Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koroner arter raporuma göre % kaç alırım?

gümüş2929

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kroner arter Anjiyografi raporuna göre lad ve cx stent mevcut hastalığı rapor oranı. Tansiyon var.noroloj. %5 verdi. DM tip.2 heyete gireceğim sizce oran kaç olur.

%40.gecmesse tekrar itiraz etme hakkım varmı.

Koroner arter için EF değeri öneml, Tansiyondan % 10 verirler, şeker tip2'den 20 verirler.

Koroner Arter için alınabilecek oranlar:

Klas l hastalar:% 10
Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları velaboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile birkoroner arterde % 50’den daha az darlık saptanması.

Klas 2 hastalar:% 30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisiveya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalpyetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >% 50).

Klas 3 hastalar:% 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veyabir koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarakgösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altındatutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF% 30-% 50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.

Klas 4 hastalar:% 100
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi vb) devam eden iskeminin saptanması veya birveya daha fazlakoroner arterinde en az %50oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veyadiyete rağmen hastada NYHA Sınıf 3-4semptomların varlığı veya hastada ciddi sol ventrikül fonksiyon bozukluğununolması (EF<%30)

Koroner arter için en düşük % 30 bile alsan yeter, diğerlerini tam aldığında. İtiraz etme hakkın olur.

tip2 diyabetten %20 alırsın
tansiyon ilaçların raporluysa % 10 alırsın
stent ve kalpten Ef değerine göre verirler
noröloji % 5 demişsin zaten

EF değerin belliyse ve ilaç raporların varsa onlarıda yaz bakalım

tip 2 %20 tansiyon %10 nöroloji %5 demişsinizkroner arter en düşük %30 demiş arkadaş rahat rahat alırsın yani raporu.alamazsanda itiraz edebilir tekrar deneyebilirsin...

Ef.65.DELIx.plavix.beloc. fia forming. insülin. vuruluyor.

%30 alırsın,

30 + 20 + 10 + 5 = % 53 yapar

Zaten burası itiraz ettim.hakem hastahane.

Teşekkür ederim beni umutlandiniz.

tip2'den oran almasanız bile,
30+10+5 tam 40 yapar, inşallah olumlu sonuçlanır bu kez.

Kelebek Hn haklı hesap doğru ve nörolojiden süre vermezlerse vergi indiriminde raporunda sürekli olur
Tip 2 den oran veriyorlar kelebek Hn babam bir hafta önce Aldı %20

Ama arkadaşın sorununda Anlamadığım ünsülin Yazmış iğneyse eğer kullandığı ozaman arkadaş tip 1 diyabet bence
Yanlışmıyım acaba

şeker %20 garanti. Kalp garanti değil. %10 verirler diye korkuyorum.

EF 65 olduğu için asıl ben ona garanti diyordum. :)

kalpten 30 tansiyondan 10 puan alırsın diğerleriyle beraber 40 puanı rahat geçersin fakat raporun süreli olabilir eğer kalpten tek başına 40 üzeri alsaydın sürekli olurdu

Siz insülin iğnesi oluyorsanız tip 1 şeker hastasısınız.
Şimdi siz kalp krizi sonrası anjio olmuşsunuz zaten hem stent takılmış ama burda önemli olan diğer damarlarında darlık oranları Ef 65 iyi bir oran. Raporu tam görmek gerek . 30 da alabilirsin 10 da yani.
Tansiyondan raporlu ilacın olduğu için 10 alırsın zaten.
Şimdi ben 1 kalp krizi 3 defa anjio ve 3 stent var baypass görünüyo yakında. Ama damarlar %80 üzerinde daralmıştı hatta 1 tanesine bişey yapamadılar dokunmak tehlikeli olabilir diye.
Sedat abi kalpten 40 üzeri alsaydın sürekli olabilirdi Demiş haklı o konuda
Heyete grip girmediğini bilmiyorum ama heyete ilaç ve anjio sonuçlarının fotokopilerini mutlaka ver sonra tekrar bişey istemesinler
Ve sen bence tip 1 şeker hastasısın

raporda tip.2 geçiyor. Dr.insülün verdi. Kalp Krizi olmadı. 2009.da iki damara stent uygulandı. 2013.de damarı n biri %70 tıkalı balon la açıldı.

gezgin78;

Diyabet konusunda haklıymışsın ünsilün ve hap kullansalar bile tip2 verebiliyorlarmış
Kalp olayıda karışık  alırsan zaten toplam engellilik oranın %40 altına düşüyor sanırım

gümüş2929;
arkadaşım kalp hastaları olsun diğer tedavi edilebilir hastalıklar olsun yapılan müdahaleye değilde müdahele sonrasındaki oluşan geçici veya tedavi edilemeyen kalıcı duruma rapor veriliyor zaten tedavi edilebiliyorsa ilaç veya operrasyonla kolay kolay oran verilmiyor yada düşük oranlar verilebiliyor örneğin kalp krizi geçirmiş ve daha sonrasında kalbinde hasar kalmış bir kişi(buda ef oranından belli oluyor ef=50 nin altında olursa ) direk ve sürekli % 50 veriliyor zaten ama aynı şekilde kriz geçirmiş fakat müdahale edilmiş ve sonrasında herşey normale dönmüş kalpte hasar oluşmamışsa ya çok düşük oran veriliyor yada dr. eko sonucuna bakarak kendi insiyatifinde oran verebiliyor yani kısaca esas olan geçirilen ameliyatlar değilde oluşan hasara göre oran verilir geçmiş olsun tekrardan

sarasota;

Aynen katılıyorum sana operasyon sonrası Ef değeri çok önemli

Merhaba kardoloji Dr. Sağlık kurulu na vereceğim raporun üzerine%30 yazdı acaba heyette ki doktor oranda oynama yapar mı. şayet %10.verse diabet%20 nöroloji%5 toplamda. %40.kurtarirmi .

Pardon birde tansiyon%10 vardı

Heyetteki doktor oynama yapmaz. % 30 almışsınız rahat olabilirsiniz artık. :)

Toplamda %57 ediyor balthazarda göre
Bu orandan aşağıyada düşürmezler
Şimdiden hayırlı olsun

kardioloji 30 verdiyse tamamdır 40 ı rahat geçersin

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim .Sağlık la kalın.

rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

Heyete girince rapora bak orda zaten görürsün toplam engellilik oranını

Merhaba. Vergi indiriminden yararlanmak için. işyerinde kağıt alıp
öyle mi müracat etmem lazımdı.ben direk hastahaneye başvurdum.
ilerde sıkıntı olurmu.

Üst Alt