sayın düfa bende biliyorum bronşektazinin düzelmiyeceğini , ama hafif olduğu için senin spor yaparak bunun sana en az 20 yıl daha sorun çıkarmıyacağına sana garanti veriyorum.eğer spor yapmaz evde kara kara emekliliği düşünürsen çok sürmez yaygınlaşır, ve 5-6 yıl sonra benim gibi bronşektazi +ağır koah olursun.araban varsa pek binme.yoksada gideceğin yerlere yayan git.çünkü tembel bir ciğer git gide çöker ve balgam dışarı atamaz ,doluluktan nefes darlığı yapar sonuç kötü olur.onun için ben sana spor ve yürüyüş yap diyorum,ki balgam çıkarman ve balgam kusman kolay olsun.ben de biliyorum ciğer hastalıklarının tedavisi var ama sadece bronşektazi ve koah hastalığının tedavilerinin olmadığınını da çok iyi biliyorum.ama bronşektazi yaygın değilse hasta olan kısım alınıp hasta tekrar sağlığına kavuşuyor.her ne ise bana bu konularda bilgelik yapma,benim anam ağlamış zaten,40 yıldır bu hastalığın içindeyim,sen benim dediklerimi uygula saglık içinde kal oldumu kardeşim.Allah yardımcın olsun. selamlar.
4ağır koah olursun.