Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Majör depresyon ve bronşektazi için hangi oranda rapor verilir?

düfa

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
majör depresyon ve bronşektazi tanısıyla tedavi görüyorum.ne oranda özür oranı verilir

[SIZE=3][FONT=Calibri]GEÇİCİ FONKSİYON KAYBINA NEDEN OLAN RUHSAL HASTALIKLAR [/FONT][/SIZE][SIZE=3][FONT=Calibri]Bu gruptaki hastalıklar 1 yıl sonra kontrol gerektirir. Özürlülük oranları belirtilere göre değil, işlevsellik düzeylerine göre verilir.[/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Calibri]C- Duygudurum Bozuklukları [/FONT][/SIZE][FONT=Calibri][SIZE=3]a.Manik nöbet, bipolar duygudurum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon,Major depresyon
[/SIZE][/FONT][SIZE=3][FONT=Calibri]1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0
[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Calibri]2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 40
[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Calibri]3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 70
[/FONT][/SIZE]
[FONT=Calibri][SIZE=3]b.İnatçı duygudurum bozukluğu (siklotimi, distimi)
[/SIZE][/FONT][SIZE=3][FONT=Calibri]1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0
[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Calibri]2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 10
[/FONT][/SIZE]
[FONT=Calibri]3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 30[/FONT]

Bronşektazi için alabileceğiniz oranlar;

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda, solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;
a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik kor pulmonale gelişmişse:% 80

Not: Bu iki hastalığınız için alacağınız oranlar balthazard formülü ile hesaplanır...

üçüncü kez majör depresyon tedavisi görüyorum.Acaba şizofreniye dönüşebilir mi

şuan hiçbirşeyden zevk alamıyorum,işe gitmek istemiyorum ama esnaf olduğum için zoraki geliyorum ve buda beni daha da sıkıyor.aklıma bazen ölmek geliyor

rapor alabilir miyim?

alabilirsem sizce kaç olabilir?

tanı kısmında F32 depresif yazıyor

birde bronşektazi teşhisi var

[FONT=Times New Roman]F32[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Depresif nöbet[/FONT]
[FONT=Times New Roman]F32.0[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Hafif depresif nöbet[/FONT]
[FONT=Times New Roman]F32.1[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Orta depresif nöbet[/FONT]
[FONT=Times New Roman]F32.2[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Psikotik belirtisiz ağır depresif nöbet[/FONT]
[FONT=Times New Roman]F32.3[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Psikotik belirtili ağır depresif nöbet[/FONT]
[FONT=Times New Roman]F32.8[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Depresif epizodlar, diğer[/FONT]
[FONT=Times New Roman]F32.9[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Depresif nöbet, tanımlanmamış[/FONT]

majör depresyon yazıyor

depresyonun tekrearlaması teşhisimi değiştirir mi ve ayrıca bronşektazi ile birlikte rapor oranım tahminen ne olabilir

basit şizofreni ile majör depresyon arasındaki fark nedir

Sürekli tekrarlayan bir rahatsızlık kronik olarak değerlendirilirse, tabii ki rapor oranı daha yüksek olur

en ufak bir sıkıntıda depresyona giriyorum. yani tekrarlıyor.

üçüncü kez depresyona girdim.ilaç kullanıyorum.ama iyileşme olmadı.yaklaşık bir aydır ilaç kullanıyorum

siz yine doktorunuzla görşün en iyi tedaviyi onlar uygulayacaklardır..

üçüncü kez majör depresyon tedavisi ve bronşektazi teşhisim var.%kaç oran verirler tahminen

cevaplarınızı bekliyorum

1974doğumluyum. 20 12 1989 ssk girişim ve 1600 gün ödenmişim var.2001 yılından beri de bağkurluyum. %40 rapor verirlerse eğer erken emekli olabilir miyim?

Hastalıklarınıza verilebilecek oranlar hakkında cevaplar verildi size.. Emeklilik sorunuza gelince % 40 veya üstü rapor alabilirseniz erken emekli olabilirsiniz..

sinüzit ve burun eti teşhisi konuldu bunlara oran varmı

bende de bronşektazi rahatsızlığı var. sol alt lopta.bana ne derecede rapor verirler

Majör depresyon tedavisi görüyorum kaç oranın da rapor alabilirim.

ikinci defa majör depresyon tedavisi görüyorum.bronşektazi ve amfizem tanısı konuldu.sinüzitte mevcut.rapor alabilir miyim? %kaç olabilir.bağkurluyum

Acil cevap bekliyorum

Size 1.ci sayfada cevap verildi geri dönüp okuyun o sayfayı lütfen..

Bronşektazi ve amfizem için hangi oranda rapor veriliyor?

hen bronşektazi hemde amfizem rahatsızlığım olduğunu tomografi sonucu öğrendim. rapor alırken her iki hastalıkta ayrı ayrı mı hesaplanır.lütfen bilgisi olan yanıtlasın.birde majör depresyon ve sinüzit rahatsızlığım var.raporum ne olur

Bronşektazi ve amfizem akciğer hastalıkları olduğu için ayrı ayrı değerlendirilmez, SFT testi sonucu baz alınır.. Sinüzit için oran verileceğini zannetmiyorum.. Majör depresyon ile ilgili sorunuza cevap vermiştik: http://www.engelliler.biz/forum/sag...n-hangi-oranda-rapor-verilir.html#post1115945

Akciğer hastalıklarına verilen oranlar:

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda, solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;

a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

Not: Tüm hastalıklarınız için verilen oranlar balthazard formülü ile hesaplanır..

neden ama? iki ayrı depresyon için ayrı ayrı rapor oranı hesaplanıyor

Akciğer hastalıklarına verilen oranlar solunum fonksiyon testi sonucuna göre veriliyor. İki ayrı akciğer hastalığı için ayrı ayrı oran verilmez.. Tek birtane SFT testi yapılır, sonuca göre oran verilir..

akut sinüzite rapor oranı ne verirler. buna bronşektazi+ amfizem , majör depresyon eklenirse oran ne olabilir?

akut sinüzit ve nefes darlığıda mevcut. nefes darlığına hangi bölüm oran belirliyor

Sinüzit için oran verilmez. Nefes darlığına göğüs hastalıkları bölümü bakar, Solunum Fonksiyon Testi yapılır.. Alacağınız oranın yüzde kaç olacağını biz bilemeyiz. Solunum testinden sonra belli olur..

hava yolu defektlerinde dispne diye geçiyor.bu bölüm kbb bölümünde yer alıyor

Sizdeki Dispne akciğer hastalıklarına bağlı Dispne olmalı.. Ayrıca değerlendirilmeyecektir diye düşünüyorum. Çünkü Dispne (Nefes Darlığı) sebebleri arasında Brokşektazi'de var.. Nefes darlığınıza neden olan hastalık ana kaynağı ile ele alınacaktır.. Daha öncede söyledim hangi oranda rapor alacağınızı SFT testi belirleyecek.. Daha fazla zaman kaybetmeden biran önce gidin, SFT testini yaptırıp rapor alma sürecinizi başlatın..

İşinize yarayacak oranda rapor alabileceğinizi düşünüyorum.. Sonucuda bizimle paylaşın lütfen..

depresyonu karıştırmadan rapor alsam istediğimi alabilir miyim

Alabiliceğinizi düşünüyorum, ama depresyonunuzuda belirtin..

Üst Alt