Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olanlara 970 TL emekli maaşı bağlanacağı haberleri doğru mudur?

mehmet abi

Üye
Konular
74
Reaksiyonlar
0
sayın oturan boğa ve arkadaşlar,malulen emeklilikte son çıkan haberlerde 970 tl gibi bir emekli aylığı bağlanacakmış doğrumudur ? uydurma bir haber diyenlerde var şayet malulen yeni emekli olmuş arkadaşlardan 450 500 tl alanlar varmış acaba yeni malulen emekli olmuş 4 a ssk emeklisi ve 4 b bağkur emeklisi olan arkadaslar kaç tl almaktadırlar? lutfen cevap teşekkürler slmlar...

mehmet abi;
evet,takvim gazetesinin bu haberini bende okudum.tüm gazeteler takvimin haberinden farklı bir şey söylemiyor."Emekliye 971 lira maaş müjdesi" başlığıyla bir sürü haber var.ben malulen yeni emekli oldum ve bağlanan maaş 540 tl.prim ödemelerimin çok büyük bölümü 2000 yılından sonra olduğu için böyle düşükmüş.umarım bu haberler doğru çıkar ama doğrusu pek ümidim yok.

haber cıktıysa dogrudur cünkü şartları yazmış orda belliki dogrudur bence

takvim yazdı ise itibar etmeyin arkadaşlar adamlar gazete satmak için hergün emeklilere müjde diye haberler yapıyor her gün yok erken emeklilikti yok promosyondu yokşu kanun çıkıyor yok böyle olaçak diye emekli kesimi olmuş gibi hayal kırıklıgına sokuyor daha inceleme aşamasında olan kesinleşmemiş şeyleri kesin olaçakmış gibi gösterip önsayfada reklam yapıp gazete satmaya çalışıyor bukadar salıyan bir gazete daha görmedim her seferinde dağ fare doğuruyor

Yok böyle bir şey! En düşük emekli maaşı için de "şu kadar" derler, ama bakın çevrenize, herkesin maaşı onun altındadır neredeyse!

Malulen emeklilik genişletiliyor video izle bu haberi bir kaç kanalda daha izlemiştim ..
Dün SGK'yada gittim bu konu hakkında bilgi almak için..
- Henüz elimize gelen bir bilgi yok, yalnız haber doğrudur 1 Eylül'de Bakanlığa, Cumhurbaşkanlığına, Meclise.. (oraya buraya bi sürü şey saydı):D sunulacak daha sonra Resmi gazetede yayınlanacak sonra uygulamaya geçilecektir. Dedi de .. - Hayırlısı dedik :D

yeni çıkan 971 emekli maaşından vergi indiriminden emekli olanın durumu nedir

yeni kanundan vergi indiriminden emekli olan faydalanabilecekmi yoksa sadece
malülen emekli olanmı yararlanacaktır

kimseyi ümitlendirmek istemem ama geçen günlerde ege tv,de manisa sgk genel müdürüydü sanmyıyorsam,o kişi (malulen emeklilerin 1 eylül itbari ile 971 lira alacağını ,eski malulen emekli olupta 300,500,700 gibi maaaş alanların ise 971 liraya) maaşlarının eşitleneceğini söylüyordu..Yani,yeni kanuna göre böyle bir uygulama başlayacakmış..Ben öyle anladım..

bende haberlerde izledim malulen emeklilerde yeni kriterler eklenmiş en düşügü 970 tl diyordu ama eskileremi yenileremi biliyorum açmalık ama 10 seneen emekli olmuşlar biz 17 senede oluyoruz aldımız başlangıç 760 tl adaletsizlik

Bana da pek inandırıcı gelmiyor.Merak ediyorum.Düşük maaş alanlar maaşlarında söz konusu artış olduğunda yazarlarsa sevinirim.

slm 2011de tarım bakurundan 2070gün pirimle malülen emekli olmuştum agustos2013 maaşim 470-60salıkgiderleri / elime gecen 410tl yeni düzenleme bize nasıl yansıcak bilmiyorum ayrıca 2014aralıkta saglıkraporumun yenilenmesini iştemişlerdi

malulen emekli maasa zam

Ben tarim bagkurundan malulen emekli oldum 616 tl maas aliyorum 2022 maası alanlara zam olacak eylul maası zamlı alacakları soyleniyo benım maasimda zamlanırmı %68 engelliym bu konuda bilgisi olan aydinlatirsa cok memnun olurum

arkadaşlar boş hayale kapılmayın çünki o rakam haya li bir rakam ben san mıyorum asgariden yata na o oranda mmaş baglansın bence şişirilmiş bir haber

malunane emeklileride kapsarmı bu ben sürekli raporum emkliyim 755 alıyorum

Yeni malülen emeklilik maaşları: 1 eylül 2013

Yeni kanunla malulen emekliler için 1 eylül itibarı ile verilmesi açıklanan 971 tl. maaş, acaba emekli olacak malüllerin kurumlarına, sigortalılık süresine ve yatırdıkları primlere bakılmaksızın eşitmi olacak.. bu konuda belirleyici birşey varmı?

OturanBoğa;

aynen öyle. 2012 yılının başlarıydı sanırım, memur zamları söz konusu olduğunda malum hükümete yakın medya organları tepkileri azaltmak için en düşük memur maaşı 2000 lira oldu gibi haberler yapıyordu. oysa şuan bile yani ozamandan beri tam 3 defa zam alınmış ama çoğu memur 2000 lirayı rüyasında bile göremiyor. medyanın her haberine itibar etmemek lazım.

ben 01.05.2013 te 2100 gün le organ nakli sonucu emekli oldum 550,00 tl emekli maaş bağlandı bu benide kapsıyormu acaba bu yasa acaba ?

sinan yok öyle 970 tl baglanıcak balon haber onlar maksat dostlar alış verişte görsün milletin gözünü boyamaya calışıyor yanlımedya bir yasa cıkarırlar on hakı elden alırlar dua edelimde maaşımızı düşürmesinler artırmaktan vazgeçtim yakında daha düşükte baglansa şaşırmam cünki hersene emekli maaşlrı baglanma oranları dahada düşmekte benle aynı maaş alan arkadaş primi benimkinin nerde ise iki katı 2 sene sonra emekli oldu aldıgı maaş benden 170 tl daha az

arkadaşlar dün bu konuyu sormak için sgk ya gittim memurla konuştum ayrıca yetmedi şefe sordum, kanunun çıktığı tarihden sonra emekli olanlara belirtilen maaşın verileceğini söylediler az alanlarla ilgili herhangi bir çalışmanında olmadığını belirttiler.Maaş olarak gayet iyi bereket versin

Malulen emeklililerde maaş değişti

Arkadaşlar bugünkü gazetede okudum malulen emeki olacak kişiler 971 tl maaş ödencek eski malulen emekli olanlar halen 400/500lira maaş alıyorlar kapsamı genişletilen malulen emeklilik için başvurular 1eylül itibari ile başlamış durumda yeni düzenlemeden yararlanmak için rapor alınmak zorunda buna göre çalışma gücünün işkazasıveya meslek hastalığı sonucu en az yüzde60nın kaybedildiği sağlık kurulunca raporlanacak en az 10yıldan beri sigortalı olunup 1800gün prim ödemek şart. Başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul olan sigortalılar içinse süre aranmaksızın1800 gün prim ödemesi yeterli olacak.bu düzenleme 1 eylülden itibaren yürürlüge 21 çeşit hastalıkta eklenerek girmiştir.Malullükbaşvurusu reddedilenlerede başvuru hakkı getirildi bilgilerinize.Eskiden malülen emekli olanların maaşlarında değişiklik yapılacağına dair bir bilgi yok malesef işallah oda düzelir 400/500 alan malulen emekli yeni olan emekli arasında çok fark var.

Evet bugünkü gazetede 1 eylül itibari ile yürülüge girdiğini yazıyorve başlık atmış malülen emeklilik için başvuru zamanı diye .

Malulen emekliliğin kapsamı genişletildi. Yeni düzenleme 1 Eylül'den itibaren yürürlükte. 21 çeşit hastalıktan emekliye ayrılacaklara 971 lira maaş ödenecek.
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun malûlen emekliliğin kapsamını genişletmesiyle 4 bin 250 kişi 1 Eylül'den itibaren emekli olabilecek. Böylece malûlen emekli sayısı 119 bine çıkacak.
Düzenleme, eski yönetmeliğe göre malûllük başvurusu yapıp reddedilenlere tekrar başvuru yapma hakkı getiriyor.
Malulen emekli olabilmek için kişinin çalışma gücünün veya iş kazası ya da meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az yüzde 60'ını veya tamamını kaybettiği sağlık kurulunca raporlanacak. Ayrıca en az 10 yıldan beri sigortalı olup, toplam bin 800 gün sigorta primi ödenmiş olma şartı da bulunuyor.
Kemik iliği nakli hariç tüm organ nakilli hastalara koşulsuz malûliyet hakkı veriliyor. Böbrek nakli sonrası uygulanan kontrol muayeneleri ise kaldırıldı. Tüm kanser hastaları tanı aldıktan sonra koşulsuz olarak malûl kabul edilecek.
ORGAN NAKLİ OLANLAR İÇİN BİR ŞART ARANMAYACAK

- Çalışma gücünün veya iş kazası ya da meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az yüzde 60'ını veya vazifelerini yapamayacak şekilde meslekte kazanma gücünü kaybettiği sağlık kurulunca raporlanacak.
- Tüm organ nakilli (kemik iliği nakli hariç) hastalara koşulsuz malûliyet verildi.
- Böbrek nakli sonrası uygulanan kontrol muayeneleri kaldırıldı. Diyalize girmeyen kronik böbrek yetmezliği olan hastalara malûliyet hakkı getirildi.
NÖROLOJİK HASTALIĞI OLANLAR DA LİSTEYE GİRDİ
edavisi olmayan ve kişinin çalışmasına olanak vermeyen genetik hastalıklar malûliyet listesine alındı.
- Otizm gibi yaygın gelişim bozuklukları malûl sayılma kriterlerine eklendi.
- Tek el desteğine rağmen yardım olmaksızın yürüyememe, standart toplu taşıma araçlarını kullanamama durumunda sigortalı malûl sayıldı.
- MS, Parkinson, Alzheimer hastalığı, demans, sara gibi sık ve güncel nörolojik hastalıklar kapsama alındı.
- Kişisel bakımını ve zorunlu ihtiyaçlarını yardımsız yapamayan romatolojik ve nörolojik hastalıklar listeye girdi.
- Travma sonrası stres bozukluğu ve obsesif-kompulsif bozukluk gibi sık görülen psikiyatrik hastalıklar malûliyet kriterlerine eklendi.
ŞEKER HASTALARI İÇİN YENİ İMKANLAR

- Koroner arter hastalıkları, kalp kapak hastalıkları, aritmiler, kalp yetmezliği gibi güncel ve sık görülen kardiyolojik hastalıklar ile ilgili kriterler ilk kez oluşturuldu.
- Sindirim sistemi kanamaları, ülseratif kolit, kaşeksi, kronik pankreatit gibi eski yönetmelikte olmayan birçok hastalık eklendi.
- Şeker hastalığına ilişkin malûliyet kriterleri genişletildi, en az 3 organının orta ve ileri düzeyde bozulması malûliyet kriteri olarak kabul edildi.
ASTIM HASTASI MALÛL SAYILDI

- Astım, KOAH, uyku bozuklukları gibi sık görülen solunum sistemi hastalıkları için ilk kez malûliyet kriterleri oluşturuldu.
HABER Posta gazetesi bugünkü

bizim iş zor ozaman ilaç yazdır doktor a git 100 tl para kesiliyor elimize geçen 450 ne halt yıyeceksek

Tüm gazetelerde yazan haber fos çıkarsa vay bizim basının haline.
Ben 1800 günden emekli oldum 868 TL alıyorum, benimki muhtemelen 971 olur. (inş)

inşallah dediginiz gibidir fakat bu şak şakcı gazetelere ve politikacılara güvenim fazlayok hergün emekliye para dagıtıp ek olarak yılda bir maaş civarı promosyon veriyorlar haberleri verip duru yorlar herkesi umutlandırmaktan öteye bir şey yaptıklarıyok özelliklede takvim gazetesini okuyun emkliler kendini kıral ilan eder bukadar uçuk haberler olmaz paso şişir masyon

ben 755 alıyorum bu 971 doğrumu acaba ne zaman işleme girer yoksa yalanmı

emekli maaşları

yeni yasaya gore malülen emekliler 970 tl olacakmış.peki endüşük vergi indirimi ile erken emekli olanda aynı parayı alacak mı.teşekkürler...

Üst Alt