Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olanlara 970 TL emekli maaşı bağlanacağı haberleri doğru mudur?

arkadaşlar benim 3208ngün sgk primim var şartlarım tutuyor.sgk ye gittim sordum.maluliyet yasasından emekli olsam ne kadar maaş bağlanır diye.700-750 arası maaş bağlanır dedi.971 tl falan işin abartı ,şişirme haberler.göz boyama.şirin görünme.engellilere çok maaş verdik havası atma haberleri.yalan..külliyen yalan

Bi arkadas yeni malulen emekli oldu baglanan maas 910 tl bilginixe

arkadaşım o emekli arkadaşından öğren bakalım hangi rahatsızlıktan ne kadar sgk priminden emekli olmuş

Bobrek yetmezligi dializ 1800 gun pirimler asgari ücret

kardeş ben sgk müdürlüğüne gittim.Benim primim 3208 gün.Ben de KOAH-astım-kifeskolyoz-solunum yetmezliği var.Yeni çıkan maluliyet yasasına göre emekli olsam ne kadar maaş
bağlanır dedim.700-750 arası bir lira bile fazla olmaz dedi.Gazetelerde 971 tl maaş bağlanacağını yazıyor dedim.Biz de okuduk onlar palavra dedi

Kardeşim geçmis olsun aynısını bende sordum kimse bilemez bunu dediler ama durum ortada 1 eylulden önce emekli olan arkadasimda var ona 685 lira maaş baglandı ben illa maaşlar böyle olucak demiyorum ama olan bu şuan bende başvurdum 3ay oldu beklemedeyim bakalım nasl olucak

sağol kardeş.senin başvurunun sonucunu bekleyelim görelim.ona göre hareket edelim

Sonucu yazarım burdan umarım dogrudur

babam 01,12,20013 tarıhınde yüzde 70 ile malulen emeklı oldu 2300 günü var 971 lira maaş alması gerekırken 633 lira +59 lıra ek ödeme ile 730 tl felsn maas baglandı bu ne biçim bi iştir anlamadım konu hakkında bılgı sahıbı olan arkadaşlardan yardım istiyorum:mad::mad::mad:

moonlight004;

öncelikle geçmiş olsun acaba emeklilik başvuru tarihiniz nedir ? bende babam için 3 ay önce başvurdum hala bölge sağlık maluliyet servisinde bekliyor evrak.

1800 günü doldurmuşsanız,2400 civarıda piriminiz var ise,811+53 tl gibi bir aylık bağlanır,tabiki %60 ve üzeri oranıda unutmayalım

babanızın ne hastası olduğu ve kurumun sizi nasıl bir puanlama yaptığı önemli..

babanız ne hastası

babanızın ne hastası

02,04,2013 te başvuru yaptık 8 ay da 3 hastane gezdik %80 vermışlerdı ama 971 lıra degıl maaslar

babam koah hastası ileri derecede %80 aldık hastaneden sigorta % 70 e düşürmüş

kardeş benim 3208 gün sigorta primim var.½80 RAPORUM VAR.Ben sgk müdürlüğüne gittim sordum diyorum.700-750 lira arası maaş bağlanır 971 lira kesinlikle yalan diyorlar.

Onu bunu bilmem bu akp hükümeti inanınki fakir fukara garip guraba engelli düşmanı sanki bi bakın 12 yıldır hangi fakirn işcinin emeklinin engelli nin yüzü gülmüş kü yok bu hırsızlar yandaş yardakcı yalaka besliyen bi hükümet
hep derler türkiye büyüyor iide millet 12 yıldır sürünüyor türkiye biyorda neden halkı hep küçülüyor hep yalan hep dolan allah akp den kurtarsın bu ülkeyi.

______-
Sn moderatör efendi bi yorum yaptıl onu da siildiniz neden

malulen emeklilik

arkadaşlar ben bügün sgk ya gittim malülen emeklilik icin baş vuruda bulunacaktım .ordaki calışan memmurlara sordum ben mallülen emekli olursam ne kadar alacam o bana dediki 450 ile 500 tl arası sizce bu mantıklımı maaşlar bu kadarmı

Neye göre söylüyor bunun standartımı var bence yanlış malulen emekli olanlar bu rakamımı alıyor cevap gelir umarım

selam abi en düşügünü bilmem ama ben son zam ile birlikte 1018 tl alyorum

Selam arkadaşlar benim %35 iş göremez raporum var 765tl alıyorum

zorda;

Sanıyorum ki siz iş kazasından dolayı bu maaşa bağlandınız.

1920 pirim günü(hepsi asgari ücret) + %90 rapor + 10 yıllık sigortalılık süresinden(ilk sig. girişi 15.02.2004) ssk'dan malulen
emekli olunursa yaklaşık ne kadar emekli maaşı alınır.

Arkadaşlar, gerek normal emeklilik (yani gününde emeklilik), gerek malulen emeklilikte ve gerekse sakatlıktan dolayı erken emeklilikte alınacak olan emekli aylık miktarı; O kişinin yatırdığı prim gün sayısı, prim ödemesinin tavandan veya tabandan ödenmesi ve sigortalı olunan yıl süresi vs. gibi kriterlerin toplamı üzerinden kişi bazında hesaplanmaktadır.

Bu sebeple kişiden kişiye ve yukarıda anlattığım kriterlere göre alınan emekli maaş ücreti değişmektedir.

tavandan 1800 gün ile tabandan 1800 gün malulen emeklilikte maaş farkı ne kadar olabilir?

malulen emekli maaşı en düşük 971 lira oldumu

arkadaşım bu ay bag-kur dan malulen emekli oldu 664 lira maaş baglandı en düşük 971 lira maaş olacak deniliyordu bir yanlışlıkmı var yoksa 971 lira hayalmi oldu

osman bey 5le emekli olunuyormu anlayamadım
arkadaş şunu karıştırmayın
sürekli iş görememezlik iş kazası sonucu yüzde 10 da olsa raporuu sürekli maaş alır ve ssklı çalışır emekli olsada o maaş alınıyor bi kısmı
burda sürekli iş görememezlik malulen 1800 dür ve normal engelli emekliliği birbirine karıştırırlıyor
MALESEFKİ ÖNCE BUNU AYIRALIM
MALULEN EMEKLİLİK
YÜZDE 60 RAPOR VE ÇALIŞMAYA BAŞLAMADAN ÖNCE Bİ RAHATSIZLIĞIN OLMAMASI İLE OLAN VE 10 YIL VE 1800 GÜN 60 RAPORLA OLAN Bİ EMEKLİLİKTİR
DİĞERİ İSE VERGİ İNDİRİMİ ALINARAK 1VE 2 VE 3 DERECE 1 DERECEDEN BAŞLAYARAK 3600 15 YIL VE ÜSTLERİ DEĞİŞİR

VE SÜREKLİ İŞ GÖREMEMEZLİK
KİŞİNİN İŞ YERİNDE GECİRMİŞ OLDUĞU KAZA SONUCU HEYETTEEN ALDIĞI YÜZDELİK RAPORLA ÖMÜR BOYU ALAÇAĞI MAAŞDIR ÇALIŞSADA ÇALIŞMASADA EMEKLİ OLSADA OLMASADA
EMEKLİ OLUNCA HEPSİNİ ALAMIYOR Bİ KISMINI YANİ BUNLAR KARIŞTIRILIYOR

ŞİMDİ YAZACAK ARKADAŞLAR
1800 MALULEN BELİRTSİN
VERGİ İNDİRİMİ İLE 3600 VE ÜSTÜ OLANLAR BELİRTSİN
VE SÜREKLİ İŞ GÖREMEZLİĞİ BELİRTELİM

biz 1840 günle 3 yıllığına malul sayıldık bakalım ne kadar bağlanacak bağlandığında yazarım

Malül Emekli Maaşı Ne kadar Olur ?

Arkadaşlar,
bir arkadaşım % 48 rapor aldı. Doktor aslında % 70 alabilirsin ama verirsem iş göremez gibi olacağı için çalışamazsın demiş oda çalışmak istediği için % 48 olarak raporunu onaylatmış.
Merak ettiğimiz 1800 gün şartını dolduğunda ( İsteğe bağlı yada bir yerde çalışarak) tekrar heyete girip raporunu % 70 çıkarırsa malulen emekli hakkı eder mi ? ederse şu anki maaşlar ne kadardır bir alt sınırı varmıdır ?

Üst Alt