firdevs hanım ne yazık ki siz önyargılısınız. çünkü başarılı olanları görmeden tanımadan ameliyattan uzak durun diyorsunuz kafanıza göre. bu önyargı değilse nedir?
bende de sensouneural aynı sorun var. ben de ses duyuyorum ben de sizin gibi ince sesleri alamıyorum. konuşmaları toparlayamıyorum. anlayamıyorum. sadece bir kişi ile yüzyüze konuşarak "dudak okuyarak" ve ses duyarak anlıyorum şimdi bu BİNORAL TİPTEKİ cihazdan randıman almak mı demektir? halbuki işitme cihazının dudak okumaya gerek kalmadan anlama yeteneği sağlaması lazım. biz kendi kendimizi kandırmış olmuyor muyuz? ve 2 ay önce kadar kaybım ilerledi ve sağ cihazımdan eskisi gibi verim alamamaya başladım. sessizliğe mi gömüleyim? bugün şükür diyorsunuz ama sizin de işitme kaybınız ilerleyecek. ezan sesini de duyamayacaksınız. çünkü sensouneural tiptekilerde kayıp ilerliyor. ne kadar BİNORAL TİPLİ cihaz taksanız da farketmiyor.
Pronet,
size verdiğiniz Sensouneural işitme kaybı ve İşitme cihazları hakkında verdiğiniz bilgilere tamamen katılıyorum.Ne yazıkki bazı insanlarda Cochlear İmplant Fobi haline gelmiş,aynı zamanda ön yargılı fikirler oluşturmalarına sebep olmuştur.Ve bu insanlara şaşırıyorum.Tabiki bir yandan da onların görüşünede saygı gösteriyorum.Yani bu cihazı taktırmak ve ameliyatını olmak için istekli olmak gerekiyor,zorlan olacak diye bir kaide yoktur.En büyük cesaret "Hazır olmak" ve "istekli olmak" 'tır.
Elimizde duymak gibi fırsatlar varken bence değerlendirmek gerekiyor.Boşu boşuna kendimizi sessizliğe gömmenin bir anlamı yok.Cochlear İmplant artık eskisi gibi değil,çok gelişti.Çok uzman Doktorlarca Ameliyatları risksiz gerçekleşmektedir.Ön yargılı olmamak gerekiyor, ayrıca yeterli bu konuda tıp bilgisi olmadan kanılara varmamak gerekiyor.Bilmeden konuşmamak gerekiyor en önemlisi...
İşitme cihazları duymayı sağlarlar.Ancak işitme kaybı yaratırlar.Kesinlikle işitme sabit kalmaz.İlerde mutlaka işitme performansında düşüşler ,değişmeler hatta desibel değerlerinde oynamalar görülür.Ayrıca kesinlikle Cohlear İmplant, normal İşitme cihazlarına göre mükenmmel ses iletimi sağlıyor.Çünkü ses direkt sinirlere iletiliyor buda sesi kaliteli,berrak yapıyor.Eğer işitme cihazından fayda alamıyorsa bir insan,mutlaka Cochlear İmplant adaylığına uygunsa bu cihazı mutlaka taktırsın.Zaman kaybetmeden,sesleri unutmadan bir an önce sesli, dünyaya adım atsın.Yoksa vakit çok geç olabilir.Sonra çok sıkıntı oluşturuyor.Geç kaldığınızda taktırdığınızda, verim alma şansınız düşüyor.
Anlamamak ile duymak arasında dunya kadar fark var.Anlamadan duymak çok zor bir şey.Oysa o kadar güzel ince sesleri,tınıları,şıkırtıları güzellikleri hep kaçırıyorsunuz.Duymak demek en ince ayrıntısına kadar seslerin güzelliğini yaşamak demektir.Duyuyorum nasıl osla demek yeterli değil ,nasıl ve ne kadar kalitede duyduğunuz önemli.Bundan sonrasıda Anlamak şeklinde gelmektedir.
Lütfen Cochlear İmplant konusunda önyargılı olmayalım.İşitme cihazından faydalanamayan tüm arkadaşlara eğer İmplant adaylığına uygunsa bunu yapacak güce sahipse, çok geçmeden yaptırsınlar.Ameliyatıda oyle korkunç bir şey değil
Herkese sağlıklı günler...