Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenelerinde virüs nedeniyle rapor yenileme işlemi uzatılacak mı?

P_A_L_A Tabi senin başına gelmediği için sıkıntı yok. Şuan bir çok engelli arkadaşa geldi. Ve şunuda üzüntüyle ifade etmek istiyorom. Sürekli rapor olsun veya olmasın SGK yazı gönderiyor.

Alev22 iyide banane kaç verirlerse versinler sen o zamanki şartlarda bunu haketmissin verilen hak geri alınmaz geri almak istediklerinde küçük hak degil

orhanbeyy 14.01-2020 heyet sonucum acıklandı. Beylükdüzü devlet hastanesinden girdim. Ama % 40 altında oran verildi. İtiraz ettim Bakırköy dr sadi konuk hastanesi % 36 verdi.

P_A_L_A Tabi senin başına gelmediği için sıkıntı yok. Şuan bir çok engelli arkadaşa geldi. Ve şunuda üzüntüyle ifade etmek istiyorom. Sürekli rapor olsun veya olmasın SGK yazı gönderiyor.

Ben iyi olmuş demedim ki ?
Sadece fikir yürüttüm. Bundan da alınacaksanız , kusura bakmayın.

yönetmelik 2019 yılında değişti bu yeni oranlara göre çağrılıp olumlu biten raporlarıdamı çağırıyorlar zaten öncedende bir sorun oldugunda kontrol muayenesi istiyordu sgk

potkal benim 1 arkadaşım daha bu şekilde oldu. kendisi kml lösemi hastasıydı. siroz, tansiyon ve sağ kulak çok az duyuyordu. Kurul arkadalıma % 43 verildi. Eski raporu % 78

potkal 2019 sonunda yazı geldi. ben ğirdim. Ya 2019 da zaten bu süreç başladı. yani şuan sğk bütün engelli arkadaşları yazı göndere bilir. 2020 ocak ta benim arkadaşada geldi bu yazı. Eski raporu % 78. Şimdi ise yeni aldığırapor oran % 43. Hatalığı kml lösemi, siroz, tansiyon ve sağ kulak çok az duyuyordu.

benide 2019 kasımında çağırdılar 2020 martta raporum sürekli onaylandı bu şekilde olanlarıdamı çağırıyorlar önemli olan bu 2019 yönetmelik değişti yeni yönetmeliğe göre barkotlu rapor alanlarıdamı çağırıyorlar böyle bir bilgisi olan yazarsa konu netleşir sgk eve yazı yolladı 2020 nisanda bir daha kontrol muayenen yok diye 2020 martta maaşım kesildi tekrar baglandı geriye dönük para istemediler

potkal seni zaten çağırmışlar. merak etme. seni artık zor çağırırlar.

Alev22 inşallah senin raprunda olumlu onaylanır gerçekten süreç zor ve uzun ALLAH herkesse sabır versin

Rapor yenileme

Merhaba arkadaşlar bugün haberlerde raporlarda yeni düzenleme yenileme duydum bu bizleri kapsıyormu

Arkadaşlar Haber de söylenmek istenen raporu bu aylarda yenilemek gereken kişilerin korona engeli ile karşılaşmaları.Ve duzenme yapılması gerektiği.Bu haberden sürekli raporu olan herkesin kontrole tabi tutulacağı anlamimi çıkıyor?Kadın habere bilerek veya bilmeyerek YANLİŞ giriyor.Haberin başına dikkat.Sgk nin her zaman kontrol isteme hakkı var tamam .Ama bu haber tamamen korona engeli ile alakalı yapılmış.

ya yalan haber be kardeşim
ben sordum ömür boyu geçerli dedi hastanede memur raporun
11 sene oldu raporu alalı

sitede chp ye toz kondurmuyo yazılarım yine silinmiş

geçenlerde bi halk tv ye bakım hangi yalan haber var diye
liselerle ilgili bi habere dekgeldim saçı sakalı birbirene karışmış 26 27 yaşlarında bi lavuk lise öğrencisi diye canlı yayına bağlanmış
mağdur olduk diyo

lise öğrencisinde öyle gür sakallar

Haberi nasıl öyle anlıyorsunuz ben de onu anlamadım. :) Kontrol muayenesi gelen kişiler pandemi nedeniyle kontrol yaptıramıyorlar ya, normalde bu nedenle maaşları kesiliyor. İşte haber ona dair. Bakanlık kontrol tarihi gelenleri Haziran'a kadar ötemelişti. Şimdi o süre bitiyor. Süre uzatılacak mı yoksa herkes hastanelerde olmayan sağlık kurullarından randevu almaya mı çalışacak, komu bu

Benim raporum 18/03/2019 tarihli benim de yenilemem gerekir mi raporu raporum sürekli

PANEL76

ne zaman acıklama yaptı ben kacırdım sanırım acıklamayı

pardon yukarıda buldum acıklamayı tesekkurler

bakiadamlar
Üstteki linkte makale piyasasında ücretli yazılan, içi bilgi kirliliğinden gecilmeyen uyduruk bir makale var, itibar etmeyin.
Siz konusu yönetmelikte eski raporlar yenilenmek zorunda gibi bir madde yok.
Diğer link ise zaten pandemi nedeniyle yenilenemeyen süreli ya da kontrol muayeneleri ile ilgili. Normal sürekli raporlar ile hiç bir ilgisi yoktur.

Fox tv haberi

Arkadaşlar merhaba
dün fox tv bir haber yaptı.mayısın sonuna kadar uzatılan sağlık kurulu raporu sürekli olan kişiler içinde geçerlimiş.raporunda sürekli ibaresi olan kişilerde mayıs ayının sonuna kadar raporunu yenilemesi gerekirmi ?konuyu bilen veya haberi izleyen arkadaş varsa düşüncesini paylaşırsa sevinirim ..

izmirdeki
Sürekli olanlar için geçerli değil, oturan boğa"nin yazısı yukarda okuyun.

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BİR BANKACI

Aslında raporun ya da emekliliğin sürekli olup olmaması değil önemli olan. Çünkü rapor/emeklilik sürekli de olsa 1-2 seneden bu yana SGK hiç bir gerekçe göstermeden kontrole çağırır oldu. Yani "benim emekliliğim ya da raporum sürekli, bana bir şey olmaz" demeyin. Hepimizi her an kontrole çağırabilirler.

Bugünlerde sgk tarafından kontrole çağırılmışsanız, "ben bu zamanda sağlık kurulları toplanmazken nasıl kontrol muayenesi için hastaneye gideceğim" diye dertleniyorsanız, gözünüz ilgili bakanlıkta olsun. Zira makul olan, bakanlığın bugünlerde kontrolü olan kişilerin rapor alım sürecini bir süre daha uzatması. Aksi halde hemen emekli maaşları kesilir ki, bu zor zamanlarda feci bir durum!

Peki ben size şöyle bir bilgi verim raporum sürekli idi emekli olalı 6 yıl olmuştu SGK durup dururken beni kontrole gönderdi hastaneye rapor için gittim ordan rapor Ankara maliyeye gitti şimdi sürekli olan raporum geri süreli geldi şimdi kontrol muanem var

Slm.
Daha önce rapor süreleri Mayıs sonuna kadar uzatilmisti şimdi yine uzatma gundemdemi uzatılacak mı uzatilirsa ne zama kadar uzatılır sizce

Fox Yayınladıysa Yalan Haberdir iliklerine kadar yalan işlemiş...Kazanılmış haklar var her söylenene inanmayın amaçları insanları tedirğin etmek..

rapor

arkadaşlar geçenlerde fox tvde şöyle bir haber yayınlandı engelli raporunda süresiz yazdığı halde koronavirüs salgınından dolayı tekrar rapor çıkarılması gerekiyormuş benim zaten engelli aylığım adres değişikliğinden dolayı durduruldu tekrar adres bildirimi yaptım fakat bu pandemi olayından heyetler fazla toplanamadığı için iki ay oldu bir türlü maaşım bağlanmadı ben gidiyorum vakıfa bir türlü içeri almıyorlar kimse gelmesin telefonla arayın diyorlar ama o telefon bir türlü düşmüyor birde bu yeniden rapor çıkarma işi doğrumudur bu konuda bilgisi olan yazsın lütfen

Arkadaşlar

Sağlık Bakanlığı
Sayı: 14500235-403.99/
Konu : Poliklinik ve Sağlık Raporları Hakkında Alınacak Tedbirler

2- Kronik hastalığı olan kişilerin 01.01.2020 tarihinden itibaren sonlanmış veya sonlanacak tıbbi malzeme ve ilaç raporları geçerli kabul edilecektir. İlaç ve tıbbi malzemeler raporlarda belirtilen miktar ve dozda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirtilen kriterlere uygun olarak eczanelerden reçete edilmeksizin temin edilebilecektir.

3- 01.01.2020 tarihinden itibaren sonlanmış veya sonlanacak “süreli” engelli raporu bulunan hastaların mevcut raporları ikinci bir talimata kadar geçerli kabul edilecektir. Rapor yenilemek amacıyla hastanelere müracaat etmemeleri sağlanacaktır.

4- 01.02.2020 tarihi dâhil bu tarihten sonra kontrol muayenesi ön görülen süreli sağlık raporlarının yenilenmesi ikinci bir talimata kadar ertelenmiştir. Mevcut raporlar geçerli kabul edilecektir.

okudum doğru mudur ?

Üst Alt