Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koklear implant ameliyatı oldum. Duyuyorum ama anlama sorunum var..?

Ririgirl

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
5
Soru başlıkta görüldüğü gibi 1 ay önce koklear implant ameliyatı oldum 3ncü günüm koklear cihazı kullanıyorum. Duyuyorum ama anlamıyorum. Bundan öncesi ben işitme cihazı kullanıyordum ama çok verim almamaya başladım yaşım ilerleyince koklear implantı şart konuldu. Rondo 2 kullanıyorum. Sizdende yaşadığınız sürecinizi bilgi almak istiyorum. Ne kadar sürede anlamaya başlamıştınız?

merhaba kaç yaşındasınız işitme kaybınız kaçtı nerde oldunuz ameliyatı ben de düşünüyprum o sebepten soruyorum isterseniz bana özelden yazar mısınız

Merhaba diger sayfada koklear cihazıyla ilgili yazmıstım bunu yeni görmüsüm kusuruma bakmayın. 32 yaşındayım. İşitme kaybım sol 90 db sag 105 db. İşitme cihazı kullanıyordum birini artık koklear implantı kullanıyorum. Umdugumdan güzel sonuclar alıyorum net cevabı verebilmem icin 5 ay daha beklemeniz gerekiyor. Başlarda sizi rahatsız edecek ama alışıyorsunuz

Ben de rondo 2 kullanıyorum. Sesleri anlaması epey zaman aldı. İlk başlarda sesler sanki hoparlörden duyuluyormuş gibi geliyordu ama şu anda sesler gayet normal haliyle duyuluyor. Size tavsiyem, eğer size eğitimler verildiyse onları hiç aksatmayın ve zamanı geldiğinde cihaz ayarları için kontrole gitmeyi ihmal etmeyin. Beynimizin duyu kısmı implanta alışmadığı için sesler ilk başlarda tuhaf gelebilir fakat zamanla beynimiz bu duruma uyum sağlar ve sesleri normal haliyle duymaya başlarız.

@Ririgirl,
GEÇMİŞ OLSUN. sizden rica etsem son odyo işitme testinizi buraya ve ya özel msj olarak gönderebilir misiniz ? merakımı gidermek istiyorum.

bana da koklear ameliyatı öndermişlerdi. cihazdan çok iyi olmamak şartı ile yinede verim alabiliyorum.

@hepsiyAh,

Teşekkür ederim, Son odyo isitme testi? Neyi karsılastırması yapacaksınız pek anlayamadım. Ameliyat öncesi 90 db idi sonrası zaten implant takıldıgı icin dogal olarak isitmenin hücre kılları hasar gördügü icin kaçtı hatırlamıyorum bakınca yazarım.

@YUCi,
Haftaya odyologa randevum var ayarlamaları yapılacak anladıgım kadariyla. Baslarda kitap okuyordum sesli suan sesleri duyuyorum anlamlandırmaya basladı. Mekanik sesleri tamamen gitmedi o da zamanla gider insallah. Siz ne kadar sürede alıstınız? Rondo 3’e gecmeyi düsündünüz mü? 1 sene rondo 2yi kullanıp sonrası rondo 4 bekliyorum piyasaya bu sene tanıtılacakmıs

@Ririgirl,
Yüksek sesle kitap okumaya devam edin. Müzik'te dinleyin ama çok yüksek sesle olmasın. Anlamanız zamanla düzelecek. Rondo 2 cihazını 2 yıl 5 aydır kullanıyorum. İlk aylar zordu ama sonra siz farkına varmadan sesleri normal şekilde duymaya başlıyorsunuz. Benim alışmam 4-5 ayı buldu ve cihazı hep kullandım. Şimdi tüm sesler gayet normal geliyor. Rondo 2'yi daha yeni kullanmaya başladığım için şimdilik Rondo 3'e geçmeyi düşünmüyorum ama ileride belki geçerim.

dün yeni bir işitme testine girdim duyma , ses ayırt etme konuşma ayırt etme hep gerilemiş...cihaz çünkü işlevsiz kalıyor zaten anlıyorum .ben de implant olmayı düşünüyordum ama yazılanlar da üzücü...bu eziyeti çekmesem daha iyi sanırım ..

@hanifeaydin,

Cihazla duymadan gerileme olabilir. Bende bu durum yaşandığı için insanlarla iletişimde baya sıkıntı yaşadım. Hatta 2017'de koklear implant yaptırmayı düşündüm ama sonra korkudan vazgeçtim. Keşke vazgeçmeseymişim, 5 sene kaybetmemiş olurdum. Sizde doktor tavsiye ederse bence yapın. Yani sırf bizim demenizle olmaz bu işler. Eğer doktor "sizin işitmeniz gerilemiş, cihaz artık size fayda sağlamaz. Koklear implant size daha uygun olur" derse o zaman yaptırın derim. Sonuçta doktor bizden daha fazlasını bilir.

@YUCi,

sordum şu an için değil ilerde demişti.Her ameliyat diğer hastalıklarımı tetikliyor bana korkudan radyoterapi bile yapamadılar

Üst Alt