Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kredi kartımdan büyük paralar çekildi, dolandırıldım!? [Hukuk]

üç haneli kod silmek basit.Keskin bir bıçağın ucu ile kazı.Bu rakamlar kabartma olmadığı için basit.

hata yapmak insana mahsustur tamamda kardeşim maaşının 40 katı limitli kart neyin nesi sen dolandırılmadında kandırılmadında işine gelmiş havadan para diye kanmışsın en yakın arkadaşım dahi olsa altından kalkamayacağım parayı borç dahi vermem senin hikayen bana pek mantıklı gelmediya neyse olayın gerçek olduğunu varsayarak çıkışı noktasını gösterelim 60.000 lira için kendini öldürmeyi düşündüğüne göre ev sahibi değilsindir önce bulabileceğin en ucuz evi kiralayacaksın ikametgahıda oraya alacaksın içinede bi kaç parça kırık dökük eşya koyacaksın icra o eve gelecek böylece elindeki maldan olmayacaksın bankalar maaşına aynı anda haciz koyamazlar maaşının 4/1ni alırlar emekli olana kadar bu şekilde idare edeceksin emekli maaşına icra konulamadığı için emekli olunca rahatlarsın bankalar 5 yıl peşinde koşarlar 5 yıl sonunda borç sigorta şirketlerine geçer onlarda bir kaç sefer haciz için ihbar çeker alamayıncada ana parayı 36 ay taksitle ver ona razıyız derler verip vermemek sana kalmış 20 yıl sonunda da borç tamamen kalkar tabi bu süre zarfında mal sahibi olursan anında elinde alırlar

Değerli arkadaşım, sen dolandırılmamış, Sülün Osman gibi çarpılmışsın...

Savcılığa gitsen de bu borçtan kurtulman mümkün görünmüyor.

Ne olacağını söyleyeyim... Eğer malın mülkün yoksa maaşına haciz gelir ve 1/4 oranında kesilir. Mal mülk varsa bankalar haciz koyup yok pahasına satarlar. O yüzden mal mülk varsa bir an önce satıp borcunu banka avukatlarıyla konuşarak ödemeni öneririm.

Ha, malın mülkün yoksa eşin reddi miras yapabilir. Mal mülk varsa, reddi miras yaptığında onları da reddetmiş olur, elden gider.

Durumunu tam olarak bir avukatla konuşmanda fayda var. Bu işten en ucuz haliyle kurtulman için akıl verebilirler.

Kartla harcamaları senin yapıp yapmaman önemli değil. Kartı başkasına verip işlem yaptırdıysan sorumluluk senindir. Sadece kartı kullanan kişiye borcu ödemesi için dava açabilirsin, ki dediğine göre zaten bu şekilde paranı kurtarman mümkün gözükmüyor.

Ayrıca, bankalar, kartını başkasına kullandırmanın altında usulsüz faiz alma vs. gibi bir şey tespit ederlerse başın epey ağrır. Haberin olsun.

İyisi mi bir avukat bulup görüş almanda fayda var.

demirc;

Kardeş sağol ya çok faydalı bilgilerle ışık saçtın aynı durumdaki vatandaşlara :)

Arkadaşlar mal mülk deyip duruyonuzda bir şey daha var yani bildiğim kadarı ile haciz maaş dışında ev eşyalarınıda alamıyor değilmi? yani bir değilde iki tane varsa ortak kullanım eşyalarından ancak o zamana birini alabiliyor değilmi???

Vay arkadaş ben de başta üzüldüm size ama yahu bu ne cesaret.. Nasıl bu derece yüklü limitleri bir yabancıya kullandırarak kazanç sağlama peşine düşersiniz. Kendinize bile ait olmayan bir parayı başkası adına çalıştırarak siz kazanç sağlamaya çalışırsanız olacağı bu. Haramın da haramı bu olsa gerek.

Madem böyle bir işe kalkıştınız en başından tüm bu riskleri de göze alacaktınız. Şuncağızcık maaşla onca borç nası kapanır bilinmez. Tek yapmanız gereken adınıza ait herhangi bir şey bulundurmamak. Var ise, biran evvel çaresine bakmak. Haciz işlemleri başlatıldığında da ufak tefek eşyaları da gözden çıkarmak olacaktır.Sonra, sonrası da 10 yıl zaman aşımı süresini beklemek olur heralde. :confused:

bende bile 6 kart yok ya ayağını yorganına göre uzatacaksın ve bu devirde babana bile güvenmeyeceksin benim 2 kartım var toplam limitleri 12,000

2 kart 12,000 lira Allah aşkına bu nedir arkadaş millet kart delisi olmuş hani 2-3 bin tamam eşya alırken işe yararda gerisi neye yarar tabi esnafsanız bişey diyemem ama memurun işcinin emeklinin ne işi olur bu kadar limitle 1,000lira maaşla 10.000 limitli kartı kullanamazsınız 10 ay taksitle bişeyler alsan aylık ödemesi maaşa denk gelir o bişey değilde icra geldimi bankalar ve devlet suçlu yardım etmeyen eş dost kötü ilan edilir kimsede demiyor ki ben ne halt ettim

valla doğru diyorsunuz çok çok haklısınız...
düşündüm de
ne kadar tehlike altındayız belli değil

bankaların sucu
ceksınler cezalarını odenmeyınce dıcen battılarmıda devletın mılletın parasını batırıyorlar
alan razı satan razıda hakkı olmayan paraları yıyenlerın allah belasını versın

shukufe;

ben bu hikayenin biraz daha farklı olduguna inanıyorum..
insanlar da kontrolsüz harcıyo sonra ödeyemiyo
sora bankanın Allah belasını..
ee biz bankada çalışıyoz belasını verirse biz nerde çalışcaz?
:)

aldıgın maası,gelırını gosterıp alıyosun kartını.adamın aldıgı bellı bunun kat kat ustu lımıt verırsen ac gozler doymuyor
kredı alırkende ıpotek gosterıyosun genelde
ınsanlar ucgaatcılıga yatarsa burda namuslular oderse ınsanlar de desın

hiç kimse kusura bakmasın bu işlerde bankanın zerre kadar suçu yok alış veriş yaparsan faiz uygulamam nakit çekersen faize razı olacaksın bunları baştan söylüyor kimseye zorla kartta vermiyor şu limitin altında kartta kulanamazsınız demiyor maaşın neyse ona göre limitini belirleyeceksin bunu yapacak kadar akıl sahibi olmayanlarda kullanmasın bu konuda devleti bankayı suçlamak sarhoşken kaza yapıp alkol üretenle araba üreteni suçlamak gibi araba kullanacaktın niye içtin hoş bizde millet olarak hep suçu başkasına atma hastalığı vardır

kardelenn;

hayır değilim hayırdır sen bana niye takıldın anlamıyorum

fatihH32;
neden takılayım:) ben bile deyince üstünlüğünü, ayrıcalığını merak ettim

demirc;
insanlar yetiremediği için olabilir mi bende tasvip etmiyorum kredi kartını ama millet cidden aç ve ayakta kalma çabasında sonunu düşünmeden ayakta kalmaya calışıyolar bunlar inkar edielemz çevremizde fazlası ile var sonra işin içinden çıkamayarak piskolojik sorunlar ve sonrasına dilim bile varmıyo ya intihar, yada yasa dışı işler

Konu o kadar ciddiyse burda vakit kaybedeceğine hemen git bi avukatla görüş.
Burdan bi şey çıkmaz sana.

adama avukat denırmıymıs
bal gıbıde acıkta olan seyler kendı bılem acıca ıfade etmeye kacıyor
avukatlar adamın anasını aglatır
bı ellerıne dus, danısma ucretış davayı kaybederse zaten hepsını oduycek bıde avukat ucretı karsı tarafın avukat ucretı mahkeme mastafları faızı yıkılıcak basına
davayı kazandı dıyelım oda olmazya bu durumda avukat kazanılan paranın buyuk yekununu alacak

kardelen (bende almak istesem alırım ama niye almıyorum biliyor musun çünkü hesabımı biliyorum ye ayağımı yorganıma göre uzatıyorum anladın inş )

Emin ol kapasitem senden daha iyi:) ouduğum mesajında 12 000 liralık var demiştin ne kadar olduğu değil ben bile derken farkın ne üstünlüğün ne onu sordum ben ce sen anlamıyosun:)

bende bile 6 kart yok ya ayağını yorganına göre uzatacaksın ve bu devirde babana bile güvenmeyeceksin benim 2 kartım var toplam limitleri 12,000 BU KOYU YAZILANI SORDUM :)

Senin yazın o:)

Arkadaslar,adam artık buyuk bir hata yapmıs! Bırakın artık suclamayı,adam bir yol,care bulmak icin bize danısıyor.
Hepimizin basına turlu turlu belalar gelmedimi,gelmiyormu,gelmeyecekmi? Kimse buyuk konusmasın! Bazı arkadaslar ne guzel,yol gostermeye calısıyorlar.
Aslında bankaların da bir nebze kabahati yokmu? Yani kara listeye dustugunde hepsinin haberi oluyor,ama kart talebi geldiginde neden arastırmazlar? Bu adamın baska bankalardan almıs oldugu kart (kartlar) varmı,geliri nedir,bu geliri bu kadar karttan harcamayı karsılarmı diye?
Yani bircok kurum sutten cıkmıs ak kasık degildir diye dusunuyorum. Neyse artık olan olmus.Bu kisi dersini almıssa almıstır zaten.Bir yol varsa yardımcı olmaya calısalım,dalga gecmeyelim,her an hersey basımıza da gelebilir. Allah bizim vasıtamızla bir yol gostersin...

@fero sana katılıyorum kardeşim ortada öyle yada böyle bir arkadaşımızın yaşadığı sıkıntı var! arkadaşımız bu sıkıntısının çocuklarına ve ailesine yansımasını istemediği için ölümü bile düşünebilecek hale gelmiş bizlerinde yapabileceği en mantıklı şey onu bu durumundan kurtarmak değilmi????

fero ilk mesajımda arkadaşa ne yapabileceğini söyledim onun dışında da yapabileceği hiç bişey yok son yorumlarda zaten arkadaşın durumuna yönelik değil genelleme

kardelen 1.000 liralık borcu anlarım insan gerçekten yeri geldimi mecbur kalıyor ödeyemeyeceğini bilsede harcıyor çocuğu açken yada hastayken kimse ödeyebilirmiyim diye düşünmez ama güzel kardeşim 10.000 liralık harçama olurmu asgari üçretle çalışan adam gidiyor 3.000liraya tv alıyor 2.000liraya telefon alıyor adamlara taksit deyince kendinden geçiyorlar millette bir hava atma manyaklığı başladı Allah aşkına kredi kartına taksitle kurban kesiyorlar adam fakire farz olan namazı kılmaz orucu tutmaz sadece maddi durumu iyi olana farz kılınan kurbana geldi mi çoşar

arkadaşlar
konu amacından sapıyo...
Ama anlaşılması gereken şey şu istanbulda hayat çok pahalı hastanye 1000liraya nerde girip çıkıyorsun?
ben fatsa devlet hastanesine gidip tedavi olabiliyorum ama istanbulda devlet hastanesi bi işkence, gidince herhangi bir özel hastaneye 4000 5000den başlıyo..
değr yargılarımız o yuzden uyuşmuyo..

Her açıdan farklı yorumlanabilir bir konu hatta istesek üzerine tez bile yazabiliriz ama önceliğimiz bu tür konularda sorunun kaynağını bulup çözümün en ağa babasını paylaşmak olmalı bence haksızmıyım yani? anlayışınızdan ötürü teşekkür ederim arkadaşlar. :)

[QUOTEkardelenn;

2 kartta 10,000 limit çok normal çünkü 2003 den bu yana tek kart kullandım 2 kartımı da yeni aldım

engellı olunca etımız ne butumuz ne desekmı. cok para kazananlar bıle neden 2 3 kredı kartı alıp basagrısı yapsın. var bunda bı ıs. banka babasının hayrına vermıyor her sene 40 lıra aıdat. bunu katla 2 ye 3 e. zaten odemesınler dıyo galıba. adamın anasını aglatıp fızı bındırıp canını yakacaklar.
zaten yemek ıcmek kendıne yeterek namusuyla yasamak odeyemeyecegı para olamaz genelde . calısan bırı ıcın

Emekli olmadan önce bir şirketin finans yetkilisiydim. Bütün bankacılarla dost olunca onlar prim kazansın diye her bankadan kart almak zorunda kaldım. Emekli oldum bir baktım 15 tane kart o zamanın limiti ile (2008) 90.000. limit var. Bir daire parası. Emekli oldum ve bankaları tek tek dolaştım 1 tanesi hariç tamamını iptal ettim. Ne olur ne olmaz. :)

Üst Alt