Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olanlara 970 TL emekli maaşı bağlanacağı haberleri doğru mudur?

Ben yeni emekliyim. Ek parayla birlikte 601 TL maaş bağlamışlar. Başlangıç: 2000. Prim gün sayım: 3365. Bu parayla ne yapılır Allah aşkına? 3 tane çocuğum var. Onlara mı bakayım? Kış geliyor odun kömür mü alayım? Elektrik, su telefon faturası mı yatırayım? Yoksa sağlık giderlerime mi harcayayım? Inanın şaşırdım kaldım. Yazıklar olsun ya. Koskoca Türkiye nin engellilere verdiği değer buysa hakikaten yazıklar olsun.

Elbetteki Rabbim rızkımızı bi şekilde verir. Ama yapılan bu muameleyi haketmiyoruz. En düşük malül maaşı 970 diye bangır bangır bağırıpta sonra 600 tl maaş bağlamaları, resmen bize yapılmış büyük bir hakarettir bence....

bizim ülkemizde ne doğru yapılıyorki mustafa abicim.....

Biz sesimizi çıkarmadan koyun misali her şeye boyun eğersek bundan sonrada yanlışlar devam eder. Bugün bana yapılan haksızlık yarın size de yapılacaktır. Ben de geçen aya kadar görüyordum ama bir türlü inanasım gelmiyordu. Olmaz yaa bi yanlışlık vardır diyordum. Her yere yazı yazdım. Cumhurbaşkanlığına, bimere, aile ve sosyal politikalar bakanlığına. Birlik olup sesimizi duyursak belki işe yarar ama bir kaç kişinin çabalamasıyla hiç bir şey değişmez.

arkadaşlar malülen emeklilik için yılbaşında başvuru yapacağız kısmetse ancak eşimin 1 çocuk doğum borçlanma yapabilme hakkı var kullanmak istiyorum
-primleri asgari ücretten 2004 sonu giriş 2100gün prim var asgari ücretten 44000 tl toplam kazanç
-tek cocuk doğum borçlanmasını 2 sene tavandan yatırma imkanım var 60000 tl yakın bir ücret yatırsam bana getirisi veya götürüsü ne olur?

bizde aynı dert ak belediyeyse kömüre yazıl beyaz masada kaymakamlıkta keza öyle erzak kömür iş kura git ek iş verilir kardeş hep aynı durum artacak 760 tl idi şimdi 950 maaşım

Selam. .benim sgk giris 2010 ..rapor suanda % 85..suana kadar 1000 gün prim var.askerliği borçlanacagim yani 1800 güne tamamlarsam..tshminen ne kadar maaş verilir. .yatirilan orimler asgari ucretten..

merhabalarr torba yasa onaylandı malulen emeklılıkle ılgılı hıcbır yerde bılgı bulamadım bılgısı olan arkadaslar abıler varmı acaba aydınlatabılırmısınız benı?

metin bey 760tl 950 oldu demişsiniz ne kadar zamanda bu kadar yükseldi?

Maon;

anlıyorum sizi tabiki tahsis edilen aylık düşük yanlız şunuda düşünmeniz lazım asgari ücretle sadece 9 sene çalışıp emekli edilince 2000 tl falan mı baglanmasını bekliyorsunuz.ödenen prim tutarınız bile muhtemelen 120.000 falandır en çok. düşük ücrete ne yazıkkı bağlanabilecek aylık bu olmuş sanırım.umarım en azından bütün emeklilerimizin asgari 2000 tl emekli aylığını almalarından yanadır.allah yardımcınız olsun.

Sgk mezuniyetine de bakıyor ona göre de değişebilir oran

sınırsız güce sahip Allah bile almadan vermiyorken devletin bunu yapmasını beklemeniz tuhaf değil mi 10 yıl boyunca ayda 160 lira prim ödeyim ömrünüzün sonuna kadar 1500 lira maaş beklemek size mantıklı geliyor mu siz kendi geleceğiniz için fedakarlık yapmazsanız hiç kusura bakmayın devlet size acımaz bende malulen emekli oldum devlet babam değil ssk abim değil ama iş görememezlik hariç bağlanan maaş 2000e yakın devlete isyan etmeden önce ben nerede yanlış yaptım diye düşünmekte fayda var

Sa
3436 gunum
142.300 kazancim var
İlk ise giris 2001=1.ay
Bu tabloya gore malulen emeklilik maasi ne olur
Tsk

malulen emekliliği ile vergi indirimi ile normal emeklilik hep karıştırılıyor

3600 ve üstü normal emeklilik biz engellilerin

Ben malülen emekli oldum. Başlangıcım 2000. Prim gün sayım 3365. Bağlanan maaş 578 TL.

MUSTAFA sigortamı bağkurdan mı emekli oldun? % kaç raporun var hastalığın ne??

Ben malülen emekli oldum. Başlangıcım 2000. Prim gün sayım 3365. Bağlanan maaş 578 TL.

sayın mustafa madem 3365 günün var neden malulen emekli oluyorsun normal şekilde emekli olmayı neden düşünmedin

2000 girişin var ise gerçi yüzde 60 vergi indirimin olsa en az 4 yıl daha beklemen gerekirdi gerci

Malüllere 970 TL maaş söylentisinden yola çıkınca böyle oldu.

%80 vergi indirimim vardı.

Ben kalan pirimi yatırıp normal emekli olabilir miyim acaba. Malum 8 ay kadar bişey kalmıştı.

kusura kalmada arkadaşım hayatının salaklığını yapmışsın 8 ay diyorsun değmezmi beklemeye durumunu bilmiyorum aradaki farklar yazayım sana
1. 80 raporla 15 yıl 3600 gün
aradaki fark emekli olduktan sonrada ssklı çalışma imkanın var engelli kontenjanında çalışma imkanın var
arada maaş farkı var prosedür az bunlar için 8 ay beklemeye deymezmi sağlık durmunu bilmiyorum ama ben olsam bi şekilde o sekiz ayı doldururdum

MALULEN EMEKLİLİK TE 971 OLAYINI KİMSE NET KONUŞMUYOR
BAŞLIK AÇILMIŞ 2013 ÜN 9 AYINDAN SONRA DİYE AÇILMIŞ HERKES BALIKLAMA BİŞEYLER YAZMIŞ
BİRİ 971 ALIYORUM DERKEN DİĞERİ HAYIR DİYOR KİME İNAACAĞINI ŞAŞIRIYOR EN GÜZELİ YAŞAYIPTA GÖRMEK VEYA YAŞAYANDAN TECRÜBE ETMEK OLAÇAK

mustafa sigortalılık kazancın ne kadar raporun yüzde kaç?

Sigortalılık kazancı 77000 küsür. Raporum %90 ın üzerinde.

En son aldığım rapor %96 idi.

Ben tekrar sigortayı başlatsam 8 ay sonra yaşlılıktan emekli olabilir miyim acaba?

İnsanlar 970 lirayla bile nasıl geçinecek onu düşünmüyorlar. Şimdi benimde ocakta 3600 günüm doluyor acaba bakalım benim süreç ve alacağım maaş nasıl olacak

apprentice;

İnşallah yüksek alırsın ama eğer başlangıcın 2000 den sonraysa kendini en kötü ihtimale karşı hazır tut. Çünkü ben SGK daki memura sordum malülen değilde normal olsaydım ne kadar alırdım diye. Değişen birşey olmazdı. Başlangıcın 2000 den önce olsaydı biraz yüksek olabilirdi dedi.

10 Kasım'da intibak yasası çıkacak diyorlar. Onu bekliyorum. Bakalım. Hayırlısı.

Başlangıçın 2004 vay arkadaş nedir bu demek ki millet boşa demiyor ne kadar erken emeklilik o kadar iyi!!!

Üst Alt