Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliye'ye atananlar, süreç nasıl işleyecek?

bahar3816
Allah yardımcınız olsun diğer kurumlara göre sıkıntılı bir kurum belki şehre göre değişebilir durum büyük illerden birine atandıysanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Tayin hakkınızın olmadığını asaleti beklemeniz gerektiğini söyleye bilirler siz bilgi donanımlı çıkın karşılarına sizin bilgi sahibi biri olduğunuzu görürlerse belki zorluk çıkarmazlar. Ben 2018 de atanan biriyim bu kurumu tercih ettiğim için pişman olduğum çok zamanlar oldu ama belki siz iyi insanlarla karşılaşırsınız halden anlayan birileri olur.

çalıştırılmayacak alanların boş olup olmadığını çoğu kurum kafaya takmaz çünkü sizler hizmetli ve buna benzer olarak işe girmediğiniz için size ağır iş verme durumu olmayacağnıdan kurum o ibareye takılı kalmaz

size verecekleri iş bellidir ya bilgisayar başında iş verir yada bilgisayar başında çalışılmayacak bir uzuv eksikliği var ise el kol gibi o zaman başka yapabileceğiniz işler verir

yani atanan çoğu kişinin çalıştırılmayacak alanı boştur zaten

bazı istisnai kurumlar hariç şimdiye kadar çok sorun olmadı
takmayın kafaya

isterlerse şayet gidip durum bildirir raporu alırsınız
2 - 3 günde çıkıyor heyete giriyorsunuz ama engel oranı yerine hangi işte çalışıp çalışmadığını beyan eden bir heyet raporu bu
bunu vermeniz yeterlidir

Teşekkür ederim. Aradım konuştum ilk başta tayin hakkınız yok dendi bende hayır biz engellilere yönelik var dedim 2 yıl sonra bir kereliğine sadece var dedi hayır bize direk var dedim o zaman yeni çıkan kanunu bilmiyorum dedi 10 gün sonra arayın konuşuruz dendi. Bir kaç hastanede staj yapmıştım çalıştımda aşırı iş yoğunluğuna alışkınım biraz şuan benim için en önemli şey tayin hakkım.

Atandığınız ili (İl Müdürlüğünü/Bakanlıksa Personel Atama Bölümünü)ve kurumu arayınız. En güncel ve doğru bilgiyi oradan öğrenirsiniz bahar hanım. Bazı kurumlarda geçmiş yıllarda engellilere tayin hakkı veriliyordu. Öyle bir durum varsa onun içinde bilgi alabilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun, allah utandırmasın...

bahar3816

Hangi şehre atandınız? Maliyede tayin hakkı nasıl oluyor bilmiyorum. Bizim kurumdan arkadaşla bu sabah konuştuğumda atama ile ilgili yönergeler ve kararnameler henüz gelmedi dedi. Kayseri istiyorsanız yarın orayı da arayıp boş yer vamı onu sorgulayın. Boş yer ve sağlık engeline bağlı olarak yardımcı olma durumları olabilir.

Çankırıya atandım. Biz engellilere yönelik yasal hakkımız kurumların hepsinde geçerli değil mi? (üniversiteler ve belediyeler hariç) Bakanlıkta var diye biliyorum.Tam bir bilgi ve yönlendirme yazmadığı için çoğu yerde,insan biraz bilgisiz ve ne yapacağını bilemeden kalabiliyor.

bahar3816

Kanuni yasal bir hak varmı bu konuyla ilgili emin değilim. Benim atandığım dönemlerde kurumlara göre değişiyordu süreç ben yine öyle diye biliyorum ama yanıltmış olmayım.

Hazine ve maliye bakanlığında atananlar baksın

Merhaba Hazine ve Maliye bakanlığında haber geldi mi ve arayan oldu mu?

Üst Alt