Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olanlara 970 TL emekli maaşı bağlanacağı haberleri doğru mudur?

[h=3]Tahsis No için 4A Emekli Aylık Bilgileriniz :[/h]Göstergesi

9475

Hisse Oranı

1/1

Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör

Özel

Aylık Tutarı

947.54
ek ödeme hariç ek ödemeyle 980 tl ama 917 ek ödeme hariç başlamıştı gelen kağıttada öyle yazıyordu bu gün aldım aynısını

demişsinki ama sizin kazanılmış hak olayı olabilir merak ettim ne kazanılmış hakkım olabilir ,sizden daha az yatmış primle ve asgari ücretli yatmış primlle

unsalcngz
bir cevap verirseniz sevinirim şimdi bende acaba bana yanlışmı bağlandı diye merak ettim

Torba yasadan önce başlamızsa maaş bağlanma durumu , sadece tahmin ediyorum.Ali tezel in yazısıda benim maaşın normal olduğunu gösteriyor.

hayır yeni yasayla malul sayıldım 3 yıllığına 2012 de red edilmişti

öncelikle herkeze merhabalar.
ben 3. evre göğüs kanserinden malülen emeklilik için başvuru yaptım. ve sonuç 1 hafta önce elime geçti malülen emekli olduğumu söylediler. bugünde ssk dan aylık gelir bağlama kağıdı geldi 672.00 tl maaş bağlamışlar .

bugün emekli maaşım bağlandı 672.00 tl birikmiş olarakta 358.00 tl

malesef yüzde kaç raporum olduğunu bilmiyorum bu raporu nereden alabilirim acaba yardımcı olabilirmisiniz.

Merhaba 2010 yılında böbrek nakli oldum maluliyet için sgk ya 13-10-2013 tarhinde başvuru yapmıştım dün aradılar %60 vermişler malulen emeklisin dediler 1998 sgk girişim var 3256 günüm ssk üzerinden şuan isteğe bağlı bağkur'dan işlemler yürüyor ne kadar maaş bağlanır.

Merhaba Arkadaşlar,

Burdaki yazılanları okuyorum da inanılmaz bir bilgi kirliliği var, herkez bana 970 bağlandı kimisi bana 500-600 civarı bağlandı olarak paylaşıyor, eğer gerçekten bu yasa henüz onaylanmadıysa sizlerden ricam paylaşımlarınıza ( Prim Gün Sayısı, Aylık Yatan Sigorta Tutarı, Sgk mı? Bağkur mu? , belki senin sigortan tavandan yüksek yatmıştır sigorta toplam bedelin yüksektir sana farklı yatar benim asgari ücretten düşük yatmıştır bana bağlanan maaş tabiki düşük olur. eksik bilgi paylaşımlarınız kafa karışıklığına yol açmak ta bende engelliyim %60 oranla şuanda da banka da çalışıyorum ve 3761 prim günüm doldu kısmetse 17 yıldan engelli erken emekliik den yararlanıcam..

Merhba Arakadaşlar 2010 yılında böbrek nakli oldum 13.10.2013 tarihinde SGK ya malulen emeklilik için başvuru yaptım. maluliyet talebim onaylanmış İşlemler SGK üzerinden yapılmaktadır. rapor oranını bilmiyorum ne kadar maaş bağlanır acaba cevap verirseniz sevinirim.

Sigorta Başlangıç :1998
Prim günü Sayısı :3257
En Son Yatan Sgk Aylık Tutar :837.00 TL
Toplam Ödenen Sgk Tutar :58.627.43

Arkadaşlar gecmis günlerde 1835 günle asgari ücret üzerinden ne kadar maas alırım diye sormuştum sizlere .4a emeklilik maaşı bilgisi aylık tutar511.64 ek ödeme tutarı 69.90 olrak yazıyor.cok Üzgünüm hayal kırıklığı na uğradım maaşı alınca evde bakım aylığı kesilecek esimin benim üzermden aldıgı .arada 270tl kadr yaklaşık fark oluyor.malulen emekli maasını almayıp bakım parasını alma imkanım olurmu.bu konuda bilgisi olan herkesten yardım yorum bekliyorum. Simdiden teşekkür ederim .h

ya gerçekten bu kadar az mı ya:( hani nerde 2013 yılında çıkan malülen emeklilik yasası?
hani malülen emekli maaşı 971 tl olacaktı?
yazık ya insanları nasıl da kandırıyorlar,
işte büyük DEVLET,işte büyük TÜRKİYE
yalan, yalan, yalan.........
bu devletin seçimlerde OY almak için vaat ettiği her şey yalan.
bizim gibi (benim gibi) koyun millet olduktan sonra daha çooook şeylere mahküm oluruz.

bende 2 ay sonra 1800 gün asgari ücretle emekli olucam, nasıl olacaksam,olsamda nasıl 3 kişilik aile geçinecek?
yazıklar olsun,yazıklar olsun. SÖZÜN BİTTİĞİ YER

Ayşe hanım bakım aylığı neden kesilecek kaç kişilik ailesiniz...

İki kişilik aileyiz yani eşim ve ben. Eşim asgari ücretle çalışıyor ayrıca bakım parasını alıyoruz. Acaba tercih etme şansım olurmu

bakım aylığı alabilmek için ailede kişi başına düşen
gelir 590 tlden az olması gerekir .pardon.esinizd e calisiyorsa bişey diyemem

hepsi yalan dolan ınanmayın daha cok zorlaştırıyorlar yaptıkları ınsanları kandırmak bız hasta halımızle yıllarca ugrasırız emeklı olmak ıcın kendılerı gece yarısı yasa cıkarrırlar kendı emeklılıklerı ıcın 4 yılda emeklı olurlar nıye aldıkları maası hıc soylemıyorum yazıklar olsun

Malulen emekli olursam ne kadar maaş alırım?

Selam arkadaşlar.
Ben bir ay kadar önce kuruma malulen emekli olmak için başvurdum.
SGK beni heyete sevk etti.
Heyet bana KKY %100 (EF DEĞERİ %20) Rapor verdi.
Toplam prim gün sayısı. 1850
SSK başlangıcın. 31/08/2000
Yatan prim tutarın. 37.600 TL

Yukarıdaki bilgilere gore acaba malulen emekli olursam ne kadar maaş bağlanır.

en düşük ssk emekli maaşı malülen

arkadaşlar bu maaş konusunda çok araştırmama rağmen bir cevap bulamadım.eşim 2005 mart işe girişli daha önceden herhangi bir rahatsızlık bu tarihten önce yoktu 2011 yılında kc. nakli oldu %87 ağır tehlikeli işlerde çalışamaz sürekli raporumuz var. 2040 gün +41000 kazanç mevcut yani asgari ücretten yattı. 2015 de başvuracaz ama maaş dedikleri gibi 400-500 arası olucaksa başvuru yapmıcaz bu işin bir taban ücreti varmıdır şimdiden tşk.ederim.

merhaba arkadaşlar 01-06-2014 itibari ile malulen emekli oldum böbrek nakilli olarak maaşta bağlandı bugün itibariyle

kesinlikle hayır.bizim arkadaş yeni emekli oldu 1 dereceden 740 lira maaş bağladılar.bizde beklemiyorduk şok olduk

Hayirli olsun bende nakilliyim 4aydir emekliyim 650 tl maasim var...

Nakilli olup malulen emeklilikte 450 tl aylık bağlanan arkadaşlarımız var!

Bu zamanda bir ew 600 - 700 TL iken emekli maaşlarının 2000 TL den aşağı olmaması gerekir.
450 TL Sen yaşama öl der gibi yada yaşarken öl der gibi.
Birileri günlüğü 2000 TL den tatil köylerinde kalsın birilerine ayda 450 TL maaş bağlansın üstelik bu kişi birde sakat yani daha çok maddi güce sahip olması gereken kişi bu dünyada ne adelet var nede hak! Yam yamdan beter kapitalistler var. Türkiyede emekli maaşı bağlarken ötenazi istermisiniz diye sormalılar bence!

[h=1][SIZE=2]Bu yazıyı buldum. Biz manşetlere bakarken iç maddelere bakmazsak yanılmış olacağız.[/SIZE][/h][h=1]'Malulen emekliye 971 lira aylık' yalanı çabuk söndü[/h]
"Şeker, kanser vs. gibi hastalar artık malulen emekli olacak, en düşük 971 lira da malullük aylığı alacak" haberlerini çok duydunuz. Aslında ikisi de yalandı, sadece şeker ve kanser hastası olduk diye ne malulen emekli ederler, ne de en düşük 971 lira aylık verirler.
Ali Bey, bu haberler nasıl asılsız, nasıl yalan olur. Ben bu haberlere güvenerek malulen emekli oldum.
01.12.2013 tarihinde emekli maaşı olarak 549 lira verdiler. 2 çocuklu, 4 kişilik bir aileyim, 549 lirayla nasıl geçinirim? 3185 gün primim var, sigorta başlangıcım 01.04.2003. M.Dönmez
Sayın okurum, basında çıkan haberlerin iki boyutu vardı. Birincisi, "Şeker, kanser gibi kronik hastalar artık malulen emekli olabilecekler" kısmı yalandı. Zira, sadece şeker veya kanser hastası olundu diye malulen emekli edilmez. Bu hastalıkların vücudumuzun organları veya çalışma gücünde en az yüzde 60 oranında tahribat yapmış olması gerekirdi. Bu eskiden de böyleydi, şimdi de böyle.

MALULLÜK İÇİN YÜZDE 60 ŞARTI VAR
5510 sayılı kanunun 25. maddesi şöyledir:
"Sigortalının veya işverenin talebi üzerine Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmeti sunucularının sağlık
kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbi belgelerin incelenmesi sonucu, 4'üncü maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalılar için çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az % 60'ını, (c) bendi kapsamındaki sigortalılar için çalışma gücünün en az % 60'ını veya vazifelerini yapamayacak şekilde meslekte kazanma gücünü kaybettiği Kurum Sağlık Kurulu'nca tespit edilen sigortalı, malul sayılır..."

EN AZ 971 LİRA MALULEN EMEKLİ AYLIĞI DA YALANDI
Aynı haberlerde birde malulen emekli olanlara en az 971 lira emekli aylığı verilecek kısmı da yalandı. Zira malulen emekli aylığı hesaplamasında ortalama aylık kazancın yüzde 60'ı verilir.
506 sayılı kanunun 55. maddesi (5510 sayılı kanun) gereğince, "Malullük aylığı bağlanmasına hak kazanan sigortalıya bu kanunun 61 'inci maddesine göre bulunacak ortalama yıllık kazancının % 60'ının 1/12'si oranında malullük aylığı bağlanır. Sigortalı başka birinin bakımına muhtaç durumda ise bu oran % 70'e çıkarılır. Buna göre hesaplanan malullük aylığı 61 'inci maddenin son fıkrası hükümlerine göre artırılır..."
Siz büyük ihtimalle 3185 günün tamamında (Türkiye'nin yüzde 90'ında olduğu gibi) asgari ücret veya asgari ücrete yakın ücretlerle SGK'ya bildirilmiş olmalısınız. Bu sebeple de size (geçmiş yıllarda dahil) asgari ücretin yüzde 60'ı kadar malullük aylığı hesaplamışlar. Bu sebeple size hesaplanan malullük aylığı doğru ama gazetelerin haberleri yalan. Bütün bunlara göre bu aylık için yapacak bir şey yok. Ya yasaları gerçekten millet lehine değiştirecekler ya da böyle devam edeceksiniz.

Bu yazıyı buldum. Biz manşetlere bakarken iç maddelere bakmazsak yanılmış olacağız.

arkadaşlar herkese merhaba ben 13.02.2014 de böbrek nakli oldum. 29.06.2000 ssk girişliyim. son üç senedir.%68 raporla vergi indiriminden yararlanmaktaydım. nakilden sonra yine çalışmaya başladım fakat inanılmaz yorulmaktayım. emeklilik için başvurdum. sevk edildim raporumu sgk emeklilik servisine gönderdiler. emeklilik servisi sağlık kurulunda şuan ancak bazı okuduğum yazılarda red geldiği yazıyor bende inanın korku içersindeyim. böbrek nakli olup emekli olan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum.emekli olmak istiyorum :))))

toplam kazanç : 142.040,97
hizmet günü:3456

merhaba Ayşe hanım okuduğunuz yazılara itibar etmeyiniz bende böbrek nakli oldum 2010 yılında 01-06-2014 tarihinden itibaren malulen emekli oldum. işlemler biraz uzun sürmektedir bilgilerinize inşallah sizde emekli olursunuz

zafer bey teşekkür ederim 01/06/2014 itibari ile emekli olup nasıl şimdi maaş bağlandı sevk ettikleri tarihten itibaren mi emekli sayıyorlar. ayrıca ayıp olmazsa ne kadar maaş alıyorsunuz. fazla bir beklentim yok ama ortalama insan bilmek istiyor.:)

merhaba ayşe hanım sevk ettikleri tarihi dikkate almayınız. 01-06-2014 emekliliğin onaylandığı tarih maaş bağlanana kadara size toplu bir ödeme yapılacak.

Arkadaşlar lütfen 500-600 tl maaş alanlar. Birlik olup tepkimizi duyuralım. Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa yazalım. Burda kendimizi boşa paralıyoruz

merhaba bu konu hala acıklaga kavusmamıs anlasılan bende annem ıcın sormak ıstıyorum malulen emeklılık maası 2014 yılında nedır???
yeni emeklıler varsa bılgı verebılırmı yada sıte yönetimi??

Üst Alt