Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olanlara 970 TL emekli maaşı bağlanacağı haberleri doğru mudur?

Arkadaşlar benim kafa gerçekten karmakarışık oldu benim emekliliğime 17 ay kaldı 4300 gün primim var ama hiç emekli olmak istemiyorum çünkü emekli maaşı alanlara bakıyorum 420, 450, 570, 640 TL gibi maaşlar veriliyor yani biz sadakaya'mı bağlanıyoruz biz o kadar da değersiz kıymetsiz bir sınıfmıyız da bu kadar düşük maaş bağlıyorlar, arkadaşım bende diğer insanlar gibi ev geçindiriyorum kira veriyorum mutfak masrafı elektrik doğalgaz giysi vs. diğer masraflar biz dede var bize bu masrafların parasını uzaylılar getirmiyor anladım ki devletimizin sosyal devlet ilkesi ve o kadar da çıkan yasalar malesef kağıt üzerinde kalıyor Allah hepimizin yardımcısı olsun ne deyim...

zaten o maaşları kimse kabul etmiyor o maaşlarla tek başına bile geçinilmez

ama benimde senin dediğin gibi kafa karışıklığı var benim yakınımda tanışıp görüştüğüm biri 1,300 alıyor

ve sana bi öneri sunayım eğer özel sektörde isen emeklilik dilekçeni verip emekli olup günün dolmuş

destek primi ödeyerek vede engelli kontenjanında devam edebiliyosun

sadece iş yeri devletten ssk priminde yüzde 50 teşvik alamıyor

ama engelli kontenjanını doldurmuş oluyor

ve emekli maaşın belli olduktan sonra şayet miktar düşük çıkarsa emekliliğini iptal ettirebilirsin

BEN ŞUNA İNANMIYORUM SSK DAKİ MEMUR HER SORANA 450 500 ALIRSN LAFINA İNANMIYORUM

NEDEN DİYECEKSİNİZ SÖYLEYİM BUNU SORANLARIN HEPSİ SSK PRİMİ AYNI DEĞİL GÜNÜ AYNI DEĞİL DERCELERİ AYNI DEĞİL

NASIL OLURDA HEPSİ 400 500 OLUR BUGUN EN KÖTÜ TARIM BAĞKURLUSU 450 TL ALTINDA MAAŞ ALAN YOK İKEN NASIL OLUR

BU ŞUNA BENZİYOR BEN HAFTA SONLARI ESKİŞEHİRE GİDİYORUM HIZLI TRENLE EĞER BİLETİ

CUMARTESİ ALMAYA GİDERSEM BİLET GİŞESİNDEKİ MEMUR BUGUN 19 TRENİNE 1 KİŞİLİK YER DİYORUM BANA

VERDİĞİ CEVAP DOLU 21 VER DOLU YARINA 14 VER DOLU TÜM TRENLER DOLU BU CEVABI EKRANA BİLGİSAYARA

GİRMEDEN DOLU DOLU DOLU OYSA BEN AĞIZ DALAŞIYLA YOK DENİLEN SEFERLERLE O KADAR GİTTİM Kİ YANİ DOLU AMA YER MEVCUT

ZAHMET EDİP BAKMADIKLARNDAN DEVAMLI AĞIZ ALIŞKANLIĞI DOLU DOLU DOLU

BU İŞTE ONA BENZİYOR HER GİDENE 400 500 DEYİP YOLLA SÖZLÜ DEĞİL YAZILI EVRAK LI BAŞVURU YAPIN

ÇÜNKÜ DEDİMYA KİMSENİN ENGEL DERECESİ AYNI DEĞİL GÜNÜ AYNI DEĞİL YATAN PRİM TUTARLARI AYNI DEĞİL

PEKİ HERKESİN Kİ NASIL OLURDA AYNI OLUR

kardeşim yalan yanlış bilgiler bunlar. malulen emeklilerin alacağı en fazla ücret 749 tldir...

murat6677;

gösterge ve ödenmiş prim miktarınıda söylerseniz belki bir tahminde bulunulabilir.4300 günle asgari ücretten ödendiyse bile 750 civarı bişey alırsınız gibi.

ya hadi bırakın bu işleri malulen emeklilikte 1800 günle asgari ücretten 917 tl ile maaş bağladılar ama vergi indirimini bilemiyorum

turan yılmaz sen bakma bilgisizce konuşulanlara bana kağıt geldi 917 tl ile maaş bağlandı 1800 gün ve asgari ücretle

Malulen emekli oldum. 670 tl maaş almam normal mi?

Arkadaşlar ben malulen emekli oldum 670 maas sizce normalmi ..yeni emekli olan varmi

Mustafa kardes bende Bağkur 1890 gunden yeni malulen emekli oldum banada 665 maas bağlanmış sigorta başlangıç 04.10.2000emeklilik dilekcemi 01.08.2013 tarihinde verdim rapor tarihim13.08.2013 bakima muhtac omurilik felclisiyim (parapleji)maasi mayıs 25 inde cekecem

slm kardeş bende omurlk felçlym,bende 1800 güne dolmasına 4 ay kaldı stee balı prm yatırıyorum ama ssk dan emekli olmak iççn son 1ayı ssk yatıracam sana sormak istedm emekliiiiiiiii maaşın başvurudan ittibaren birkiiiyormu

Arkadaşlar sigorta başlangıcım1998 ve 2800 gün asgari ücret ile geçen ay emekli oldum.670 tl maas bağlandı... bunun sebebi ise2008 den sonra çalışma günümün fazla olmas. yeni yasaya göre böyle oluyor. 2008 den sonra pirim gün çoğaldıkça emekli maaşi azalıyor... olayın özetti iste böyle...ayrica babamda 2009 da askari ucretle 1800 gun ile emekli oldu ogun icin baglanan maas 680 civari bunun nedeni ise 2009dan sonra fazla gun sayisi olmamasi..bu gun icin aldigi maas 980 tl

Son düzenleme:
arkadaşlar acaba 600 veya 700 tl maaş bağlandı diyenler vergi indirimiyle emekli olanlar olmasın yalanmı söylüyorum 917 artı ek ödemeyle bağlandı malulen emekli maaşım gelen kağıtta öyle yazıyor

peki ne zamanda sürede onaylandı? kaç ay sürdü?

bu ayki malulen emekli maasim 620 tl

E devletten baktim bu ayki maasim 620 tl nasil cok deyilmi.....bosa emekli olmak icin calismisim..zaten2022 maasi 450 tl

Allah yardımcın olsun m.ylmz..bakalım biz emekli olduğumuzda ne kadar alacağız.

beyler gecen haftalarda malul durumumu yazmıştım kanser hastalığından malul oldum 2017 ayında kontrolum var sımdı e devletten baktım bılgıler var ama tam anlamadım anlayan arkadaş yardımcı olursa sevınırım

Yeni Sorgulama
Yazdır
xxxxxxxxxx Tahsis Numaralı 5 / 2014 için 4A emekli ödeme bilgileriniz.
Ad ERKANSoyad xxxxx Sicil Noxxxxxxxxxxxx
Ödeme Dönemi 2014 04 Ödeme Günü 22
Net Aylık Tutarı 958.1 TL
Aylık Tutarı 536.76 TL
Ek Ödeme Tutarı 45.61 TL
Sosyal Yardım Zammı 0.0 TL
Birikmiş Ödeme Tutarı 375.73 TL Kesinti Tutarı 0.0 TL

şimdi benim net olarak elime her ay ne geçicek 536+ ek odeme 45 tl mı ???

yoksa net aylık tutarı 958 tl + ek odeme 45 tl mı ??

bugun bu bılgıler guncellenmıs kac gundur sadece ek odeme tutarı : 45.61 tl yazıyordu cvplarınızı beklıyorum saygılar...

Emekli maaşınız 536.76 TL + 45.61 TL = 582,37 TL
Bence maaşın yeniden hesaplanması için sigorta müdürlüğüne dilekçe verin.

Maaşlar aşırı düşük gelmeye başladı! İnsanlar nasıl geçinecek, kimsenin umurunda değil.

emeklilik

Merhaba arkadaslar 1835 günile malulen emekli oluyorum ne kadar maas alırım primlerim asgari ücret seklinde ödenmiştir .yüzde 96 raporum var. Tesekkurler

610 TL MAAŞ ALIRSINIZ... imkanınız varsa emekli olmayın çalışın... engelli kadrosundan emekli olun. pişman olursunuz sonra

Ya milleti belki yanıltmış olabilirsiniz

niyemi bende çok farklı duyumlar alıyorum

sonuçta malulen emekli oldu ve diyelimki 600 tl bağlandı

ilk maaşı aldı az bulduğu için malulen emekliliği iptal dilekçesi verip iptal edip malulen emekliliği

aynı gün ve primden devam ederek tekrar çalışabilir ve normal kademeli engelli vergi indiriminden emekli olur

ben bunu böyle uygulayacağım

tabi memur sa durum farklı çaışabildiği kadar çalışmakta fayda var memur olarak

çünkü çalışırken aldığı maaşı memur

emekli olduğunda daha düşük eline maaş gececek

Ben omurilik felcliyim 3yıldan beri omuriligimde hala 7cmlik tümör var calısacak durumda degilim cevap bekliyorum teşekkür ederim yardımcı olan herkese

İşlemlerim bitti ama maaşın ne kadar olduğunu bilmiyorum .haziranda ilk maaşı alırsın dediler

İnsallah iyi bir maas baglanir...bizide bilgilendirirsen seviniriz...

ayşe hanım hayırlı olsun alacagınız maaş burdan net kim se açık layamaz alacagınız maaş ödenen primlerin yüksekten yatması ve baglanma oranları ile ilgili 620 alırsınız diyen arkadaş kafasına göre yazmış inşalla yüksek baglanır bende malülen emekli oldum 5 sene kadar önce 980 civarı maaş alıyorum fakat şu an bağlanan maaşlar epey düşük inşallah gönlünüze göre bir maaş baglanır ayrıca vergi indirimi ile emekli olun daha yüksek baglanır diyerekte sallamış en iyi emeklilik erken olanıdır

merhaba arkadaşlar , farkında olmadan kanser oluvermişim ,başlangıç 2002 tarihinde 2400 bağkur sonra 2100 sgk (yüksek pirimler ortalama 2000 tl üzerinden) ,enson sgk yatırıldı ve maluliyet verildi.Tekrar kurula çağrılmayacak ve 26 mayısdaki maaşım 634 tl ...

Ali Tezel - 'Malulen emekliye 971 lira aylık' yalanı çabuk söndü - HABERTÜRK

Malulen emekliye 971 lira aylık yalanı çabuk söndü

"Şeker, kanser vs. gibi hastalar artık malulen emekli olacak, en düşük 971 lira da malullük aylığı alacak" haberlerini çok duydunuz. Aslında ikisi de yalandı, sadece şeker ve kanser hastası olduk diye ne malulen emekli ederler, ne de en düşük 971 lira aylık verirler.

Ali Bey, bu haberler nasıl asılsız, nasıl yalan olur. Ben bu haberlere güvenerek malulen emekli oldum.
01.12.2013 tarihinde emekli maaşı olarak 549 lira verdiler. 2 çocuklu, 4 kişilik bir aileyim, 549 lirayla nasıl geçinirim? 3185 gün primim var, sigorta başlangıcım 01.04.2003. M.Dönmez

Sayın okurum, basında çıkan haberlerin iki boyutu vardı. Birincisi, "Şeker, kanser gibi kronik hastalar artık malulen emekli olabilecekler" kısmı yalandı. Zira, sadece şeker veya kanser hastası olundu diye malulen emekli edilmez. Bu hastalıkların vücudumuzun organları veya çalışma gücünde en az yüzde 60 oranında tahribat yapmış olması gerekirdi. Bu eskiden de böyleydi, şimdi de böyle.

MALULLÜK İÇİN YÜZDE 60 ŞARTI VAR
5510 sayılı kanunun 25. maddesi şöyledir:
"Sigortalının veya işverenin talebi üzerine Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmeti sunucularının sağlık
kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbi belgelerin incelenmesi sonucu, 4'üncü maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalılar için çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az % 60'ını, (c) bendi kapsamındaki sigortalılar için çalışma gücünün en az % 60'ını veya vazifelerini yapamayacak şekilde meslekte kazanma gücünü kaybettiği Kurum Sağlık Kurulu'nca tespit edilen sigortalı, malul sayılır..."

EN AZ 971 LİRA MALULEN EMEKLİ AYLIĞI DA YALANDI
Aynı haberlerde birde malulen emekli olanlara en az 971 lira emekli aylığı verilecek kısmı da yalandı. Zira malulen emekli aylığı hesaplamasında ortalama aylık kazancın yüzde 60'ı verilir.

506 sayılı kanunun 55. maddesi (5510 sayılı kanun) gereğince, "Malullük aylığı bağlanmasına hak kazanan sigortalıya bu kanunun 61 'inci maddesine göre bulunacak ortalama yıllık kazancının % 60'ının 1/12'si oranında malullük aylığı bağlanır. Sigortalı başka birinin bakımına muhtaç durumda ise bu oran % 70'e çıkarılır. Buna göre hesaplanan malullük aylığı 61 'inci maddenin son fıkrası hükümlerine göre artırılır..."

Siz büyük ihtimalle 3185 günün tamamında (Türkiye'nin yüzde 90'ında olduğu gibi) asgari ücret veya asgari ücrete yakın ücretlerle SGK'ya bildirilmiş olmalısınız. Bu sebeple de size (geçmiş yıllarda dahil) asgari ücretin yüzde 60'ı kadar malullük aylığı hesaplamışlar. Bu sebeple size hesaplanan malullük aylığı doğru ama gazetelerin haberleri yalan. Bütün bunlara göre bu aylık için yapacak bir şey yok. Ya yasaları gerçekten millet lehine değiştirecekler ya da böyle devam edeceksiniz.

Ali TEZEL - Gazete Habertürk

ya arkadaşlar analatamıyorum galiba ben 3 seneliğinede olsa maluluen emekli oldum gelen kağıtta ödme planı şöyle 914 artı ek ödeme şuan 947artı ek ödeme 980 tl asgari ücret le yatırılan prim gün sayısı 1840 gün

hala inanmayan varsa e devletten 4 a ödeme bilgilerini buraya kopyalayabilirim

şuna göremi emekli maaşı bağlanıyor sakatlık derecesi yükseldikçe bağlanan maaş yüksekmi oluyor.arkadaşlar

Tahsis No için 4A Emekli Aylık Bilgileriniz :
Aylık Başlangıç Tarihi01.04.2014
Aylık Bağlama Oranı0.00
Göstergesi0Hisse Oranı1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör
ÖzelAylık Tutarı604.65
Birikmiş Aylık Tutarı0
Ek Ödeme Tutarı30.23
Kesinti Tutarı0.00

Durum bu maaş bu e devlette böyle

ben söyledim yine söylüyorum e devletten bakıldığında ister vergi indirimi olsun ister malulen emeklilik olsun 4 a diye yazıyor acaba vergi indirimi olan yaşlılık aylığınımı yazıyorlar evet yaşlılık aylığı malulen emeklilikte biraz daha az oluyor çünkü onların çalıışabilme olanağı var ben bu gün aldım ek ödemeyle 980 tl 1840 gün tüm primler asgari ücretten yattı burada gerçekten bir yanlışlık var yada bizemi fazla verilidi devletimiz sonra yanlış hesaplanmış maaşınız diyerek bizden geri istemesin anlamadım gitti

Muhakkak bir yanlışlık var ,ama sizin kazanılmış hak olayı olabilir.Sonuçta torba yasalar 09.2013 de uygulanmaya başlandı diye biliyorum.
Bende e devletten yazdım ,bu 2. maaşım. 2400 bağkur sonra 2100 sgk toplam 4500 günüm var. sgk larda 5 yıl boyunca 92 000 tl yatırılmış görünüyor e devlette.
Buna rağmen verilen maaş 634 tl

Üst Alt