Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Majör depresyon ve bronşektazi için hangi oranda rapor verilir?

Bronşektazi ve majör depresyonum. Erken emekli olabilir miyim?

bende hafif bronşektazi hafif amfizem akut sinüzit nefes darlığı ve majör depresyon mevcut.erken emekli olabilme şansım var mı? ne yapmalıyım. birde işimi yaparken çabuk yoruluyorum neden olabilir

Rahatsızlıklarınız dan dolayı 40% ve üzeri rapor alabilirseniz şu tablodan ne zaman emekli olacağınızı hesaplaya bilirsiniz.
İlk işe giriş tarihiniz 30.09.2008 tarihinden önce ise şu tablodan,

2008_oncesi.PNG

ilk işe giriş tarihi 01.10.2008 tarihinden sonra ise şu tablodan,

2008_sonrasi.PNG

sizce alabilirmiyim? doğum trh: 27 02 1974 ssk başl: 20 12 1989 bağkur baş:01 07 2001 halen devam ediyor

40% ve üzeri rapor alıp alamayacağınızı bilemiyorum bu sorunuzun en net cevabını doktorunuzdan alırsınız.
Bağ-kur tamamen farklı bağ-kur için şu tablodan faydalanabilirsiniz..
bagkur.PNG

benim rahatsızlıklarımdan rapor alan varmı? biliyormusunuz

sevk almak için bağkura mı müracaat edeceğim.

düfa,
Buradan size kimse şu raporu alacaksınız diyemez bence en güzeli Bağ-kur a 5510 sayılı yasadan faydalanarak emekli olma talebinde bulunmak ve yetkili hastaneye rapor almak için sevk almak olacak.Dilekçenizde özellikle belirtmeniz gereken bir husus ise emekliliğimin Malulen değil, 5510 sayılı yasadan erken emeklilik olmasını istemeniz olacak...

major depresyondan vermezler bende major dep ve yaygı ankesiye bozukluğu vardı doktor oran bile yazmadı

bugün psikiyatriye çıktım ilaç raporu için. tanı F32 Depresif nöbet ve F20.9 şizofreni,tanımlanmamış.raporda yazan bu.bu teşhisle özür raporu %40 olur mu?

sana tavsiyem psikiyatri raporlarını ruh ve sinir hastaneleri vermiyor tam teşekküllü olacak yani tüm bölümler olacak sen bu işe başlayacaksan kendi doktorundan yazı al ilaç raporuna pek ilgilenmiyolar f32 den denğilde f20 den alırsın eğer tedavi yeni başladıysan ilaç rapor tarihi yeniyse düşük olur sen en güzeli kendi doktorundan yazı al

bana raporu toplum ve ruh sağlığı doktoru verdi. yani devlet hastanesi oluyor.beni yatırmak istedi ama esnaf olduğum için olmadı.

bende aynı zamanda bronşektazi ve amfizem rahatsızlıkları var.

bizim bi arkadaş ruh ve sinir hastanesine rapor için başvurdu tam teşeküllü hastane olmadığı için başka devlet hastanesinden aldı

siz devlet hastanesinde muyene oluyorsanız almanda kolaylık olur bence rahat alırsınız

raporu yeni aldı.ne kadar beklemem lazım.majör depresyon mayıs ayından beri var

düfa şimdi yazacaklarım seni üzecek çünkü bu yazdığın rahatsızlıklardan rapor alıp emekli olman imkansız F32.0 hafif depresif nöbet demektir tedavi süresi maxsimum 1 ay sürer genelde kişinin bulunduğu ortamdan uzaklaşması yani kısa bir tatil tedavi için yeterlidir f-20,9 özgülleştirilmemiş şizofreni : şizofrenik bozuklukların ölçülerini karşılayan fakat diğer şizofreni tiplerinin ölçülerini karşılayamayan hastalara konulan tanıdır yani senin anlyacağın başlangıç aşamasındaki şizofrenidir genelde bu rahatsızlık ilerler genelde başlangıç aşamasındaki şizofreninin belirtileri major depresyonla aynıdır o nedenle karıştırılır aralarındaki fark biri ilerler diğeri geçer gider kısacası şuanki durumunla seni emekli etmezler

benimkinde f32 yazıyor depresif nöbet hafif diye geçmiyor.

daha öncede majör depresyon geçirdim.

f-32 nin sonunda bir sayı belirtilmiyorsa bu f-32,0 anlamına gelir güzel kardeşim zaten daha ağır bir durumda olsaydın burada rapor alabilir miyim diye sormazdın soramazdın ağır depresyondaki bir insan hayatla bağlarını kopartır maddi veya gelecekle ilgli plan yapamaz kısacası mantık devreleri yanar sen bırak rapor işlerini tedavine odaklan bu dünyada major depresyon geçirmeyen insan yok denecek kadar azdır zaten herkes hayatının bir döneminde yaşam arzusunu kaybeder kimi doktora gider rahatsızlığının tıbbi adını öğrenir kimiside bi ara bunaldım der fazla abartmaya gerek yok ya benim anlamadığım burda şu derdim var nasıl rapor alırımı araştırmak yerine bu dertten nasıl kurtulurumu araştırmanız derdinize deva aramanız daha iyi değilmi sırf senin için demiyorum yanlış anlama geçende biri reflüden rapor alma sevdasındaydı derdinin dermanı olmadığını sanıyordu halbuki googleye reflü tedavisi yazsa bu kadar eziyeti çekmeyecek gerçekten insanları anlamıyorum hasta olmak size zevkmi veriyor bir türlü çözemedim

f32 sadece depresif nöbet anlamına geliyor derece belirtmiyor,ilaç reçetemde majör depresyon yazıyor.

düfa sen kafaya takmışsın kardeşim ne söylesek boş git rapor için başvur boşu boşuna uğraşacak olan sensin yalnız rapor için uğraşırken emeklilik hayalleri kurma sonra daha beter depresyona girersin major depresyon için insanlar emekli edilseydi bu memlekette çalışan insan kalmazdı

majör depresyondan ilaç kullanan birine nasıl hafif depresif teşhisi koyabilir ki? Bende bronşektazi ve amfizemde mevcut

Yazmiyayim diyorum ama gelde yazma :

Eger Depresyon icin oran verilirse bu memleketin % 70 i ozurlu demektir. Bebekler ve kucuk cocuklar yasam derdi olmadigi icin geri kalan herkes zati depresyon da.

Kronik depresyona sozum yok. O ciddi 1 hastaliktir ve yasam boyu devam eder.

Fakat kronik depresyonda olan biri de hayatla uzakdan yakindan alakasi kalmamis insandir. Olan biteni umursamaz.

Düfa : Ustadim kusura bakma ama sen isin baska boyutu ile ilgileniyorsun gibime geliyor.

Bu forumdaki herkes hangi Psikiyatra giderse gitsin herkes Major depresyon tanisi alir.

Mesela bende de Major depresyon var. Ve tedavi oluyorum. Cunki diger hastaliklarim beni yordu. Her ay Psikoterapiye gidiyorum , mesafe de aldim ruh sagligima yarar sagladi.

Derdin tedavi olmak mi ? yoksa oran almak mi. Su kismi ne soylermisin , bizde buna gore yardimci olalim.

doktorum bana %40 psikiyatriden vereceğini söyledi ayrıca bronşektazim ve amfizem ve akut sinüzitim var oranım ne olabilir?

Depresyondan rapor alacan. yaw sen iyimisin ne içtiysen bizede aynısından yolla...

10 sene oldu tedavim hala devam ediyor.. ben zor rapor alıyorum sen depresyondan nasıl rapor alacan..

sen yol yakınken ilaçlarına tedavine doktoruna sıkı sarıl tamam mı bırakma engelli olmak ayrıcalık değil bana göre..

ve şunu da bütün dnya duysun ben kendim akıl sağlığımı yeryüzünde gökyüzünde ve ikisi arasında hiçbirşeye değişmem... sen zorla hasta ediyon kendini..

aLLah aLLaha yaw neler var..

heyete girdim ve yineleyici depresyon %40 bronşektazi hafif etkilenme %20 toplam %52 aldım.şimdi evraklarım Ankaraya göderilicek,sonuç ne olur.

yineleyici depresyonun tam kodu nedir özürlü cetvelinde düfa

tam kodu bilmiyorum,sizden oranım düşermi yoksa aynen onaylanır mı

hayır düşmez eskisi gibi degil artık en fazla % 1 ya da 2 oynar çünkü hastaneler heyet hastane yani uzman hastaneler veriyor bu oranları .

düfa bende bronşektaziden çok çektim.benimki bütün vücudumu sarmış,%80 rporum olduğu halde 4 senedir emekli etmiyorlar,sen nasıl olupda hafif bronşektaziden emekli olacaksın hayret ediyorum.arkadaşların dediği gibi sen önce bronşektaziden ve psikolojiden tedavini yaptır. emekliliği unut,bu şekilde senin işin zor.illa emekli olacam diyorsan git sgk na müracaat et.hastalık derecelerini al ona göre site sana yadım etsin. bu böyle durmadan soru cevap olmaz. bronşektazi de ise spor yapacaksın. bu hangi cins bronşektazi belirt bakalım.hafif dediklerine göre spor yap düzelir.takma kafanı böyle şeylere hepsi düzelecek hastalık seninki. fazla uzatmadan tedvilerine başla.ve işine bak.saygılar.

arkadaşlar ben psikiyatriden in basta konulan tanıda f32.3 iken simdi gecen 2. ilaç alımında f32.0 idi bu nasıl iş ya biri bana anlatır mı ?

Üst Alt