iyisi.
paranın açamadığı kapı yok var ya böyle bir cümle son günlerde bunu baya bi okeylemeye başladım:rolleyes:
implant kullanan ve ankara da ikamet edenlere sorum hacettepe de 2 adet implant ameliyatı yapan doktor var diye biliyorum biri sarp diğeri levent bey.biri paralı diğeri parasız yapıyor lakin hangisi başarılı bu konuda anlamış değilim.ibni sina da cem bey gazi tıp da bu işi yapan beyazıt bey. isim yazmak gerektiğini düşündüm zira bu bıçak işi sonuçta oradan geçen bi sürü sinir var.
arkadaşın biri yazısını sonuna kadar okuyanlara teşekkür etmiş:)kardeşim yolu buraya düşenler tesadüf değildir o yüzden sahsen ben noktasına virgülüne bile dikkat ederek yazılanları okudum.şukufenin yazıları kelimesi kelimesine aklımda mesala.
çok şiddetli ve ciddi bir şekilde kızım için çabalıyorum başımdan geçenleri de buraya yazacam ki belki bir kişi faydalanır diye.

tşk ler bana yazı yazdıgınız için bazen düşünüyorum ben duymuyorum artık bende bir engelliyim asla benim başıma gelmez dememeli geliyor tabii ki beterin beteri var çok şükürki sonradan oldum ya doguştan olsa idim degilmi çok daha kötü olurdu sanırım en azından yazıyorlar bende rahatlıkla iletişim kurabiliyorum ben en iyi dr tarafından dogum yaptım ve sonucu sagır oldum ne kadar iii dersek diyelim kader kısmet yazılanı yaşayacagız KAÇIŞ YOKKKK!!!

elnur dogumdan nasıl ısıtme kayıplı oldunuz yazarmısın hıc duymadım sımdıye kadar dogumdan sagır olanları

levent sennaroglu da sarp saracta ogretım uyesı
ı subattan sonra ogretım uyelerı unıversıte hastanelerınde muayene amelıyat yapmıyorlar bu koklear ımplantta ozel hastanelerde nasıl olacak hıc bılmıyorum sgk karsılarmı ozelden allah hepınıze yardım etsın
koklear ımplant amelıyatlarınızı ne olur asıstan duzeyınde dıye yaptırmayınız acemıler nede olsa ufak bır yanlıslık nelere malolur

slm bende anlamadım nasıl oldu hastanede yatıyordum birden bire sesler kesildi sanki elektrik şarteli nasıl iner aynen öyle birden sesler kesildi ve böyle kalakaldım:(

elnur Allah şifanı versin.Az da olsa cihazlarla duyamıyor musun?

Shukufe heralde özel muayenehanede parayı alıyolar son muayeneyi yapıyolar ameliyat işini yine çalışmış oldukları hastanelerinde yapıyolar.Öyle diye söylüyolar.

sanırım sarp bey para almıyormuş ama son durum nedir onuda öğreneceğiz.
yarın sabah hacettepedeyiz gelişmeleri ilgilenenler için yazarım.

cihaz takıyorum ama ses duymuyorum cihaz beyin sesleri unutmaması için gerekiyormuş o yüzden takıyorum kulaklarım aynen duvar gibi hiç ses yok geldiginde gelişmeleri yazarsan sevinirim:)ecarus

inşaallah bir gün duyarsın.sanırım hasarlı olmayan sinirlerin varsa implantla duyarsın:)

sabah 06:00 sularında hacettepe büyük acilden sıra aldım.

p.tesi gününe randevu verdiler.süreç yavaş ilerleyecek gibi.

doktorun ozelıne gıt acele edersen
daha ısın bası randevudan muayeneden sonra onlar gun verdıkce gıdecek tahlıllerı yaptıracaksın baya bır zaman olsada sonu hayır olur ınsallah

slm kısmette varsa nerede olursak olalım duyarız ama kısmette yoksa ne kadar çaba sarf edersek edelim boşa çıkar allah elimizi boş göndermesin işte ben bu git gel yüzünden ankaraya tekrar gitmek istemiyorum uzak yakın bir yer degil eşimin işi var çocukların okulu birde küçük yaramaz olunca herkezin benim yüzümden zor duruma düşmesini istemiyorum:(

ecarus slm kızınız kaç yaşında doguştanmı rahatsız yoksa sonradanmı oldu merak ettim kusura bakmayın rahatsız ettiysem

slm.
kızım 12 mayısta 2 yaşına girecek.doğuştan iki kulağında da çok ileri derecede.
rahatsız olmadım:)

bugün 09.45 te hacettepedeki randevumuza gittik.Allahtan 9.45 ti nerdeyse yemek saatinden sonraya kalacaktık.
bera testi yaptırmamıza rağmen tekrar istediler.test ünitesine gittik randevuluymuş ama enteresan olan çocuklara randevuyu veremiceklerini söylediler.ne zaman randevu vereceksiniz?diye sorduğumda bilmiyoruz dediler;) özele yaptırın diye elime bir telefon ve adres bildiren kart verdiler. hemen aradım kartvizitin üzerindeki isim yabacı idi ama soyadı tanıdık gelmişti(sanneroğlu):rolleyes:
beranız varsa gerek yok dediler.cihazlı işitme testi yaparlarsa yeterli olurmuş.ücret?180 TL. +kredi kartına taksit yapıyorlarmış . eve gelirken ibni sina hastanesi aradı oranın ünlü koklearcısı cem meço bize yarın için randevu verdi. yarın olan biteni anlatacağım.
bilgi amaçlıdır.

allah işinizi rast getirir inşallah oradan oraya göndermelerine sinir oluyorum her şeyi özele atıyorlar madem bu sgk ne işe yarıyor yaptıran var yaptıramayan neyse hayırlısı olsun....:confused:

Tşk.elnur..
sgk yıda geçelim.koskocaman hacettepe hastanesinde küçük çocuklarda belirsizlik var.
oysa en çok verim zaten küçük çocuklardan alınmaktadır.enterasan ...!! ??hacettepeyi askıya aldım.
cem beyle konuştuk implant takılabilmesi için 3 olumlu sonuç lazım.
1.Tomografi 2. M.R 3.ody. uzmanı onayı.bu üçü olumlu olursa cem beyle tekrar ayrıntıları görüşeceğiz.

Merhaba ecarus ve elnur,
koklear implantlar ileri kayıplılar için sevindirici bir gelişme.ameliyat olabilmesi için doktor ve hastane seçimi kadar cihaz seçimleride önemli olabiliyor.
3 firma var implant cihazları için.hastane ya ihale açar.kazanan firma cihaz verir yada bir hastane vardır ihale yapmaz siz cihaz seçersiniz.söylediğiniz 3 önemli şey içerisine bunlarıda koymanız gerekiyor.gerekirse firmaları ziyaret edin cihazları da görün.sonra siz kendiniz tercih yapın.implant alıcıları 3 günde 3 pil tüketir.ameliyattan sonra sigorta senelik pi ihtiyacınızda sadece %20 si kadar ödeme yapıyor.600 tl ise 180 civarı gibi.
tomografiler kulak iç yapısında bir sorun olup olmadığı,ameliyatın olabilirliliğini etkileyen bir olgudur.işitme testinde ise konuşmayı ayırt etme skorunun düşük olup olmadığı içindir.
bazı hastanelerde prof unvanlı doktor olursa hoca farkı gibi bir ücret istenebilmekte.
ameliyat olduktan sonra 7 yıl içinde cihaz değiştiremiyorsunuz.yeni teknoloji çıktığında 7 yıl süre geçmiş olması gerekiyor ameliyattan sonra.
ameliyatlarda şöyle bir durum olabilir.sigorta implant ödemesini geç çıkarabilir.bu yüzden ameliyat tarihiniz değişebilir yada ertelenebilir.

Merhaba romulus.katılımın için teşekkürler.en doğru bilgiyi verebilmek için sizin gibi katılımcılara ihtiyaç var.hem yeni yasalar olursa yasalara göre hemde yenilikler olursa yeniliklere göre konu güncellenmiş olur.bizden sonraki bu konuya ihtiyacı olanlara daha çok faydalı olabiliriz.
bu doktor prof.luğa geçmek üzere durumun farkındayım.zaten bizimle bizzat konuşuyor.
önümde duran tomoğ.mr.ve ody. bu 3 etken olumlu olursa bundan sonraki etapta cihazlar çeşitleri markaları gibi,ücret gibi başarı oranları kendisinin başarı oranı tartışılacak.bundan kuşkunuz olmasın.zaten çocuk özel eğitime gidiyor.orada onlarca koklear implatlı çocuklar var onların aileleride bize küçük tiyolar vermekteler.
sgk yı zaten yargıya taşıyorum.pil ücretlerinide talep edeceğim.hatırlattığınız için ve katılımınız için tekrar teşekkürler.

sgk nu yargiya tasidim derken:) burokratlarin kulagi isitme sorunlulari duyarda :mad:
artik sgk da malum malum eski maliye bakanlarindan UNAKITAN metodlari uyguluyor hastalarin sakatlarin helede isitme kayiplilarin kullandigi cihazlardan ne kisabilirim
saglik harcamalari doktor ilac icin ne kadar yan cizebilirm anlayisinda ve o sekilde calisiyor sgk
burda ecarus hacettepeyi suclamaniz biraz ne desem siz okumus yazmis birisisiniz hukumetimizin 1 SUBATTAN SONRA performans sistemi diye uygulamanin sonuclari ogretim uyeleri artik ucret odenmeyecegi icin onlarin ozelini size adres diye veriyorlar sizin yazdiginiz =sennaroglu= ile alakalandirmayiniz
devlet artik hastanelerde calisan doktorlarin ozel muayenehane acabilecekleri icin olur verdi :)
artik koklear yaptiracaklar daha cok dusunmeli cunku sgk gun gunden odemeleri kirpiyor
isitme cihazi ile koklear kadar duymuyoruz belki ama isitme cihazimiz bozuldugunda paramis olana kadar bekler herhangi bir cihazi soyle boyle 1000 3000 lira gibisine tekrar alir kullaniriz
koklear implant bozuldugunda parca gerektiginde pahali ayrica pil sarfiyatida cok
benim uzuldugum nokta hadi koklear yapildi devlet verdi bundan sonra ailenin bunu karsilama gibi durumu
dahada sonrasi bu kucuk omur boyu bu harcamalari nasil karsilar
cok cok gerekmedikce cocuklarin geleceklerini karartmayiniz insan duymadan yasamayi bi sekilde ogreniyoda isitip isitip isitmeyio kaybedince nerdeyse kendini kaybedecek duruma geliyor

slm offf sizlerin yazısını okudukca dahada çok kafam karışıyooo...piller o kadar pahalımı ben cihazı alırken yanında vermişti 2 paket çok da cihazı kullandıgım söylenemez zaten duymadıgım için cihazla takmak istemiyorum canım sıkılıyo takınca

koklear implanta hergun icin en az bir pil harciyorsunuz isitme cihazi icin 15 20 gun gidiyor pil
sen hangi marka model cihaz kullaniyorsun elnur iki bi kablo kopuyor oda pahali

SLM shukufe gerçekten sana katılıyorum duymadan yaşamaya alıştım dudak okumayıda ögrendim az biraz ilk günler çok ama çok zordu şimdi pek okadar zoruma gtmyor insan oglu herşeye alışıyo

earnet benimkisi iyimi kötümü bilmiyorum çünkü dedigim gibi onunla duymadıgım için sadece takıyrum hatta ilk pili bittiginde ody. cu arkadaş güldü teste girdim cihazı kontrol etti bu çalışmıyo dedi bende bozuldu zannettim:)oda hayır pili bitmiş dedi

earnet begenilen kullanilan aranan bi marka degil
sana cihazi veren odyocu olcumune gore vermemis sana gore ayarini yapmamis elnur baksana pil bittigini bile fqarketmiyorsun
sen iyi markaladan iyi cihazlar dene bence
bak kac cocugun ol;dugu gibi seyler yaziyorsun sen hastane sureciyle ugrasirken o bebecikler kim bakacak kolay degildir ameliyattan kalkip

Merhaba tekrar.ameliyat olmak kolay değil ve olduktan sonra hemen duyacağım diye garantiside yok.hiç bir doktor garantisini veremez.uzun yıllar bireysel eğitim almak gerekebilir.doğuştan duyamayanlar daha çok zorlu çeker.sonradan olanlar ilk gün alışabilir de.kendi sosyal hayatı,azmi ve bilgi birikimiyle atlatılır.
facebook'da sessizsiniz adında bi hareket başlattık.bu gruba üye olabilirsiniz.
pillerden kablolara kadar herşey konuşuluyor.sizler gibi adaylarda grupta mevcut.
piller ve yedek parçalar cihaz gibi pahalı.sigorta ise ödememekte ısrar ediyor tamamını.
bunun gibi şeyler içinde girişimlerimize yapıyoruz.

mrb dedigim gibi çok uzak oldugum bir konuydu hiç işitme cihazı görmedim bile başıma gelene kadar ii kötü bilmiyorum cihaz cihazdır diye düşündüm zaten ben çok konuşmuyorum dr olsun ody. olsun cihazcıylada hiç konuşmadım ii ödül felan gösterdi koklear dan sonrada rahatca kullanılır dedi aldık işte başka cihaz da alamam daha bunların taksitini ödüyoruz 2 tane aldık her iki kulak için çocuklara annem bakıyo yaklaşık 2 ay kadar hastanede yattım annem baktı ii ki o var ya olmasaydı allah korusun kim bakacaktı

shukufe
benim hiç bir tıp insanıyla sorunum olmaz.olamazda lakin
hacettepenin yönetim kısımında sorunlar oluşmuş bununla uğraşırım.kimse karşıma geçmesin:pmahkeme konusu bu iş inada bindi.;)bir de sık sık yargı yoluna gidilirse belki bazı şeyler zorunlu olarak değişebilir.implant konusuna gelince özel eğitimciler ve odyometrisler küçüğe öncelikli implantla duyar listesinin birinci sırasına yazıldılar.ya hani ilerde baba keşke implant takılsaydı derse mahvolurum.bu durumda Allah korusun işler ters giderse bu seferde keşke taktırmasaydın da diyebilir.''Bir Meçhule Yolculuk''pil parasınaa gelince arıza yaparsa koklear bilemiyorum.ben elimden geleni yapacağım öyle sanıyorum ki yıllar geçtikce bazı taşlar yerine oturacak:confused:

s.oğlu ile ile neden ilişkili?hastanede bir boşluk oluşmuş nedense küçük çocuklar işitme testi önceleri yapılıyormuş şimdide yapılıyormuş ama randevu neden yok?ne zaman verilecek?kaç ay sonraya verilecek?bilen yok.arkadaşım bundan sebeplenmesinler zaten muayene ve operasyon ücretini alacaklar ya birde şu işitme testinden ücret alırlarsa valla ayıp ederler.yani boşluk oluşmuşken faydalanalım bari gibi olmuş.
zaten bilgi amaçlıydı.yanlış bir bilgi değil tecrübe edilmiş bir bilgidir.

Üst Alt