Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emekli oldum. Kontrol muayenesi kaç kez istenir?

kantutar42

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Selam iyi günler arkadaslar 05.03.2012 tarihi itibari ile bakıma muhtaç derece ile
Konturollü malülen emekli oldumsormak istedigim birden fazla sorum var

1.işten çıkış ve bir evrak verdim emeklililk sevisine ama bize bilgi olarak bir evrak vermediler
2. konturol muayenem 2.ay 2014 diye söylediler yine ona dair evrak vermediler
3.konturol mayeneme ocak 2014 demi gitmeliyim ve kaç kez konturol muayenesi oluR
Bu konturol muayenede bende bir gelişme olmassa yine konturol muayene diye karar verebilirler mi
3. ne zaman maaşımı alabilirim ve ptt den alınıyorsa bunu ziraat bankasından nasıl alabilirim

4. pirim gün sayım 2252 sigortalık yılım 8 yıl bakıma muhtaçlıktan emekli oldum 10 yılımı ocak 2014 de dolduruyom konturol muayenemde red alırsam konturol muayeneme kadar bu 2 yılımı sigortalık süresi olarak sayarlarmı sayılırsa normal malülen emeklilige cevirilir mi ne yapmam lazım

5. toplam olarak 60,825.72 tl yatırılmış gözüküyor asgari ücret üzerinden çok fazla alıyordum ama çalışırken 1000 tl alıyordum ne kadar emekli maası alırım

6.evde bakım maasıda alıyorum şimdi emeklide oldum ne gibi bir bildirim yapcagım ve maası alasıya kadar mı bekleyeyim yoksa telefon mu acayım ve tekrar yeniden sosyal hizmetler müdürlügü yeniden mi degerlendirme yapar mı ben daha önce istirahat raporlu oldugmu için başvurdum bu sekli ile evde bakım maası bagladılar 6 aydır alıyorum

7. %49 raporumdan dolayı ocak 2006 dan beri vergi indiriminden faydalanıyorum yeni bir başvuru yapmam mamın bir anlamı var mı şimdi şahşi olarak aldıgım % 70,4 agır özürlü raporum var

BUNLARI CEVARLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM CEVAPLAR BENİM İÇİN BİR ALTIN DEGERİNDE ŞİMDİDEN TEŞEKÜR EDERİM OTURANBOGA ÖZELLİKLE SENDEN BEKLİYORUM

kontürol muayenesine belirtilen tarihten 1.5 aykadar önce sgkya gidip hastaneye sevkalmanız gerek maaşınızın kesilmemesi için engel şartları devam ediyorsa tekrar konturol istemiye bilirler tekrar benden sadece bir seferlik istemişlerdi kurumun insiyatifine kalmış bakım maaşıda baglanan maaştan sonra 420 lirayı kişi başı gecmiyorsa problem olmaz

1-Evrak size posta ile gelecek.
2-Posta ile size gelen evrakta yazacak.Kontrol muayenesi ne zaman ise o tarihten 2 ay evvel ssk ya müracaat edin kontrol muayenem var beni sevk edin diye kurum sizi tekrar rapor almaya sevk eder.Bu kontrolden sonra büyük ihtimal ile tekrar kontrol istenmez.Ama kurum teorik olarak her zaman kontrol muayenesi isteyebilir.
3-e-devlet ten kontrol edebilirsiniz.Ama 45 gün içerisinde sonuçlanır
4-Bakıma muhtaçlık söz konusu ise zannetmem kontrol vereceğini büyük ihtimal ile onaylanır ve malulen emekliliğiniz devam eder.
5-Tamamen tahmin de bulunuyorum 800-900 arası alırsınız.
6-Bakınız bu linkte detaylı olarak anlatılmış inceleyin. http://www.engelliler.biz/forum/evd...artlari-ve-izlenilmesi-gereken-yol-nedir.html
7-Malulen emekli oldunuz ve vergi indirim hakkının size bir faydası yok artık ama malulen emekliliğiniz iptal olur ise sizde elinizdeki % 70 oranındaki raporunuz ile tekrar vergi indirimine müracaat eder 2. derece vergi indiriminden faydalanabilirsiniz.Ama şu aşamada hiç bir şey yapmanıza gerek yok bekleyin ve 2 yıl malulen emekliliğin tanıdı çıkartın.

officer;

Teşekür ederim allah razı olsun kardasım şu noktayı anlayamadım normal malülen emekliliğim için gereken süreyi 2014 ocak ayında dolduruyorum şimdi 8 yıl sigortam var konturollü emeklilik gecen süre zarfindaki 2 yıllık süreyi 10 yıla tamalıyorum sigortalık süresinden sayarlarmı sayarlar ise 2 yıl sonra velevki konturol muayenesinde bakıma muhtaçlıktan bozdular diyelim bunu normal malulen emeklilige cevirirlermi EVDE bakım parasına gelince 6 aydır alıyorum yeni bir dilekçe vermiyem mi gelir belgesi gibibir sey mesela... emeklilik maasına e devletin 4A emeklilikten mi bakıyoruz çok tesekür ederim cevaplarınız için

kantutar42 ben malülen emekli olalı 4;5yıl oldu %90 roporum var ama bir türlü kontrol muayenesini bitiremedim.hersene istiyorlar devlet hastanasinden alıyorum.yetmiyor üniversite hastanasinden istiyorlar.ve şu andada ropor almaya çalışıyorum ne zaman biteceği konusundada kimse bişey söylemiyor.mecburen gidip kuzukuzu yaptırıyoruz.4ay evel başlıyoruz.zaten sana gelen kağıttada yazıyor.süre bitmeden kaç ay evvel başlaman gerektiğini ben istanbulda olduğum için erken başlamam daha uygun unkapanı sgm.kurumu malülen emeklilik sevisi bu konuda birşey şöyleyemiyor.ve benim hastaneye gitme imkanım zor yatan bi hastayım ama ankaranın istediğini söylüyorlar.nezamana kadar isterler sorusunu sorduğunda bilemeyiz diyorlar ve gittiğim doktarlarda kızıyor nediye sizden istiyorlar bu raporları diye ama birtürlü ankarayı rapora doyuramadım.allah yardımcın olsun.

t3 t4 omurilik felciyim 4;5 yıl oldu kuruma rapor vermekten usandım. bu sadece ankaradaki sahsiyetin keyfiyeti.bakırköy ruh sinirden aldım roporu %90 adam beğenmedi çapadan istedi fizik ve norolojiden onları almaya çalışıyorum.yine yetmeyecek seneye yine isteyecek bende ne yepecağımı şaşırdım.devlet hastanesinin roporu veya doktorları başka ülkeden gelmedi benide tanımazlar ama oradan alınan ropara ihtiraz ediyor.tekrar çapadan istiyor.ben buna anlam veremedim.

Mehmet, emeklilik hakkını dediğine göre 5.3.2012 tarihinde kazanmışsın. Sen, en geç 1 ay içinde emekli oldugunu evde bakım aylığı aldığın Kurum'a bildir. Maaşı bekleme. Sen bildirimini yap Sosyal Hizmetler ne yaparsa yapsın.
Sen bildirimi yaptıktan sonra onlar yeni gelir durumunu tekrar kontrol ederler. Kişi başına düşen aylık gelir 423 TL'yi geçmiyorsa sorun olmaz, evde bakım aylığın aynen devam eder. Sınırı geçerse aylığın durdurulur. Yasal süre olan 1 ay içinde emekli oldugunu bildirip, gelir açısından da uygun olduktan sonra evde bakım aylığın durdurulmaksızın devam eder.
En geç 1 ay içinde evde bakım aylığı aldıgın sosyal hizmetlere git, emekli oldugunu söyle, gerisine onlar yardımcı olur zaten.

tşekür ederim kalem abla peki telefonla bildirsek olurmu yoksa illaki şahsen mi bildiricez ve öbür başlıklar hakkında bir bilginiz varmı varsa sevinirim teşekür ederim tekrar

sayın arkadaşlar bende malülen emekliyim 01.08.2012 de kontrol muaynem var.ben ssk yı arayıp durumu izah ettim oradaki memur 15 gün kala sevk almam gerektiğini ve hastaneye gidip heyete girmemi söyledi.arkadaşlar sizce kontrol muayne tarihine 15 gün kala gitsem işlerim maaşım kesilmeden bitermi yoksa dahamı erkenden başlamalıyım işlemlere bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.

arkadaşlar kontrol muyene taihinden itibaren 3 ay daha ödeme yapıyolar lakin bulunduğunuz yerin yoğunluğuna bağlı olarak sevki ona göre alın ama ne kadar erken davranırsanız o kadar kazançlı çıkarsınız mükünse 2 ay önce al yaklaşık 5 ay zamanın olsun bu süredede takibini yap gerek telle gerek netle bu şekilde umarım madur olmadan çözüme ulaşırsınız

recepaydın;

selam benimde kontrol muayene tarihim 01.02.2014 yazmışlar ben 01.01.2014 tarihinde gidecem 1 ay önce gitmekte fayda var

01.08.2012 de kontrolum vardı ssk ya gittim sevk kağıdı verildi oradanda ünüversiteye gidip fizik ve beyin cerrahiye muayne oldum işim bir günde bitti.şimdi hayırlısıyla raporumun ankaraya gidip gelmesini bekliyorum.acaba evraklarımın nereden takip edebilirim.

Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı evrak takibi: 0312 415 32 03-4-5-6

arkadaşlar ben kontrol muaynesine girdim evraklarım istanbul bölge sağlık kurullarına gidiyormuş buranın telofonunu bilen varsa paylaşırsanız sevinirim.

Ankara'dan almayı denedin mi Recep: 0312 415 32 03-4-5-6

ankarayı aradım ama bir türlü telofonu düşüremedim bende sgk sitesinde bilgi edinme servisine mail attım cevap geldi maluliyetim devam ettiğine ve 2014 de tekrar kontrol muayne koymuşlar.ne zevk alıyorlarsa bundan

arkadalar maerak ettim banada 2ıl sonra konrol muayanesi verdiler aynı hastaneyemi veriyorlar genelde

genelde aynı hastaneye veriyorlar sevk için kendiniz 1.5 ay kadar önce sgk ya müracat edin sıkıntı olmasın kerim kardeş onlar seni cagırıp şu hastaneye git demezler kontrol tarihinde ve ya gec gidersen maaşın kesilme riski ola bilir erken gitmeye bak

ben kredisi çekmek istiyorum konturöl muayenesinin yüzünden cesaret edemedim tavsiye edermsiniz bir fırsat var kaçırmak istemiyorum

herhalde banka kredisinden bahsediyorsun benimde 2014dün 2. ayının başında konturolüm var kredi cektim ama 2013 cün 8. ayında kredimin ödemesi bitiyor ne olur ne olmaz sende o na göre çekeceksen çek pişman olacagın işlere bulaşma allah muhafaza yeri geldimi kimse kurtaramaz banka bu mafyadan farkı yok

allakasi;
peki 2 yıl sonra aynı hastaneye verildigini söylüyorsun beni önce egitim ve araştırma hastanesine gönderdiler daha sonra bir yazı daha verdiler sonuçtan sonra hakem hastanesi olarak tıp fakültesine gönderdiler beni şimdi 2014 de hakem hastanesinemi yollarlar yoksa ssk araştırma hastanesinemi varmı bilgisi olan

Mehmet kardeş sizinde muayeneniz yaklaşıyo r ne zaman baş vurcaksınız inşalah hayır haberler alırsınız güzel haberlerizi bekliyoruz

merhaba kerim kardeşim haftaya cuma günü yani 13.12.2013 te kulak ameliyatım var akabinde ertesi hafta araligin 19 veya 22 sinde SGK kurumuna başvurucagim insaallah hayırlı haber gelişmeler olunca yazarım belirsizliğin yüzünden araba alamıyorum netice olarak tekrar emekli olursam alicagim inşaallah Peki sizde durum ne konturol ne zaman bir gelişme var mi rahatsizliginizda yani emekliliginizi etkilyecek düşünceleriniz nedir cevabinizi bekliyorum allaha emanet olun

daha benım kontrol muayeneme var 1/10/2014de hastalığımla ilgili birdeyişme olmadı tam tersine oldu önceden iyi kötü bir iki adım atıyordum dışarda şimdi dışarda yardım sız yürüyemiyorum evde paytak paytak yürüyorum zaten doktorlar ilırleyen hastalığın ve çaresi olmayan hastalığın dedıler benim korkum bir doktorun bir doktorun dediğin in tutmaması aynı branş ve uzman doktolar olmasına rağmen ben bunun sıkıntısını çok yaşadım onun için şimdiden acaba acaba demeye başladım benim umutllarım vardı bu konrol muayenesi engelldi bütün bekleyenlerere allah sabır versin

Mehmet kardeş bulgularınzı önceki gibi acık yazarmısınız aynı hastaneyemı gittiniz öncekı bulgularla şimdiki bulgular aynımı benim hastalığımdada nöroloji ve fizik sonucuyla malül emekli olmuştum inşallah güzel haberler alırsınız

selam kerim kardeşim sgk na gittim memur sordu selçuklu tıpamı yoksa meram tıpamı sevk edelim dedi bende daha önce meram tıpa gitmiştim bu seferde uzak olmasına ragmen selçuklu tıpa gittim ilk gün ancak raporlar bölümüne giriş yaptırmakla bitti 2. gün öncelikle fizik polikinligine gittim dr. 2yıl öncesine bakış bir degişiklik olup olmadıgını sordu bende olmadı dedim muayenesini yaptı raporunu yazdı rapor sekreterligine yolladı ne yazdıgını bilmiyorum sonra noroloji dr. gittim orada sgk anal evresinide bir degişiklik olup olmadıgının raporunu istemiş 3 gün boyunca 3 defa emar cektiler en son ilaçlı emar cekildi görüntülemeden sorun çıkıyordu radyoloji dr.raporunu yazdı imzaya noroloji dr gitti inan 1 haftamı verdim sonuç soracak olursan ne yazdılar bilmiyorum ama tahminim emekliligimin devamı şekilde rapor verdiler diyorum tahminim ama çünkü sordum söylemediler işte bundan sonra sonuç bekliyorum

şonuçlarınız inşaalah olumu olur kafama takılan kesin sonuç nezaman olur çünki sizin muayene tarihi şubatın 1 i sizi takıp edıyorum meçbu kaldım kredı çekmiştim 4 seneliğe inşallah problem çıkmaz şimdiden korkular sardı beni sonuçlarınızı sizin kadar merak ediyorum Mehmet kardeşim

şunu söyleyeyim kerimc ben 21.12.2013 de erken başvuru yaptım sgk gittigimde memur erken geldigin iyi olmuş dedi ve maaşım kesilmemesi için bu tarihe kadar sonuç çıkarda dedi haziranın 1 ne kadar raporumu uzattı çünük memurun masası malul emeklili dosyası dolu şuan masamda 400 ü aşkın dosya var ve şubat 2013 de başvuran bir kişinin halaa sonuç alammış demişti birde ben gecen cuma günü aradım bayan memur numarasını yazmıştı bu çarşamba yetişirse kurula gider dedi evrakınız gelmiş hastaneden dedi hastaneden 31. 12.2013 te postalanmıştı bugün internettende takip ettim evrak sagluk kuruluna sevk edilmiş anlayacagın ben derim ki tahminim en geç 1 veya 1,5 ay içerisinde sonuçlanır daha öncede çıkabilir sonuç istersen evrak takip sitesinde konturollerini saglayabilirsin ama sadece evrakın gidiş gelişini görürsün sonuç gözükmez sitede.. birde kredi işine deginmissin valla sıfır araba almayı düşünüyordum kredi ile bende cesaret edemedim red gelir düşüncesi ile zaten fırsatıda kacırdım faizlerde yükseldi birde arabalar yeni yılda berbat pahalandı benim hayalim suya düştü

teşekkür ederim verdiğin bilgiler için şunu anlamadım raporumu uzattı haziranın birine kadar demişşsin pekı muayene tarihinde kadar yanı 1şubata kadar snuçlanmazsa maaş kesilrmi benim korkum o

arkaşlar kontrol muayenesinde sevkten bahsetmişiniz bana kağıdı kendileri postayla gönderdiler kendim gidip almadım yalnız 3.5 yıl önce raporu devlet hastanesinden aldım kontrol muayenesinde üniversiteye gönderdiler muayenemi dedikleri tarihte oldum elime rapor vs hiç bişey verilmedi dijital ortamdan gönderiyoruz dediler fakat genede maaşım kesildi sgk yı aradım rapor yetişmemiştir diyo tel ile olmaz buraya gel dosyanı açıp bakalım diyo omurilik felçliyim oranım %98 emekliliğimin iptal olmayacığından şüphem yok zaten telde geriye dönük alırsın diyo ama bu evrağın gelmesi onaylanması ne kadar sürer acaba bide bakım maaşı alıyoz onuda etkilermi acaba

Şubat maaşını kesildiği tarihten bu yana birikenlerle birlikte alırsın Ali.

Üst Alt