Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Leponex kullanan arkadaşlar deneyimlerinizi yazar mısınız?

Descartes

Aktif Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
337
Yaklaşık 6 senedir kullanıyorum Günlük 500 mg Uyurken ağızdan salya akması yapıyor. Bir de kullananlar bilir hemogram düşüklüğü yapıyor. Demir ve folik asit takviyesi yaptım iyi geldi; WBC kan değerleri yükseldi. Forumda leponex kullanan başka kimler var ? diye merak ettim.

Solian kullandım ama hiçbir tesiri olmadı Aspirin içmiş gibi oluyordum Hani ne bileyim, uyku yapar, halsizleştirir vs. hiçbir etkisini hissetmedim.

daha iyi işte tedavi etmesi önemli olan yan etkisiz

Merhabalar annem 20 seneyi aşkın şizofreni hastası leponex kullanıyor uzun zamandır. hiç sağlık kurulu raporu almayı düşünmedik ama haklarından yararlanması için 29.01.2017 kurula girecek size sorum;

1)% kaç oranında özür alır.
2)Annem öyle dışardan sağlıklıymış gibi gözüküyor bazen mantıklı cümleler kurabiliyor ama çoğu şeyi düşünemiyor ve yapamıyor kendi haklarını savunamiyor ufak işlerle uğraşıyor,yardım ediyor ama mesela hastaneye falan ben götürüp getiriyorum

Kendi başına çok yakın bir yer olmadıkça gidip gelemez birisi yardımcı olacak bu da bende kurulda problem olur mu şüphesi yaratıyor

Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.

shkacar

Valla şimdi son yazdıklarınıza bakılırsa en az %60 oranında bir rapor alabilir. Kendine bakacak durumda değil sanırım.

perseküsyon

Sağolun şizofrenide iki oran var bir %45 birde %80 bu oranlardan birini alması gerekir doktoruna sorduğumda vasisi olabilir miyim ve malulen emekli olabilir mi diye olabilir dedi. Bence %80 alması gerekiyor.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

shkacar

Niye ki ? Şizo. dernekten tanıdığım çok hasta var %60 veya %70 engelli..

perseküsyon

Balthazar cetvelinde şizofreni için sadece bu oranlar var cetvele göre verirse yine de bilemiyorum.

perseküsyon

Cetvelde oranlar bu

e957dea944b8ba80e272c45277709ea4.jpg

Mrblr leponexi tamamen bırakan...Şuanda sevgiyi dolu dolu yaşıyan değerli insan.Deneyimlerine ihtiyacım var Türkiyenin en köklü Üniversitesinden mezunum(saglikçı)...Leponex bırakmam için o değerli desteğine ihtiyacım var..
(KORKUNUN bizi esir etmesine İZİN VERMİYELİM)

Arkdaşlar bu ilecı nasıl alıyorsunuz bana sabahta yazmışlar yeni başladım ilerde uyku sorunu yapar mı

SABIR ETMEN LAZIM BU İLAÇ uzun zamandan sonra vücuda alışıyor yan etkileri azalıyor yada yok oluyor.TÜM PSİKİYATRİK İLAÇLARIN MAALESEF YAN ETKİLERİ VAR...

cermis

Günlük 600 mg alıyorum Bünyen yan etkilere zamanla alışır. Geçmiş olsun.

bugünden itibaren bıraktım çok sigara içiriyor

Leponex kullananlar rapor olduğu sürece her doktor yazabilirmiş

leponex kullananlar rapor olduğu sürece her doktor yazabilir miş yanında beyaz küreyi işaretletmeyi unutmayalım buıgün öğrendim.

Arkadaşlar leponex'e başladıktan ne kadar süre sonra etkisini hissettiniz? Ve düzelme sağladımı sizde?

Yaklaşık 3 aydır leponex kullanıyorum.Salya akması dayak yemiş gibi heryerim ağrıyor konsantre olamıyorum işime

Enengin0658
Etkisini hemen hissettim. Seroquel gibi faydasını gördüğüm bir ilaç. Ağır gelse de düzelme sağladı.

neron
Salya akması leponex kullanan neredeyse herkeste olan bir durum. :) Ben alıştım artık

Ahmet T
Şimdi hangi ilacı kullanıyorsunuz ?

2004 de hastalığa yakalandım.O dönem p[FONT=sans-serif]aramız olmadığı için clonex 400 kullanmaya başladım.Yan etkileri uykusuzluk ağızdan salya akması ve cinsel problem. [/FONT]

2019 (En Son) Engelli oranları cetveline göre oranlar şu şekildedir:
Şizofreni:
(a) Tedavi ile işlevselliği düzelen = %45
(b) Tedavi ile işlevselliği kısmi düzelen =%65
(c) Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen = %80

ciddi ilaç kullanmıyormusun şaka yapıyorsun ilaç kullanmazsan bu foruma dahi yazamazsın akli dengen gider nasıl ilaç kullanmadan hemde paranoid şizofrensin yaşıyorsun söylede bizde ilaç kullanmayalım herkezin elinden gelse ilaç kullanmaz Ahmet T

kardeşim bırakıp tekrar başlayınca iyileşiyorum ben en fazla 1 hafta oldu ilaçsız yaşamam
2 gündür içmiyordum sabah içtim her zaman olduğu gibi bırakıp tekrar başladım biraz daha iyileştim

1 hafta içmesen hastalık tekrarlar atak geçirirsin ondan sonra vay haline 2 gün olabilir ilaçsız

Üst Alt