Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olanlara 970 TL emekli maaşı bağlanacağı haberleri doğru mudur?

bu yasa bundan sonra ki emekli olacaklaramı yoksa önceki malül emeklileri de bu maaşımı alacak

slm arkadaşlar yasa daha daha yokmuş bence yalanda söylüyolar ben 370 tl alıyorum 2000 den sonra ssk girişi olanlar bu maaşı alıyormuş

eski malulen emekli maaşları

Eski yani bu yil kanundan önce malulen emekli olanlarin maaşları ne olacak tekrar maas hesaplaması icin bas vurmak gereklimi sgk ya bilen varmı 700aliyorum su anda bas burayı mmi

Ben 01.o6.2013 de malulen 700 tl ile emekli oldum şimdi bu cikan yasaya gore maasim 971 mi alacagim bu ay muracat edip tekrar maas hesaplatmammi gerek 2000 yili 6 ay ssk baslangicim
Bilen varsa cevap yazabilirmi..............

s.a. benim hiç ssk başlangıcım yok pirimde yatırmadım 7 ay önce böbrek nakli oldum şuan yüzde 70 raporum var emekli olabilecekmiyim saygılar...

haberde koşulsuz diyo koşul yoksa nereye başvurcaz

yasin kardeşim ben anlatayım koşulsuz evet ssk iken kaza geçirdiysen rahatsızlandıysan ve 60 raporun varsa 1800 günü toplamda 10 yılın varsa malulen emekli oluyorsun sen diyosunki ssk yok girişin bile yok acaba bende malulen emekli olabilirmiyim diyosun bilmediğindenmi yazıyon yoksa sallıyonmu anlamış değilim

21 çeşit hastalığa emeklilik[/h][h=2]Malulen emekliliğe ilişkin yeni düzenleme yürürlüğe girdi. Malulen emeklilik şartlarına kronik hastalıkların da dahil edildiği düzenlemeye göre tüm kanser hastaları koşulsuz malul kabul edilecek. 21 çeşit hastalıktan emekliye ayrılanlara 971 lira maaş ödenecek.

23 Eylül 2013 Pazartesi 08:41

SGK’NIN 40 YILLIK MALULİYET YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ
SGK’dan hastalara ilaç gibi haber geldi. 40 yıldır değiştirilmeyen Maluliyet Yönetmeliği’ni değiştiren SGK, günümüz hastalıkları üzerinde çalışma başlattı. Buna göre SGK birçok hastalığa maluliyet hakkı getirerek emekliliğin önünü açtı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın uzun süredir üzerinde çalıştığı yönetmelik yürürlüğe girdi. Bakanlığın verilerine göre ‘Haziran 2013’ itibariyle Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) 114 bin 624 sigortalı hasta vatandaş malulen emekli aylığı alıyor. Ancak yeni yönetmeliğe göre malulen emekliliğin kapsamı genişletilerek 21 çeşit hastalıktan emekliye ayrılabilecek ve 971 lira emeklilik maaşı ödenecek.
Düzenleme eski yönetmeliğe göre malullük başvurusu yapıp reddedilenlere tekrar başvuru yapma hakkı getiriyor. Malulen emekli olabilmek için kişinin çalışma gücünün veya iş kazası ya da meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az yüzde 60’ını veya tamamını kaybettiği sağlık kurulunca raporlanacak. Ayrıca en az 10 yıldan beri sigortalı olup, toplam bin 800 gün sigorta primi ödenmiş olma şartı da bulunuyor.

ORGAN NAKLİ KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

-Çalışma gücünün veya iş kazası ya da meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az yüzde 60’ını veya vazifelerini yapamayacak şekilde meslekte kazanma gücünü kaybettiği sağlık kurulunca raporlanacak.
-Tüm organ nakilli (kemik iliği nakli hariç) hastalara koşulsuz maluliyet verildi.
-Böbrek nakli sonrası uygulanan kontrol muayeneleri kaldırıldı.
-Diyalize girmeyen kronik böbrek yetmezliği olan hastalara maluliyet hakkı geldi.

KANSER OLANA 18 AY EMEKLİLIK

-Tüm kanser hastaları, tanı aldıktan sonra koşulsuz olarak 18 ay boyunca malul kabul edildi. Bu hastalara ayrıca tedavi süresince maluliyet hakkı verildi.
-Kanserlere ve endokrin hastalıklara bağlı gelişen ve tedavisi olmayan ağır elektrolit bozuklukları listeye eklendi. Kemik iliği naklinden itibaren hastalar 12 ay süreyle malul kabul edildi.
-Kan kanseri hastasına tanı aldıktan sonra 24 ay malul olabilme hakkı getirildi.

SİNİR HASTALIĞI LİSTEYE GİRDİ

-Tedavisi olmayan ve kişinin çalışmasına olanak vermeyen genetik hastalıklar maluliyet listesine girdi.
-Otizm gibi yaygın gelişim bozuklukları malul sayılma kriterlerine eklendi.
-Yürüyememe, standart toplu taşıma araçlarını kullanamama durumunda sigortalı malul sayıldı.
-MS, Parkinson, Alzheimer hastalığı, demans, sara gibi güncel nörolojik hastalıklar kapsama alındı.
-Bazı psikiyatrik hastalıklar maluliyet kriterlerine eklendi.

ŞEKER HASTASI İÇİN YENİ ŞART

-Kalp yetmezliği gibi güncel ve sık görülen kardiyolojik hastalıklar ile ilgili kriterler ilk kez oluşturuldu.
-Sindirim sistemi kanamaları ve pankreatit gibi eski yönetmelikte olmayan birçok hastalık eklendi.
-Şeker hastalığına ilişkin maluliyet kriterleri genişletildi, en az 3 organının bozulması maluliyet kriteri olarak kabul edildi.

UYKUSUZLUK DA KAPSAMDA

-Astım, KOAH, uyku bozuklukları gibi sık görülen solunum sistemi hastalıkları için ilk kez maluliyet kriterleri oluşturuldu.
-Yardımcı solunum cihazını kullanan hastalar bakıma muhtaç olarak kabul edildi.
-Verem hastalarına 2 yıl süreyle maluliyet hakkı getirildi.

Kaynak: STAR GAZETE

arkadaşlar benim tahminimce bu yasa önceki emekliler için digil....nasıl derseniz tanısı yenikonmuş tedaviye başlanan hastalara 60üzeriraporverilir,,, vede 10yıl sgk başlangıcı .1800pirimi olanlara tedavi süresince ,,hani 15ay..18ay ..24ay..malül emeklikabul edilip buaylar icersinde 970tl. verilecek......bu ayları sona erdiginde tedavisonucuna göre tekrar salık raporu istenecek yine60üzeri ise yatırdıgı pirim süresi vede miktarına göre aylık hesaplaması yapılıp 970digilde normalemekli maaşına gececek yani kısacası15...24ay neyse 970alacaksın sonrasında ise 60üzeri digilsen maaşyok ,,,üzeri isen normal maaşdan devam edeksin .......................yanlışım varmı

yasin malülen emekli olman için 10 yıl 1800 prim şartların olmalı hiç primin yok ise malülen nede başka türlü emekli olursun

Onlwolf olmaz öyle şey cok sacma i yarin sgk yi arasi da aslini orenelim bari. Bu

Ben haziran ayında malülen emekli oldum 805-82(SAGLIK GİDERİ)=723tl maaş alıyorum.bagkurdan SAGLIK GİDERİNİN NE OLDUGUNU DA BİLMİYORUM

ya sayın sevgili arkadaşlar şunu karıştırıyosunuz malulen ve engelli olduğu için erken emekli olmak farklı şeyler malulen emeklilik şudur ssk lıyken rahatszlanan hastalanan veya kaza geçiren ssk girişi olduktan sonra aktif çalışırken veya işten ayrıldıktan sonra yani kısacası sgk girişi rahatsızlıktan önce olan ve 60 raporu olan 1800 gün ve 10 yıl süre bu şekilde raporu ssk 60 olarak kabul ederse malulen emekli olur ve çalışamaz destek primi ödeyerekde olsa çalışamaz tespit edilirse aldığı tüm maaşlar 50 elli zamlı geri istenir bir diğeri rahatsızlık doğuştan veya sonradan ssk yokken veya varken farketmiyor rapor alıp bunu deftarlığa verip vergi indiriminden faydalanıp 1 derece 2 derece ve 3 derece diye 1 derece en az 3600 olması lazım ve 15 yıl 18 yıl ve 21 yıl galiba primini doldurup emekli olunur bu engellilere tanınmış erken emekliliktir ve emekli olduktan sonrada ssklı çalışılabiliyor destek primi ödenerek bunu hep karıştırılıyor malulen ve engellilere tanınan erken emeklilik ikisi farklı şeyler

Bugün gittim ve maaşı çektim yine aynı 700 tl yani zamyok yalan degildir belki bakanda söyledi izledim ama şartları vardır herkeze değildir. ?

Malulen emekli olma konusunda edindiğim son bilgilere göre kişinin pirim tutarı hesap ediliyor herkesin malüllük aylığı farklıdır yani ödenen pirim miktarina senesine göre değişmektedir, bu konu le ilgili net ve detaylı bir açıklama önümüzdeki günlerde beklenmektedir, yeni bir düzenleme gereke bilir sabit bir hesaplama yöntemi üzerinden malullük aylığı yapılırsa ancak ozaman bütün malül emeklileri 971 tl aylık alabilir gibime geliyor.

arkadaşlar bu yeni malülen emekli maaşları hakkında bilgisi olan varmı

arkadaşlar bu yeni malülen emekli maaşları hakkında bilgisi olan varmı 971,00 tl hakkında yani sağlam kaynaktan bilgisi olan varmı acaba

arkadaşlar klavyenin başına geçip hayali şeyler yazmayalım.Haber burda değerlendirmeyi siz yapın....

Malulen emekliliğin kapsamına 21 çeşit rahatsızlık eklendi, başvurular alınmaya başladı. Bin 800 prim günü olana 971 lira maaş bağlanacak. Prim günü arttıkça bağlanacak maaş da yükselecek
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun kapsamını genişlettiği malulen emeklilik için başvurular 1 Eylül tarihinden itibaren alınmaya başladı. Aralarında şeker, sara, astım, kronik böbrek yetmezliği, kanser gibi 21 çeşit rahatsızlığın eklendiği düzenleme ile 4 bin 250 kişi daha emeklilik hakkına kavuştu. Malulen emeklilerin maaşları ise ödedikleri prim gün sayısına göre farklılık gösterecek.

NEREYE BAŞVURULACAK?
Bin 800 gün prim ödemesi olan malulen emekli, 971 lira maaş alacak. Bin 800 günden fazla prim ödemesi olanların emekli aylığı ise, ödenen prim gün sayısına göre kademeli olarak artacak. Yeni düzenlemeden yararlanmak isteyen emekli adaylarının rapor alması gerekiyor. Sosyal güvenlik il veya merkez müdürlüğü, vatandaşı üniversite, Sağlık Bakanlığı'na bağlı eğitim ve araştırma ile askeri hastanelerden birine sevk ediyor. Eğer bulunulan ilde, bu niteliklerde hastane yoksa devlet hastanelerine sevk yapılıyor. Sevkte belirtilen sağlık kurulu, çalışma gücünün en az yüzde 60'ının kaybedildiğine dair raporu düzenliyor. Vatandaş, raporu ve diğer istenen evrakları, sosyal güvenlik il veya merkez müdürlüğüne teslim ediyor. Bundan sonra kişinin malulen emekli olması için işlemler başlatılıyor, maaş hesaplaması yapılıyor. Düzenleme ile malulen emekli sayısı 114 bin 624'ten 119 bine yükselecek.

ESKİLER DE DÜZELTME İSTİYOR
Öte yandan, yeni düzenleme öncesinde malulen emekli olanlar, maaşlarının düşük kaldığını belirtip, düzeltme yapılmasını istiyor. Bu emekliler, halen 400-500 lira maaş aldıklarını belirterek, "Yeni düzenleme bize umut oldu. Maaşlarımız artırılmalı" dedi.

Takvim

Son zamanlarda malulen ya da Yaşlılıktan emekli olup 500 TL maaş bağlanan bir çok arkadaşımız var. Akıl almaz bir aylık! BU parayla ancak ölünür...

bende gazete bayiligi var tüm gazetelerde 971 haberi yayınlandı . ancak bunu yeni emekli olanlardan duymak lazım ozaman inanırız biz

Arkadaşlar ben sgk müdürlüğüne bizzat gittim ve sordum.Yeni çıkan yasa ile malulen emekli olursam kaç lira maaş bağlanır dedim.700-750 TL arası dedi.
971 tl tamamen basının abartması,25 yıllık sgk lı bile bu maaşı alamıyor dedi.

malulen emeklilik ve 970 tl olayı kanunen yasalaştımı

arkadaşlar bu malulen emeklilik te 970 tl ve 21 çeşit kronik rahatsız olayı kanunen yasalaştımı özellikle son zamnlarda bu ysadan sonra malulen emekli olupta 970 tl alan varmı

malulen olanlara zaten normal erken emekli olan engellileri kapsamayabilir bu konuyu ben ali tezelden dinlemiştim anayasa bilmem kaçıncı maddesi gereği malulen emeklilikte şartlarını söyledi birde belirtti malulen emekli olacak kişi şartları tamam ise yasa derki diyor kişi başkasının bakımına muhtaç ise emekli maaşı bilmem kaç oranında fazla bağlanır demişti

Ben haberde memur ve memur emeklisine en az 170 lira gibi zam olacak diye duydum, normal emekli enfilasyon zammınamı talip olacak.

o söylenene pek inanmayın tek se ferde degil ilk altı ay yarısı ikinçi altı ayda yarısını verirler tahminimce artı enflasyon farkıda yüksek çıkarsa vereceklermiş onuda ayarlarlar maliye bakanı cin gibi bolkeseden dagıtmaz gazetelerin şişirdigi haberlerin yüzde kacı dogruki laf olsun torba dolsun

malülen ve erken emeklilik maaş farkı

İyi günler,

Malülen emeklilik maaşı bildiğim kadarıyla 971 TL oldu.Daha önceden daha azdı diye biliyorum.
Bu durumdan dolayı erken emekliliğin tercih edilmesi öneriliyordu.Şuanda erken emeklilik ve malülen emeklilik arasındaki maaş durumu kapanmış gözüküyor hangisi tercih edilmelidir.Bilgi verebilir misiniz?

En düşük malulen emeklilik maaşı mümkün değil 970 tl olmaz. Kedidir kedi!

Maaşın satın alma gücünü Mozambik cumhuriyetine göre kıyaslarsak..
Üfenin Tüfenin 0.005 artacağını varsaarsak
Tenis topunun fiyatındada zaten iki yıldır düşüş var
Ordanda şurdanda biraz eğip bükersekk
Hmm sanırım 900 lira filan oluyo ha 900 ha 970
Yaptım oldu işteee..

asgari ücret uzerınden ve 3600 ün altında pirim gun sayısından maluılen emeklı olanların maaşı düşük olur en azından 4200 veya 5000 gun üzerinden emeklı olun maaşınızda ozaman 1000 tl cıvarı olarabılır

niye olmasın arkadaşlar özürlü olarak yaşamak kolaymı burda 25 yıl sigortalı dai bu parayı alamıyo diyen arkadaş engelin yok senin heralde

yeni malulen biri emekli olsada 1800 günden ne kadar gerçek ne kadar yalan anlsak artık

Üst Alt