Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Leponex kullanan arkadaşlar deneyimlerinizi yazar mısınız?

ahmetrıza24

bir süre leponex kullandım. daha sonra clonexe gectim 2 yıl günlük 800 mg kullandım hayatımın en dip noktasıydı hep uykulu yatalak gibi birşeydim. yastıgım su gıbıydı salyadan iğrenç bir şeydi. daha sonra ekt için clonexi kestik xeplion iğne invega hap ve rexapine başladım. şimdi sadece rexapin , norodol akinethon ve nervium kullanıyorum. Allah leponex ve clonex kullananlara yardım etsin çok kötü bir deneyimdi

4 ay önce klozapine bağlı karaciğer yağlanması var demişlerdi

Leponex yanlış inançları ortadan kaldırıyor mu?

Bir sürü ilaç denedik, ilaç kalmadı artık. Hiçbiri fayda etmiyor. Leponex ve ekt öneriyorlar. Ailem EKT'ye karşı. Ben Leponex'ten yanayım, hatta ailece Leponex'ten yanayız. Ailem biraz zor ikna oldu Leponex için, o ayrı... Şimdi ben bu riskli ilacı alıp içmeye başlasam, yanlış inançlarımı ortadan kaldırır mı? Deneyimleyen veya tecrübe eden arkadaşlara soruyorum, yardımcı olursanız çok iyi olur. Bende yolumu daha perpektif ve etkin bir şekilde çizebilirim. Daha doğrusu, çizmeme yardımcı olur. Teşekkürler. İyi akşamlar ve iyi forumlar...

Leponex Faydaları Nelerdir?
Leponex ; şizofreni hastalarının belirtilerinde diğer ilaçların fayda sağlayamadığı, belirtileri kontrol altına alamadığı durumlarda Leponex kullanımına başlanır ve şizofreni belirtileri kontrol altına alır. Aynı zamanda intihar girişiminde bulunan şizofreni hastaları içinde durumu kontrol altına almak için Leponex kullanımı uygundur. Şizofrenide oluşan duygu, düşünce ve davranış bozukluklarının düzelmesine fayda sağlamaktadır. Parkinson hastalarında da oluşan duygu, düşünce ve davranış bozukluklarının kontrol edilmesi için yine bu ilacın fayda sağladığını söylemek mümkündür. Genel olarak ilacın D4 ya da dopamin reseptörüne bağlanarak bloke etmesiyle faydası görülmektedir.

ahmetrıza24

Durumun çok mu kötü son çare olarak bunları deniyorsun.
Buraya yazan sen misin ? Yoksa bir yakının mı ?

Gayet güzel kendini ifade etmişsin. Bence durumun o kadar da ağır degil.

Xeplion benzeri iğneleri denedin mi ?

Durumum gerçekten kötü hocam. Davulun sesi uzaktan kulağa hoş gelir. Xeplion iğnesini denemedim ama Paliperidon etkin maddeli Invega adlı ilacı denedim, nafile...

Leponex yanlış inançları ortadan kaldırıyor mu?

ahmetrıza24

Anladım. Bende çok ağırdım. Xeplion bana iyi geldi bütün pozitif belirtiler geçti ama halsizlikten yataktan çıkamıyorum.

Benim psikozumu tamamen iyileştirdi. Atak dönemi bir çok belirtiyi yaşadım.

İğne haptan bir tık daha iyi. 2 ay falan sürüyor tedavi tam iyileşmek işin 4 ayı beklemek gerekiyor. Stabil oluyorsun.

Bu kadar süre bekledin mi ? Tedavi biraz uzun sürüyor çünkü

2 sene clonex kullandım. hastalığımın en ateşli olduğu dönemdi.sanki birisi beni duvardan duvara vurup 10. kattan aşşa atmış gibi hissediyordum. cümle kuramıyordum,dilim dönmüyordu.hareket etmek benim için çok yorucu birşey olmuştu.sürekli uyudum kahvaltıya yapıp uyuyordum öğlen kalkıp yiyip yatıyordum aksam da aynı.40kilo aldım. sürekli kan verdim bu benım için işkenceydi kafamın içinde taş vardı sanki. keskin belirtilerimi kesti ama bende ruh kalmadı. hiçbirşey hissetmiyordu.2. senenin sonunda ani bir şekilde belirtilerim tekrar ortaya çıktı doktorum bana bu ilacın psikoz için zaten son çare oldugunu söyledi ve ekt önerdi. ekt ile clonex ilacı aynı anda uygulanmadıgı ıcın ilacı yavasca kestık invega xeplion ve rexapine başladım daha sonra 7 seans ekt oldum.belirtilerim gene kesildi. hafızam ciddi manada zayıfladı geçmişim sanki uykudan uyandıgımda yarım yamalak hatırladıgım bir rüya gibi.bu arada ekt de kesin çözum olmadı 6 ay sonra tekrar hastaneye yatmak zorunda kaldım . benim sorunum dış dünya ile bunu anladım artık toplum içine girdiğim zaman benim ayarlarım bozuluyor ama yaşamak ve para kazanmak içinde dışarıda zaman geçirmek gerekiyor bakalım daha ne kadar dayanabileceğim.

@ahmetrıza24 üstteki mesajında """Şimdi ben bu riskli ilacı alıp içmeye başlasam, yanlış inançlarımı ortadan kaldırır mı? """ diye sormuşsun. Yanlış inançlardan kastettiğin nedir ? Hezeyandan bahsediyorsan tamamen silinmez ama semptom olarak şiddeti azalır. Akut alevlenme yaşama riskin alt seviyelere iner. Ama leponexe başladığında , ilk ay bünyene ağır gelebilir. İlaca alışmak için biraz sabretmen lazım. Geçmiş olsun. @neron+ kardeşim, sana da geçmiş olsun. Allah şifa versin.

Son düzenleme:
Üst Alt