Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mal varlığımı kızılaya bağışlamak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

tuba27

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
1
Sanırım konuyu yanlış yere açmadım. Bizi çok rahatsız eden bir oğlum var. Bu yüzden malvarlığını kızılaya bağışlamak istiyorum. Nereye basvurmaliyim

Bırakın mal varlığını bagışlamayı artık kan bağışı bile yapmıyorum kızılaya, aile şirketine dönmüş, kan bağışını bile sattıklarına dair duyumlar var,eğitime bağışlarsanız bir çok çocuğa faydanız olur diye düşünüyorum, yinede karar sizin tabi

Bulunduğunuz ildeki kızıl ay şubesine giderek gerekli işlemleri başlatabilirsiniz...

tuba27

Dünyaya gelmesine vesile olduğunuz çocuğunuzun hakkını kızılaya bırakmanız bence hiç doğru değil .

Anne baba olmanın sorumlulukları vardır .

Çocuk rahatsız ediyor diye mirastan mahrum bırakmak kincilik yapmak iyi bir şey değil .

Sonra o çocuğun bedduasını alırsınız .Benden söylemesi .

Aynen tabi
Bak benim rahmetli babam neler bıraktı.
Yetim aylığı,
hayat sigortası aylık alıyom
1 daire,
Hisseli olarak müstakil 2 ev ve tarla.
Ama ben babâmı özlüyorum,nur içinde yat babam.

Mirasinizi herhangi kuruma bagislamazsiniz umarım... yapacaksanizda çocuk esirgeme kurumuna gidin beş 10 çocuk seçin hesabına yatırın kurumlar güvenilir değil benim düşüncem gerekli yerlere ulaştığını zerre kadar düşünmüyorum kendi gözlerinizle görün illaki bagislayacagim diyorsanız. ..hakkınızda hayırlısı olsun

Kızılay ile görüşün zira bizim bilmediğimiz prosedürleri onlar bilirler. Kızılay yanı sıra Mehmetçik Vakfı'nı da bir alternatif olarak düşünün.

@alifatih1958, bakıyorum eski konuları kurcalar olmuşsun 7-8 önceki falan bağışlamıştır ya da ne olduysa olmuştur bu zamana kadar
Bana kalırsa da hiçbir kuruma bağışlamasın ya kendi yesin bitirsin bence en güzeli aslında ya da ihtiyacı olan birilerini bulup bölüştürsün .

Doğru dersin. Baktım da işe yarar güzel bilgi ve tartışma konuları açılmak yerine “Akşam ne yedin?”, “Gece üzerine battaniye mi örttün, yoksa yorgan mı? türünden eften püften konular açılınca eski defterleri karıştırayım istedim.

Bir de konular fazla okunmayan alanlara taşınıyor yönetim tarafından, o nedenle eski tarihli konular şimdilik daha cazip. Haksız mıyım?

Bu konu aslında iki ucu b*klu bir değnek.

Hiçbir anne ve baba asi bir çocukları olsun diye çocuk yapmaya niyetlenmez. Ya zamanında kendileri çocuklarını iyi yetiştiremediler, ya da anne ve babanın onca şefkatine rağmen arkadaş ve çevre faktörlerinin etkisi ile çocuk zıvanadan çıktı. Aile işidir bilemeyiz, yaşanmadan, görmeden, başa gelmeden bu ve benzeri konularda yorum yapmak sakıncalı ve tehlikeli zira insanoğlu tenkit ettiği şeyi genellikle aynı veya farklı şekilde yaşar. Kabul görmüş genel kaide budur ama biz bu durumu çoğu zaman anlayamayız, “şundan oldu, bundan oldu” deriz geçeriz, zamanında yaptığımız bir kritiğin (büyük konuşmanın) cezası olduğunu bilmeyiz veya bilmek istemeyiz.

Aile varını yoğunu çocuğuna bırakmak istemediğine göre durum bizim sandığımızdan daha vahim bana göre.

Buna benzer bir durum benim yakın akrabalarımda da vardı. Daha önce bahsettiğim rahmetli annemin rahmetli dayısının bir baltaya doğru düzgün sap olamamış 3 erkek evladı da hayırsız idiler. Anne ve babalarını darp ederler, paralarını alırlar, dayı ve yenge babamın asker olmasından ötürü can havliyle hep bize sığınırlardı. Bu 3 erkek evlat kendi ana ve babalarına göstermedikleri hürmeti babama gösterirler ve ondan korkarlardı. Sonuç her üç evlat da sefalet içinde öldüler.

Yani Allah kolaylık versin aileye. İşleri gerçekten de zor.

Üst Alt