Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Korona sebebiyle toplanmayan sağlık kurulları ne zaman çalışmaya başlar?

Cakirergul

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 26/03/2020 tarihinde yayınlanan 14500235-403.99/ sayılı ve Poliklinik ve Sağlık Raporları Hakkında Alınacak Tedbirler konulu kararnamede belirtilen 5- İlk defa sürücü belgesi almak için talep edilen tek hekim sürücü sağlık raporları düzenlenmeye devam edilecektir. Ancak sürücü raporu alacak kişilere kurul raporu düzenlenmesinin gerekli olduğu durumlarda sağlık kurulları ve sürücü komisyonları ikinci bir talimata kadar ertelenmiştir. Sağlık kurulu ve sürücü komisyonlarına başvurular kabul edilmeyecektir. denmektedir. bununla ilgili normalleşme sürecinde bir müracaat yapılmadımı

Bende bekliyorum bugün il sağlık müdürlüğü ile görüştüm bakanlık tan henuz bilgi gelmediğini ne zaman olacağı nı bilmedikleri ni söylüyor lar.

Cakirergul
Tam bununla ilgili bende bir soru soracaktım siz sormuşsunuz.Bende doktor bölümlerini bitirdim sağlık kuruluna girecekken 30 martta durduruldu ve hala bekliyorum.

Yanlış hatırlamıyorsam haziranda 1 den sonra hasta muayeneleri baslicak denildi, onun akabinde baslar gibi geliyor. Ben de bekliyorum heyetin bir hatasi soz konusu ama düzeltilmesi icin muhatap bulamiyorum

bende 30 marttan beri roporumu bekliyorum elim kolum bağlı inş. 1 hazirandan sonra normale döner hastaneler.

Bekliyoruz mecburen

Allah yardımcımız olsun...

Ben mayın başında poliklinikleri bitirdim. 17 Harina kurul için gün verdiler.

İl sağlık müdürlüğü hala bir yazı gelmedi diyor ne olacak bu vatandaşın hali sanki bütün doktor lar corono illetiyle uğraşıyor.

Görme engelli teyzem var raporu sureliydi haziranda süresi doluyor tekrardan heyete giriliyor mu arkadaşlar yoksa direkt rapor yenilenebiliyormu yardimci olur musunuz

Bu dönemde Hastane Sağlık kurulları açılırmı?

Sansli46

1 Haziran itibarı ile sözde heyetler toplanacak. Ama onca yığılma nasıl tolere edilecek, işler nasıl yürüyecek, aklım almıyor.

OturanBoğa

Hocam bilgi kesin mi, bugün gittim hiç bir fikrimiz yok. Eylül bile olabilir diyorlar. Canım sıkıldı sabah sabah..

engelli veya engelli olmayan bir çok kişi sağlık kurulları nı bekliyor sağlık bakanlığı bu konuda halen bir açıklama yapmadı. Çok kişi rapor için bekliyor il sağlık müdürlüğü hiç bir bilgiye sahip değil inşallah bir an önce başlarda maduriyet ler biter

recepaydın

Poliklinikler normal çalışma düzenine yarın geçecekler ama heyet ile ilgili bir bilgi yok maalesef. Açıklama yapılsa da başlasak.

Valla gözümüz bir açıklama da kapatırken açıklama yapıldı başlarken de bir açıklama yapilsada herkes öğrense ben cimere yazı yazdım mağdur olan ve sağlık kurulları nı bekleyen arkadaş larda yazarsa iyi olur

Son düzenleme:
Az önce Marmara eğitim araştırma hastanesinden aradım bu hafta cuma günü için heyete çağırdılar.Doktor ziyaretlerimi tamamlamış sadece kurulu bekliyordum.Sanırım çalışmaya başlamışlar.

Hadi inşallah bende aradım yok bir bilgi daha belli değil diyorlar.

Maalesef bende korona virüs nedeniyle ertelenen sağlık kurulu mağdurlarından biriyim. Poliklinik muayene işlemlerini tahmini Şubat sonu Mart başı gibi bitirdim.Sanssizligimdan mıdır bilmem işlemlerim bitmeden iki gün önce kurul başkanı olan hoca iki haftalığına eşinin yanına yurtdışina gitmiş. Tabi geldikten sonra 14 gunde izole için bekledik . Zaten sonrada kurul durduruldu. Bundan 10 gün önce hastanede çalışan bir arkadaşla birlikte evrakları teslim ettik. Şimdi ise bir haber gelir diye bekliyorum. İnşallah en kısa zamanda kuruldan geçerim.🙏

Bu arada ben yeni engelli olduğum için kurula ilk defa gireceğim. Engelimin yüzdesi için oran bekliyorum. O yüzden olaki kurul başlarsa sonuçlanması hakkında hiçbir bilgi sahibi değilim.
Bekleyen derviş muradına erecek inşallah 🙏

hakem hastane raporu.Uzayan bie sürecim var benim.Sürekli raporumla vergi indiriminden emekli engelliyim.

26 Mart 2020:

Sağlık Bakanlığı
Sayı: 14500235-403.99/
Konu : Poliklinik ve Sağlık Raporları Hakkında Alınacak Tedbirler

2- Kronik hastalığı olan kişilerin 01.01.2020 tarihinden itibaren sonlanmış veya sonlanacak tıbbi malzeme ve ilaç raporları geçerli kabul edilecektir. İlaç ve tıbbi malzemeler raporlarda belirtilen miktar ve dozda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirtilen kriterlere uygun olarak eczanelerden reçete edilmeksizin temin edilebilecektir.

3- 01.01.2020 tarihinden itibaren sonlanmış veya sonlanacak “süreli” engelli raporu bulunan hastaların mevcut raporları ikinci bir talimata kadar geçerli kabul edilecektir. Rapor yenilemek amacıyla hastanelere müracaat etmemeleri sağlanacaktır.

4- 01.02.2020 tarihi dâhil bu tarihten sonra kontrol muayenesi ön görülen süreli sağlık raporlarının yenilenmesi ikinci bir talimata kadar ertelenmiştir. Mevcut raporlar geçerli kabul edilecektir.

Şimdi yeni rapor almak isteyen kişiler için kurul işlem yapmayacak mi🤔

Bu yeni bir paylaşım değil.Tarihi 26 mart 2020 ye ait.Sağlık hizmetleri genel müdürlüğü bu yazıyı yayınlamıştı.Bende 30 mart kurul toplantısına girememiş iptal olmuştu.

denesos

hayır hakem hastane benim ki.kurul toplanmasını bekliyorum ben doktor randevularımı bitirdim.

Şubat sonu gibi bende bitirdim.Hatta 10 gün önce hastanede çalışan bir arkadaşla birlikte evrakları teslim ettim.Simdi bekliyorum Maalesef🥺

Üst Alt