Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesi sonucu emekli maaşımı kestiler! SGK'ya dava açtım..?

Bülent Bey Söylediğinizi anlayamadım nereye itiraz edeceğiz � İstinaf mahkemesine gideceğiz zaten Biraz açıklar mısınız

Kontrol muanesi sonucu emekli maaşımı kestiler

Arkadaşlar iyi akşamlar SGK 17 ay önce kontrol muayenesi sonucu Emekli maaşımı kesmişti Ben de dava açmıştım yerel mahkeme 2. Celsede ret kararı vermişti bizde İstinaf davasına başvurduk fakat dava sonuçlanmadan geçen hafta SGK beni çağırıp müfettişin hata yaptığını maaşımı ve geriye dönük anapara mı alacağımı söylediler Bir de davamı geri çekmemi istediler 17 ay Çektiğim Sıkıntılar sona erdi yalnız avukatım Davayı geri çekersek SGK nın tuttuğu avukatın parasını ödersin dedi Maddi manevi tazminat davası açalım diyorlar sizlerin görüşü nedir bana cevap verirseniz sevinirim

Maaş almaya devam edicek ise uzlaşmanız en mantıklısı

@yılmazince73

Kardeşim sgk ile mahkeme salonlarında boğuşan biri olarak sana tavsiyem.

Davandan vazgeçme,sgk'nın kendi avukatları yazılı olarak mahkemeye senin haklılığını bildirsinler. Zira' ne malumki sen davadan vazgeçtikten sonra sana katakulli yapmayacaklar.

Hem davadan sen vazgeçersen yalnızca avukatlık masrafları ile kalmayacaksın,yok mahkeme giderleri yok tahlil ve tetkik giderleri,yok dosya masrafları diye sana külli bir fatura çıkacak ve davadan vazgeçen taraf olarak bu parayı ödemek zorunda kalacaksın.

Ama davana devam edersen,ki zaten haklıymışsın. Mahkeme senin tüm hak kayıplarını yasal faizi ile sgk'dan tahsil edecek ve tüm dava masraflarınıda sgk'ya fatura edecektir.
En önemliside,elinde senin haklılığını ispatlayan bir mahkeme kararı olacaktır.

Ve,bu karar ile sgk seni istediği zaman emekli edip,istediği zamanda kardeşim yanlışlık olmuş sen emekli değilmişsin teranelerinde bulunamayacaktır.

Sana şahsi tavsiyem tekliflerini kabul etme,hatalı olduklarını sana yazı ile bildirdiyseler,avukatına söyle onların bu itirafını dosyaya koysun ve mahkemeye sunsun. Ki'bunların bu itirafına binayen hakim davayı senin lehine sonlandırsın.

Verdiğiniz tavsiye için teşekkür ederim SGK müdürü müfettişin hata yaptığını sözlü olarak söyledi Yazılı olarak bir kağıt elime geçmedi Ankara'dan gelen müfettişin yazdığı rapora istinaden konuştu şu an e-devletten baktım benim İstinaf Mahkemesi karara çıkmış 10 gün içinde posta ile avukatıma ulaşacak mış avukatıma sordum olumsuz bir karar çıktıysa ne olacak diye kendisi olumsuz da çıksa maddi manevi tazminat hakkımızın olduğunu söyledi Çocuk oyuncağı mı bu emekliliğini iptal ediyoruz 17 ay sonra hata yapılmış maaşını bağlıyoruz Yok böyle bir şey dedi

Dava açın aynı durumdayız dava devam ediyor

O kadar yaz, akıl al sonra en önemli istinaf sonucunu yazmayın. 👏👏👏👏👏👏

yılmazince73 Kuru mahmut56 Engelli52 OturanBoğa saim turhan hakanmemik Mehmet005 Erdogan Er mehmet-41 mandreyam selo_selo07 umut2135 salih3531

Herkese Merhaba,

03.08.2013 tarihinde resmi gazete yayınlanan MALULİYET TESPİTİ İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ içeriğinde malulen emeklilik şartları ve ekli dosyasında hastalık kriterleri mevcuttu.Aynı yönetmelikte herkesin merakla takip ettiği kontrol muayenelerinin değerlendirilmesi hakkında maddeler (Madde 15) mevcuttu.

28.09.2021 tarihinde yukarıda bahsettiğim (03.08.2013 tarihli Maluliyet ve Kontrol Muayenesi Yönetmeliği) yönetmelik resmi gazetede yayınlanan MALULİYET VE ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI TESPİTİ İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ ile yürürlükten kaldırılarak yeni yönetmelik yürürlüğe girdi.

Asıl önemli olan konu bir önceki yönetmelikte yazmayan,herkesin dava konusu olarak aylardır belki yıllardır uğraştı ve burda başta benim bildiğim Kuru arkadaşımız olmak üzere tüm arkadaşlarımızın büyük çabaları netice verdi.Yeni yayınlanan yönetmeliğe çok net bir madde ekledi.

28.09.2021 tarihli MALULİYET VE ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI TESPİTİ İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ -Madde 15 -alt bend 4.;

"(4) Kontrol muayenesi değerlendirmeleri ilk maluliyet kararına esas mevzuat hükümleri çerçevesinde yapılır."

Bu madde daha önce resmi olarak yönetmelikte yazılı olarak bulunmuyordu ve artık resmi olarak yürürlüğe girdi.

Resmi gazete ve ilgili yönetmelik linkini ekte paylaşıyor olacağım.Bu sayede birçok arkadaşımızın sorun yaşamadan olabilecek bir kontrol muayenesine gönül rahatlığı ile girebilmesini umuyor ve diliyorum.

İnşAllah herşey gönlünüzce olur.İnanın çok sevindim ve artık hak yerini bulacak İnşAllah.

Saygılar.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/09/20210928-4.htm

Not:

28.09.2021 tarihinde yayınlanan MALULİYET VE ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI TESPİTİ İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ ile malulen emeklilik şartları ve hastalık listesi yönetmeliği olarak paylaşmış olduğum yönetmelik kullanılacaktır.

Saygılar.

Allah senden razı olsun sonsuz kere razı olsun çok değerli ve çok kıymetli bir bilgi bizlerle paylaştın

Güncel bilgi nasıl ulaştınız nereden takip ediyorsunuz bize de söyler misiniz biz de takip edelim biz de böyle bilgilere anında sizin gibi ulaşalım

Son düzenleme:
hepsi düzelecek inş kardeşim aynı durumdayım

Bilgi Hazinedir bu yönetmelikten benim anladığım malulen emeklilik ile ilgili bu değişiklik. vergi indirimi ile emekliliği kapsamıyor sanırım. doğru mu anlıyorum

yaşlılık aylığı sürekli vegi inidirmli raporlu tüm bireyler

Engelli52

Allah herkesten razı olsun İnşAllah.

Ben 10 yıldan fazladır Resmi Gazete ve T.B.M.M. sitelerini ve hatta T.B.M.M. TV yayınlarını takip ediyorum.Kanun veya resmi belgelerdeki maddeleri okuma bilgisine sahibim.Bunun faydasını böyle durumlarda görüyorum.

Saygılar.

Kuru

İnşAllah.Hep beraber başaracağız.

Saygılar.

tanerbudak

Merhaba,bu yönetmeliğin ana maddeleri malulen emeklilik ,Çalışma gücü kaybı (5510 sayılı kanunda belirtilen 28. madde 5. fıkra ile erken emeklilik) ve Kontrol muayenelerinin nedenleri ve yapılma usullerini içerir.

Bir önceki 03.08.2013 tarihli yönetmelikte de aynı konular mevcuttu.Ancak bu yönetmelikte bazı değişikler yapılarak kontrol muayenesi bölümüne bahsetmiş olduğum ilk muayeneki geçerli mevzuata tabi olarak alınan kontrol muayenelerine ve raporlara dayanak yapılan madde eklendi.

Zaten yönetmeliği okuduğunuzda tanımlar bölümünde kontrol muayenesi bölümünde "5510 sayılı kanunun 94. maddesine istinaden " cümlesi yazmaktadır.

5510 sayılı kanunun 94 maddesi SGK kurumun yaptığı tüm [malulen,çalışma gücü kaybı,engelli emekliliği ve eski kanundan(506 sayılı kanun) dayanak olarak engelli vergi indirimi emekliliği ] kontrol muayenelerini açıkladığı maddedir.

Bu sebeple tüm kontrol muayenelerinde bahsetmiş olduğum madde yürürlüğe girdi.

Buna mukabil Malulen Emeklilik,Çalışma Gücü Kaybı Tespiti İle Emeklilik ( 5510 sayılı kanunun 28. maddesinin 5.fıkrası ve geçici 4. maddesi) ve Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik (506 sayılı mülga kanunun 60. maddesi ilgili fıkraları) ile teslim edilmiş tüm raporların sonucunda her ne sebeple olursa olsun SGK kurumu kontrol muayenesi talep ederse yeni madde belirtiği üzere kontrol muayenesi zamanında raporun alındığı mevzuat değişirse kontrol muayeneleri değerlendirmeleri yeni mevzuattan değil raporların alındığı yıllarda geçerli mevzuat üzerinden değerlendirileceği yazmaktadır.

Konu SGK kurumu tarafından yapılan tüm kontrol muayeneleri kapsamaktadır.

Saygılar.

kanun koyucunun insanları uğraştırmadan halletmesi gereken bir meselenin çözümüne katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim.

Paylaşım için teşekkürler herkese hayırlı olsun emeği geçenlere teşekürler

Slm arkadaşlar 9 .ayda babada SGK bir tebligat yolladı vergi indirim raporunda şaibe in olduğunu ve yeniden engelli raporu almak için 3 ay süreniz var dedi. Beni Sultanbeyli devlet hastanesi ne yolladı bu arada 2019 da emekli olduğum rapor oranı %60 her iki ayakta ve omuzda skaryoz diyordu .Sultanbeyli devlet hastanesi bana %38 rapor verdi ve bu ay maaş alamayınca öğrendim meğer maaşım dondurulmuş hastaneye muayene gittim orada bana borç çıkardılar muayene olamadım halbuki halen aynı işyerinde SGK lı çalışmaktayım maaşımı geri alabilmem için nasıl bir yol izlemeliyim

hemen dava açın zaman kaybetmeden bu kurnaz bir zihniyetin ürünü bende aynı durumdayım davam devam ediyor.

Üst Alt