Engelli52
Allah herkesten razı olsun İnşAllah.
Ben 10 yıldan fazladır Resmi Gazete ve T.B.M.M. sitelerini ve hatta T.B.M.M. TV yayınlarını takip ediyorum.Kanun veya resmi belgelerdeki maddeleri okuma bilgisine sahibim.Bunun faydasını böyle durumlarda görüyorum.
Saygılar.
Kuru
İnşAllah.Hep beraber başaracağız.
Saygılar.
tanerbudak
Merhaba,bu yönetmeliğin ana maddeleri malulen emeklilik ,Çalışma gücü kaybı (
5510 sayılı kanunda belirtilen 28. madde 5. fıkra ile erken emeklilik) ve Kontrol muayenelerinin nedenleri ve yapılma usullerini içerir.
Bir önceki 03.08.2013 tarihli yönetmelikte de aynı konular mevcuttu.Ancak bu yönetmelikte bazı değişikler yapılarak kontrol muayenesi bölümüne bahsetmiş olduğum ilk muayeneki geçerli mevzuata tabi olarak alınan kontrol muayenelerine ve raporlara dayanak yapılan madde eklendi.
Zaten yönetmeliği okuduğunuzda tanımlar bölümünde kontrol muayenesi bölümünde "
5510 sayılı kanunun 94. maddesine istinaden " cümlesi yazmaktadır.
5510 sayılı kanunun 94 maddesi SGK kurumun yaptığı tüm [malulen,çalışma gücü kaybı,engelli emekliliği ve eski kanundan(506 sayılı kanun) dayanak olarak engelli vergi indirimi emekliliği ] kontrol muayenelerini açıkladığı maddedir.
Bu sebeple tüm kontrol muayenelerinde bahsetmiş olduğum madde yürürlüğe girdi.
Buna mukabil Malulen Emeklilik,Çalışma Gücü Kaybı Tespiti İle Emeklilik (
5510 sayılı kanunun 28. maddesinin 5.fıkrası ve geçici 4. maddesi) ve Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik (506 sayılı mülga kanunun 60. maddesi ilgili fıkraları) ile teslim edilmiş tüm raporların sonucunda her ne sebeple olursa olsun SGK kurumu kontrol muayenesi talep ederse yeni madde belirtiği üzere kontrol muayenesi zamanında raporun alındığı mevzuat değişirse kontrol muayeneleri değerlendirmeleri yeni mevzuattan değil raporların alındığı yıllarda geçerli mevzuat üzerinden değerlendirileceği yazmaktadır.
Konu SGK kurumu tarafından yapılan tüm kontrol muayeneleri kapsamaktadır.
Saygılar.