Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koklear implant ameliyatı hakkında bilgisi olan var mı?

• Konbuyu başlatan perilice
  • Başlangıç tarihi
ecarus senin kaygilarini cocugun icin devinmelerini icim aciyarak cok iyi anliyorum
dilerim hersey gonlunce olur kucugun iyi bir sekilde duyar kucukten duymamanin ne oldugunu cok iyi biliyorum okulda duymadigim icin bana gicik olan cocuklarin sagir sagir diye arkamdan onumden bagirdiklarini hala hatirlarim herkesler konusurken gulusurken bende biseyler anlarmiyim diye bakindigim bu gun bile aklimda
okumayi ogrenip gurul gurul okutyupta okudugumun ne oldugunu anlamadigim gunleri cok iyi bilirim
hayata dyarak baslamasi icin gayret etmeni kosturup paralanmani takdir ediyorum
ama ne olur cok cok iyi bir doktor elinden yaptir ameliyatini
yargi margi diye bilim adamlariyle ugrasmaktansa elinden geldigi kadar harcamani kismamani oneririm hacettepede 1 SUBATTANONCEDE PAHALI BIR YERDI kac kere ameliyat oldum benden iyi kimse bilmes
butun filmler emarlar parayla anestezi parayla oldum hep
bu seferki ameliyatimi ozelden oldum o da baya pahali oldu ama saglik icin boynumuz kildan inca
koklear implant icin levent sennaroglu ustune doktor tanimam cok cok basarili bir doktor aldigi paralar helal olsun

shukufe
tercih konusunda hiç düşünmeye gerek yok tek kelimeyle levent bey diyosun.aynı seviyede sadece birkaç tane var.odyologda görevli uzmanlara bu hastanenin başarı oranı kaç dediğimde bizim işitme kaybı çocuğumuz olsa içimiz rahat bir şekilde cem beye güveniriz dediler.levent beyle hepsine toplu pazarlık yaparsak ve anlaşırsak neden olmasın?
şunuda unutmadan anlatayım bu konu dışında yargı yoluna gideceğim.yani bi kurumu mahkemeye vermeyi düşünüyorum.
ilk başta bahsettiğin hadiselerde ise tamamen eğitimde eksik olduğumuzu düşünüyorum.
düşüncelerini ve de deneyimlerini paylaştığın için çok teşekkür ederim.

mrb çocuğum kokler implant ameliyatı oldu.2011 in haziran ayında.sorunlar oldu.düşüncelerde acabalar çoktu...
şu anda çok şükür tahminlerimden iyi oldu.sabır,çok iyi dilekler,kaliteli doktor ve ekibi,umutlar,kaliteli eğitim,evde eğitime devam etmek gibi olmazsa olmazları var.
çok önemli bir sorun yaşamadık.inşaallah böyle devam eder.aynı durumda olan herkeze Allah kolaylıklar şifalar versin.

Gittiğim bir odyolog işitme cihazıyla implantlı kulağın duyabileceğini söyledi.
Ve ameliyat olan bir arkadaşımın da dış parçaları takana kadar kendi işitme cihazıyla idare ettiğini biliyorum.
İşlemci yerleşince işitme neden bloke oluyor bir bilgim yok. Ama bu örneklerde tamamen kaybolmadığını görüyoruz.

yanlisiniz olmasin asil uye:) ameliyat olan kulak yara iyilesmemis ameliyat hassasiyeti varken oraya nasil isitme cihazi takabilirsiniz ameliyat olanlar bunu iyi bilir
islemci yerlestirince orta kulak iptal
sen nasisa implantliymissin tak bi isitme cihazida arkadasini model gostermeden gorursun :) ben 7 yil kullandim hicbir isitme kirintisi olmadigini cok iyi biliyorum:)

Arkadaşım cızırtılı duyduğunu ama duyduğunu söylüyordu. Tekrar soracağım yanılmış olmayayım.
Ben de hiç duymuyorum. Ama sesin bloke olmasıyla tamamen yitimi arasında belki bir fark vardır. İşin uzmanı ben değilim, bilemem.
Not: Teyit ettirdim; arkadaşım az da olsa pes sesleri duyabildiğini söylüyor. Halen

bu msjlar 2009 da yeni güncel bilgi verebilecek olan yok muu??

herkese slmlar 5 yaşında kardeşim var ona da implant yapmamız söylendi 10 gün içinde olabilir bu konuda yardımcı olabilecek var mı tsk lerr

implant hakkında ne desek boş.uzun ve sabır isteyen bir yöntem.memnun olanda olmayanda var.ben kızıma uygulattım ama yaşı 2 idi 5 yaş nasıl olur iyi öğrenmek lazım.bizimki beyin sapına konulmadı.manşaallah yarım yamalak her şeyi anlatıyor.şu anda tatmin oldum ama sonrasını bilemicem.şu an 3.5 yaş.

benim 6 yaşında kardeşim var muhtemelen haftaya implant ameliyatı yapılacak ameliyat öncesi ve sonrasında dikkat etmemiz gereken yapmamız geken durmlar nelerdir bilgisi ve tecrübesi olanlar yardımcı olabilirmisiniz lütfeeeeeennnnn

facebooksayfaniz varsa ben size bir kişi göstere bilirim.onun cocugu da implant olmuş vecok iyi duyuyormuş

çok güzel olur face sayfam var ali demir diye

mümkünse bugün irtibata geçmek istiyorum hiç vaktimiz yokk

ankarada iki doçent doktora gittim.biri kesin koklear implant ameliyatı ol diyor,öteki konuşman anlaşılır,kendini ifade edebiliyorsun,sosyal yönden sıkıntın yok benim çocuğum olsan koklear implant yaptırmazdım diyo.hangisine inanayım????

Bence işitme cihazıyla idare edebiliyorsak koklear implanttan kaçınmak lazım.

Ezzoo;

ezzo allah yemin ederim 10 tane ayar yapildi bana bu koklear implantta ayni bu phonak nadia 5 tekinin o deprasyona sokan sesleri gibiydi isterseniz inaninhic kisilmiyor bunda sesler degistirme gibi birseyde yok artik kulak hic ses duymaz cihazla bile

dun bu bicimsiz kafama vuran seslerle takamiyorum geri vericem diye gittim firmaya
iyide sesnin ayarin daha olmadi bak guzelce ayarliyim hem geri alirsam ben bunu kime sataRIM GARANTI NUMARASI SESNIN USTUNE DEDI ODYHOCU
SATARSIN DEVLETTEN ALACAGIMDA SESNIN OLSUN BIRDE 1 AY ICINDE GERI VERIRSEK YUZDE 5 KESERSIN FIATTAN yoksa tuketici haklarina gitcem dedim
odyocu iyi bir ayar yapayim sana begwenmezsen kendin sat dedi bana yani ikna etti ayar yapmak icin
iyide ben buna bir sesli birde sessiz ayar istiyom bunda yopk dedim
4 tane ayar olacak simdi birini istedigin gibisini yapayim dedi
gercekten gonul olunca oluyomus:eek:
yani kistirdim 1 ayar olsada artik takiyorum cihazi
bunuda begenmezsem atarim cihazi cope ama kulak isitmesi bende olduktan sonra gider baska cihaz alirim
yeterki koklear implantla sesleri kokten kaybetmeyelim

shukufe;

Hmm 2013 yılına gelmişiz,şu odyologlar şu cihazlar daha iyiye gidecekken gerçekten kötüye gidiyor yaa işimiz zor yaa off :( neyseki sesi kısmış,inş. beğenirsin. koklear implant ameliyatı olduğundan tek cihaz kullanıyorsun değil mi?

koklear implant olan kulak artik olmustur artik isitme cihazi karetmes hic ses duymazsiniz
odyocu dediki sen bir cihaz taktigin icin ondan cok rahatsiz oluyorsun artik bu kadar anlarsin sesleri dedi
yuksek yapsam kaldiramiyorsun
dusuk yapsam tam randıman alamıyorsun dedı
yanı cıhazlarda daha daha gelısme varken analog cıhazlara alternatıf sunulan koklear ımplant fosmus yetrkı kulagı oldurmeyelım koklear ımplantla

hmm anladım :( koklear implanttan neden faydalanamadın? neden bazıları memnun olurken bazıları memnun olamıyor? ameliyat sonrası uzun bir süre eğitim veriyorlarmış galiba.

KOKLEAR IMPLANT TAKILINCA BASKA ALTERNATIFINIZ YOK
HATTA BASKA MARKADAN PARCA BILE ISE YARAMAZ isitme cihazi gibi baska markadan alamazsiniz cunku her marka kendine gore yapilmis
isitme cihazinida eger bir kulakla az duyuyrsaniz anca ona takarsiniz bundan oturudurki mecbursunuzdur o seslere
ufak bir trafik kazasina ugramamak dusmemek kafaya darbe almamak icin senedimizmi var bu durumlada koklear implant kaybedilebiliyor
artik begenen begensin ben obur kulaga takayim diyen levent sennaroglu gibi isin piri olan profesore bile yaptirmiyorum bu kulagima

shukufe;

evet koklear implant geri dönüşü olmayan bir ameliyat.bu ameliyat sonrası bir organ tamamen kaybediliyor.kaybetme riski çok büyük.ben 2 kez hacettepeye gittim 2sinde de ameliyata karar verildi herşey ayarlandı.son anda vazgectim.dün sabah kbb doktoru ve odyologla görüştüm,ısrarla koklear implant ameliyatı ol dediler.kafam karıştı haliyle.bilgilerin için çok çok tşkkr ederim.

çok haklısınız insan acaba kandırılıyor muyum diye endişeleniyor birde bunu yapanlar doktorlar olunca ????

Arkadaşlar bende 2009 yılında coclear implant ameliyatı oldum ve çok memnunum.

İster inanın ister inanmayın cep telefonuyla bile konuşabiliyorum. Saçımla cihazı gizliyorum kimse anlamıyor bile işitme engelli olduğumu.

Ama yinede normal bir insanın kulağı gibi olmuyor çoğu çoklu konuşmaları anlamakta zorlanıyorsunuz vsvs. Kafası karışık olanlar bana PM atabilir.

Merhaba ben isitme engelliyim ama isitme oldugumu memnunum. ASLA KOKLEAR AMELIYAT YAPMAM ASLAAAA!!! ameliyat olursa Allah korusu buyutunce basket topu, futbol topu, voleybol topu, basi vurunca koklear kirilacak Allah bilir kafa daha rahat degil yasami tehlikeli arkadaslarimi duydum bebekleri yasami hayatini kaybeti sebebi ne koklear yuzunden bebekleri oyuncak araba koklear vurmus tekrar ameliyat edilmis hayati kaybeti cok uzuldum sinir bozusu dr acgözlü para para para saglik onemli ilgilendirmiyor bunu unutma. DUNYA ISITME ENGELLILER ARKADASIM VAR BIRCOK DOSTUM VAR. ISITME OLDUGUMU HIC PISMAN DEGILIM

bebecık ıcın ıcım kan agladı cok uzuldum
ama ıkıncı kulagada koklear ımplant yapılarak butun ısıtme kırıntısı gıttınden sonra o bebegın adına sevınmedım dersem yalan olur
hıc koklear ımplant yapılmadan cok az bıle olsa etraftakı seslerın bır ıkısını bıle duyayarsaydı yasamda ısater dılıyle kendıne yeterdı bence
cok cok cok acı
bu bebeklere koklear ımplant yapılması kendı kararları olmadıgından INSAN HAKLARINA AYKIRI
burdan bebeklere koklear ımplant takılmasını kınıyorum

koklear implant son çare olmalı. yani illaki olacaksa da Levent SENNAROĞLU ile iletişime geçilmeli. ameliyattan sonra çok dikkat edilmeli.çocuk tam denge sağlamadan elini bırakmamalı.eve misafir geldiğinde çocuğunla daha çok ilgilenmeli.misafire hizmet önemli ama önce implantlı çocuğu korumalı.misafir çocuklarına çok yüz verilmemeli.vurdumduymaz aileler çocuğuna koklear implant yaptırmasın.çocuk evde bakıcıya bırakılmamalı.oyun alanlarını kısıtlamalı.....

hayır korkmadım ama anlatmak mecbur ya anlatmazsam 10 sene sonra ne olacağını görürsün sizi korkutmak istemedim. ama zor bak bebegi kafatası kemikli küçük kesip alındı cihazı içinde taktı peki ya büyütünce kafatası kemikli büyüttü cihazı büyüttü mü? yanılıyorsun kemikli geliştirmemiş olsa saglık değil mi? 2 yaşımdayken almanyadan dr istanbul gelmiş annem hemen randevu almış. istanbul dr görüştü cok az duyu var dedi cihazı takabilecek dedi ama bebek için ameliyat olmaz demişti daha kafatası büyütmemiş olmaz dedi. eskiden daha iyi saglıkdoğaldır sonra şimdi herşeyi degişti kötü

shukufe; bebeklere kendilerine sorulmadan göz ameliyatı da yapılıyor, burun ameliyatı da. Hatta sünnet bile ediyorlar!..
İnsan haklarına uygun olsun diye, kalp ameliyatının da yapılmaması gerekiyor o zaman! (Bebek, "ya, bu dünya çok .oktan, ben doğmaktan vazgeçtim" diyecek belki!)
Bilgeeee; Çok haklısın, az duyup gayet mutlu ve huzurlu olarak yaşayan binlerce insan var. İmplant hatta işitme cihazı kullanma konusunda kimse zorlanamaz.
Ama kafatası konusunda bilgi yanlışın var. Kafatasının büyümesi implantın yerleşimini etkilemez. Hatta kemik büyürken bazen implantı kendi içine adeta gömer. İmplantın kablosu uzun bırakıldığından kulağın içinden çıkma riski de yoktur. Ama bozulabilir. Bebeğe takılan bir implantın, bebeğin ömrü boyunca 2 veya 3 defa değiştirilmesi beklenebilir.

Üst Alt