Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesi sonucu emekli maaşımı kestiler! SGK'ya dava açtım..?

yılmazince73

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba;
Ben 44 yaşındayım Eskişehir de yaşıyorum doğuştan çift taraflı kalça çıkığı ameliyatı oldum. Askerliğimi bu sebepten dolayı yapmadım. 2002 yılında sürekli ibareli %40 oranında Eskişehir Devlet Hastanesi bana bu raporu verdi. 2005 yılında çalıştığım işyerinden emekli olmama sebep olan vergi indirimi için Ankara merkez sağlık kurumuna raporumu gönderdim. 3 ay sonra %51 oran ile 3. Derece sakatlar grubuna dahil edildim. 2013 yılı Nisan ayında emekli oldum.

Raporum ve vergi indirim belgem sürekli olduğu halde 2016 yılı nisan ayında SGK tarafından elime posta yolu ile Osmangazi Üniversitesi Eğitim Uygulama ve Araştırma hastanesine sevk edildiğimi öğrendim.
Ben üç gün içinde başvurdum. Muayene için gün aldım yaklaşık 4 aya yakın sürdü.
08. 08. 2016 tarihinde SGK rapor oranımın düştüğünü ve maaşımın ve tüm sosyal haklarımın kesildiğini söyledi. Osmangazi Tıp Fakültesinden bana verilen oran yeni mevzuata göre verilmiş. Eski raporum %40 2002 tarihli. Yeni raporumu %21 e düşürmüşler.

Bu tür kontrol muayenelerinde konu olan hakkın kazanıldığı tarihteki mevzuat temel alınır. (HUKUK)

Ama bunların umurlarında değil. Benim gibi bir çok engelli emekli şuan aynı durumda.

3 hafta sonra maaşımı tekrar açtılar. Neden açtıklarını sordum heyet hastanesine göndericez dediler. 2016 kasım ayında Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesine sevk ettiler orasıda rapor oranımı %12 ye düşürdü. Maaşımı hemen kestiler. 1 ay aldığım maaşıda geri istediler. 4 aydan beri maaş almıyorum.

SGK ya dava açtım. Sonuç ne olur sizce ve bu durumu yaşayan var mı ?

bu nasıl biriş sürekli olan bir durum, sen şimdi iş de bulaman işveren sen sakatsın diycek kesin, engelin dış görünüşle görülebilyorsa,yaşında 30 ugeçmiş, genç sağlam kişler şu an iş bulamıyor allah darda kalan herkesin yardıcısı olsun

Son düzenleme:
Allah sabırlar versin ssk nın her zaman kontrol isteme yetkisi var ancak sürekli vergi indirimi alarak emekli olmus kişilerden kontrol istenmesi pek fazla görünen bir sey değil bazen oluyor size olduğu gibi ancak yeni yönetmeliğe göre işlem yapılması magduriyet yaratıyor yıllar önce bu sekilde emekli olmus çok engelli var piyango gibi bir sey bu sgk nın yapması gereken aslında yeni yönetmeliğe göre degil kontrol de hastalığın devam edip etmediğine bakmalıdır oran vermeden yada veya hangi tarihli rapor ile emekli olunmussa o tarihteki oranlara göre işlem yapmalıdr zaten kazanılmış davalarda var sizinde kazanacağınızdan eminim dava süreci biraz canınızı sıkar ancak hakkınınızı alırsınız sabırlı olun allah kolaylık versin dava sürecini buradan paylasırsanız herkes bilgilerden faydalanmış olur

dis gorunusume sakatligim yansimiyor.Ben ayakta fazla kalamiyorum.Bu yuzden calismakta zorlanirim.Zaten dedigin gibi 44 yasimdan sonra beni kimse ise almaz.

şimdi arkadaşlar zaten emekli maaşıyla geçinen biri birde emekli maaşını kesiyorlar,hangi parayla dava açsın avukat tutsun,bu olay siyasimi birileri suyu bulandırmayamı çalışyıor ,vallahi konuşmaya korkar olduk,zorda kalan insan hayırlı hayırsız hertürlü işi yapar,bu işin sonu kötüye gider,

Sagol allah razi olsun. 2009-2013 arasi usulsuzluk yapip emekli olanlar varmis.sgk bunlari arastiriyormus.bana memurun soyledigi kurunun yanında yaşta yanar Siz onlardansiniz dedi. Benim gibi 60 kişi varmış bu olanlar Eskişehir'de bir buçuk yıldan beri devam ediyor en son gittiğimde 2015'te emekli olanlara başlayacağız dediler

Siz kazanırsınız müsteri olun avukat ne diyor bu duruma

Böyle bir saçmalık olmaz senin en başta kazanılmış hakkın var dedi yüzde yüz alırız kazanırız dedi zaten madde 18 de yazıyor kazanılmış haklar bölümünde .

Avukat parasını babam ödedi sağ olsun oğlum da yeni işe girdi onun aldığı maaş ile geçiniyoruz. artık yapacak bir şey yok devletin bu kadar acımasız olduğunu ben bilmiyordum beni bizi kışın ortasında sokağa attı resmen.

Dava sonucunda paranızı toplu alırsınız ne kadar zaman sürecek davanız

Arkadaşım geçmiş olsun . Umarım davayı kazanırsınız . Ancak sgk istediği zaman raporlu olan emeklileri kontrole çağırma hakkı vardır. Geriye dönük işlemeź deseniz bile o dönem haksız yere emekli edilen biri tesbit edilirse her raporlu emekliyi çağırma hakları doğar. Buda sistemin doğasında vardır.

Allah yardımcın olsun işallah işin çabuk hallolur zaten şu devlette çalışanlar yokmu iş yapmazlar yapılmış işleri bozarlar ben kaza geçirdim sgk 2 yıl sonra haberi olmuş şirket kazadan 3 gün sonra bildirmiş ama çalışan yok herkes ağa olmuş bizim allahtan başka kimsesiz yok

Gecmis olsun

Galiba,yeni saglik kurulu raporu öngurulecek.
Bunun sonucunda netlik kazanacak.

Dava Bir celsede de bitebilir dedi bir yılda sürebilir dedi.

Evet haklısın Zaten bir şikayet olmuş 2009'da 2013 arası söylediklerine göre şimdi bir arkadaşım aradı aynı benim gibi çift taraflı kalça çıkığı Onunda sonuçlanmış onu da maaşını kesmişler dün itibariyle.
Sayın oturan boğa bu forumda bir şey paylaşmıştı bu tür kontrol muayenelerinde raporun alındığı tarihteki mevzuat geçerlidir ama sakatlık hastalık ortadan kalkmışsa o zaman emekli maaşı durdurulur kontrol muayenesinin amacı budur demişti ama benim yüzde 12 son verilen yönetmeliğe göre Raporumda hala sürekli sakatlığım yazıyor yine de maaşımı kestiler.

Benim şu an emekli maaşımımı kestiler yoksa emekliliğimi iptal ettiler onu anlayamadım.

Son düzenleme:
yılmazince73

Mahkeme iki şeye bakacaktır:
1- Emekliliğe temel olan raporda yer alan tanı gerçek mi, bu kişide o tarihte iş gücü kaybına neden olan rahatsızlık sahiden var mıydı,
2- Aynı rahatsızlık halen devam ediyor mu

Bu iki sorunun cevabı da evetse, maaşının yeniden bağlanmasına hükmeder.

Avukatınız davayı açarken "kesilen aylığın kesildiği tarih itibarı ile bağlanması" diye de eklesin dilekçeye. Aksi halde x yıl sonra kazansanız da biriken maaşı vermez sgk.

Teşekkür ederim Bülent Bey bu söylediklerinin hepsi bende mevcut Yalnız avukatımın bu dilekçeyi yazıp yazmadığını bilmiyorum Pazartesi günü ilgileneceğim

Sayın Bülent Bey merhaba Benim bugün ilk davam görüldü hakim Ankara'ya Bir hakem hastaneye sevk etmiş şu an hastanenin ismi belli değil yarın öğreneceğim hem de sevkimi yaptıracağım adliyeye gidip yalnız size bir sorum olacak Ankara'daki hakem Hastanesi'nde bana Yeni yönetmeliğe göre mi oran verilecek Yoksa eski yönetmeliğe göre mi oran verilecek

yılmazince73

Yeni yönetmeliğe göre oran verir. Ama orada önemli olan tanı kısmı. Eski raporla aynı tanı olduğunda hakime bu bağlamda talepte bulunmalısınız. "Rahatsızlığım aynı, emekliliğim devam etmeli" demelisiniz...

Sayın Bülent Bey Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim SGK nın kontrol muayenesi için gönderdiği her iki hastaneden de aldığım raporda 15 yıl önce aldığım rapordaki gibi Tanılar aynı inşallah Ankara'da aynı tanıyıverir düşüncesindeyim

yılmaz bey hakkınızda hayırlı olacagından eminim gelişmelerden haberdar edin bizleri

Teşekkür ederim Mehmet Bey Benim ikinci davayı hakim 3 Ekim'e attı hastaneden alacağım rapor ile ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşacağım 3 Ekim'de görülecek davam sonda vamı olur yoksa daha da devam edebilir mi

bence bir süre daha sürer bu dava eski rapor yönetmeliğine göre işlem yapılması gerekiyor avukatınızın bu konu üstünde durması çok önemli kolay gelsin güzel haberler bekliyoruz

Sayın Bülent Bey benim 2.davam bugün görüldü.Hakime hanım red kararı vermiş.İlk duruşmada Ankara,da Atatürk eğitim araştırma hastanesine sevk etmişti.Gelen sonuçta tanı aynı DKÇ operas biletetal coxartoz sürekli işaretlenmiş oran ise yüzde 8 vermişler.

Benim raporum 15 yıl önce yüzde 40 sürekli vergi indirimim yüzde 51 sürekli verildi.Avukatım kazanırız diyordu böyle bir karara oda şaşırdı.Hakime hanım gerkçeli kararını bildirmemiş,karar açıklandıktan sonra avukatım Ankarada istinat davasına gideceğiz dedi.Moraljm çok bozuldu.Kazanılmış hakkımı elimden alabilirlermi?Oranlar çok değişmiş.Artık bu sakatlığa yüzde kırkın altında oran veriliyor emekliliğinizi iptal ediyoruz denirmi?Benim durumum hakkında bilgi verebilirmisiniz.

insallah sonuç olumlu olur istinat davasını kazanırsınız insallah bunları size yaşatan sisteme yazıklar olsun başka bir sey demiyorum

İnşallah Mehmet Bey ama benim Pek Umudum kalmadı artık benim öğrenmek istediğim vergi indirimi Ömründe bir kere alınıyor ve sürekli Nasıl oluyor da iptal ediliyor bunu anlamış değilim

yılmazince73

Yılmaz bey, hikayenizi baştan sona okudum. Bu olanlara inanamıyorum. Her bir rapor alışınızda oran düşürülmüş.
Nasıl olabilir bu? Hadi ilk raporunuzdaki oran eski cetvele göreydi. Ama sonrakiler yeni cetvele göre. Nasıl oluyor da bir sağlık kurulu %21, bir diğeri %12 ve sonraki de %8'e düşürür engelli oranınızı? Hastalık aynı, yapılan ameliyat aynı, cetvel aynı.....

Bu hekimler Türkiye Cumhuriyeti'ndeki tıp fakültelerinde okuyup doktor oldular, aynı eğitimi aldılar. Aynı uzmanlığı yaptılar. Başka ülkelerden ya da uzaydan gelip burada hekimlik yapmıyorlar. Aynı vakada kısa süre aralıklarla nasıl oluyorda 3 farklı özür oranı çıkabiliyor? Hakim de demedi mi bu işte bir terslik var diye?

Rabbim inşallah tez zamanda bir çözüme ulaştırır. Dualarım sizinle...

Bu siteye üye olduğumdan beri okuduklarım, insanların yaşadığı dramlar, yapılan haksızlıklar iyiden iyiye sinirlerimi alt üst etti. Resmen psikolojim bozuldu. Bir süre ara versem iyi olur diyorum ama her sabah yine girip bakmaktan kendimi alamıyorum.

Erdoğan Bey bu son verilen raporlar maliyeye gidiyor maliye vergi indirimden faydalanma az diye imza atıyor fakat altına bir not düşüyor notta da şu yazıyor ncak Yılmaz İnce'nin 2005 yılında %40 ve üzeri Rapor alırken parantez içinde 1981 yönetmeliği 2013 yönetmeliğine göre de %40 ın altındakalmaktadır söz konusu durum mükelleften değil yönetmelik değişikliğinden kaynaklanmaktadır buna rağmen hakim ret kararı veriyor yani burada benim haklı olduğum çok açık

istınaf mahkemesi bu kararı bozar....kazanılan hak sonradan degıştirelemez yoksa kaos cıkar... Bu hakime hanım kanunları bılmıyor veya senın avukat bişey bilmiyor ...cunku yargıtayın bu konu hakkında emsal kararları var....yoksa sen haklısın...

Çok sağolun beni biraz olsun rahatlattınız.Böyle davaları kazanan arkadaşlar varsa benimle paylaşırsa sevinirim.

yılmazince73

Yılmaz bey, avukatınız bu konuda tecrübeli mi? İçiniz bu konuda rahat mı? mandreyam'in bahsettiği gibi Yargıtayın emsal kararlarını alıp hakime hanımla görüşme imkanı olsaydı önceden, belki bu ret kararı önlenebilirdi.

Allah sabır ve güç kuvvet versin, istinat mahkemesine başvurduğunuzda avukatınızın daha hazırlıklı olması lazım. Görülen o ki "kesin kazanırız" türünden laflarla bu iş olmuyor.

Erdogan Er

ben de buna bir türlü akıl erdiremedim. doktorlar neye göre puan veriyorlar. benim arkadaşımın rapor oranı %96 benım %89... benim skolyozum var. onun yok. mesane rahatsızlığım var onun yok. belden aşağı hissetmiyorum o dizden aşağı. yani ben anlamıyorum gerçekten...

Üst Alt