Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenelerinde virüs nedeniyle rapor yenileme işlemi uzatılacak mı?

Konular
18
Reaksiyonlar
0
26 Mart 2020:

Sağlık Bakanlığı
Sayı: 14500235-403.99/
Konu : Poliklinik ve Sağlık Raporları Hakkında Alınacak Tedbirler

2- Kronik hastalığı olan kişilerin 01.01.2020 tarihinden itibaren sonlanmış veya sonlanacak tıbbi malzeme ve ilaç raporları geçerli kabul edilecektir. İlaç ve tıbbi malzemeler raporlarda belirtilen miktar ve dozda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirtilen kriterlere uygun olarak eczanelerden reçete edilmeksizin temin edilebilecektir.

3- 01.01.2020 tarihinden itibaren sonlanmış veya sonlanacak “süreli” engelli raporu bulunan hastaların mevcut raporları ikinci bir talimata kadar geçerli kabul edilecektir. Rapor yenilemek amacıyla hastanelere müracaat etmemeleri sağlanacaktır.

4- 01.02.2020 tarihi dâhil bu tarihten sonra kontrol muayenesi ön görülen süreli sağlık raporlarının yenilenmesi ikinci bir talimata kadar ertelenmiştir. Mevcut raporlar geçerli kabul edilecektir.

________
Arkadaşlar haberlerde izledim Süresiz Raporlarda Yenilencekmiş, Doğrumu bu Haber bilgisi olan hepimizi bilgilendirebilir mi
Yenilenmiyen Raporların Maaşlar kesilcekmiş

hacettepe den tanıdığım var 200 kişi maaşım kesildi diye başvurmuş yeniden rapor çıkarmak gerekli olabilir

@weeljcharilme hangi haberde gördünüz linkini atar mısınız bu önemli bir konu insanları doğru yönlendirmek lazım

sgk süresiz raporlulara yazı gönderip yeniden hastaneden rapor istemektedir.
yeni raporlar 1 yıl 2 yıl 3 yıl 5 yıl seklınde süresiz rapor artık yok...

hangi haber kanalında gördünüz

o kanalın sitesine bakalım

Evet ben de izledim haberi ama detaylı bir bilgim yok

özkando süresiz rapor artık yok dermişsiniz bilginin kaynağı nedir kaynak verebilirmisiniz ilk sizden duydum

Arkadaşlar Google yaptığım araştırmada böyle bir haber bulamadım uydurma olabilir, sanırım birileri ortalığı karıştırmak için uğraşıyor.

Bazı arkadaşlar Fox haber de çıktığını söyleyince bende araştırıp o videoya buldum. Henüz dinleme fırsatım olmadığı için konuyla ilgili yorum yapamayacağım.

mirhat

bir kere yazman yeterli anlayabiliyoruz seni

zaten bende a haber de falan duymadan inanmıyorum böyle şeylere.

Bende dinledim engelli emeklilerden raporu süresiz olanlar 3 ay içinde rapor yenilenecek diyor yenilemeyen emekli maaşların geriye dönük faizi ile alıncak diyor nekadar doğruysa artık

Videoyu izledim burda süresiz raporlarla ilgili bir bilgi yok korona ve heyet randevusu alamayanlarla ilgili video

Haber dogru bilginin degerlendirilmesi yanlış

Arkadaşlar panik gerek yok kulaktan dolma haberlere inanmayın burada anlatırmak iştenen örnegin engelii raporları malulen veya sürekli iş görememezlik veya bakıcı maaşları veya engelli maaşlarında veriren raporlarda kontrol veririyor işte bu kontrol süresi corana günlerine denk gelip tekrar dan heyete giremeyenlerin raporları uzatılmıştı idi simdi bunlar için yapılan haber lakin fox tv laf cambazlığı yapıp biraz gündem olsun diye sürekli raporlarda yenilecek demiş zaten çok eski raporlar yenileniyor bunu hepimiz biliyoruz benim rapor sürekli olmasına rağmen mahkeme tarafından defalarca tekrar dan sevk alıp heyete girdim engelli ehliyeti almak içşn tekrardan tekrardan heyete girdik raporlarımız sürekli olmasına rağmen panik yapmaya gerek yok zaten sürekli raporlar 10 yıl geçtiğinde işter iştemez yenileniyor

Ali Güler isimli bir engelli Emeklisine (3 ay önce emekli olmuş) SSK yazı göndermiş. Raporu süresiz imiş. SSK raporun yenilenmesinin istemiş. Şimdi burdan bütün engellilerle istiyor diye zorlama yorum çıkarmış Fox haber. Sadece o kişi için istenmiş, adamda haber kanalına başvurup isyan ediyor (haklı olarak) olay budur. E zaman zaman bazı kişilerden istendiğini okumuştum ilk defa olmuyor ki. Şimdi bütün herkesten isteniyor diye zorlama yorum yapmak nedir arkadaş ya..

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Malulen emekli olmuş birisinin kontrol muaanesi corana gününe denk geldiği ve muanne olamadığı için rapor süresi Haziran kadar uzatılmış idi haber de bu anlatırmaya çalısıyor eger kontrol süresinde muayene olmaz ve raporu yenileme yapmaz ise maaşı kesilir elbet lakin kontrol muaanesi yok malulen emekli olmuş birisinin panik yapmasına gerek yok zaten SGK iştedigi zaman bir terslik gördügünde kişinin raporuna bakmadan tekrardan sevk edip kontrol muaanesi yapabilir böyle bir yetkisi var

BİR BANKACI
Demek k SGK bu kişinin emekliğindw usulsüz görmüş ki bu yola başvurmuş kişide kendi emekliliği gitmesün diye haber kanalına başvurmuştur SGK mu eger usulsüz olduğunu gördüğü her birey için yeni rapor talep edebilir elbet panige gerek yok

cumaliman

konuşan bakan öle demiyor ama süresiz olankarda rapor yenilecek diyor burda malulen demiyorki cotonadan dolayı süresi uzatılan rapor demiyor yenilemeyemin maaşını geriye dönük faiziyle alınır diyor

Benim memurluguma zararı olmasında varsın senin hastalığın geçmiş sana rapor yok desinler

Arkadaşlar haber MALESEF DOĞRU. Bende emekliydim. Sgk kontrol için yazı gönderdi. Raporum sürekliydi. Heyete girdim % 36 aldım. Eski Raporum % 52. Yeni verilen oran % 36. Epilepsi ve sekondor hipertansiyon. Eskiden 3 ve 4 defa epilepsi nöbet geciriyodum. % 40 verildi. Yeni raporda doktor yazdı Ayda 6 / 7 defa nöbet geciriyor. ve oran % 20. Ve işin kötü tarafı. Emeklliğim durduruldu. Ve Sğk 5 yıldır verdiği maaşı faiziyle birlikte ödeciksin diye evime ihtar gönderdi.

cumaliman anlicagın haber doğru.

Arkadaşlar haber MALESEF DOĞRU. Bende emekliydim. Sgk kontrol için yazı gönderdi. Raporum sürekliydi. Heyete girdim % 36 aldım. Eski Raporum % 52. Yeni verilen oran % 36. Epilepsi ve sekondor hipertansiyon. Eskiden 3 ve 4 defa epilepsi nöbet geciriyodum. % 40 verildi. Yeni raporda doktor yazdı Ayda 6 / 7 defa nöbet geciriyor. ve oran % 20. Ve işin kötü tarafı. Emeklliğim durduruldu. Ve Sğk 5 yıldır verdiği maaşı faiziyle birlikte ödeciksin diye evime ihtar gönderdi.

cumaliman anlicagın haber doğru.
parayı ödedinmi peki

orhanbeyy Mahkemeye verdim Ayrıca Hastanenin sağlık kurulu başkanıyla konuştum. Devlet şuan TÜM ENGELLİLERE bu şekilde yazı gönderiyor. Çünkü sgk zaten engelli oranlarının düştügünü zaten biliyor. Buda sğk işine yarıyor. Ya arkadaşlar En güzel örnek 2 gözü görmeyen 1 engelliye Daha önceden % 100 veriliyordu. Şuan Peki kaç veriliyor biliyorömusunuz. Farkındamısınız

Bence bu yenileme işlemi '' barkodlu rapor '' ile alâkalı. Benim rapor barkodlu olduğu için yanımda taşıma mecburiyetim yok mesela. Belki de bununla ilgilidir.

Üst Alt