Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kulak içi işitme cihazı tavsiyesi olan var mı?

bypeace

Yasaklı Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle hepinize iyi forumlar

bu yaz tatilinde evleniyorum ALLAH izin verirse. kulak arkası işitme cihazı görünüşümü baya bi mahvediyo. kulaklar çok kötü gösteriyo.

o yüzden sadece 1 evlilik için kulak içi işitme cihaz düşünüyorum. sağ 81 sol 98 sadece sağdan kulak arkası işitme cihazı kullanıyorum.
yardımcı olur musunuz ?
kulak içi işitme cihazı aldıktan sonra iade si var mı? gerçekten benim için önemli konu.

üstad o kayıplar için kanal içi cihaz işine yaramaz verim alamazsın. Birde ayarı falan çok uğraşırsın tanıdık firma var ise ikametgah ettiğin yerde iade edersin onun dışındaki firmalar vermiyor.

Kardeşim 90 db üzeri ise zaten ileri derece arkadaşın da dediği gibi kulak içi fayda etmez. Kulak Arkası oticon u tavsiye ederim.

arkadaşların dediği gibi maalesef kulak içi olmaz nitekim az kaybın bile olabilir fakat kulakta akıntı gibi sorunlar varsa yine kulakiçi kullanamazsın:) yani senin isteğine karsılık gelebilecek birşey yok kiralama modeli gibi:)

bi arkadaşınkini al dicem ama kulak yapısı uymaz sana yani unut bu işi

bypeace bencede kulak içi işini pek görmez kardeş.. ileri derece işitme kaybın mevcut kulak arkası iyi bir cihaz al..

kendime uygun kulak içi işitme cihazı buldum. almanyadan şipariş ettiler. şuan beklemedeyim.
Markası ise Siemens
kulak içi İşitme Cihazı ile deneme yapıldı. kulak arkası işitme cihazdan kat kat süper bütün sesler geliyor. bütün sesler harfler canlı canlı geliyor ve net.. kullandığım kulak arkası işitme cihazı Phonax naida S
Odyometri Testi yapıldı. Özel hastaneden yapıldı. Numune hastanesi ile hacettepe hastanesi kulaklıklar tamamen aynı ve çok eskidir.
özel hastanenin ismini vermek istemiyorum çünkü iyilik yaptılar kimseye söyleme dediği için paylaşamıyorum. yoksa o firmaya baya müşteri gelir. paylaşmamı isteyen özelden anlatabilirim. çok özel bir durumdur bu. özel hastanenin kulaklıkları çok kaliteli çok büyük..
devlet hastanesinden sağ 85 den aşşağı sol 95 den aşşağı yazmıyordu. doktorları ise 40 yaşlarında idi.
özel hastanesindeki ise yaşı 25 ve bayandır. öyle bi hesaplıyoki 2 kere yeniden yaptırdı.yarım saat sürdü. sağ 81 sol 98.

gittim işitme cihazı firmasına. önceden SELIS İşitme Merkezine giderdim. şimdi paylaşmak istemiyorum. mahkemelik korkusundan paylaşamıyorum.
bu kulak içi cihaz sana uygun olacağını söylediler. denemek istediğimde denememi kabul ettiler ve denedim. kulak arkası işitme cihazından daha iyi sesler geliyo.

inanın hiç beklemiyodum. olmaz diceğini bekliyodum. olur diyince baya bi memnun oldum.

işitme testinizi tarafıma yollarsanız sevinirim.
QvVn3v.jpg

10 gün sonra gelecek ve kullanmaya başlayacağım. sonuçlarını buraya paylaşırım.

öncelikle tekrar geçmiş olsun ve inanın işitme kayıplı kişileri gayet iyi anlıyabiliyorum ne kadar zor durumda kaldıklarını. bence sizin işinizi eğer illa kulak içi istiyor iseniz nitro 7 cic hayli hayli karşılar satlas bunu kullanıyor boyle bir işitme kaybı ile zaten, kendisi ile iletişime geçebilirsiniz.

bypeace, canını sıkmak istemem ama resmini gönderdiğin odyogramı hazırlayan kesinlikle bu işten anlamıyor. Bir örnek vereyim: Sol kulağında hava yolu işitme eşiklerin (X işareti) 100 dB civarında. Kemik yolu eşiklerin de aynı seviyede. Ama odyometrelerde kemik yolundan verilen sesler 80 dB'in üzerine çıkamaz. Yani kemik yolu eşiklerini uydurmuş. Hem sol kulak kemik yolu işareti (>) şeklindedir. Seninkinde (<) şeklinde çizilmiş. Bunlar odyolojinin ABC'si. Bunları bilmeyen işitme cihazından hiç anlamaz! Üstelik konuşma testleri de yapılmamış. Neye göre karar vermişler işitme cihazına?
serkan_ody, odyometrist olarak bunları fark etmiyorsan, senin de işitme cihazları hakkında fazla konuşmaman gerekiyor.

mehmet bey agzınıza saglık.yıllardır bir işitme engelliler ne yazıkki odyocular tarafından kandırılıp aldatılıyoruz.o kadarki cihaz satan firmalar dogru dürüst test bile yapmıyor.cihazı satana kadar ilgileniyorlar sonra yüzümüze bile bakmıyorlar.ben genelde testlerimi ankara dışkapı hastanesinde yaptırıyorum.en azından ordaki odyocular biraz daha ilgi ve alaka gösteriyorlar. bende öncesinde kula içi cihaz kullanıyordum.şuan kulakarkası kullanıyorum.kulak içi cihaz kesinlikle sesi daha dogal ve daha güçlü veriyor.gayet menmundum.sonrasında işitme kaybım artış gösterdi mecburen kulakarkası kullanmak zorunda kaldım.bu süreçte gezmedigim doktor.uzman kalmadı.amerika.ingiltere.almanyadaki akrabalarımada sordurdum.bana söylenen kulak içi cihazların ileri derece işitme kaybını karşılaması münkün degil dediler.zaten almanyada üretilen son model bir cihaz anında türkiyedede bulunabiliyormuş. inşallah bu kardeşimiz alacagı cihazdan fayda görür.parası boşa gitmez ve biz yanılmış oluruz.ama sizinde belirttiginiz gibi işitme testinin henüz ABC sini bilmeyen bir odyocuya nasıl güvenilir tabiki orasıda tartışmalı biraz.:D

Mehmet Akşit
haklısın. söylediklerin ne kadar doğru bilemem işitme testinden hiç anlamıyorum.
ama sana şöyle diyebilirim.
ben kulak içi işitme cihazı istemiştim. uygun mudur sorduğumda rahatlıkla uygun olduğunu söylediler.
kulak arkası işitme cihazı ile test edildi. markası ise siemens idi.Test yapıldı konuşma testlerini yaptım nerdeyse bütün sesleri duyabiliyorum. herşey anlaşılıyor.
ama bu kulak arkası işitme cihazı ile test ettim. kulak içi ile test etmem lazım diye sorduğumda
kendisi dediki aynı ses bunada uygulayacak. hiç bir sıkıntı yaşamayacağına emin olabilirsin dedi.

bende memnuniyetle kabul ettim paramı da ödedim.
şimdi sizin böyle yorumu görünce gerçekten gözümü korkuttunuz.
bu arada kulak içi işitme cihazı yarın geliyor iyice inceleyip size dönüş yapacağım.

hakancan06
belki hastanede test ettiğin kulaklık sorunlu olabilir ? o zamanda odyocuya şikayet edersin. ben bu yüzden özel hastaneden yaptırdım. kulaklıkları çok pahalı çok kaliteli..

orada testin doğruluğundan bahsetmedik genel olarak oyle bir işitmekaybından bahsettik ve dikkat ettiyseniz ben tekrar test yapmak dan bahsettim kim ne yapmış benim için önemli değil. her koyun kendi bacağından asılır diye düşünüyorum Mehmet Akşit bey teşekkür ederim.

DB çok fazla hiç iyi değil dostum işitme cihazı kullanman gerekir internotal diye bir cihaz markası var o kim satıcısı Duymer Kızılay da bulunur emniyet müdürlüğü karşısına doğru ilerde sol

Türkiye'nin en iyi cihaz test odyometrisel hastane
Hacettepe üniversitesi tıp fakültesi
Gülhane askeri tıp akademisi

sametozyunsel,
Evet, farkındayım.
Ama bu forumda çözülecek bir problem değil bu. Bu işi bilmeyenler bir-iki tane değil ki.
Ortalığı germeye de gerek yok. Yardım isteyen birkaç kişiye öneride bulunmak bile önemli. Bu forumun amacına uygun davranmak gerekiyor.

90-81 db işitme kaybına cıc önerilmesi doğru değil bu seviyeye gelecek cihaz mümkün değildir max kazanç 65 db geceni görmedim yapılacak ayarda son ses vol yüzde 100 ile ve cihaz kapasitesini aşacak ve cabuk bozulacaktır ıslık ve ötme seslerini saymıyorum bile

Mehmet Akşit

kızmak istiyorsan kızabilirsin. burası forum mahkemelik olmazsın korkma. forumun ne olduğunu hepiniz biliyorsunuz. yazmayada gerek yok.
test ile cihaz hakkındada hepiniz kötü yorum yaptınız. keşke firmaya kabul etmeden buraya yazsaydım diyorum. neyse..

chelıx

Gelmedi daha. 28 aralıkda aldım. bekliyorum hala :) sorduğumda daha almanyadan çıkış yapmadı.
gelsin bakalım. zaten kötü beklicem. burdakiler herkes kötü yorum yazıyor bazıları karşı gösteriyor.. :)

bypeace hayırlı olsun.. herkesin durumu farklı kardeş.. sana faydalı olabilir teknoloji gelişiyor senin cihazda baya ileri derece kayıplarda faydalı gibi görünüyor ama genel olarak baktığımız zaman 65 db ve üstü kayıplarda pek kulak için tavsiye edilmiyor ve verimde alınamıyor..

chelıx

100db ile kulak içi işitme cihazı alan bir arkadaşda var. sonuç çok başarılı ve çok memnun. bakalım..

konu açan arkadaşla aynı durumdayız, bizim psikolojimizi ancak bizim gibiler anlar.
cihaz satıcısı arkadaşlar iyi niyetli yaklaşan çok var, ama para göz daha çok var.

yıllardır bu sorunun tedavisinin önü kesiliyor cihaz sektörü yüzünden insanlar sağlıklarına kavuşamıyor.

Neden görmeyen gözleri, çalışmayan kalp, böbrek vs organların tedavisi varsa İşitme kayıplarının yok?
Açıklar mısınız rica etsem?
Mehmet Aksit

asadas05

Kardeş boşver ortalığı karıştırmaya gerek yok. kulak içi cihaz aldım olan oldu bitti. memnun olmasamda olur. bu sene evleneceğim. kulak içi takar memnun olacağım. kulak arkası çoooooooooooooooooooooook kötü gösteriyor.

asadas05
Aslında göz ne kadar tedavi ediliyorsa kulak da o kadar tedavi edilebiliyor.
Eğer görme kusuru göz merceğinden kaynaklanıyorsa, gözlük işe yarıyor. Lazer tedavisi de uygulanabiliyor. Ama görme kusuru göz sinirinden veya görme hücrelerinden kaynaklanıyorsa pek bir tedavi uygulanamıyor. Gözlük de pek işe yaramıyor. Şimdilerde bu hastalar için göz implantları çıktı.
Kulakta problem kulak zarından veya orta kulaktan kaynaklanıyorsa, tedavisi veya ameliyatı mümkün. Ama işitme hücreleri veya işitme sinirinde problem varsa pek bir şey yapılamıyor. Yani iş duyu sinirinin veya hücrelerinin tahrip olmasında. Onlar tahrip olduysa henüz iyi bir çözüm üretilebilmiş değil.

Mehmet Akşit

Teşekkürler açıklama için.
İyi bir çözüm üretilebilmiş değil dediniz ya hocam, yukarda bahsettiğim gibi bu durum tek sorumlusu bu sektörde dönen milyarlarca lira olamaz mı?
kök hücre tedavisi deniyor hatta 5-6 senedir konuşuluyor neden ilerleme gösterilemedi Türkiye de?
Çin ve diğer Avrupa ülkelerinde bu tedavi yöntemi hakkında bilginiz var mı?

Kök hücre araştırmaları umut veriyor ama henüz çok yetersiz. Ama başarırlarsa "kapitalizm nasıl para basar" hep birlikte görürüz :)

Mehmet Akşit hocam size dün bir özel mesaj atmıştım ama mesaj kutunuz dolu sanırım mesajım gitmedi. E mail atmaya çalıştım site üzerinden ama size ulaştı mı bilmiyorum?..

Siemens Nitro3mi cic kulak içi işitme cihazı geldi.

Arkadaşlar sağ işitme kaybım 81 DB li biri olarak Kulak içi işitme cihazını önerme konusunda takıntılıyım. 1 gün denemem lazım.
Sesler herşey çok net geliyo ama biraz kısık geliyo sesler yakın çevrede herşey tam net çok anlaşılıyor ama uzaktan biraz anlaşılıyor. şöyle söyleyeyim. 4 adım uzaktan zor anlaşılıyor. 1 ve 2 adım herşey çok net anlaşılıyor. kulak arkasıda aynı şekilde.
sesi yükseltincede Ötme yaşanıyor. örnek ben dediğim zaman cümle sonunda 1 sn lik ötme çıkıyor. o yüzden normale getirttim.
1 gün böyle kullanayım. ama şuan duymakta sıkıntı yokda ses biraz kısık ve değişik. çok da değilde..

bypeace

inşallah istediğin gibi olur çok umut bağladın çünkü :(
telefonuna prg yüklemeleri lazım sesileri yükseltmen için
4 adım ötede sesler çok az gelmesi imkansız birsey.
resim çekip atar mısın?

cihazla duyman normal anlaman nasıl? kanal içi cihazını daha fazla açabiliyorlar mı sesi zannetmiyorum daha fazla açacaklarını...

Üst Alt