Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koroner arter raporuma göre % kaç alırım?

internetten baktım hheyette
kardoloji dr.yok bana %30
veren dr girmiyorsa heyette kiler neye göre bir karar
alacak.tahlillere veya filmlere göre bakacaklar. Eğer

Kardoloji Dr giriyorsa son kararı kurul Başkanı mı veriyor. Oranı neye göre verecekler.

arkadaşım senin raporuna kurul daki başkan bakacak ve orda ne yazıyorsa onu verecek orda kardiolog olmasına gerek yok

klas1yorumu anjinası olan veya%50 az darlık yazıyor. Benim darlık % 70. Klas2 yorumu daha önce anjinası olan veya ilaçla tedavisi olan Girişimsel nyha sınıf 1 semptomlar ef%50▶üstü olmuyor mu ben mi yanlış anladım benim ef 65

arkadaşım kalp yetnezliğinde ef oranı düşük olur sende o yok o bakımdan sende ef değerini yüksek istiyor olabilir hem sana dr % 30 vermedimi rahat ol

Sedat kardeş ra. hat olamıyorum altı aydır uğraşıyorum iki hastane
dolaştım bu üçüncü hastane. olmaz diye korkuyorum
normalde benim eko röntgen çok iyi. ekoya bakıp oranı
verirseler işim zor.cetveldeki oranlar benim koroner arter klas2
gibi görünüyor.

Rahat ol kardeş klas 2 bencede çünkü babamda açık kalp ameliyatı oldu EF 65 klas 2 den %30 verdiler

Polat34, şimdi mi söylenir bu :)) baştan desene içi rahat etsin Cengiz bey in :) Babanız için de çok geçmiş olsun.

Polat kardeş babanız geçmiş olsun. ama ben ameliyat olmadım. ben sadece
2009.iki damara stent takıldı.2013 stentli .damarın biri %70tıkanmıştı.balonla açıldı.

Klas 2 hastalar:% 30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalpyetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >% 50).

Yani klas 2 de diyorki kalp krizi geçirmiş veya anjio olmuş veya koroner arter hastalığı tanısı almış ilaçla veya diyetle kontrol altında tutulan hastalar ...
İşin özeti sana koroner arter hastalığı teşhisi konmuş,anjio olmuşsun ve anjina ilaçla ve diyetle kontrol ediliyo
sorun çıkmaz inşallah.
Heyet ne zaman

Son düzenleme:
hayırda dr oranı vermiş daha ne kurulada onaylamak düşer rahat ol

HAKEM hastane verdiği oranı maliyede düşermi. birde arkaşım söyledi
rapor ankara ya gitmiyor.süreç nasıl işliyor giderse kaç gün sürer istanbul daki vergi dairesine mi gidiyor
kusura bakmayın kafanızı ağrıtıyorum işi bilmedinmi böyle oluyor.cevap verirseniz sevinirim.

maliye oranlarla pek oynamıyor aynen gelir diye düşünüyorum süreye bakarsak oda belli olmuyor ama uzun sürmez sanırım

Merhaba Sarasot a.daha önce yazılmış yazını okudum. Dahiliye Dr oran belirtmemiş. nasıl oldu yani. heyet temi.yazıldı. Çünkü bana da oran yazmadı. sadece ht.dm insülin vuruluyor. kah hastalığı.

slm arkadaşım ms-alülıyette oran belirtmiyorlar60 üzeri ise malül sün 60 altı gelirse malül değilsin diyorlar 60 ın altı demekki engelli oluyor onun için de ayrıca başvuru yapıyon bnm bıldiğim 6 ay sonra tekrar başvuru yapıyon

ben açık kalp ameliyatı oldum bir yıl oldubeyin damarında tıkanıklık var dediler 11 cm mr raporum var uyku bozukluğu raporum da var cpap kullanıyorum heyete girdim60 ın altındasın diyerek yazı geldi tekrar heyete girdim kalp ten 40 göz 10 dahiliye 10noroloji 20 uyku bazukluğundan 35 doktorların yazdığı ama bu oranlar tekrar sağiık kurulunda değerlendiriliyormuş ordan ankara da tekrar incelemeye giriyormuş mühim olan ankaradaki değerlendirilme bende şu an bekliyorum bakalım ne olcak bir yıl oldu koşuşturuyorum bence acacağımız kapıyı bilmiyoruz yol gösteren yok

öncelikle geçmiş olsun..

öncelikle sakin olmalısın ,sizin rapor biraz daha gecikirse forumda kalpten gidecek gibisiniz (işin şakası)

bende kalp hastasıyım ,%68 özürlü oranım var fakat ankara %64 olarak onayladı (devlet hastanesi yanlış hesaplamış oranımı yani ankara düşürmedi)

3 defa kalp krizi gecirdim ve bypass ameliyatı oldum 4 damara bypass uygulandı ,ef degerim 40 ve klass 3 den %50 verildi
tansiyon %10
koah %20

2012 yılında aldım raporumu ve vergi indiriminden 13 ekim 2014 tarihindede emeklilige müracaat edip emekli oldum.Kalp hastalarının oranlarını duydugum kadarı ile Ankara direk onaylıyor ,onun dısında kalp hastalarının tansiyondur,sekerdir akcigerdir vs vs hastalıklar tetikledigi için her ne kadar hastalık zor ve riskli olsada özürlü oranı almak diger hastalıklara göre daha da kolay..heyecan yapmadan sıkıntıya girmeden yapmış oldugun işllemlerin sonucu bekle ,hayırlısı neyse o olsun inşallah

doktor un hastalığı mın tanısını. 2013.de olduğum anjiyo raporu mu yazdı. % 70 stentli damar tıkanıklığı. yanlız benim 2009.da. ilk anjio raporunda. iki damar tıkalı. % 90 ve % 50 idi. şimdi ben bu raporu heyet te gösterim mi.faydası olur mu.

arkadaşlar. alt ve ast (karaciğer yağlanması)yüksek çıktı. alt 90 ast 5 5.bunların herhangi bir oranı varmı. Dahiliye Dr sadece bu değerleri yazdı.ne gibi bir sonuç çıkar.

slm arkadaşlar ben 2 defa malüliyet için baş vuru yaptım 60 ın altındasın dedier yazı geldi ben kalp ameliyatı oldum uyku bazukluğum var raporluyum beyin damarım da 11 cm tıkanıklık olduğunu söylediler mr raporum var kalp ten 50 göz 10dahiliye 5 noroloji 13 toplam 78 çıktı doktorların verdiği ben tekrar engelli rapor u için baş vurdum bu sefer kalp 40 noroloji20 uyku bozukluğu 35göz 10 dahiliye 10 toplam 115 çıktı engelli raporumu yüzde 71 verdiler engelli kimlik te çıkarttım ben şim di engelli emekli mi yoksa malül emekliliği içinmi baş vuru yapmalıyım han gisi daha yuksek maaş bağlar bilgilen dirirseniz sevinirm teşekkürler

ayrıca uyku bozuklu ğu nedenıyle cpap kullanıyorum

Son düzenleme:
vergi Dairesi

heyet ten sonra rapor direk vergi dairesine mi gidiyor. yoksa biz elden teslim ediyoruz. çalıştığım işyerinde ki muhasebeci.raporu bize getirecen. İşyeri nin vereceği çalışma kağıtları ile vergi dairesine gideceğim. süreç böyle olacak. Teşekkürler.

hastane raporu direk vergi dairesine gönderiyor hocam

Vergi dairesi onaylandığını bildiren yazıyıda işyerine gönderiyor. Tabii ki uygulama prosedüründe hata yapmadıysanız...

ilk olarak işyerinden çalıştığınıza dair belge ile önce vergi dairesine gidiyorsunuz sizde öyle yapmışsınızdır,onların yönlendirmesi ile hastaneye gidiyorsunuz sağlık raporu alındıktan sora raporu hastane vergi dairesine gönderiyor vergi dairesi SONUCU işyerinize ve size ayrı ayrı gönderiyor.

ama nasıl olur iş yerinin adresi yazılmadı. çalıştığım dair yazı olması lazım değilmi.

siz rapor aldınız mı yeni tarihli bir raporunuz mu var

baştan anlat nasıl yaptığınızı?
Rapor alma macerasını öncesi ve sonrasını anlat nerede hata yaptığınızı görelim..

maksat bir yerde hata varsa düzeltmek. Zaman kaybettirmemek..

ben direk hastaneye gitmiştim. Oran düşük geldi itiraz ettim başka hastaneden oran yüksek gelince. Hakem hastanesi göztepe merdivenköy .burda tahlili yapıp.kurula teslim ettim. şimdi heyet gününü bekliyorum. işyerinde ki personelden arkadaş raporu bize getirmen lazım.burda çalıştığım dair yazı ile vergi dairesine gidilecek.

O zaman arkadaşın doğru söylemiş
Aldığın raporu
İşyerinden çalıştığına dair yazıyı
1 ad.resim
Nüfus cüzdan aslı ile vergi dairesine vergi indirimi için başvurman gerekir

Boşver muhasebeciler yapsın: onlar parayı bu yüzden kazanıyorlar.
2008 den sonra işe ilk defa girenler için geçerli bir sistem bu; muhasebeciler halleder..

ancak 2008 den önce girenlere gelince iş değişiyor.

Gümüş2929 kardeş sen bu işi muhasebeciye bırak: raporunuzu ver gerisi onlar halletsin. İsterseniz siz kendiniz yapabilirsiniz yinede benden söylenmesi...

Şimdi sağlık kurulu nu aradım tlf arkadaş. oda diyor vergi dairesine gidiyormuş.burdan ben bu işten hiç bir şey anlamadım.

Üst Alt